Kung Carl Gustaf: Jag väljer att vända blad och se framåt

Kung Carl Gustaf: Jag väljer att vända blad och se framåt
Annons

– Det som hände har hänt för lång tid sedan, därför väljer jag och min familj att vända blad och se framåt, så sa kungen under pressträffen nu på eftermiddagen.

Kung Carl Gustaf har nu sagt sitt vad som gäller boken Carl Gustaf XVI Den Motvillige Monarken, som släpptes idag. Och han gjorde det under en påkallad pressträff i Halle-och Hunneberg nu i eftermiddag. På plats fanns både internationell press och mängder av svenska journalister och fotografer, några beskrev det som lätt kaotiskt.

Annons

Inte läst boken

Kungen inledde det hela med att säga att han inte hunnit läsa boken och att det därför inte varit så lätt att recensera den.
– Jag har funderat på det här, men det är inte så lätt att recensera boken eftersom jag inte har läst den. Så jag får passa på det..

Inte jätteroligt

Sedan sa han:
– Men jag har sett genom rubriker vad den handlar om, det är inte jätteroligt. Självklart har jag talat med min familj och drottningen. Nu vänder vi blad och ser framåt, sa kungen.
Sedan pratade han mest om älgjakten. Kungen avslutade med orden:
– Så kan det gå till i älgskogen

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

228 kommentarer till “Kung Carl Gustaf: Jag väljer att vända blad och se framåt”

 1. Maja Larsson skriver: 4 november, 2010

  Kungen varken bekräftar eller dementerar med det uttalandet. Är det så att han ägnat sig åt olaglighet vad gäller deskriminering av kvinnor är frågan hur långt hans imunitet sträcker sig. Blir det en rättsprocess av det hela är det säkert någon jurist som får i uppdrag att fixa imuniteten så han slipper stå till svars. Samma diskussion gällde kronprinsessparets bröllopsresa om att ta emot mutor. Jonas Bergström blev offret i otrohetsaffären men vad hade Madeleine i sitt bagage. Skruva åt locket på lite hårdare, låt krinprinsessparet ta över och lyft fram prins Daniel som har fått en uppfostran med goda värderingar och lever efter det – det hade Sverige vunnit på nu.


 2. A-B skriver: 4 november, 2010

  Intressant presskonferens – det här vill vi se mer av! Vi fick höra om jakten, om det arbete man bedriver gällande älgstammen men också och framförallt om det viktiga arbetet som bedrivs i Klara församling! Kungen pratar mycket bra, fritt och avslappnat. Skulle vara roligt om Hovet började använda sig mer av den här typen av information på sin hemsida. Det blir mer personligt än att bara läsa korta texter.


 3. A-B skriver: 4 november, 2010

  Stackars före detta hovreporten Daniel Nyhlén, han kämpar tappert för att projicera sin känslor att inte längre tillhöra den exklusiva skaran genom att söka legitimitet hos svenska folket, som han menar kräver och förtjänar svar från Kungen – han måtte ha missat att av nästan 200 kommentarer på TV4 hemsida efter det vinklade Kvällsöppet är det i princip 195 kommentarer som står bakom Kungen och som vill att media ska hålla sig utanför privatlivet och majoriteten kommentarer är också kritiska till hela programmet, författarna och deras källor, inte minst två av källorna som var med i programmet! Liknande kommentarer har man sett på de få ställen som personer får kommentera (censuren är annars stor, speciellt hos den ena kvällstidningen!) Get a life!


 4. Anna skriver: 4 november, 2010

  Bekräftar det här boken eller är han “bara smart” och låter boken hänga fritt i luften och var och en får tolka det hela som man själv vill?
  Vete tusan om det är smart eller inte.


 5. Mia skriver: 4 november, 2010

  Smart gjort kungen!
  Föd inte gamarna. Det ebbar ut…


 6. Anna-Karin skriver: 4 november, 2010

  Vem bryr sig? Låt kungen vara.


 7. Anna skriver: 4 november, 2010

  Kungens svar gör mig ännu mer misstänksam..


 8. Ansan skriver: 4 november, 2010

  Denna skandal faller tyngs på författarna. Skriva en sådan skitbok. Republikanska föreningen kan hälsa hem för svenska folket står bakom kungen.


 9. Tina skriver: 4 november, 2010

  Ja, så kan det gå i älgskogen…stackars Silvia!


 10. mia zaudy skriver: 4 november, 2010

  Sluta att förfölja kungafamiljen som gör ett storartat jobb för Sverige.De bör också ha ett privatliv även om de är stadschefer fy för pressen och journalastiken som blivit en häxjakt på alla.Jag skäms och vill framföra ett stort stod för vår kungafamilj.Skäms för att göra kommers av dem till förläggaren till boken


 11. Stig skriver: 4 november, 2010

  Som far – så søn……. velkommen i familien Sofia Hellqvist.


 12. Kristine, Oslo skriver: 4 november, 2010

  Kongen bekreftet med sitt svar at det er sant, hvert eneste ord, som står skrevet i boken. Bokens forfattere har uttalt at det er meget lite av kongens utsvevelser som er omtalt i boken. Det finnes altså mye mer, og meget verre.


 13. Fia Lily skriver: 4 november, 2010

  Ja, vänd blad och se framåt.
  Säkerligen har det hänt en del i älgskogen men huvudsaken är väl ändå att ett av de få sakerna Sverige har som representativt ansikte utåt, dvs monarkin, kvarstår. Låt oss behandla kungafamiljen med den respekt de förtjänar.
  Vad händer med Sverige om det blir republik? Då dör vår långa kungahistoria ut och ersätts av vad? Sossar al,ternativt moderater utan utbildning & bildning?


 14. Ellen skriver: 4 november, 2010

  Enig m # 10, det ser ut til at de skandinaviske fam har sine svin på skogen hele gjengen…. nå skjelver vel også MM – sikkert nok av snadder å finne fra hennes fortid også 😉 Gjenstår bare å se når boken kommer !!


 15. Annica skriver: 4 november, 2010

  När kungen säger att man nu vänder blad och vill se framåt, är det ju mer eller mindre en bekräftelse om att det som står i boken är sant. Annars hade han väl dementerart…fast han då säger sig inte ha läst boke..hmm

  När man ser rabaldret med boken – också stort angivet i finsk media – ställs många frågor (även om jag inte heller läst boken)-

  Författarna till boken skriver mycket “speciellt” om en nu levande monark – landets statsöverhuvud. Om de inte hade MYCKET TORRT PÅ FÖTTERNA skulle de aldrig ha vågat skriva boken. Där lär finnas med namn nämt personer (herrar som varit med kungen på stripp-och prostitutionsfester). Herrar, som denna dag lever, om som har den ekonomiska och politiska makt att de kan driva en lång, utdragen och dyr rättsprocess. OM det som står i boken är osanning, dvs.
  Kan bokförläggaren och författarna bara ha räknat med att kungen/hovet och andra män vid makten, inte drar saken inför rätta, eftersom den processen skulle komma fram med snaskiga detaljer såviså – och det vill de berörda glömma, och låta det dö ut själv? En oerhörd risktagning i så fall.
  Men som sagt: en sådan bok skirver ingen i något land om den nu levande statsöverhuvud, utan att veta att dom har rätt.


 16. Anna skriver: 4 november, 2010

  #9 Tina
  Vilken rolig kommentar! Haha!


 17. Christina Andersson4 skriver: 4 november, 2010

  Jag tycker att om han hade varit oskyldig så hade han väl dementerat uppgifterna. Nu bara avfärdar det hela med att man ska gå vidare.
  Måste väl kännas ganska skönt för Jonas Bergström idag, han verkar i alla fall ha varit i gott sällskap. Sen vet man ju som sagt inte hur prinsessan Madeleine agerade.
  Daniel Westling fick granskas i hela sju år för att han skulle duga i familjen, sen verkar kungen vara ett så dåligt föredöme själv. Pinsamt.


 18. Annica skriver: 4 november, 2010

  Många skriv-och stavfel, hade skyndsamt- ledsen 🙂


 19. Maj skriver: 4 november, 2010

  Det är väl allmänt känt att det fanns en massa damer som omgav kungen för 40 år sedan även att han var på fest då och då. Så vad, han var ung och vilka sitter hemma hela sin ungdom och aldrig går ut. Hur kan det bli en hel skandalbok om det, tycker att de som nu är anonyma och som pratat en massa träder fram så vi verkligen vet att det är sant som skrivs i boken, hur skall jag annars kunna veta vad jag skall tänka om saken. En fjäder blir lätt en stor höna och vill man ont så är det väldigt lätt att sprida lögner. Nej så länge inte man träder fram så anser jag boken vara en annan form av skvallertidningarna, alltså skitsnack.


 20. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 4 november, 2010

  Jag tycker att det är orättvist av författarna att hänga ut skitsaker om kungen.Stackars kungen får inte heller yttra sig om saken för gör han det,blir de också fel!
  Vi ska inte lägga oss i hans privatliv.
  Säger bara,att så har kungligheter roat sig i alla tider!
  Och är det Republikanska föreningen bakom är det bara tarvligt!
  Stig,och hur var det,Äpplet faller inte långt från päronträdet,eller var det tvärt om!


 21. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 4 november, 2010

  Minns ju politikerna som var på porrklubb och betalade med våra skattepengar från representationskortet!Ha,ha!Det värsta var ju,att de betalade och inte såg var de var.Sålunda bortkastade pengar! De fick ju inte valuta för slantarna.
  Jag önskar vår kung en trevlig läsning inför sänggåendet!


 22. Lena skriver: 4 november, 2010

  Vad jag har förstått så har kungen inte läst boken än, då kan man ju inte kommentera den heller. Det verkar lite konstigt att författarna inte har gett kungen möjlighet att läsa boken innan den kom ut, det luktar skumt och källorna verkar inte tillförlitliga pga det. Om man som författare skriver något som är baserat på sanning så behöver inte vara rädd för huvudpersonen!!!


 23. BEN skriver: 4 november, 2010

  Smart om kungen och Silvia väljer att vända blad och låter det tidigare vara glömt, men det är sannerligen inget som någon av dem ska vara stolta över.
  Det gäller i fortsättningen att se till att kronprinsessan Victoria så snart det är möjligt får ta över som statschef. Med prins Daniel vid sin sida har man svårt att tro annat än att de blir det regentpar, som många av oss trodde att vi hade i kungaparet. Hoppas bara att kronprinsessparet orkar – de är fantastiska.

  För övrigt är det bara att gratulera kungaparet till prins Carl Philips val av flickvän, Sofia Hellqvist.


 24. lilith skriver: 4 november, 2010

  Ja, låt oss behandla kungafamiljen med den respekt de förtjänar!


 25. Astrid skriver: 4 november, 2010

  Stakkars svenskekongen, men mest av alt – stakkars dronning Silvia som tappert har stått sammen med sin mann i alle år.


 26. xx skriver: 4 november, 2010

  Ingen behandlade Jonas Bergström med respekt.Han blev kallt utvisad av både hovet och svenskarna. För samma skulder som kungen nu vill vända ett blad och gå vidare! Prinsens flickvän Sofia anses inte god nog för hovet pga. sina “erfarenheter”,men hur är det med prinsens “erfarenheter”?
  Dags att skippa alla skenheliga kungligheter.


 27. olga skriver: 4 november, 2010

  Damerna har nog med största nöje gått dit frivilligt för att få roa sig i Kungligt sällskap.
  Hur är det med svensexor? det finns nog lite så’nt där överallt.
  Vad det ska va’ bra för vet jag inte, men somliga tycks ha nöje av det. Om det rör sig om tvång är det en annan sak, men det är nog ingen som varit tvingad i detta fall.
  i Barbara Cartland romaner m.fl. förekommer det också spektakulära fester bland Adelsmän. Adelsmän i verkligheten har ju också massor av fester vilket står att läsa då och då. Personalfester har också överdriven underhållning då och då. Det är inte roligt att se på, men ingen pratar så mycket om det efteråt, som om det aldrig existerat
  Det förekommer nog spektakulära fester i alla samhällsklasser. Förekommer det otrohet är det något mellan man och hustru att reda ut, det ska inte tidningarna spekulera om.
  Varför ska det grävas efter all möjlig smuts i Kungahuset just nu, låt Victoria och Daniel få vara lyckliga. Hela familjen lider av sådant här. Om vi skulle ha Republik skulle det säkert inte vara annorlunda, det är inte bara fläckfria individer där heller. Det här inget annat än de herrar som skrev boken vill tjäna en massa pengar, att det dessutom förekommer hot för att skrämma till att avstå anmälan är ännu värre. Det här kommer att leda till värre avslöjande böcker än det här. Maffian tar över Sverige.
  Sådana här böcker skulle inte få ges ut, det är inte så här Tryckfrihetsförordningen skall utnyttjas. Den som skrev boken är ju inte heller fläckfri.


 28. martina skriver: 4 november, 2010

  12# Fia förstår inte riktigt vad du menar med att Sverige ersätts av moderater och sossar? Det är ju redan de som bestämmer. Kungen har ju för fan ingen makt. Hur kan du säga att alla vi som inte är överklass inte har någon utbildning\ bildning? Tycker att du ska visa lite hänsyn till Svenska folket.


 29. Anna skriver: 4 november, 2010

  Låt kungen vara


 30. snickarjohn skriver: 5 november, 2010

  Detta aer naagot av det mest intressanta som haent paa laenge.
  Hur laenge ska ni blaaoegda foersvara monarkin?


 31. Patrik skriver: 5 november, 2010

  Inför för jösse namn valmonarki då – ifall flertalet envisas behålla monarkin.
  Att de skulle vara mer förnärma eller fina bara för att de tillhör en viss ätt är löjeväckande.
  Med valmonarki skulle vi då kunna avsätta dem när de inte håller måttet.


 32. caterine skriver: 5 november, 2010

  Vadå respekt? Ska vi visa en kung respekt som är så där? Hur många riksdagsmän och ministrar och andra har fått avgå för att dom har haft lite skumraskgrejer för sej?


 33. A-B skriver: 5 november, 2010

  Kungen och kungafamiljen gör ett fantastiskt arbete för Sverige, och förtjänar, som andra skrivit, vårt stöd! Tänk att ständigt vara så bevakade som de är, knappast något att avundas. De, likt andra offentliga och kända personer, har rätt till andrum och privatliv, något som majoriteten tycks instämma i (senaste undersökningen presenterad i bl.a. Debatt). Mycket roligt att se att över 80% (Klickundersöknng i Aftonbladet) inte tänker läsa boken – heder åt det svenska folket! Krasst – vem f-an vill ha den typ av media som bl.a. de anglosaxiska länderna har med övervakning, mutor och sliskigt skvaller m.m.?! NEJ TACK!


 34. Yvonne skriver: 5 november, 2010

  Ordagrant sa han: Jag har talat med familjen OCH drottningen.Tillhör hon inte familjen?


 35. gudrun Lindbergtouchofsweden skriver: 5 november, 2010

  varfor skall ni dra fram skit vi har val alla nagot i gardrroben det spelar val inte nagon roll lat kungen vara,det ar val nagon som vill tjana pengar, det ar inte ratt tycker jag.kungen har val gjort sitt basta det ar svart att vara alla lags nar man har ett helt rike som vill ha en asikt,han valde inte att bli kung.


 36. Ansan14 skriver: 5 november, 2010

  Vänd blad och se framåt……
  Granska ett privatliv i bokform och tjäna pengar på det…HEMSKT
  vad är det för tid vi lever i ??????????
  Kungafamiljen förtjänar mer respekt…….


 37. caracas skriver: 5 november, 2010

  Boken kommer jag aldrig att bry mig om.
  Inte en sekund.


 38. Tina skriver: 5 november, 2010

  9 Tina.
  Skaffa dig en egen identitet!!!


 39. rasmus skriver: 5 november, 2010

  Vad hade man väntat sig av “charmtrollet” Carl XVI Gustaf…bäst om ha skaffade sig bättre rådgivare än fru Eldh, som är samma andas barn som han, demenetera och låtsas som inget….
  -Arbete att sköta…Är det att sjuta djur ?
  -Gå vidare…är det att säga upp bekantskapen med Jill Bernadotte ?
  Nej, vårt Kungahus liknar värsta såpan, likt “Kungarna i Tylösand”och “Paradis Hotel”..Vad hade Gustaf VI Adolf tänkt om detta?


 40. Kristine, Oslo skriver: 5 november, 2010

  # !4 Ellen. Boken om Mette Marit kom jo for flere år siden. Og hennes liv har blitt vrengt ut og inn i tidningene fra den dagen hun ble kronprinsens kjæreste.

  Disse ryktene om svenskekongen er jo velkjente. Jeg synes det er besynderlig at så mange svensker virker overrasket over dette. Bl a historiene om busslaster med damer til jaktselskapene ble slått opp i norsk presse.

  Det går ingen stygge rykter om kong Harald og dronning Margrethe.


 41. lotta skriver: 5 november, 2010

  Det borde vara under kungens värdighet att uttala sig. Sant eller osant. Låt det bli en dyr läxa och så fortsätter vi som förut.
  Carl Philip nu är det upp till dig att hitta en lämplig flicka Och tänk 3 ggr. Välj dina vänner med omsorg. Ur alla skikt, men med OMSORG


 42. Gittan skriver: 5 november, 2010

  Jag har inte läst den minsta lilla bit av boken, men det som berättats och återgivits av andra ökar inte läslusten..

  Att vända blad… ? Ja, det verkar ju vara ett förnuftigt sätt att vifta bort en besvärande incident, men inte GODTAGBAR !

  Jag anser inte att man ska vända ut och in på monarken, MEN när nu faktum är i dagen ger det en massa funderingar hur personen ser på sin roll som förbild för det svenska folket…

  Starka förespråkare för Svenska kyrkan och dess sedemoral…
  Drottningens engagemang i trafficing och prostitutionsfrågor…
  Kungen som respekterad “landsfader”…
  Synen på kvinnor och om de ska kunna BESTÄLLAS vid behov …
  De kungligas “beskyddaråtaganden” för utsatta…

  Som jag skrev på annan plats här på sajten tidigre är det nog dags att “sopa rent i eget bo” framför bladvändning och höja MORALRIBBAN betydligt…
  Svenska kungahuset kommer inte att kunna bära fler delikata belastningar…
  Ytterst noga med hur resterande av familjen hanterar situationen för framtiden med att göra nogranna val av partner med odiskutabel bakgrund…


 43. Lisbet Björklund skriver: 5 november, 2010

  Men vad mer kan han göra? Jag har bara läst notiser i tidningarna och det verkar som om det hände för längesedan.

  SEN undrar jag varför tjejerna gick med på att vara där i Åre och på middagarna?! DE har väl också ett eget ansvar.

  Sen verkar det som om Kungen inte alltid var med heller så… Familjen har nog talat om detta och jag tycker också att nu bänder vi blad och fortsätter.


 44. MB skriver: 5 november, 2010

  Jag förutsätter att alla som fördömmer överklassens kvinnosyn själva står över alla former av nedvärdering av kvinnor. Min erfarenhet säger mig dessvärre motsatsen – den unkna kvinnosyn som ligger till grund för en beställning av kvinnlig fägring som avslutning på en god middag återfinns hos i princip alla män och även hos vissa kvinnor.

  Så lämna den här tramsdiskussionen som oombedda satt igång den.Fokusera istället på orsaken till att män i alla samhällsklasser anser sig ha rätten att beställa kvinnor till middagar, från Thailand eller på krogen.
  Det är där det verkliga problemet ligger. Inte hos enskilda personer som har råd att göra sina beställningar på ett lite lyxigare sätt. Kungen är en enkel måltavla men riktigt så enkelt är inte det verkliga problemet.
  Hela diskussionen är löjlig!


 45. Sara skriver: 5 november, 2010

  Respekt! Till oss skattebetalare! Jag kan inte förstå varför alla ska tassa omkring som små möss när det kommer till kungafamiljen. De vet att media reagerar såhär och hävdar hela tiden att vi ska respeltera deras privatliv, men de verkar glömma vad deras uppgift är. De ska vara förebilder och kungen är stadschef! Hur pinsamt och dåligt är det inte om vi inte kan granska vår stadschef som alla andra som granskas?
  Det är nonchalant att tro att de bara är att vända blad.

  Om detta är sant är det ett hårt slag mot trovärdigheten och ställer faktiskt frågan om hur många fler sned tramp och pinsamheter folket och kungahuset klarar av. Det är inte självklart att dom kan göra och bete sig hur de vill bara för att de är kungliga. Inte 2010. Inte på min bekostnad.
  Och med hans trevande kommentarer är det inte solklart om de e sant eller inte heller. Kanske osmart att ens svara….


 46. sofia skriver: 5 november, 2010

  Det är väl inga nyheter som förs fram i boken. Jag välkomnar debatten och hoppas att kungen /hovet kommenterar ytterligare när kungen fått bokens innehåll refererat för sig.


 47. Hansen skriver: 5 november, 2010

  Jeg har godt nok svært ved at se formålet med denne bog andet end at gøre skade og pege fingre – og tjene penge ind til forfatterne!
  So what, hvis CG har haft nogle affærer. Har det bragt det svenske rige i miskredit? Nej, vel? CG har måske fået lidt buler i kongeværdigheden, men let’s face it, han er ikke hverken den første eller den sidste, der har været på “grisebassen”, som vi siger på den danske side af Sundet.
  Det er et svigt mod Silvia – og det må de så rede ud indbyrdes.
  Jeg var langt mere vred, da CG for nogle år siden blev taget i at køre alt for stærkt på en dansk motorvej. Dér kunne nogen være kommet til skade ved hans fremfærd, og dét ville have været fatalt for hans og det svenske kongehus’ omdømme.
  Men det kan jo være, at bogen også afslører en generel afstumpethed i overklassen – og dét kan selvfølgelig have en vis overordnet interesse at få belyst.


 48. Ghita Tirkkonen skriver: 5 november, 2010

  har inte svenska journalister annat att skriva om ?


 49. mb skriver: 5 november, 2010

  Ni som påsod att bokens innehåll var lögn, nu när kungen inte dementerar och hovet meddelar att de inte tänker stämma för förtal = innehållet är sant så är ni lika nöjda i varje fall??? Hade det egentligen spelat någon roll vad kungen gjort här? Vad kan jag säga annat än att ni har den monark ni förtjänar. Med råge.


 50. Susanna skriver: 5 november, 2010

  Begriper inte varför det talas om “anklagas för”, “skyldig” och “oskyldig”. Även om det ligger någon sanning i vad boken skriver så har han faktiskt inte begått något brott. Det handlar om vuxna människor som frivilligt ägnar sig åt sex, inget tvång och inga pengar är inblandade i det hela. Om kungen varit en dålig äkta man är en helt annan sak, men det är inte något kriminellt. Och det är en sak mellan honom och hans hustru.


 51. Josephine skriver: 5 november, 2010

  Självklart tänker jag läsa boken.

  Jag vill ta del av ett ytterst sällsynt försök att skapa ett mänskligt och sanningsenligt porträtt av den man som är regent och statschef på livstid – något sådant finns nämligen, inte men behövs desto mer.

  Trots att jag ännu inte läst boken så måste jag applådera författarnas insats – det kan inte ha varit en lätt uppgift.
  Hindren måste ha varit många och svåra, och priset högt för dem själva.

  Det finns t.ex en krets anställda vid ett visst organ i staten
  (nej, jag vill inte säga vilket) som har i uppgift att hålla sfären kring medlemmarna av kungafamiljen ‘ren’ – och det har de lyckats med.
  Det ryktas om att privattelefonerna hos hovanställda är avlyssnade osv.
  Listan kan göras lång.

  Resultatet är en klinisk ren miljö där inget släpps ut eller in, och de noggrant utvalda ‘journalister’ som släpps fram har samma agenda som hovet.
  Den ende ‘journalist’ som fått skriva böcker om de kungliga är i princip Herman Lindqvist, ett 100% säkert och pålitligt kort i leken.
  Med urtrist och banalt resultat som följd.

  Storbritannien har däremot lyckats bättre, med drivna och proffsiga journalister och författare enbart inriktade på huset Windsor, och deras disciplinerade och seriösa arbete har förvånansvärt nog drivit fram flera förändringar framför allt gällande tvivelaktiga privilegier och dito livsstil hos vissa av medlemmarna i släkten.


 52. Anna skriver: 5 november, 2010

  Har en anhörig som umgicks i kretsarna runt vår kung på 70-talet som berättat en del. Vår kung var en playboy i ungdomens dar och en del av dessa rykten stämmer säkert till en viss del, men det är ju 30-40 år sen. Är detta verkligen intressant att läsa om nu?! Nej låt kungen vara! ALLA människor har rätt till ett privatliv oavsett om de är statsöverhuvuden eller ej.


 53. MB skriver: 5 november, 2010

  #45
  Vilken stad är kungen chef över menar du?
  I min värld är han statschef och det är något helt annat. 😀

  Du vill inte bekosta kungens liv nu när någon har sagt att han inte uppför sig väl alla gånger. Ska då jag som är avlönad via skattemedel och går ut med vänner och uppför mig illa också bestraffas? Hur? Löneavdrag eller avsked?


 54. olga skriver: 5 november, 2010

  Att Kungen sa familjen och Drottningen
  berodde nog helt enkelt på att han pratat
  mer ingående med henne än med övriga i familjen.

  När det skrivits om allt sådant här och debatterats i TV
  vad finns det sedan mer att skriva och prata om.
  Är människors liv så futtiga att man måste gotta sig
  åt andras misstag.

  För övrigt gör Kungen och Drottningen ett gott jobb för
  Sverige som också påverkar Industrin och vårat Land.
  Sådant här kan skada Sverige.
  Nu i Debatt på TV pratas om Kungens olika Egendomar
  och att det är skattebetalarna som betalar, det är inte riktigt
  sant för på Egendomarna produceras också en hel del
  som gör det till en stor del självförsörjande.

  Monarkin är Sveriges historia, det är Sverige, vårat hemland.
  Med Republik blir det ett annat land.
  Kungafamiljen gör ett gott Representationsjobb för Sverige.


 55. Beata skriver: 5 november, 2010

  Anna,
  Tror inte att han var smart! Han verkade ju mer nervös.


 56. Marie Monge skriver: 5 november, 2010

  My Good så lei jeg er av de kongelige!!! De er ikke et hår bedre enn vanlige mennesker – ta og skit i hva de driver med, selv om det er for våre penger!!! Jeg blåser i hvor vakre, sexy og fantastiske de blir fremstilt som, de er bare mennesker hvis forfedre utnyttet og bedro de små i samfunnet, det er derfor de er rike. Nå kommer det riktignok noe av bermen inn i de eksklusive familiene, så kanskje vi snart ser enden på hele hysteritullet.
  Nå skal jo vårt “kronprinspar” m/barn på en lengre hemmelighetsfull rundreise, jaja, lykke til, vi får vel se noen nye kjoler igjen da snart….


 57. Anna skriver: 5 november, 2010

  OM ryktena om otrohet och strippklubbar var falska skulle kungen
  dementera dem.
  Men det har han INTE gjort!
  Jag misstänkte att kungen har kollat vissa delar i boken innan
  han uttalade sig..
  HUR skulle han kunna låta bli att kolla dem…
  Förlaget gav honom chansen att uttala sig, men han gick bara sin väg..
  En svensk journalist berättade igår på 21-nyheterna om kungens besök i New York -77, samma år som Victoria föddes.
  Det förekom visst snaskigheter.
  Men folket blev argt på henne, inte på kungen.
  Kungen STOPPADE åtal mot henne..
  NU verkar verkligheten ha kommit ifatt kungen av Sverige..


 58. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 5 november, 2010

  Låt Victoria ta tronen.


 59. Kalle skriver: 5 november, 2010

  #56 Marie Monge
  Men smarta nog att låta andra betala för sina utsvävningar. 😉


 60. Magdalena skriver: 5 november, 2010

  Jeg tror som Gittan det kan være sunt å “sopa rent i eget bo”.
  Det er kanskje dags å “rense luften ute på Drottningholm?

  Det er patetisk å se hvor mange som ønsker å sope disse ryktene under teppet,- slippe å se sin egen monark såvidt avkledd.

  Det er kanskje bekvemt å leve på egen livsløgn, men ikke særlig redelig.

  Det som skrives er ikke nytt for oss i Norge. Det er heller ikke nytt for dronningen. Den påståtte kjærlighetsaffæren med Camilla Henemark går ikke mer enn 20 år tilbake i tid.

  Når en ser disse ryktene i lys av Victoria`s lange kamp for Daniel, Madeleine`s brutte forlovelse og Carl Philip`s kjærlighetsvalg, slår det meg hvilken dobbelmoral som til en hver tid er ute å går.

  Jonas “fikk så hatten passet”, selv om det fra mange hold var norske Tora som ble syndebukken.

  Og Sofia har jo til tider vært utsatt for den rene heksejakten, og av mange nærmest blitt henrettet på disse sidene.

  Dere som nå skyter på forfatterne gjør som strutsen,- nekter å se realitetene i øynene.

  Kong Carl Gustav har i likhert med mange andre mennesker sine brister! Gjør det han til en dårligere monark? Bør hans egen utagerende festing frata han retten til å stille større krav til f.eks. sine barns valg av partnere?

  Vær snill og slutt å legge ansvar på de dumme unge jentene som ikke hadde modenhet nok til å stå i mot middagsinbydelser fra adelens jet zet! De er også offer. Mange av dem sliter kanskje med skam og skyldfølelse for hva de har vært med på?

  Hva kan en vente seg av 20-åringer, når mange av dem som skriver her også har den tro at det skal finnes særregler for menn i høye stillinger og med fet bankkonto. I hvert fall skal det ikke skrives eller snakkes høyt om hva de bedriver på “fritiden” !


 61. JA skriver: 5 november, 2010

  #40 Kristine, Oslo
  Jag tror inte många människor i Danmark tror att prins Henrik har varit en trogen make. Han har alltid varit på resor med sina vänner utan Margrethe, men avvisar rykten om att han skulle vara bög.


 62. Anna skriver: 5 november, 2010

  OM kungen besökt strippklubbar, vill jag inte att han representrerar mig=Sverige utomlands…


 63. MB skriver: 5 november, 2010

  “59
  Tack Kalle!
  Du betalar för mina också.


 64. Emma_H skriver: 5 november, 2010

  Drottningen har min fulla sympati. Som om det inte vore Nog med att behöva tampas med att försöka få sin envisa son på bättre tankar betr Carl Philips nuvarande olämpliga val av flickvän. Samtidigt arbetar hon (jämte ordinarie kungliga uppdrag) också via Childhood MOT att flickor skall hamna i förnedrande & destruktiva situationer m sex, droger eller fattigdom inblandat.
  Sen kommer boken om hennes makes fleråriga svensexe-aktiga leverne & festande ihop m grabbgänget. Kungens polare borde skämmas att dra med honom på så omdömeslösa upptåg. Såsom fru och drottning måste det kännas ytterst förnedrande & mardrömslikt för Silvia att få upp detta i ljuset, även om media har hintat om det i enstaka artiklar förut…
  http://www.expressen.se/nyheter/1.136532/har-festar-kungen-med-grabbarna
  Hovet har än en gång visat sin inkompetens i att hantera pr-mässigt sköra situationer. Gårdagens pressträff – utan frågestund! – var ett ex på det. En stunds vagt svamlande m enda konkreta besked: att boken var oläst, beslut taget om ”att vända nytt blad” och uppgiften att kungen avsåg bege sig utomlands (Kina) per omgående – var knappast konstruktivt eller proffsigt – med åtföljande kritik fr hovreportrar, o reaktion apropå märklig retorik & illa pr-upplägg i samtliga media.


 65. Anna skriver: 5 november, 2010

  OM Christer Gustafsson var kungens hallick och kungen köpte sex. Och OM kungen besökt strippklubbar, får han ta sitt ansvar och avgå!
  Jag kan inte se hur han kan sitta kvar som Sveriges statschef…

  Camilla Henemark borde ta sitt ansvar och visa oss sanningen om Sveriges statchef..
  Hon förnekade inte att kungen var otrogen i ett år..


 66. Anna skriver: 5 november, 2010

  Kungens uttalande uppmärksammas även i
  http://www.hellomagazine.com och http://www.hola.com


 67. A-C skriver: 5 november, 2010

  Jag köpte boken igår och har snart läst ut den. Till skillnad från dom flesta på sajten tycker ju jag det är viktigt man samlar info överallt innan man säjer nåt
  Jag är besviken på kungen! Trodde ju han och drottningen var lite av ett dreampar på den kungliga scenen.. Kanske är jag mest besviken på drottningen som väl har känt till det kungliga festandet 🙁 under åren
  Iaf har jag bestämt mej för en sak när jag läst eländet – kommer ALDRIG mer kritisera CPs Sofia – hör du det CP, vill du ha Sofia så gift dej med henne och bli lycklig 🙂 och skit i monarkin om det är så!


 68. Ann-Christine skriver: 5 november, 2010

  Hur förklarar kungen dom kungliga nöjena 🙁 för döttrarna som väl är moderna kvinnor..


 69. Bella Donna skriver: 5 november, 2010

  Jag anser att detta är ett rent “snaskeri”, och en förlängning av kvälls- och skandalpressens löpsedelshunger! Låt kungen ha ett privatliv som alla andra, då blir han bättre på jobbet!


 70. caterine skriver: 5 november, 2010

  Jag har hela tiden trott att det har varit Silvia som har bestämt i den familjen men nu är jag tveksam. Hade det varit min man som har burit sig så illa åt och inte kunnat behålla byxorna på i alla år, så har jag gått, hon är en mästare på att hålla masken. Men nu är det slut med min respekt för kungen. Undrar vad han tycker om drottningens engagemang i trafficking och sånt, det har säkert varit mycket bråk i den familjen under åren, hon kan ju inte vara omedveten om vad han hållit på med. Undra på att hon opererar sej och försöker vara ungdomlig, hon är ju hela tiden i underläge.


 71. SusanneG skriver: 5 november, 2010

  Vad kommer att hända sen?


 72. mb skriver: 5 november, 2010

  För sista gången, att inte bete sig skandalöst är inte detsamma som att inte ha ett privatliv. Klart att kungen har rätt till ett sådant men han kan inte gå på strippkluppar, ha älskarinnor och liknande. Om han ska kunna fylla sin roll som statschef med någon slags trovärdighet. Kungen har skadat Sverige och sitt förtroende till svenskarna genom att bete sig så här. Och han verkar tyvärr helt sakna sjukdomsinsikt.


 73. Marita skriver: 5 november, 2010

  Låt kungen vara ifred, blås inte upp allt så stort.
  Kungen är också människa, med känslor som tur är.
  Han gör ett fantastiskt bra arbete.
  Vänd blad som kungen så klokt sa och gå vidare.
  .


 74. Eva skriver: 5 november, 2010

  Kristine, Oslo:
  ,Kungen bekräftar intre alls med sina ord att varje ord i boken är sant. Där går du för långt.
  De där ryktena om Henemark hörde jag för många år sedan. Sant eller inte..det vet de inblandade.
  Det är kanske så att kungen gjort fel saker här. Vi vet inte. Det är alltid synd när någon i ett förhållande eller ämbete trampar fel. Ibland sker det bara en gång, ödesdigert misstag som kan få tragiska följder. Ibland är det ett dåligt beteende av längre varaktighet. Och det är klart, det duger inte i vissa ställningar. Dessutom omoraliskt. Det jag inte gillar med boken är att koka soppa på kanske gammal spik för att tjäna pengar. Syftet är ju inte att tjäna Sverige, hålla moral och sannong högt, att göra andra människor gott, syfyet med boken verkar ju vara MONEY MONEY MONEY. Tråkiga människor. Verkligen simpelt.


 75. Alf skriver: 5 november, 2010

  Såklart att inte kungen har läst boken, han väntar ju tills filmen kommer.


 76. NATTENS KUNG skriver: 5 november, 2010

  Nu kan kungen knappast klandra Jonas Bergström för sina kvinnoaffärer…. Han gillade rajtan -tajtan helt enkelt som en sann Bernadotte. Kvinnor och livets goda. Prins Carl Filip är ju rena konfirmanden sett till “pappas vilda år”. Och Silvia, är inte Sofia en synnerligen välartad ung dam i jämförelse? Paradise Hotel liksom, vad är det?? Jag hoppas kungafamiljen äntligen inser detta. Prinsessan Madeleine borde sluta röka, klippa sig och skaffa sig ett jobb!


 77. Anna skriver: 5 november, 2010

  #74 Eva

  Ryktena om att Henemark skulle vara kungens älskarinna var nåt nytt för mig..
  Istället hör jag annat rykte om att en känd nyhetsuppläsare på SVT skulle vara kungens älskarinna nu…
  INTE Anna Lindmarker dock, hon jobbar ju på tv4.


 78. Friso skriver: 5 november, 2010

  Royal people are just common people like everyone else, only in a special position and living a luxery life paid by the people of Sweden
  I think when you behave like the king did, or behave like a spoiled teenager like prince Carl Philip or princess Madeline, the people in Sweden just should get rid of the Bernadottes and choose for an elected king. Still a kingdom, but represented by a king with a position comparable to the bundes president of Germany. And only in position for a limited time and only with a proven very positive track-record.

  If the members of the royal family are so special and so “high class” and better than anyone else, they should not have a problem finding a normal job.

  Don’t feel sorry for them, all people have a life with difficulties, but in most cases not as luxiourous and financially independent as the royals.


 79. lilith skriver: 5 november, 2010

  #73
  just det, han är människa. Många här försöker göra familjen Bernadotte till något annat, upphöjt och diffust. Men de är varken bättre eller sämre än oss andra. Tyvärr saknar kungen tydligen förmåga att fatta vad hans titel innebär. Kul för honom, men trist för nationen Sverige. Synnerligen tråkigt att han som trebarnspappa drog ner brallorna för unga, sårbara undersåtar…. Nästa gång jag hör “kungabarnen” säga att de saknade sina frånvarande föräldrar när de var små, kommer jag att kräkas.


 80. Marguerithe skriver: 5 november, 2010

  Vi borde alla sluta upp kring drottning Silvia just nu. Hon är i underläge och måste känna sig totalt ensam och utsatt. Hon har blivit sviken men har ändå kämpat för barnen och familjen och för Sverige.

  Tycker att Silvia ska ta time out och unna sig en längre tids vistelse utomlands utan en massa uppdrag, kanske i hemlandet Brasilien. Hon behöver vila och hämta krafter.


 81. Hariett skriver: 5 november, 2010

  Kungen är ärlig och försöker inte slingra sig ur någonting. Det är därför hela hans familj har en värdighet. Det är sanna människor och försöker inte lura andra om de har begått ett misstag. Kungen är bra för Sverige och en trygghet för hela Svenska folket. Han gör ett utomordentligt arbete för Sverige och han har humor och glimten i ögat. Han är den bästa av kungar, och en fin människa.


 82. lime skriver: 5 november, 2010

  Efter att ha ha läst boken kan jag konstatera med förvåning att den är mycket läsvärd, välskriven, objektiv, mycket informativ. Kommer att bli en “klassiker”. Ca 200 sidor intressant biografi om kungens uppväxt, resterande 150 sidor hur festandet urartat.
  En alldeles utmärkt biografi. Att det skulle vara en skandalbok var kanske ett PR-trick? Som lyckades…


 83. mm skriver: 5 november, 2010

  alltså snacka om att media förstorar upp saker …. !!!!
  INGEN BRYR SIG OM VAD KUNGEN GJORDE SOM 20 ÅRIG!!! = 40 ÅRSEDAN!!!!

  OCH jag förstår inte förlåt , men vrf köper man en sådan här bok? ….


 84. Annika skriver: 5 november, 2010

  Det är en stor skam att en gift 3-barnsfar uppför sig på detta sättet
  Att han dessutom är kung och Sveriges ansikte utåt gör det ännu värre. En sån omogen vridrig karl.
  Stackars Silvia.


 85. olga skriver: 5 november, 2010

  Har sett löpsedlarna idag, där Kungen får mycket kritik för sitt
  uttalande. Kungen ville bara vara tillags och möta Pressen,
  han sade att han inte läst boken, det nöjde inte Pressen sig med,
  de ville ändå ha svar. Så är det ofta Pressen tilltvingar sig svar
  fast det inte går att svara, de pockar på svar. Hade Kungen inte
  mött Pressen hade det också varit fel, hade han låtit någon Jurist
  svara hade det också varit fel. Hur ska han bete sig egentligen?
  Har han betett sig illa får han väl prata med Silvia och reda upp det som varit, det behöver väl inte Svenska folket veta varje detalj om. De damer som varit med verkar inte må så illa av att börja avslöja sina hemligheter, och vilka vänner är det som ordnat och planerat och deltagit i alla fester och sedan avslöjar allt för att Svenska folket måste få veta. Falska vänner är vad det är.
  Visst är alltihop det här obehagligt, men trots allt är det Kungen och hans hustru Silvia som ska tala ut. Vi måste alla se framåt
  och göra det bästa av det vi har framför oss “vända blad” som Kungen sade och gå vidare, för trots allt är gårdagen förbi.


 86. Maja Larsson skriver: 6 november, 2010

  #75
  Haha…….
  Undrar vilken skådis som skulle spela huvudrollen i den filmen. Kungen kanske går på premiären om han blir bjuden.


 87. Lisbet skriver: 6 november, 2010

  #50 Håller med dig!
  #65 Men Camilla vill ju bara vara känd och förmodligen tjäna pengar på det. Bara titta på hur hon aktiverat sig under åren, den grupp hon var med i. Hon vill provocera och skapa debatt tror jag. Sen är det ju synd om henne för hon verkar ju inte må bra!

  Jag tycker ändå att dessa tjejer får ta sitt eget ansvar, de ville ha pengarna och glamouren som erbjöds. Frågan är vad de är… tjejerna gjorde medvetna val!!!!

  Jag tycker Kungen gjorde rätt. Det finns väl andra kungligheter som i nutid har gjort värre saker.


 88. Pia skriver: 6 november, 2010

  Silvias desperata försök att se ung ut kommer i ett nytt ljus. Att som 67-åring ta upp kampen med unga brudar när det gäller att behaga sin man är inte lätt. Kungen har ju allt sedan ungdomen varit intresserad av kvinnlig fägring. Nu tycker jag lite synd om drottningen.


 89. inger malmström skriver: 6 november, 2010

  Har beställt boken och ska först läsa den men hittills kan jag säga att en monark är och ska vara en förebild för sitt folk. Så undrar jag över uttalandet att säga att han talat med familjen OCH drottningen om detta, är hon inte en del av familjen? Denna presskonferens kommer att följa monarken i åratal.


 90. Maaria skriver: 6 november, 2010

  Det är inte frågan om kungen utan män i makten. I Finland hadde president Kekkonen olika älskarinnnor tiotals år, och vår senaste premiärminister Matti Vanhanens kvinnoafärer fyllde¨åratal alla medier på ett mycket pinsamt sätt. Tarja Halonen har inte haft sådant i bagaget.


 91. Irene Björkeroth skriver: 6 november, 2010

  man får lite att tänka på att moralkraven på ett “rent” sexualliv gäller olika för olika personer beroende på vilken klass du tillhör eller om du är man eller kvinna…..CarlPhilips tjej är väl ren som snö i detta sammanhang? men hur skrivs rubrikerna om henne?
  skäms alla journalister som har en dubbelmoral!


 92. ATL skriver: 6 november, 2010

  I do not think the world will come to an end just because the King has had a few transgressions. As far as I can tell from here, USA he does a good job – as does the Queen – and some of you are making a mountain out of a molehill. He is certainly not the only royal to philander. And, I do not think that he has destroyed the Swedish image abroad. Again, get a grip! The Brits got over Charles and Camilla and their behaviour was, in my eyes, worse. The more you shout, the more money the authors of the book make. Not a word in the USA press as far as I can tell.


 93. Ansan skriver: 6 november, 2010

  Idag på Aftonbladet kan man läsa om vem som egentligen ligger bakom denna snaskiga historia, den grovt kriminelle Mille Markovic. Sedan har ju Republikanska föreningen försökt att dra stor nytta av detta. All skugga faller över dessa journalister. Alla godhjärtade människor avstår från att gynna detta pack genom att köpa denna skitbok. Alla har varit vuxna människor det är ingen som har gjort någon illa. Histoirerna är gamla. Så vi alla vänder blad.


 94. Birgitta skriver: 6 november, 2010

  På tiden att Sveriges Statschef granskas precis som alla andra personer som innehar ämbeten finansierade av skattebetalarna. Vi får aldrig glömma att Sverige är en demokrati. Det är långt ifrån självklart att vi skall ha en monarki med en kung som bland annat har immunitet/straffrihet. Skall vi ha kvar detta styrelseskick så måste Statschefen naturligtvis kunna granskas. Det förutsätts att han föregår med gott exempel och är en god ambassadör för Sverige och svenskarna.


 95. Kristine, Oslo skriver: 6 november, 2010

  # 61 JA
  Det har du nok rett i.
  Jeg skrev et innlegg til, som ble sensurert. Legg merke til at jeg kun regnet opp Margrethe og Harald som de flekkfrie.

  # 74 Eva
  Du ønsker nok å leve i en drømmeverden. Men det går ikke lenger, i et åpent demokrati. Jeg synes faktisk at forfatterne har gjort en god jobb, siden det de har avslørt er så utrolig patetisk og så langt fra en opphøyd kongelig rolle som det er mulig å komme. Kungen skal altså ihht boken ha partajet omkring på krogene og sjekket opp jenter. Ikke vær naiv!

  Om det hadde vært mindre saker, f eks at han eller Silvia en tid hadde hatt en nær venninne/ venn, jevnstilt, i samme alder, og det hadde blitt skjøtt med diskresjon, hadde ingen brydd seg. Livet er ikke alltid lett. Men dette dobbeltlivet kongen angivelig har levd kan man kalle “tilværelsens uutholdelige letthet”.


 96. Ingrid Tryggvesson skriver: 6 november, 2010

  Vad är detta för dumheter, varje människa har väl rätt att leva sitt
  eget liv, om man är kung eller ofrälse så har väl ingen annan med
  ens privatliv att göra. Vår kung är en fin och trevlig människa, och
  om han i ungdomsåren var ute och svängde sina lurviga så är väl
  det hans ensak. Dessa skandalskrivare och journalister hur ser
  det ut hos er, kan ni visa upp ett klanderfritt ungdomsliv? Vår kung
  har väl kompisar som han har tagit några glas tillsammans med,
  är det så intressant så det blir stora rubriker med en snaskig
  underton? Nej, låt bli att tyda allt till det värsta och var glada att
  vi har ett så fint kungahus, alla inräknade. Länge leve våran Kung.


 97. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 6 november, 2010

  I Bibeln står det: Du skall icke begå äktenskapsbrottt.


 98. Ellen skriver: 6 november, 2010

  # 40… Ja det var den første boka om MM. Likevel er det nok å ta av i forhold til stoff fra den tiden hun hadde sitt såkalte “undomsopprør” ( midt i 20 årene !!!) – til å skrive enda en bok til !!!! Mye stoff ligger bare å venter… hun kan nok bare være glad for at ikke noe av dette har nådd oss ennå 😉
  I forhold til Svenske kongen.. synd at han i det hele tatt ble delaktig i utskjeielser som dette, han burde visst bedre… Dette er jo rent “snadder ” for pressen !!!


 99. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 november, 2010

  Jag tycker kungen gör rätt som vänder på bladet.Skandal eller inte.Det är ett riktigt påhopp att skriva som i Aftonbladet att kungen har umgåtts med den där Markovic.I såfall anser jag att både kung o kompisarna borde vetat bättre än gå i en sådan club.Var det herrclubben som man hörde talas om?Och “artist”,Camilla Henemark,vad är hon kändis för?Hon borde fatta att man inte har förhållabde med en gift man!Sådana kvinnor är en pest!Stackars vår fina drottning Silvia!
  Ja ni!Somliga som var på porrklubb o ingenting såg!Blev ju skickade till Norrland som landshövding.
  Jag citerarOlof Palme,”Slidder, sladder”, sa Olof Palme på 1970-talet om uppgifterna att justitieminister Lennart Geijer skulle ha besökt bordellmamman Doris Hopp..


 100. Marie skriver: 6 november, 2010

  Kungen var ju mycket förtjust i vackra damer innan han gifte sig. Gå inte omkring och tro att han har en fläckfri bakgrund 😀 Förmodligen har han blivit trött på Silvia om dessa utsvävningar har fortsatt även sen de gifte sig.
  Madeleine går i hans fotspår och “stackars, stackars” Victoria får släta över allt på sina officiella framträdanden.
  Kanske genom att gapskatta?


 101. lilith skriver: 6 november, 2010

  Kungafamiljen har ett enda uppdrag: Att representera Sverige och vara goda förebilder inom och utom landet.” Som ersättning för detta får de leva lyxliv och har immunitet inför lagen. Uppenbarligen uppfyller inte kungen eller åtminstone två av hans avkommor de uppdrag de har i uppgift att genomföra. Med andra ord: De sköter inte sina jobb, men kammar hem stålarna. I näringslivet, som kungahuset så varmt omhuldar, får man sparken om man inte gör det man ska, eller skämmer ut företaget. Kungen, Carl Philip och Madeleine begår tjänstefel enligt de företags jämställdhets- och värdegrundsplaner som kungen just nu representerar i Kina. Slutligen, det handlar inte om händelser för 30 – 40 år sedan. Camilla Henemark är född 1964 och inte ens jag tror att kungen har ägnat sig åt barnarov.


 102. Anna skriver: 6 november, 2010

  OM Silvia gjorde samma saker, skulle det bli ett jävla liv!!
  Kungen skulle begära skilsmässa!


 103. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 november, 2010

  Marie,instämmer!vi har ju hört att kungen var deprimerad och ville skiljas.Men en kung skiljer sig inte?Så fånigt egentligen.De får väl flytta isär?Kom då ihåg att i Monacko så var Grace Kelly och prins Rainer särboende!


 104. Åse skriver: 7 november, 2010

  Oavsett vad som är sant eller osant i den här historien så var presskonferensen så pinsam att den gränsade till lyteskomik. Finns det ingen vid hovet som kan hjälpa karln? Han behöver medieträning.


 105. Johan skriver: 7 november, 2010

  Jag tycker uppriktigt sagt det är bedrövligt att läsa detta försvar för kungens beteende som diverse rojalister ägnar sig åt här. Som statschef borde han veta bättre. Men detta är uppenbarligen en person som ska ha allt serverat – t.o.m tjejer- på skattebetalarnas bekostnad. Av bilderna i Aftonbladet och Expressen visas tydligt att såväl miljöer som personer i kungens krets saknar klass och stil. Med sådana vänner behöver man inga fiender.


 106. Margit Lundström från Finland skriver: 7 november, 2010

  Det säger här i Finland : “ung och galenhet men gammal och klokhet”.

  Oftast är det sant i hela världen.


 107. Ulla99 skriver: 7 november, 2010

  Silvia måste vara väl medveten och ha kännedom om Kungens utsvävningar med unga flickor
  Silvia lovprisade Jonsa Bergström “En sympatisk och trevlig ung man” mm, trots hans otrohet mot prinsessan Madeleine

  Prins Daniel var inte populär hos Kungen och Silvia
  Daniel var för präktig , skötsam, ambisiös utan skandaler
  kommer från en Svensk hederlig skötsam familj Westling
  heder åt Daniel och hans familj som är en förebild för Sverig

  Victoria kan vara glad och lycklig att fått en så trevlig man och bli ingift i en så fin familj som Daniel har.


 108. Alex skriver: 7 november, 2010

  Jag drar mig till minnes om att kungahuset har stämt tidningar i Tyskland för saker som inte stämt.
  Samt vunnit dessa, pengarna de har fått, har gått till välgörenhet.
  Om detta i boken inte stämmer, varför då inte stämma på hemmaplan? Flera pengar hade kunnat då gå till välgörenhet.

  I detta fall, anser jag som så många andra här, låt oss tänka på Silwia!


 109. Kristine, Oslo skriver: 7 november, 2010

  Et bra alternativ er å gjeninnføre den gamle nordiske statsskikken, valgkongedømmet. Da kan dere svensker møte opp ved Mora sten, og avsette CG. Så kan dere velge Silvia som deres regent. Hun er nok den beste dere kan få.


 110. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 7 november, 2010

  Johan,de där vännerna till kungn var falska!Föresten varför har kungen inte rätt att roa sig?Hur vet du att det var på skattebetalarnas bekostnad?


 111. kerstin skriver: 7 november, 2010

  Folkets reaktion på detta, visar att vi är intelligenta nog att inse att denna skvallerbok, med anonyma källor, och en straffad brottsling som huvudkälla , inte har ett dugg med sakfrågan, monarki eller republik att göra. Världen är full med presidenter som betett sig illa , ur moralisk synpunkt. Kan föreställa mig vilket kaos, om vi ska välja president, och kandiaterna till presidentposten ska skärskådas med lupp. Vad dom gjorde för 10-20-30 år sedan. Politiskt kaos, landet blir lamslaget av käbbel om detta. Men jag förstår paniken nu, att byta statsskick från republikansk sida. Med tanke på Victoria och Daniels växande popularitet. Men, en skvallerbok av detta slaget var nog helt fel sätt att vinna sympatier. KOm med något bättre. Inte en person, som varit dömd för försök till utpressning av andra, och som nu blir intervjuad av A.B. och utan att skämmas tillåts framföra hot om utpressning mot landets statschef. Hårresande.


 112. Friso skriver: 7 november, 2010

  The king has the highest position of the country. He is suposed to be the rolemodel to everynone.
  But the king has shown to be just an ordinairy man, like millions of other people.

  Why should we honour and look up to someone who behaves like millions of other people?

  Getting noble/royal titles by birth is worthless. It doesn’t mean anything.
  Titles should be given to people who have a very positive track-record. People who have proven to having done great things for the country and mankind and only to them and not to their offspring.
  Each person needs to prove himself again, not just easily based on what their ancestors (might) have done.


 113. Anne skriver: 7 november, 2010

  Jag har kännt till dessa fester i kungens kompisgäng sedan slutet av 70-talet och förundrats över att medierna har varit så lojala mot kungen och hans herr gäng att de inte skrivit om det tidigare.När jag har sett alla fina bilder av kungafamiljen har det
  kännts som ett hyckleri och hur lurade vi svenskar är som har trott på denna lyckliga fasad som visats upp i pressen.Jag tycker det är jätte bra att det äntligen kommer upp till ytan ,sanningen om kungens liv och leverne sedan får man tycka vad man vill om det. Själv får det mig att tänka på alla andra makthavare i samhället ifall de också är lika skyddade av pressen som kungen med familj och hur vinklad /manipulerad sanningen är eller kan vara i media.


 114. Anna skriver: 7 november, 2010

  #98 Medea

  Camilla Henemark var sångerska i gruppen Army of Lovers.
  “Att hon borde fatta att hon inte har förhållande med en gift man.”

  Hallå!

  Hade kungen inget eget ansvar??


 115. lime skriver: 7 november, 2010

  Tysk media som reflekterar över
  “skandalbokens” innehåll bl.a.:
  dnews.de
  bunte.de
  abentblatt.de
  rp-online.de
  morgenpost.de
  bild.de
  focus.de
  general-anzeigen-bonn.de
  nordbayern.de
  mdr.de
  swp.de
  roadrunnerswelt.blogspot.com
  berlineronline.de
  rtl.de
  welt.de
  schwaebische.de
  eropeonline-magazine.eu
  zdf.de
  wiesbadener-kurir.de
  sol.de
  arcor.de
  m.fl.

  Franska media:
  actualitte.com
  alvinet.com
  m.fl.


 116. D. Christensen skriver: 7 november, 2010

  Som dansker med hus i Sverige må jeg simpelt hen bede svenskerne tænke sig om, inden de igen og igen retter kritik mod deres kongehus. Om den omdiskuterede bog fortæller sandheden (under alle omstændigheder sikkert ikke kun sandheden), kan jeg ikke udtale mig, MEN behandl dog kongehuset med den respekt institutionen fortjener. Det svenske kongehus gør et godt job under enormt vanskelige forhold – de er til alle tider eksponerede UDEN at kunne forsvare sig. Tror I virkelig at det er en ønskværdig situation og lad dog så være med at snage i deres privatliv, INGEN er dog perfekte, men almindelige borgere kan få lov til at være uperfekte i fred – selv for statsoverhoveder må der være en grænse for, hvad man kan tillade sig at udsætte dem for. Det er uværdigt af de svenske medier og andre, der spinder guld på kongehuset! Set med mine øjne har svenskerne i år rettet en masse uretfærdig kritik mod deres kongehus – Madeleines privatliv, kronprinsessens bryllupsrejse og nu kongen…. Vær dog snart lidt positive overfor et kongehus, der gør det vældig godt i en svær tid – og fokuser så lidt mere på alt det positive, de gør for svenskerne og Sverige!


 117. K.K. skriver: 7 november, 2010

  Den danske tidning Ekstra Bladet (dansk svar på Expressen)
  har spurgt sine læsere om, hvilken kongelig skandale i nyere
  tid, de finder er størst/bedst. Og der slår Alexandra’s årelange
  utroskab med Martin Jørgensen klart alle andre!
  Hele 28 % mod Kong CG’s godt 10%. – og udnævner dermed grevinde Alexandra til : Nordens Skandaledronning. http://ekstrabladet.dk/flash/kongelige/danskekongelige/article1446171.ece


 118. Mia skriver: 7 november, 2010

  Johan-

  Det är inte på skattebetalarnas bekostnad – kungafamiljen drar in mer momspengar till staten än de “kostar”!
  För övrigt så betalade den förste Bernadotten Sveriges statsskuld då han blev kung, apanaget är en rest av detta eftersom pengarna aldrig betalades tillbaka. De avskrevs 1983 och omvandlades till det nuvarande apanaget.
  Så att påstå av vi försörjer eller att de är Sveriges största bidragstagare är en ren LÖGN.


 119. Lotta skriver: 7 november, 2010

  Hela svenska folket vet ju att Bernadotterna tycker om damer.
  Vad nytt….?


 120. magggan skriver: 7 november, 2010

  Gjort är gjort. Är det sannt så är det inte ett föredömligt uppförande av en Monark. Den som är utan skuld må kasta första stenen. Hoppas att kungen har lärt sig en läxa och verkligen vänder blad och lämnar det där bakom sig och ser framåt.


 121. Brita petterssonBrita. skriver: 7 november, 2010

  Marie, skyll i allafall inte på Sivia, vår fina drottning, hon har nog inte haft det så lätt, sen vill jag inte säga mer nu.


 122. Cheng skriver: 7 november, 2010

  Vissa jagas i årtionden för en Toblerone och ett paket blöjor (som betalades samma månad ) andra skyddas av devota undersåtar.


 123. Emma skriver: 7 november, 2010

  Vissa äktenskap håller inte livet ut, så är det bara. Men att hålla ihop bara för skens skull är väl ändå omodernt. Skulle vara bättre om kungen och drottningen skiljde sig och kungen fick jaga brallisar så mycket han ville. Ett nytt ungkarlsliv för kungen vore det bästa. Drottningen hittar nog en ny livskamrat. Går det att vara statschef och jaga kvinnor år ut och in. Ja, varför inte. Alla har väl rätt till ett privatliv.


 124. Ingrid N skriver: 7 november, 2010

  Du vågade inte skriva om Hells Angels, så fegt. Kungen kan man tydligen skriva vad som helst om, för han kan inte försvara sig på samma sätt.
  “Författarna” är bara tragiska människor. Har dom inte skrivit för att tjäna en massa pengar så kan dom ju skänka intäkterna från böckerna till välgörande ändamål.
  Varför skriver ingen en bok om hur mycket kungahuset gör för Sverige? Dom som har mycket utlandskontakter vet vad dom betyder för vårt land.


 125. Carina Schedvinrepf.se skriver: 7 november, 2010

  En statschef som “vänslas” med tonåringar på svartkrogar med en hyssjande SÄPO i bakhasorna…?
  Medan präktiga frun är hemma väntandes på Slottet…?
  Är det så Sverige i tiden skall se ut?

  Oberoende av bokens innehåll vill jag ha en statschef som kan väljas TILL och väljas BORT.

  Det är direktverkande demokrati.

  Allt annat är historia och som Carl-Gustav Bernadotte själv så insiktsfullt säger – “Nu vänder vi blad” och jag lägger till – i historiaboken… 🙂

  För Sverige – mot nya tiden.

  Carina Schedvin
  RepF


 126. Irena. skriver: 7 november, 2010

  # 79 Marguerithe: Great minds think alike… Såklart borde våra sympatier gå till Drottningen, och det gör sannerligen mina.
  Nu förstår jag varför Victoria, vid förlovningen, sa : “Jag vill tacka mamma…” innan hon tackade någon annan. Kvinnor som har haft män som inte orkade bli pappor har det svårare än andra. Så är det bara. Mina sympatier, Drottningen!


 127. Ina skriver: 7 november, 2010

  Eftersom nästan ingen säger sig ha köpt boken och den trots allt redan efter ett par da´r är slutsåld hos exvis Bokus, så måste det väl vara så att frisörsalongerna har shoppat loss ordentligt


 128. Maja Larsson skriver: 8 november, 2010

  Det jag tycker är sorgligt i sammanhanget är att kungen är familjefar till tre välskapta barn/ungdomar av vilka två är döttrar.
  Hur kul kan det vara för dem att läsa om sin far och samtidigt fortsätta att vara barn/ungdom till honom. De måste känna sig väldigt illa behandlade av sin pappa, otroligt kränkande i alla riktningar.
  Silvia lider i tysthet, men gnistan i ögonen har dämpats.


 129. sofia skriver: 8 november, 2010

  Det fortsätter att hoppa grodor ur kungens mun. Vid den korta kommentaren sa han ung. ” Jag har talat med familjen – och med drottningen”. Tillhör inte drottningen hans familj ;). Jag tror Silvia har vetat om detta, ryktena har ju florerat ganska länge om kundens erövringar m.m.


 130. Maggiz Eriksson skriver: 8 november, 2010

  Patetiskt !
  Vad är det här med kungens festande att gräva i 20 år efter det hänt?
  Visst är det bedrövligt det som hänt men det här spekulerades i ganska mycket under den tid då det pågick. Att det var vilda fester i gänget runt kungen, men …… vad är det att skriva om eller ens bry sig om i dag. Kanske var det här beteendet ett sätt att kompensera en utebliven ungdom. Det finns nog många psykologer som håller med mig om det.
  Lägg ner det här med att gräva i gammal skåpmat.
  Kommentaren om betalning på skattesedeln är otroligt fånig. Vilken värld lever du i Johan? Ser/ vet eller har du ingen aning om hur mycket “skit” vi betalar där? jag har ett jobb där jag varje dag ser hur skattemedel slösas bort i en branch som vi alla tror är oss alla till godo. Jag säger bara, HA.
  Dax att göra något vettigt av tiden vi har till låns för man vet aldrig när den tar slut.


 131. Aino skriver: 8 november, 2010

  Nu tycker jag vi vänder blad,som Kungen sa. Förstår inte varför flickorna klagar,dom fick mat och dryck,skjuts hem. Dessutom fick dom träffa Kungen


 132. caterine skriver: 8 november, 2010

  Kungen har väl fått sej en ordentlig läxa, förresten är det patetiska gubbgänget för gamla för att hålla på med sånt, kanske inte heller så enkelt att få unga snygga tjejer till sånt utan att betala, och då är det frågan om allvarliga saker som är straffbara. Tycker synd om Silvia och de andra unga fruarna, som står och flinar på premiärer, nog måsste dom ha vetat om vad deras gubbar har haft för sej. Sen står dom och ljuger att det är lögn och skvaller. Dom måste ju begripa att det finns otaliga bildbevis.


 133. lime skriver: 8 november, 2010

  Le figaro ang. skandalboken:
  ”…Berlusconis långt norrut…”

  Övrig fransk media som skriver om
  ”Le roi Carl XVI Gustaf et scandale”

  http://www.lemonde.fr
  http://www.lepoint.fr
  http://www.rtlnews.tv
  http://www.europe1.fr
  http://www.lefigaro.fr
  http://www.reunion.orange.fr
  http://www.mauritanidees.fr
  http://www.metrofrance.fr
  http://www.midilibre.com
  http://www.wikio.fr
  m.fl.


 134. TantLila skriver: 8 november, 2010

  Nu ska det skrivas om drottningen också. Jag undrar bara vad för problem författarna har eftersom de har ett sånt behov av att synas och höras. Lägg ner skiten.


 135. Ansan skriver: 8 november, 2010

  Om ni vill veta mer om hur republikanska föreningen kommer att lägga upp sitt fortsatta arbete så är det bara att gå in på deras hemsida. Har alltid trott att Peter Althin varit en seriös man , men har nu revidierat denna uppfattning när jag ser att han är beredd att använda vilka medel som helst för att uppnå sina mål, ändamålet helgar medlen…


 136. Anna skriver: 8 november, 2010

  Tyckte alltid att det var så opersonligt när kungen kallade drottningen för drottning och drottningen kungen för kung.
  Inte min fru eller min man.

  Nu förstår jag bättre varför…


 137. Anna skriver: 8 november, 2010

  #107 Ulla

  Drottningen lovprisade Jonas Bergström INNAN hans otrohet blev känd.

  #135 Ann

  Kungen och drottningen blev ihop 1972.


 138. ATL skriver: 8 november, 2010

  #136 – It is proper to refer to a royal, even within the family, as “the queen”, “the princess”, “the prince” etc. when speaking to the media or the public. You would never hear queen Elizabeth referred to as “Mom” or “Mother” by her children.


 139. Johan skriver: 8 november, 2010

  Jag menar att vi bör ställa exceptionellt höga krav på statschefens vandel, inte minst då risken för utpressning från kriminella krafter är stor. Att kungen vistats på nattklubb hos en fängelsedömd ex-jugoslav i flera års tid är, menar jag, graverande. Och faktum är att det utsvävande liv kungafamiljen för partiellt finansieras via apanaget. ( detta handlar inte bara om kungen utan i lika hög grad om Carl-Philip och Madeleine )
  Att kungens offentliga och privata kostnader blandas ihop är omodernt och princupiellt felaktigt. Maggiz Eriksson tycker att kungen kan bete sig hur som helst med skattepengarna därför att så många andra gör det- jag delar inte den åsikten.


 140. Vicki skriver: 8 november, 2010

  Nej, köpa boken gör jag INTE! föder inte sådana här skandalförfattare !
  Men att Kungen satt sig i denna sits, är osmakligt verkligen ingen förebild.
  Hur mycket som nu är sant ? och vad?
  Som har minsta skäl att ha moraliska krav på andra människor.
  Varken i sin familj eller andra-


 141. Vicki skriver: 8 november, 2010

  Rättelse !***

  Kungen har inte minsta skäl /ska det stå/


 142. Anna skriver: 8 november, 2010

  Kungen sägs ha besökt strippklubb under OS i Atlanta.
  Var det bara privat lapdance han fick??


 143. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 8 november, 2010

  Men jag säger ändå att kung Carl Gustav sitter värre till än de i fängelser.Allt han gör granskas.Även nattetid ska han stå till statens tjänst.Usch så gräsligt.Yttrar han sig blir det fel.Ingen avundvärd sits!


 144. Emma_H skriver: 8 november, 2010

  Ann #135 livvakten talade om de just de åren han tjänstgjorde hos kungen, och är 1 av många som bidragit till bokens många exempel. Det senaste exemplet i boken lär vara från fasanjakten i Slovakien 2008. Då var han både gift och familjefar!

  Ni alla som tycker mest synd om kungen … Han får väl som alla andra vuxna tänka efter före – vad han gör eller vad det kan få för konsekvenser för sig själv lr andra (familj) – kung eller ej. Han har ännu varken dementerat uppgifterna eller kopplat in jurist. Familjen B är dom enda i Sverige som inte kan kräva att få ha sitt privatliv helt i fred – ingår i jobbet så att säga…

  Om en statschef har dåligt omdöme o gör saker som inte förväntas av en statschef och det i en offentlig miljö (typ nattklubb, hotell eller en restaurang) så är det en poäng i att det granskas.
  Att vara kung är han dygnet runt. Till en av plikterna hör att vara en ständig FÖREBILD för folket och bete sig vettigt. En del av den magi som gör kung, drottning och kungabarn så speciella är att de utgör en mycket exklusiv och oåtkomlig liten skara människor som inte lever och är som oss andra. Med andra ord stå för mycket höga krav på tillvaron enligt regler.

  Att bete sig som “vanliga Svenssons” gynnar varken monarkins fortlevnad eller trovärdighet – så länge de representerar oss, vårt land, o det är vi svenskar som ”tar notan”.
  Även tidningsartiklar visar att Gubbtolvans eskapader fortsatt i samma anda sen dess och det är beklagligt att fler här inne tycks hålla kungen om ryggen snarare än att uttala sitt stöd för Silvias (o barnens) prekära situation, oavsett hur länge hon känt till detta.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article372731.ab
  ”Här är CG kung i baren… men drottning Silvia får inte vara med” Aftonbladet 2007
  http://www.expressen.se/nyheter/1.136532/har-festar-kungen-med-grabbarna

  Nej, det är dags att vårt kronprinsesspar tar över NU och kungen pensioneras.


 145. Malin skriver: 8 november, 2010

  Det här är ju löjligt! Ja kungen är en offentlig person. Ja han får finna sig i att granskas och att folk är intresserade av hans liv och leverne. Men med vilken rätt tar sig dessa människor friheten att skriva en bok om hans privatliv och tjäna pengar på det?? Klart han ska tåla att granskas, men vad har vi för rätt att döma vad han gjort/inte gjort i sitt privata liv och på sin fritid. Och innnan ni som älskar att gasta er hesa om peeengar sätter igång, så ja, vi betalar för monarkin då det är vårat statsskick!! Detta är inte lika med att vi har full rätt till en annan människas privata liv. Så länge kungen inte missköter sitt jobb, tex. dyker upp berusad vid offentliga tillställningar, raggar på kvinnor/ är otrogen under statsbesök, så är väl detta något som bara rör honom och hans familj! Som sagt, om en människa missköter sitt jobb finns det all rätt till kritik, särskilt om personen är offentlig, men när det handlar om det privata livet tycker jag (vem det än gäller) att man kan hålla sig till principen: sköt dig själv och skit i andra!


 146. MaryK skriver: 8 november, 2010

  Kungen gjorde rett og slett flere innrømmelser – som media-analytikerne og info-medarbeidere ikke ville anbefalt han å gjøre! Men jeg tror han tjener på dette:

  ¤ ved å ærlig innrømme at dette skjedde langt tilbake i tid

  ¤ at han hadde snakket med sin familie om dette

  ¤ at han nå ville vende om til et nytt blad – dvs starte på ny frisk –
  i praksis et nytt og bedre liv . Underforstått: Han har angret på
  sin ville fortid og ønsker å gå videre!

  I Tyskland gikk den svenske kongefamilien til sak og vant vedr løgnene om prinsesse Madelene!
  Hvis boken var bare onde rykter ville han vel gjort det i Sverige også, ville han ikke?????????????????
  Men vedr den nye kongeboken konkluderte kongen påfallende raskt at han denne gang ikke ville gjøre det, så her velger han å ikke kaste mer brendsel på bålet!

  Jeg synes Kongen er bedre enn alle mediarådgiverne, som kun tenker jus, mens kongen mer tar hensyn til det svenske folkets følelser – hvor mange sikkert er skuffet, hans vurdering er ganske sannsynlig at: Det er bedre med ærlige innrømmelser, og at han dermed kan regne med å bli tilgitt av sitt folk!
  Dette er samme grep som Haakon gjorde da det ble kjent at han og MM var kjærester! Og MM gjorde det på forlovelsesdagen! Det har en sjokkerende virkning, men gir i det lange løp troverdighet. Haakon Fant seg ikke i at informasjonsjefen på det kongelige Slott skulle “pynte på historien” , og som prøvde å stoppe Haakon fra å gå ut med hans og MMs kjælighetshistorie. Og han har bevist for hele verden at han ikke tok feil!!

  Carl Gustav er jo tross alt et menneske som
  ¤ ble konge i svært ung alder
  ¤ hadde bortskjemte rikmannssønner som venner
  som var mer festgale enn nyttige rådgivere
  ¤ alderdommelige og konservative slektninger som rådgivere,
  ¤ aldri la skjul på at han var en festprins, da han var ung
  Her tror jeg hans sønn, CP – har et mye mer ryddig privatliv
  tross alt, det er vel ikke sannsynlig at han har så mange
  utskeielser på kjærlighetsfronten som sin far!
  ¤ Monarken har med sine feil og mangler bevist at han likevel
  kunne være en elsket konge for sitt folk!!

  Derfor er det heller ingen grunn til å kritisere Sofia eller MM for om de er lemplige for den saks skyld – de kan alle gjøre en god jobb for sitt land!!!!!!!!!!!!!!!!


 147. Anna skriver: 8 november, 2010

  Kanske orsakades Victorias anorexi av pappans kvinnoaffärer??


 148. BEN skriver: 8 november, 2010

  Det ska bli mer spännande att läsa boken om drottningen. Hon framställs som blyg och försynt, men…


 149. Anna skriver: 8 november, 2010

  Engelsk tidning skrev bla: Svenskar chockade av skandalen och att drottningen var maktlös och kunde inte stoppa kungens relation med Camilla Henemark.

  Kungen var alltså kung hemma med andra ord..


 150. Johan skriver: 8 november, 2010

  Svensk Damtidning skriver inte mycket om detta högaktuella ämne vilket är lite märkligt. Är den danska familjens julfirande verkligen intressantare än monarkins kris i Sverige?


 151. Emma skriver: 8 november, 2010

  Kanske det är dags med en folkomröstning om monarkin och då inte bara “ja eller nej” till monarki. Nu när kungen gjort bort sig så ordentligt inför hela folket, så kanske borde även frågan om att Victoria tar över tronen vara en fråga för en folkomröstning. Riksdagspolitikerna har ju alltid tyckt att frågan om monarkins vara eller inte vara är en mindre viktig sak men nu när kungen gjort bort sig så totalt kanske även riksdagspolitikerna kan aktualisera frågan. Nog för att vi är vana vid att se kungen snubbla över orden när han talar, så var presskonferensen historiskt bedrövlig. Riktigt olidlig är också Camilla Henemarks kommentar att hon tycker synd om Silvia. Hon borde akta sig noga för att tala om drottningen och hennes lidande. Vem vill ha sympatier från makens älskarinna!! Det är direkt motbjudande.


 152. Marguerithe skriver: 8 november, 2010

  “135” Ansan,
  Har själv skrivit om pajasen P Althin. Han framstod ju som en ganska sympatisk advokat förr men har nu helt bytt skepnad och verkar som du också menar kunna gå över lik för att stjälpa kungafamiljen. Kan det vara en personlig vendetta??


 153. Marie skriver: 8 november, 2010

  Drottningen måste ha vetat om att Kungen haft många, många flickvänner före deras giftermål. Det blir en lång lista att räkna upp, men vissa damer är ju kända såsom Titti Wachtmeister, Pia Degermark, Leena Skoog, Barbro Ehn, Charlotte Klingspor, Liv Porjé mfl mfl. Ingen dålig samlig:D
  Och det finns säkert många till.
  Det är nog svårt, helt allmänt, att byta livsstil om man är en sån kvinnokarl, även om man är gift.?
  Vet inte om det går att laga detta? Speciellt inte om det är sant allt som står i boken. Hur ska då Kungafamiljen kunna sitta och le och prata i TV på Nyårsprogrammet t.ex?
  Hur än duktiga och fina Victoria och Daniel är, kan de ju inte ersätta en Kung i något sammanhang.
  Han borde va en förebild och rättskaffens, men helt enkelt i brist på intellegens (?) blir det klumpigt och osammanhängande varenda gång han gör ett officiellt framträdande.


 154. Anna-Lisa skriver: 8 november, 2010

  Så kan det gå i älskogen….
  Vad det det kungen sa…?


 155. Friso skriver: 8 november, 2010

  Poor royals?

  Many people think the royal family does do such a great job for representing Sweden. But the royal family is only quite well known in Europe, escpecially Scandinavia. For example: in The Netherlands (Holland), the existence of princess Madeleine and prince Carl Philip is almost unknown. They only are a famous in the Scandinavian countries and Germany. And besides that, many, if not most people do not care about royalty in most countries.
  Ever thought about why royals like to stay e.g. in the United States so much? Because no one knows them there and they are not recognised anywhere.

  Why protecting the royals? Because if people really get to know how they behave and how they perform, the magic goes with the wind.

  Let the royals be open, honest and let them perform to the highest possible level! Compared to luxury the way they live, they should work 80 hours per week at least. All of them. Only time for holiday twice a year, for a week or two. Only time for one type of sports.

  If being royal is such a though thing, please: just give up your title and all the things that is part of it and start a normal life!
  But NO, no royal will ever do that. That IS answer enough about how hard and difficult their life is.
  And do not start to excuse them by saying: they feel responsibe towards the nation, because looking at the way people like Madeleine and Carl Philip life; they clearly hardly feel any responsibility.

  Royals are overly protected. Interviews on television are always recorded and always according a fixed agreed list of questions.

  Too peculiar and too private questions are not allowed. If the press discovers something delicate, like the photos of Sofia Hellqvist, there is the security services that removes many of them from the web, warns the media not to use them etc, etc.

  But again: answering all the questions would fade the magic. People would start to see how normal people the royals are and would not support them anymore.

  Have you ever wondered how it comes that every crown prince (any country) conveniently reaches a high rank in the army, marine or air force?
  Yes, they traditionally have to have a high rank. But what is high rank worth if the crown prince is not worth it? It just looks ridiculous.
  Carl Philip is a known to be a shy person. He is a lieutenant at the Swedish Marine.
  The thing is: or Carl Philip’s shyness is a lie, or his rank is a lieutenant is fake. Or both?
  A lieutenant just CANNOT be a shy person!

  Don’t say we should take king Carl Gustav’s mistake easy, because millions of people never have made that or a similar big mistake. I at least (past 40 years of age) never have done that or a similar thing.


 156. Löfström skriver: 8 november, 2010

  Mia !
  Nu är Du ute och Cyklar så det sjunger om det.
  Karl XIV har aldrig löst Sveriges statsskulder.han depornerade 1810 550.000:- riksdaler, plus Desirée, 42.000 riksdaler i Riksgälden. De löstes 1813. I dokumentet / kvittens är inskrivet att svenska staten därefter inte har några skulder till kungahuset = Ätten Bernadotte. Apanaget uppstod som kompensation för förlust av inkomster från Guadalope, främst då slavhandel.
  Håll Di till sanningen !


 157. Bakom vattnet skriver: 9 november, 2010

  Kungen har gjort sina “synder”, många andra också. Litet löjligt, om allt är sant. Men han har ändå gjort fint arbete på många sätt under många årtionden. Och var tillräckligt klok, att inte dementera!
  Men hur är det möjligt, att prinsen har hunnit träffa nutidens Miss H så många gånger att han hann bli kär i och ville flytta tillsammans med henne!? Det kan jag kanske aldrig förstå.


 158. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 9 november, 2010

  !48,Anna,den tanken har jag också haft.Vem vet!


 159. MaryK skriver: 9 november, 2010

  # 160 Bakom vattnet:
  Jeg tror CP og Sofia er englebarn i sammenligning med kungens eskapader. Tror nok de er noenlunde monogame, mens kongen er oppvokst i en helt annen kultur! Det har jo gått rykter om at hans foreldres ekteskap var arrangert, på samme måte som for andre av hans slektninger – bl a Storhertugparet av Luxembourgs. Dermed var det så og si normalt at den mannlige kongelige partner hadde elskerinner. I generasjonene før CG florerte de kongelige elskerinnene – som kongene ofte plasserte på forskjellige slott, – med deres felles avkom – og som noen av dronningene visste om. Noen av elskerinnene ble t o m innkalt til kongens dødsleie, sammen med barna! Dette er faktisk svensk historie!
  Hva kan det komme av at folket nå – og særlig på bloggene hos SD blir så moralske når CP finner en dame som overhodet ikke kan settes i bås med den lettere garde av damer som kongen har hatt omgang med. Sofia blir en mild bris i forhold til det uværet som kongen har forårsaket. Hun har som fattig student latt seg friste til lett-tjente penger på medvirkning i en ungdomssåpe, og en stund i rampelyset – for så vidt normalt i vår tid!
  Men mitt STO-O-O-ORE SPØRSMÅL er:

  Dømmer vi kvinner mye hardere hvis de ikke opptrer dydig og som tilbaketrukne, blyge, snille piker?????????
  Sofia og MM var unge og uerfarne og langt hjemmefra – egentlig 2 gudsord fra landet – som kom til byen – og derfor finnes det mange unnskyldninger for de 2 ungdommene, mens kongen – som kan velge rådgivere på øverste hylle – burde kunne unngå så totale feilsteg. Mens Sofia/MM mye lettere – i den korte perioden det varte – kan karakteriseres som ofre for fristelser! Men CG er ikke noe offerlam, med alle sine hjelpere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Finnes det en gjennomgripende dobbeltmoral blandt folket i o m at de fleste støtter kongen???????????????????????????????
  Mens Sofia (og MM) blir halshugget for adskillig midre vågale aktiviteter!!! Hvor er logikken???????????????????????


 160. lime skriver: 9 november, 2010

  Skandalboken omnämns i (minst) ca 120 utländska tidningar
  världen – över för tillfället.


 161. Emma_H skriver: 9 november, 2010

  korrigering_MALINs inlägg #146

  Ditt Citat: “Och innnan ni som älskar att gasta er hesa om peeengar sätter igång, så ja, vi betalar för monarkin då det är vårat statsskick!! ”

  NEJ Malin – Sveriges Rikes statsskick är enligt gällande grundlag en DEMOKRATI där verkställande & lagstiftande makten ligger hos folkvald Regering och Riksdag!!!

  Kungen såsom statschef i vårt land har numer endast Ceremoniella arbetsuppgifter utanför det: öppna riksdagen, ta emot nya ambassadörer, delta i Utrikesnämnden o resa på statsbesök för vårt land, agera landssymbol bland annat.
  För övrigt bygger demokrati på att folket väljer representant – medan vår kung har ä r v t sin position via blodsband!

  Apropå din favoritprincip: “Sköt dig själv och skit i andra!” & de 125 M utbetalade till Kungen/Hovet för 2010 – Att svenska folket såsom vilken arbetsgivare som helst kräver valuta för pengarna av sina anställda – t.ex GOTT UPPFÖRANDE – är något som Du får tugga i dig (acceptera) eller välja ej läsa om.


 162. Anna skriver: 9 november, 2010

  Demokrati är grekiska och betyder folkstyre.


 163. Anna skriver: 9 november, 2010

  Kungen är nästan 20 år äldre än Camilla Henemark och
  han använde sin ålder och sin position för att utnyttja kvinnor..
  Visst hade Henemark ett visst ansvar.
  Men det var ändå kungen som hade störst ansvar..


 164. Irena. skriver: 9 november, 2010

  Men när det gäller Henemark….Undskyld…Nu tror jag inte att Carl-Philip får så stora problem att baxa in SkandalSofia i Sveriges kungahus.


 165. Malin skriver: 9 november, 2010

  Snälla nån Emma #163 tagga ner lite….Huruvida monarki är ett demokratiskt statsskick eller ej är väl en diskussion i sig. Den har jag inte berört och jag säger inte att det är bättre med monarki än republik. Men faktum kvarstår; just nu är monarki det statsskick vi har, oavsett om inte alla gillar det. Och om du också läst vad jag skrivit så säger jag också att det finns all rätt till kritik om en person (vem det än är) missköter sitt jobb. Såvitt jag vet har kungen aldrig misskött sig offentligt, för i så fall hade dessa uppgifter varit kända sedan långt innan. Han är enligt mig en bra representat för vårat land och han och hans familj är uppskattade både i Sverige och utomlands. Huruvida han har betett sig illa privat eller inte är väl en annan sak. Om dessa uppgifter är sanna så tycker jag väldigt synd om hans familj och jag tycker det visar på riktigt dåligt omdöme. Men, jag ser fortfarande inte var han skulle ha misskött sitt jobb?? Men visst, vissa tycker väl att kungafamiljen inte har rätt till något som helst privatliv utan ska vara föredömen 24/7, ja då är vi av olika åsikter i så fall. Jag anser att han ska sköta sitt jobb och göra ett bra jobb offentligt. Vad han gör på sin fritid är en annan sak, och jag ser absolut ingen poäng i att snoka om detta i två års tid (eller vad det nu är, som författarna ägnat åt detta) för att sedan tjänar pengar på det. Men som sagt, vi har olika åsikter och det här är min!


 166. Tindra skriver: 9 november, 2010

  Vår konung bör säga upp bekantskapen med sina mycket usla partykompisar Noppe (som kanske skall sätta ett s framför…) Aje och allt vad dom heter. Dessa “herrar” har visat mycket dåligt omdöme med att dra in vår kung i “frivoliteter”. Lämna nu vår regent i fred!


 167. Christina Andersson4 skriver: 9 november, 2010

  Mary K
  Så utomordentligt bra och intressant skrivet när det gäller Sofia Hellkvist. Det råder en osannolik häxjakt på henne medan många anser att kungen ska ursäktas för att det är så länge sedan. Är det bara för att hon är kvinna?
  Sen ska kungen själv vara skitförnäm och nagelfara Daniel och och de andra kungabarnens partners.
  Han tyckte väl inte det var så kul när det var hans gen dotter Madeleine blev drabbad av otrohet man då kan han vända blad och gå vidare där utan att vara så upprörd!


 168. yvonne skriver: 9 november, 2010

  Jaha,ja är det bara kungen som har varit ung,,att han är född med en titel gör väl honnom inte mindre mänsklig,,skriv om saker som är viktiga,,inte massa fåniga saker för att smutskasta,,,hur många har inte varit unga och oförståndiga,men jag hoppas verkligen inte att ni får dras med det 20-30 år senare i era förhållande varken till er själva el andra,,detta fria Sverige,,jo bullshit,,tänk att man inte har mer att göra än att gotta sig i andras liv,,uch säger jag bara,,så jäkla nervärderande


 169. Anna skriver: 9 november, 2010

  #168 Tindra

  Kan kungen inte tänka själv?

  Drottningen uppgavs vara mycket kritisk mot deras utekvällar enligt tidning.
  Men kungen sket i sin hustru och visade att han är kung
  även hemma!


 170. Anna skriver: 9 november, 2010

  Om kronprinsessan visste om pappans kvinnoaffärer, var det konstigt att hon ville att han skulle leda henne uppför altargången..

  Nu förstår jag varför Elisabeth Tarras-Wahlberg tröttnade på jobbet..


 171. Anna skriver: 9 november, 2010

  Glömde tillägga att en i kungagänget tröttnade på deras livstil och att kungen inte längre fick jaga på hans mark.


 172. Birgitta skriver: 9 november, 2010

  En som heter Maj måste ha fått allt om bakfoten
  Camilla Henemark är väl fyrtiosex eller fyrtiosju år och för fyrtio år sedan var hon sju år
  Nej det som hänt kanske har hänt för tjugo år sedan


 173. caterine skriver: 9 november, 2010

  Jag undrar om det vore statsministern eller Mona Sahlin som har varit ute på samma rajtantajtan om de skulle ha fått sitta kvar. Nog har man väl läst och hört mycket av det som har kommit fram sen lång tid tillbaka, så jag är inte förvånad alls, troligen finns det ännu mer flagranta saker att ta fram. Om kungen har varit otrogen är väl en sak mellan Silvia och honom, men allt bar-liv och unga tjejer det är inte förlåtligt en kung, respekten är för evigt förbi, jag kan inte se honom hålla tal i jul eller uppträda för nobelfolket, utan att det känns ganska sunkigt. Nu är han väl snart för gammal för sånt, så nu skärper han väl sej.


 174. mariejeanneordleken.spaces.live skriver: 9 november, 2010

  Herregud, var och en av oss blir ju utskämd om vi skulle bete oss som kungen.
  Visst har vi rätt att vara besvikna. Visst har man rätt att kommentera hans beteende och även skriva en bok om honom.
  Särskilt som han under alla år ansetts vara både hederlig och sympatisk och den som gjort sitt bästa, trots dyslexi (läs – och skrivhandikapp).
  När nu bilden av honom krossas totalt, varför skulle vi blunda och tiga? Han har betett sig illa.
  Jonas Berggrens svek framstår nu som mindre uppseendeväckande, även om jag inte kan fatta varför han alls förlovade sig med Madeleine kort efter han hade andra tjejer och till och med gjorde en kollega med barn (ungefär då det tog slut).
  Förstår att Victoria till varje pris ville han en vanlig kille som talade ett begripligt språk, inte en salongsfähig dubbelmoralisk pajas.
  Undrar om det inte ändå är dags för republik? Detta känns läskigt.


 175. Marguerithe skriver: 9 november, 2010

  Bilden på drottning Silvia samma dag som pressträffen visar med all önskvärd tydlighet en kvinna som ser helt förkrossad ut.
  Att själv känna till och på något sätt kunna hantera en så förnedrande behandling är en sak, men när den dessutom läggs ut för hela svenska folket och världen i övrigt undrar jag idag vem/vilken Silvia har att tala med. Har hon någon? De s k väninnorna är kanske inte helt pålitliga.
  När jag tänker på kungens uttalande förstår jag att han i alla fall inte talat med Silvia. Han räddade sitt eget skinn men tänkte inte på henne. Tror att E Tarras-Wahlberg hade kunnat tona ner detta på ett annat sätt än vad Nina Eldh uppenbarligen gjorde.


 176. katinka skriver: 9 november, 2010

  Jag tycker att det som kungen har gjort ar helt typiskt for overklassen. Han har svikigt Silvia och barnen, aven om C-P och Madelein har gjort bort sig totalt, genom att vara bortskamda brats. Tack for mig.


 177. katinka#178 skriver: 9 november, 2010

  Ingen kommentar


 178. miamainbeach skriver: 9 november, 2010

  Vi får komma ihåg att dessa sammankomster med hans äldsta vänner har pågått under många år, många fruar och barn senare (under ett helt äktenskap för Kungens del ) eller framtill till 2008 när mobil kameror kom och det ansågs som farligt och de är äldre och orkar inte festar på samma vis. Vad är det för vänner han har egentligen som så omdömeslöse bjuder in honom till dukad bord med dessa inslag av enkla unga tjejer som Christer Gustavsson har bjudet in? De visste ingenting i 20 års åldern att sen träffa dessa 40 åringar överklass typer gifta med barn! Säpo och rikspolisen och även hovet borde som de sen gjorde med Henemark säga till hans vänner och honom att detta är inte bra och en risk.
  Heders åt dig Camilla som har stil och inte utnyttat situationen men tyvärr blev du ett offer for det. Det lämnar sina spår att tycka om nån och investerar känslor och tid och han i dig, och sen kalla handen.
  Hovet tål inga fler skandaler och därför tror jag at Sophia åker ut.


 179. Anna skriver: 9 november, 2010

  Frågan är hur många älskarinnor kungen har haft??

  Det är det svartaste året för kungafamiljen nånsin trots kronprinsessbröllopet..


 180. Anna skriver: 10 november, 2010

  Ca 200 artiklar om kungen på engelska och ca 200 artiklar på tyska om man klickade på nyheter.


 181. caterine skriver: 10 november, 2010

  Det är signifikativt av kungen och hans gubbkompisar att skratta bort boken, de vill framstå som ena riktiga karlakarlar i stället för att skämmas. Jag skulle vilja se om det vore Silvia som umgåtts med 20 år yngre killar på lönnkrogar, dansat på bord och tittat på halvnakna killar i fyllan och villan, och sedan skrattat och frågat: vilken bok, skulle nån ta henne i försvar? Manssamhället av i dag.Äckliga och patetiska gubbar, vad säger fruarna? Och deras ex?


 182. Agneta Bekassy skriver: 10 november, 2010

  Skamligt att smutskasta Sevriges regent paa detta saett. De kunglkiga aer heller inte mer aen maenniskor och saa laenge de skoeter sitt jobb (vilket de goer utomordentligt bra0 saa har allmaenheten inte med deras privatliv att goera. Tycker synd om hela familjen. Denna sorts press aer vedervaerdig.


 183. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 november, 2010

  Inte konstigt att alla dessa gubbar har ett antal EX-fruar. Det hade kungen också haft om han inta varit kung.


 184. caterine skriver: 10 november, 2010

  Just det Demba, man kan undra vad det är för kvinnor som vill vara gifta med dessa gamla festprissar. Kungens förklaring, “det är inte jätteroligt” med boken, det säger väl en del om hur lätt han tar det och dessutom skämta om det, skamligt. Men det är nog lätt att köpa sina fruar och älskarinnor när man har mycket pengar och s k status.Och smutskastning det sköter kungen så bra själv.


 185. Bengt skriver: 10 november, 2010

  Låt kungen ha sitt privatliv i fred! Vad är det han har gjort egentligen. Det är väl sådant som förekommer på dom flesta firmafester. Och varför skriva om det så många år efteråt. Dom påstådda källorna, fulla bimpos, kan väl näppeligen minnas något efter så lång tid.


 186. Irja Brataas189. skriver: 10 november, 2010

  Kungen har inte bara svikit Drottningen och barnen, utan även sin plikt som ett gott föredöme för Svenska folket.
  Han borde inte bete sig “sämre” än medelsvensson.
  Stackars Silvia, som varit en perfekt representant för kungafamiljen! Må hon klara sig oskadd genom denna förnedrande skandal!


 187. Anna skriver: 10 november, 2010

  Undrar om kungafamiljerna i Danmark och Norge är chockade
  över kungaskandalen i Sverige?

  Kungen är en man som står över lagen, inte bara juridiskt sett..


 188. Pärlan skriver: 10 november, 2010

  Förekommer på de flesta personalfester !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag har läst boken. DET ÄR FÖRFÄRLIGT. Man kan änsengång inte skylla på åldern. Han var i mogen ålder. Vad som förundrar mig är att det inte har kommit ut förr.
  Varför skall kungen skonas mer än andra? Han om någon skulle ha tänkt först och handlat sen. Det gör många andra.


 189. Carl skriver: 10 november, 2010

  Jag vill inte betala för folks porrklubbsbesök. Vad är skillnaden på Hans Majestät och komunpolitiker från Motala, egentligen..?


 190. Friso skriver: 10 november, 2010

  If manager in the company I work for would have done this, he would get fired instantly. Because he damages the reputation of the company. I company I have worked for (in the car industry) had a marketing manager. It was gossiped he had a relationship with a married colleague, which turned out not to be true. But he got fired anyway, because he had hardly done anything to stop the gossips.
  And what about a king, who is supposed to represent the highest standards?


 191. Ebba skriver: 10 november, 2010

  Betänk att detta är mer än 30 år gammalt “nyhetsstoff”. Vem har inte varit ung och ute i svängen? Detta att grabbgänget numera (gubbgänget) var ute och dansade och umgicks med snygga brudar gjorde dem bara gott. Jag är säker på att detta endast gjort vår kung gott. Lite kvinnlig fägring och Rock n’ Roll gör endast vår kung till en bättre kung!

  Klandra inte prins Carl-Philip mer. Sofia är en riktig pralin som vi nog är fler som vill se på bild i bikini under solsemester ombord på kungens båt nere på rivieran!


 192. Anna skriver: 10 november, 2010

  Det är störst nyhet i http://www.parismatch.com


 193. Anna skriver: 10 november, 2010

  Det stod i artikeln i Paris Match att kungen spenderade 10.000
  dollar på strippklubben i Atlanta!
  10.000 dollar betyder ungefär 70.000 kr!
  OM det är sant, då har kungen absolut inte fått bara privat lapdance!!

  Hade Fredrik Reinfeldt gjort det, har han säkert fått avgå!!


 194. Marie skriver: 10 november, 2010

  Kungahuset har under 2010 kantats av den ena skandalen efter den andra. (förutom bröllopet)
  Nu känner man ju inte till kungaparets privatliv, men jag beundrar drottningen om hon orkar stanna kvar. Kungen har alltid varit lite barnslig, medans Silvia försökt hålla ihop familjen. Hon mår säkert mycket dåligt just nu.
  Men hur är det? Kan en kung skilja sig? Kan kungaparet separera? Inte för att jag tror de gör det, men är det någon som vet?
  Mvh


 195. Mia skriver: 10 november, 2010

  Irja Brataas, det är åsikter som dina som skadar drottningen…
  låt dem få sköta sitt eget privatliv – det har du INGET med att göra!
  Medelsvensson kan nog bete sig han också…
  Moraltanter och hyckleri är det värsta som finns!
  Det är också märkligt att kungen får springa gatlopp i pressen och hans kompisar får gå fria som kanske är skulden till denna skandalbok…men de kan ju stämma tidningarna…
  Tjejerna behöver inte heller skylta med sina namn och ansikten – för deras familjer ska skyddas…vad är det för rättvisa i det? Ska man kasta skit på “gubbarna” får man väl kasta skit på de “oskyldiga” våpen också som dras till pengar och status och som inte tar någon hänsyn heller till att männen är gifta (som de mycket väl vet om!)…hyckleri! De är precis lika skyldiga!
  Och detta moraliserande beror bara på att republikanska föreningen försöker bli av med monarkin och tar varje tarvligt tillfälle i akt till att skapa debatt – undrar vad dessa republikanska journalister har för lik i garderoben – kanske dags att börja granska dem???
  Om vi ska snacka demokrati så kan man ju fundera på att Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter är öppet republikanska och endast Svenska dagbladet är rojalistik vad jag förstår – Snacka om skev demokrati – och maktmissbruk!


 196. Brita petterssonBrita. skriver: 10 november, 2010

  Svenskan, 187, vad menar du med att Silvia varit med på noterna,?det är jag övertygad om att hon inte varit.


 197. Eva skriver: 10 november, 2010

  Betr, den aktuella bokens kvaliteter, läs Dick Harryssons recension i SvD. Jag tycker fortfarande författarna verkar ha föga ädla mål, annat än publicitet och pengar.
  MEN, om sådana fester som det här ryktas om hållits, med aktivt deltagande från kungen och hans vänner, då förtjänar de ingen respekt. Då har de ingen resning alls.
  Drottnig Silvia har jag den största respekt för. Victoria och Daniel är jättefina. Men, som sagt, Madeleine och Carl Phlip…vilken tillvaro har de? Varför ingen hederlig praktisk utbildning?
  Jag tänker på Daniels bröllopstal, där han tackar sin far för att han givit honom sunda värderingar. Ja, Daniel. Det är en knäpp på näsan åt alla imaginära, låtsasmänniskor i Stockholms s.k överklass. Less is more. Diskretion är elegans.


 198. Anna-Lena Edman skriver: 11 november, 2010

  Kungen räknar tydligen inte Silvia till familjen eftersom han sa i TV, att han pratat med familjen och drottning Silvia, märkligt!
  Nu hoppas jag familjen ändrar attityd mot Sofia, hon har väl inte varit sämre än kungen, stackars Karl Filip. Även om en del har hänt för flera år sedan, så har han varit ute och otrogen tillsammans med sina kompisar, dessutom har SÄPO stått som dörrvakter, fy, fy…. Den enda i familjen som alltid tycks sköta sej är tydligen Viktoria och hennes Daniel Hoppas Kungen tänker sej för och inte kastar sten när han själv sitter i glashus!


 199. Emma_H skriver: 11 november, 2010

  Victoria tycks ialla fall sen tidigare ha genomskådat Gubbtolvans Ledare & Festsamordnare…

  Från artikel ”Kungens vänner inte bjudna på bröllopet” från Expressen 18Juni i år
  Utdrag ur texten: ”Victoria väljer att inte bjuda två av kungens bästa vänner till sitt bröllop.
  Aje Philipson och Noppe Lewenhaupt finns inte med i Storkyrkan eller på middagen på Stockholms slott.
  “Jag är inte bjuden, konstaterar Aje Philipson till Expressen.” Till skillnad från Aje så är Anders Lettström inbjuden till bröllopet. “Vi tar allt det här sen”, förklarade en stressad Aje. “Men jag är inte bjuden.”
  Längre ner i artikeln frågar Expressen Noppe: ”Är du förvånad över att du inte är bjuden? – Inte alls”


 200. Greta skriver: 11 november, 2010

  Let the one without sin cast the first stone.
  Vem har inte ett “skelett” från gågna tider i garderoben?


 201. lime skriver: 11 november, 2010

  Den ”nuvarande” svenske kungen är av
  obegripliga skäl hedersordförande i WSF,
  World Scout Foundation!!! Alltid redo. Men till vad?
  Svensk press tiger, men utländsk media skriker
  sig hesa om sexskandalerna.
  Kungen&Co har besudlat Sveriges renommé.


 202. Ulla skriver: 11 november, 2010

  Jeg tror dronning Silvia har været vidende i mange år om
  i hvert fald Kongens utroskab med den 20 år yngre CH og
  det måske er denne, der indirekte er årsagen til hendes
  plastikoperationer og botoxbehandlinger. Uanset om man er
  dronning eller ej så er utroskab, som er sammenfaldende
  med klimakteriet nok det værste, der kan ramme en kvinde.

  Jeg har ikke læst bogen og kender kun historien fra medierne.
  Men uanset hvor meget og hvor lidt, der er sandt i bogen, SÅ
  har Kongen svigtede endnu engang ved selv at rejse bort og
  lade dronning Silvia sidde alene tilbage med sladderen!


 203. Ansan skriver: 11 november, 2010

  Alla ni som analyserar kungens ev otroskap kan lägga ner. För det är verkligen inte ert problem. Jag tror att alla ni ha bedrövliga liv som gör att ni måste grotta ner er i andras görand och låtande. Sedan har det blivit uppenbart att Svensk damtidning har blivit ett stort forum för Republikanska föreningen. Att ev ha en intim relation med någon är inte olagligt behöver int ens vara omoraliskt. Vi ska inte sitta och döma om det vi inte vet och det vi inte ha att göra med. Önskar alla en trevlig dag. Njut av den.


 204. Elisabeth skriver: 11 november, 2010

  Ansan, köpt intimitet är olagligt idag, men inte när kungen var yngre. I och för sig var det vännerna som betalade, men kungen kunde tacka nej, om han hade haft lite moral. Hur skulle du reagera om det var statsministern som hade kaffeflickor? Det skulle aldrig accepteras, men du tycker alltså att statschefen ska kunna bete sig hur som helst bara för att det är privat?

  Varför kommer du med personangrepp och påståenden om andras bedrövliga liv? Själv har jag ett så bra liv att jag aldrig behöver använda mig av personangrepp på okända människor.

  Alla som känner en journalist eller polis i Stockholmsområdet vet hur mycket det har pratats och hur mycket som har setts av människor med tystnadsplikt (livvakter, poliser). Så visst finns det vittnen, men de kan inte berätta.
  Man kan vara för monarki samtidigt som man tycker att medlemmarna ska kunna granskas.


 205. Marguerithe skriver: 11 november, 2010

  Tror att Peter Althin, Republikanska föreningens mest fanatiske medlem ligger bakom mycket av detta som händer nu. Denne man var ju för inte så länge sedan en ganska sympatisk advokat som numera helt har bytt skepnad. Hetsjakten på kungafamiljen är obehaglig och obegriplig i många avseenden.
  Man undrar ju också verkligen på vilkens sida Svensk Damtidning står. I Danmark hade det varit otänkbart att ge ut en sådan bok om drottning Margrethe, även om hon har många “lik i garderoben”.


 206. Elisabeth skriver: 11 november, 2010

  Som vanligt skyller Marguerithe fanatiskt på Republikanska föreningen…
  Det handlar inte om att stå på någon sida. Oavsett om det är en kung, ett stadsråd, statsministern eller någon annan offentlig person måste personen kunna granskas även om det är i privatlivet han/hon burit sig illa åt. Ministrar har avgått pga mycket mindre felaktigheter än vad kungen är skyldig till privat.


 207. Ansan skriver: 11 november, 2010

  Elisabeth 209 / vad vet DU om det?


 208. Anna skriver: 11 november, 2010

  #202 Emma

  Så Victoria visste uppenbarligen om pappans otrohet.
  Så det var konstigt att hon ville att han skulle leda henne
  i kyrkan när han bröt sina egna löften.
  Det hade varit bättre att hon och Daniel vandrade hela vägen…
  Jag undrade hur kronprinsessan tänkte…

  Plötsligt var det inte längre fint att kungen ledde sin dotter..


 209. Elisabeth skriver: 11 november, 2010

  Ansan, det jag vet har jag fått höra av en vän som är polis. På 80-talet arbetade han ibland i kungens närhet på fester, herrmiddagar och liknande.


 210. Malin skriver: 11 november, 2010

  Herregud vad ni spekulerar! Exakt vad som är sant, hur mycket/lite familjen vetat om och hur dem känner sig nu vet vi väl inte ett dugg om. Lustigt hur många här verkar veta exakt hur Silvia mår och hur Victoria tänker. Kan ni inte tala om för mig hur man blir tankeläsare, har velat kunna sånt 😀 Om detta är sant eller inte vet jag inte och jag kommer inte läsa boken. Förstår helt enkelt inte vad det skulle ge mig att läsa om att kungen är gubbsjuk. Men, men i brist på egna problem så tar man väl åt sig andras. Ha en bra dag! 🙂


 211. Ansan skriver: 11 november, 2010

  Elisabet och Anna, mfl …. Det du vidarbefordar Elisabeth är sladder , vad andra har berättat för dig om vad som händer för sidår tjugo år sedan. Snick snack… det mesta torde vara preskriberat i andra sammanhang, varför fortsätta med att vidarbeforda dessa andrahandsuppgifter????? Anna…Du behöver inte fundera på om Viktoria visste eller.. varför henens pappa skulle ledan henne i kyrkan… Det är ju hennes beslut och har definitvt inget med dig att göra. Hitta på något trevligt idag istället för att sitta här och sladdra vidare. Fixa ett bra liv! Ha en bra dag!


 212. Anna skriver: 11 november, 2010

  Om Mona Sahlin var statsminister och spenderade 10.000 dollar på strippklubbsbesök i Atlanta likt kungen, skulle det bli ett jävla liv och hon hade fått avgå!!

  Det är ett faktum, ingen tvekan om det…


 213. Cecilia skriver: 11 november, 2010

  Elisabeth, vad är det för polis du känner som begår tjänstefel om att prata om saker med dig eller andra. Tystnadsplikt, vet du vad det är. Skulle inte ens kunna med att skriva detta om jag vore du. Herregud vad det ska tjafsas om kungafamiljen, är ni verkligen så himla bra själva? Det man inte vet med säkerhet är väl ändå inget att ens spekulera i!


 214. Cecilia skriver: 11 november, 2010

  Ansan, bra kommentar!!


 215. Elisabeth skriver: 11 november, 2010

  Ansan, det är nog du som behöver fixa ett bra liv. Lycka till 🙂


 216. Malin skriver: 11 november, 2010

  Cecilia #216 Håller med dig 100%


 217. mb skriver: 11 november, 2010

  Likt svansviftande golden-retrievers verkar somliga lika nöjda vad statschefen än har för sig. Kungen besöker svartklubb där unga flickor klär av sig inför kungen och hans vänner. Inga problem, vift vift. Kungen är otrogen och ingen svensk tidning skriver om det, vift vift. Kungen och hans vänner hyr regelbundet in unga flickor som klär av sig för dem, vift vift. Spelar det eg. nån roll vad kungen gjort ni viftar ändå? Boken beskriver detta och kungen kommenterar det hela med att “det var så länge sen och nu vänder vi blad”. Glada skall från retrieverna “Voff voff det spelar ingen roll”, alternativt elaka morranden “Hur vågar någon säga så om kungen, dom ljuger”. Båda reaktionerna är helt verklighetsfrånvända. Det spelar roll – det är inga oskyldiga aktiviteter för någon och allra minst en statschef. Det är sanna påståenden – hade de inte varit det hade hovet dementerat.


 218. Ansan skriver: 11 november, 2010

  mb, du har helt rätt, detta förtjänar inte mer allvar än vov vov och att lyfta på svansen. Du kommer med en massa påstående som du inte kan verifiera.. “Kungen och hans vänner hyr regelbundet in unga flickor” ? Har du belägg för detta? Skriver man så om andra så faller skuggan på en själv. Skitprat.. i syfte att svärta ner vov vov..


 219. Josephine skriver: 11 november, 2010

  Marguerithe, nr 208

  Vilka ‘lik i garderoben’ har den danska drottningen, Margrethe?
  Alla rykten och spekulationer är välkomna, tack!


 220. Anna skriver: 11 november, 2010

  #220 mb

  Jag skrattade!
  Men ändå är det inget att skratta åt…

  Sven Otto Littorin avgick pga sexköp.
  Vad var det kungen fick för 10.000 dollar på strippklubben i Atlanta??
  Medan drottningen väntade på hotellet?


 221. Pia skriver: 11 november, 2010

  Ja, “mb”, det är förbluffande att svenska folket i stort verkar tycka att det är oförskämt att påpeka majestätets mindre tjusiga sidor. Han är i och för sig i “gott sällskap”, men det hindrar inte att han får stå för det han tillsammans med sina “polare” haft för sig. Som kung borde han fatta att han har ett ämbete som kräver lite mer stil än andra. Jag anser visserligen att författarna främst sett en guldgruva öppna sig när böckerna genast sålt slut och att “svenssons” nu fått nånting att dregla över, men att fjäska för vår monark genom att sätta skygglappar på och oja sig över boken är pinsamt naivt. Att vifta bort alltihop med att nu vänder vi blad visar ytterligare att vår kung saknar riktig ryggrad och karaktär.


 222. BEN skriver: 11 november, 2010

  #220 Så bra skrivet!


 223. P. skriver: 11 november, 2010

  “Um den heissen Brei herumlabern!!!”

  That is so typical for the Royal Family in Sweden. They never give precise answers or replies but let their employees do the rest or stay silent simply.

  No wonder that Prince Carl Philip is not able to say NO or YES.
  He has never learnt in his home.

  “Der Apfel fällt nicht weit vom Stamm”


 224. nea skriver: 11 november, 2010

  Konspiration av republikanska föreningen??? Skratt.. och ännu mera skratt… Alla vet väl hur media har svansat för kungahuset?! Alltid hyssjat ned allting och aldrig – jag upprepar aldrig – skrivit något som eventuellt kunde ha skadat kungahuset. Men kära vänner, nu kommer en ny tid och media har försiktigt vågat sätta ner foten. All heder åt författarna till boken som vågat göra detta, vi vet hur det tidigare har gått med personer som försökt göra det. De har blivit fråntagna position, heder, tjänst, etc. Det, kära vänner, är skrämmande för en rättsstat. Men som sagt, kungahuset står över alla lagar…


 225. lilith skriver: 11 november, 2010

  @220. Mycket bra kommentar!


 226. Kristina skriver: 11 november, 2010

  Jag håller med nr 22, Lena. Märkligt att man kan få ge ut en bok som i detta fallet Kungen inte godkänt o därmed inte kan yttra sig om. Vad han gjorde för herrans flera år sen har ingenting med nutiden att göra.


 227. A. Bjerre skriver: 12 november, 2010

  Tillykke Sverige med en konge, der er så svag i karakteren,
  at han bare forlader riget og familien, når der er problemer i
  sigte. Hvilken landsfader Sverige har i Kong Carl XVI Gustaf !


 228. Jannike skriver: 12 november, 2010

  Var är kungen? I Kina ? På Drottningholm Slott ?….eller i
  skogen och vända varje blad?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar