Kronprinsessan Victorias stora bröllopsgarderob

Kronprinsessan Victorias stora bröllopsgarderob
Annons

Kronprinsesssan Victoria

Bröllopen har varit många och likaså klänningarna för kronprinsessan Victoria, som lyckats samla på sig en hel del under alla bröllop hon varit på genom åren. Mycket snart får hon äntligen bära sin alldeles egna brudklänning på sitt och Daniel Westlings bröllop. Men vad har hon haft för klänningar på olika bröllop genom åren? Vi ger dig ett litet smakprov här…

Annons

Kronprinsessan Victoria har alltid fått stor uppmärksamhet när hon kommit på vänners och kungligheters bröllop. Hon är ju trots allt Sveriges kronprinsessa och hennes klädval synas också. Bäst gör hon sig i färgstarka

Kronprinsessan Victoria tärna på Caroline Svedins bröllop.
Kronprinsessan Victoria tärna på Caroline Svedins bröllop.

klänningar och när hon kom på vännerna Jan Dinkelspiels och Ellen Stendahls bröllop förra året i en fantastisk cerise chiffongklänning jublade modekritikerna, kronprinsessan var så otroligt vacker.

Populär tärna

Hon är en populär tärna och har haft detta hedersuppdrag bland annat på Caroline Svedins och Peder Dinkelspiels bröllop 2003 i Oscarskyrkan i Stockholm och Caroline Kreugers och Jesper Nilssons bröllop i Verbier 2007.
Många bröllop har det blivit för Victoria och massor av fantastiska klänningar har hon burit, men fortfarande ingen brudklänning – förrän lördagen den 19 juni 2010 då äntligen kronprinsessan gifter sig med Daniel Westling.

Vi har gjort ett urval bland bröllop Victoria varit på och stilen på klänningarna har varit mycket varierande…

Av Anna Frödell
Foto: Charles Hammarsten, IBL

[smooth=id: 284; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Kronprinsessan Victorias stora bröllopsgarderob”

 1. nina skriver: 8 juni, 2010

  Det passar Victoria bra med v-utskärning och stroppar kring axlarna. Och ja, nånting färgstarkt är otroligt vackert på henne.
  Jag tycker det är fint att hon har varierat sin stil på det viset hon har gjort, det blir aldrig tråkigt att titta på 🙂


 2. Bittan skriver: 8 juni, 2010

  Tycker att alla klänningar med färg passar Victoria bäst. De i beige och mörk grönt är mindre lyckade.
  Så framför mer färg på klänningarna de passar bäst till hennes hår och ögon.


 3. Helen skriver: 8 juni, 2010

  Tack för ett härligt bildspel! Mer sånt! Jättekul att se den stora variationen och hur Victoria klär olika bra i olika modeller och färger och även hur hon har förändrats utseendemässigt under åren. Hon har alltid varit vacker men så strålande vacker som hon är nu har hon aldrig varit tidigare. Det märks att de går “all in” när det gäller smink, hår och skönhetsbehandlingar just nu – som sig bör så klart. Hoppas också Victoria njuter av det – hon har tidigare inte verkat så intresserad av sånt.


 4. Kathrine skriver: 8 juni, 2010

  hejson
  Jeg er fra Danmark og elsker Kronprinsesse Victoria.
  Jeg syntes at det bliver fantastisk når hun bliver gift med Daniel, jeg kan desværre ikke komme til sverige fordi jeg skal passe min skole, men jeg glædder mig til at det kommmer i bladene. Hils Victoria og daniel Fra mig ( danske Kathrine)


 5. Kiana, Norge skriver: 8 juni, 2010

  Kronprinsessen er en utrolig kunnskapsrik og kompetent kvinne, og utfører sin jobb som kronprinsesse med glans og bravur. I tillegg, som en “icing on the cake”, er hun underbar vakker og hennes kjoler og ulike klesstiler hun har prøvd ut, har vist at hun kan bære det aller meste med godt hell. Spesielt godt passer hun i edelstensfarger, men også de lyse og sommerlige er pene på henne. En variasjon i farger er det veldig fint å se at hun velger. Hun er ikke ensformig og går igjen og igjen i de samme fargene, og det er veldig kledelig til henne, og det er veldig spennende for oss som er glade i henne og følger henne.

  Selvsagt er det kronprinsessen som person slik man opplever henne i intervjuer og liknende som gjør at man blir glad i henne. Men jeg stikker ikke under en stol at jeg er glad i klær og interessert i moter, og synes det er veldig moro å følge med på hva de kongelige har på seg.

  Veldig moro å se at Kronprinsesse Victoria, som andre kongelige før henne, virkelig tar av og storblomstrer når de møter kjærligheten.

  Lykke til vakre og kloke Kronprinsesse!! Sverige bør være stolte av deg og den fantastiske jobben du gjør.

  ((( kram )))
  (På avstand, selvklart! Kronprinsessen må ikke bli forkjølet før bryllupet!! 😉 )


 6. Evelyn skriver: 8 juni, 2010

  Det vita klänningen med dom svarta blommorna eller om det var blad..passa henne bäst 🙂 Hon ser så gammal ut i långa klänningar *tycker jag*


 7. allegra skriver: 8 juni, 2010

  framför allt så vacker Victoria har blivit genom sin regelbundna träning – jämför med hur hon såg ut som ung studentska, låt vara att hon inte mådde bra då.
  Nu är hon absolut strålande vacker och det är förstås Daniels förtjänst, han är just vad hon behöver.


 8. Anna skriver: 8 juni, 2010

  Victoria hade många snygga klänningar.
  Men röda paljettklänningen var gräslig…


 9. Louise N skriver: 9 juni, 2010

  Åhh, vilka klänningar! Tänk att ha en garderob som Victorias 😉 Verkligen trevligt bildspel, mer sånt här! Ska bli så spännande att se henne i klänningen med stort K…!


 10. Margit Lundström från Finland skriver: 9 juni, 2010

  Det är alltid så kiva att titta på vacker och fin. Sådan är inte här i Finland eller är det bara jag som är sådan nippertippa och sen människor säger hon är galen osv.
  Tack att vi får titta på någon mer.


 11. bibi skriver: 9 juni, 2010

  victorias garderob är det vi som betalar med skattepengar. vi kanske kunde be att få ta del av den!? Kanske få en resa till Paris och shoppa loss med ett apanage-kontokort


 12. Evelyn skriver: 9 juni, 2010

  Tur att en annan inte är så penga-galen 🙂 För mig får dom göra vad de vill för mina skattepengar. Pengar jag inte ser eller har i handen saknar jag inte 🙂


 13. Kiana, Norge skriver: 9 juni, 2010

  Jeg er også kjempeglad for at jeg ikke er så gal efter penger at jeg sitter der og regner med kalkulator for hver gang jeg ser de kongelige i nye klær. Det går an å UNNE andre noe, faktisk.

  De kongelige betaler faktisk en veldig mye større pris enn de aller fleste forstår, bare bved å leve som og fungere som kongelig og med det være en offentlig person. De kroner og ører som det skulle verdsettes for å slippe belastniongen det er å være nettopp det, ja det overskrider både klesbudjsett og mere till.

  Vi får være glad noen orker å gjøre den jobben de kongelige gjør. Bare så synd at avundsjukan sitter så tydelig festet i noen mennesker. Vist ser det flott ut å gå rundt i fine klær, men prisen de kongelie betaler for å ikke kunne leve som en normal person, ja den prisen er svært høy. Så jeg misunner ikke de kongelige. Og jeg unner dem kjolene og klærne generelt.


 14. Evelynrb.se skriver: 9 juni, 2010

  # 13 Bra sagt Kiana 🙂 En kunglig kan inte leva så fritt som vi vanliga personer gör.Det är tack vara kungaparet som sätter Sverige på kartan genom sina PR-uppdrag och alla andra länder dom besöker 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar