Kronprinsessbröllopet gav upplagerekord!

Kronprinsessbröllopet gav upplagerekord!
Annons

personal-svensk-damtidning

Svensk Damtidning sålde 263 200 exemplar av vårt bröllopsnummer med bilder från kronprinsessan Victorias bröllop med prins Daniel.

Vi måste slå oss för bröstet lite grann, Svensk Damtidning har slagit upplagerekord med vårt fantastiska 144-sidiga bröllopsnummer från kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Svensk Damtidning sålde nämligen 263 200 tidningar, en helt otrolig siffra!
– Det är helt fantastiskt roligt, säger Karin Lennmor som är chefredaktör på Svensk Damtidning.

Annons

Vi på svenskdam.se firar just nu också våra fina siffror, vi slog rekord på 120 209 unika besökare och över en miljon sidvisningar!
För att fira alla dessa fina siffror gick hela gänget på Svensk Damtidning ut på Operakällaren för att äta kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllopsmeny, men det har vi som bekant redan berättat om.

Läs även:Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Kronprinsessbröllopet gav upplagerekord!”

 1. Görel BorgmästarsGöreliFinland skriver: 2 juli, 2010

  Jag får Gratulera Er varmt!.. Alla ni medverkande på Svensk Damtidning, till ett fullständigt suveränt gjort arbete..Er journalistiska bevakning av Kronprinsessbröllp berör en så att man ryser!!…. Ung kärlek…..Så vacker och så fin….

  Ni gjorde jobbet tillsammans!….Ni yrkesskickliga journalister och fotografer ., till en säljarsuccé av aldrig tidigare skådat slag… Det kunde inte bli anna!! .Det enda ni egentligen behövde göra ., det var att belysa verkligheten….och vi vanliga människor fick samtidigt ta del av allt detta , så vackra….

  .Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Svensk Damtidning är fullständigt unik i sitt slag!. Har haft den som MIN tidning igenom hela mitt vuxna liv, och det kommer helsäkert så att förbli.. .


 2. Bittan skriver: 2 juli, 2010

  Blev besviken på SD att den fanns i affärerna före vi som prenumererar fick den. Men en dag mer eller mindre spelar ingen roll. Men det var så att jag inte fick tidningen alls!
  Det hade blivit fel för de hade skickat den, men det kanske var så att det var någon “annan” som behövde den, “gratis är gott”!
  Jag har i alla fall fått den nästan en vecka sent, men den som väntar på något gott !!!!!
  Jag är inte arg för detta och kommer att ha den i fortsättningen också. Har säkert haft den 20-25 år!
  Lite tråkigt är att vi som är trogna prenumeranter inte uppskattas ibland, med en liten gåva! När man vill locka nya prenumeranter så får de ju alltid, både det ena och andra! Men på onsdagarna är det roligt att titta i brevlådan!


 3. Theres skriver: 2 juli, 2010

  Blev också besviken att den fanns i affären före vi prenumeranter fick den. Största besvikelsen var ändå att det var så dåligt med bilder på gästerna. Det var ju ändå över 400 gäster.


 4. lukaslukas skriver: 2 juli, 2010

  God Morgon
  Ha Ni En Trevlig Dag .
  Hjärtliga tack för deras fina Insatser .
  WOW!
  Vårt Prinsessans Victoria och Prins Daniel .
  Yes!
  Kram 🙂


 5. Anna skriver: 2 juli, 2010

  #3 Theres

  Håller med att det var dåligt med bilder på gästerna, särskilt kvinnliga gäster..
  Det var en besvikelse..


 6. emma skriver: 2 juli, 2010

  Jag var besviken över att det inte gjordes en separat tidning med bara bröllopet och festdagarna. Nu blev det en “vanlig” tidning med lite bröllop o festbilder i början och slutet men med sidor i mitten som inte alls hörde till bröllopet. Aftonbladet, Expressen och S gjorde rena minnestidningar och dessa har jag sparat för framtiden men svensk damtidnings tidning höll inte alls samma klass


 7. Irena. skriver: 2 juli, 2010

  # Men SSurr eller SSnark eller vad det magasinet heter, hade inte några särskilt roliga bilder i sin Bröllopstidning, stort plus där, dock, för den mycket fina blänkaren från Marianne Bernadottes frisörstök inför vigseln. Den blänkaren var levande, trots sitt lilla omfång.


 8. Emelie 27 skriver: 2 juli, 2010

  Tycker det var fina bilder o reportage i Svensk Damtidning.


 9. MaryK skriver: 2 juli, 2010

  Gratulerer med rekord-omsetning til SD!! Men det var kronprinsparet selv og den proffe, samarbeidende organisasjonen av Slottet- Staten- SVT som gjorde at det var attraktivt og lønnsomt å rapportere – for alle typer aviser (også de som er for republikk) og ukeblader (også for den “kungliga veckotidningen”). Organiseringen og “dramaturgien” var super, etter min ringe forståelse!
  SD`s dekning var som forventet, det var bare å fråtse i gode motiver, høydepunkter og hendelser, som kom titt som tett for oss som fulgte på TV.
  Det som skuffer meg i forbindelse med dekningen av bryllupet, men som kanskje er et generelt problem hos SD, er den “lave” responsen fra leserne, på bloggene – det er de samme – få – Tordenskjolds soldater som går igjen! etter mitt sin….
  Det er ca 1300 lesere som har vært med på å stemme over hva som var de største høydepunktene under bryllupet!! Det gir vel en noenlunde pekepinn vedrørende kommunikasjonen med leserne, i o m at dere har solgt 263.000 ex!
  Det er sikkert mange spontan-ytringer utenom bloggene, men for å motivere tilreelt engasjement på bloggene bør det


 10. MaryK skriver: 2 juli, 2010

  fortsatt…..
  For å motivere flere av de mange leserne av SD til et større engasjement på bloggene, slik at det bedre gjenspeiler den store leserkretsens (kundenes) meninger- ikke bare de få, som i dag – da bør invitasjonen til å komme med kommentarer – bli mye bedre! Etter min mening! Håper flere har en mening/åsikt om dette..
  Samtidig er jeg den første til å innrømme at SD er en feel-good-tidning, som stort sett ikke skal plage eller kreve noe av noen!


 11. Irena. skriver: 2 juli, 2010

  Tordenskjölds soldater?? Du är en av oss, MaryK 😀 😀 😀


 12. Ellen skriver: 2 juli, 2010

  #6 Emma.
  Enig. Svensk Damtidning burde være udkommet med et
  ” kongelig special”- tillæg. Det gjorde BILLED-BLADET på 32 sider derudover var 2/3 af selve bladet fyldt med billeder og artikler fra brylluppet. Et fantastisk flot bryllupsnummer!!!


 13. MaryK skriver: 2 juli, 2010

  # 11 – Irene : Helt enig – jeg oppfatter meg også som en av de – med noen opphold….


 14. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2010

  Tror att jag också tillhör soldaterna???


 15. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 4 juli, 2010

  Grattis för den stora upplagan, tidningen är bra och bilderna är fina.


 16. MaryK skriver: 4 juli, 2010

  # 12 – Ellen:
  Også norske Se & Hør hadde et 32-siders bilag om bryllupet!
  Så også jeg undres over hvorfor ikke “den kunglige veckotidning” gjorde seg bedre ortjent til egenreklamen!
  Opplagsøkningen ifm bryllupet var lett å forutspå – så jeg tipper SD slapp all “oppsøkende journalistikk” og kunne bare fåtse i motiver, høydepunkter osv – det krevdes lite ekstra for å produsere dette nummeret. Derfor stor økonomisk fortjeneste! Og fremdeles genererer bryllupet spaltesider, som rimelig er – som sparer journalistene for å tenke ut nye temaer osv. Her skuffet SD…
  Fordi man ikke laget et eget bilag, kan man i stedet nå i flere numrefortsette å fråtse i bilder og hendelser fra bryllupet!
  Men det er vel sommerferie – og da har man mange sider klare allerede – man bruker bare bryllupstemaer!


 17. Ulla-Bella skriver: 4 juli, 2010

  Har fått ett ex (nr 1129) av den brittiska tidningen HELLO! från en kompis i London. Där kan man snacka om knivskarpa bilder från bröllopet. SD – där ligger ni i lä. Vad har dom som inte ni har när det gäller kvalitet?


 18. Gudrun Engelbrektsson skriver: 4 juli, 2010

  När det tas 1000-tals bilder på vackra Victoria, kommer det in en närmast grotesk bild som omslagsbild. Jag och flera med mej kände knappast igen henne. Mycket dåligt val. Hon måste bli mycket besviken när hon ser den. Bilden gäller nummer 27.


 19. hilde skriver: 5 juli, 2010

  Har også kjøpt bladet og ble litt skuffet. Det var mange sider som ikke hadde noe med bryllupet å gjøre. Et eget bilag,slik både norsk Se og Hør og Billedbladet hadde, hadde ikke vært dumt.

  men allikevel masse flotte bilder,så takk for et fint nummer.


 20. Sollan skriver: 5 juli, 2010

  Tusen tack för ett fint nummer av tidningen. Köpte flera ex för att kunna ge till mina barnbarn en dag.

  Det bästa med papperstidningen är att man slipper alla elaka giftiga kommentarer. Att kommentera och kritisera är OK, men det finns så många onödiga nedvärderande skriverier på nätet.
  Tyvärr! Finns tydligen så många avundsjuka och bittra människor
  i världen.


 21. Nettan skriver: 5 juli, 2010

  20 # Jag jag har också läst flera äckligt avundsjuka kommentarer. Nästan fall av ärekränkning på denna sidan, men sådant är ju faktiskt åtalbart om det ska stå sig riktigt illa.. 🙂


 22. Marita skriver: 5 juli, 2010

  Tack för alla fina bilder och reportage från Kronprinsessbröllopet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar