Kung Willem-Alexander och drottning Máxima bjöd diplomater på galamiddag

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima bjöd diplomater på galamiddag
Annons

maxima-willem-alexander-ste-1

Drottning Máxima och kung Willem-Alexander klädde sig åter i full gala för en middag på slottet i Amsterdam.

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima bjöd under under onsdagskvällen diplomatkåren på en galamiddag på det kungliga slottet i Amsterdam. Deltog gjorde även prinsessan Beatrix och prinsessan Margriet med maken Pieter van Vollenhoven.

Annons

maxima-willem-alexander-ste

Alltid lika elegant, Nederländernas drottning tillsammans med kung Willem-Alexander tog emot gäster på slottet.

beatrix-ste

Den forna drottningen, numera prinsessan Beatrix bar en turkosblå klänning.

margriet-ste

Prinsessan Margriet.

maxima-ste

Drottning Máxima i närbild.

Kvällen gick i kreativitetens och kulturens tecken, något som kung Willem-Alexander också pratade om i sitt tal:
– Jag hoppas den här kvällen kommer att öka nyfikenheten, öppenheten och engagemanget denna värld behöver. Jag ber er skåla för konsten och kulturen i alla dess former.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Se en film från dagen och kvällens galamiddag här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=jM4DnLtCtHc

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Kung Willem-Alexander och drottning Máxima bjöd diplomater på galamiddag”

 1. Christina Kari Helsinki skriver: 25 juni, 2015

  Svårt att bedöma bara från bilder och videon men det holländska kungahuset verkar att var jättepopulära.


 2. Gunnel skriver: 25 juni, 2015

  Maxima är otroligt tjusig och verkar fortfarande tyckat att det är spännande att vara med på dessa galamiddagar.


 3. bofinken skriver: 25 juni, 2015

  Maxima är så snygg!


 4. Sandra skriver: 25 juni, 2015

  Kul att drottning Maxima återanvänder denna fantastiska Valentino klänning.

  #1 Jag skulle säga att de är populära. Visst finns det kritik osv men över lag skulle jag säga att de flesta holländare tycker om dem. De ligger absolut inte på latsidan, de jobbar en hel del.


 5. Karin Nilsson skriver: 25 juni, 2015

  De bjöd inte på middagen! De var bara värdar och staten (=folket) bjöd!


 6. Monarkist skriver: 26 juni, 2015

  Princessan Beatrix gjorde helt rätt. Hon får en lugnare ålderns höst och Nederländerna har fått ett kungapar som är ett, i mina ögon, föredöme.


 7. pia skriver: 26 juni, 2015

  6 "Monarkist". Jag håller fullständigt med Dig. Vår kung borde göra detsamma. Victoria & Daniel är båda som klippta och skurna till regentpar. Det skulle vara roligt att hinna få uppleva drottning Victoria.
  Maxima är som född till drottning, begåvad, social och dessutom vacker. Willem-Alexander verkar vara en genuint hygglig och omtänksam man, som har en ödmjuk inställning till sin roll i det holländska samhället. Mycket tilltalande.


 8. Monarkist skriver: 26 juni, 2015

  Precis, Pia!


 9. KERSTIN BERGSTRÖM skriver: 26 juni, 2015

  #5 Surt sa räven när han åt rönnbär.


 10. mini skriver: 26 juni, 2015

  Sol över Nederländernas kungafamilj. Okej, de ÄR snygga, tjusiga, absolut! Men jag ställer mig frågan: Varför hatas den svenska kungafamiljen så som den gör. De gör ju för katten precis samma – jobb – som alla andra kungahus, tar på galakläder, låter stylister fixa hår och smink. Mm. VARFÖR görs då skillnad på det svenska kungahuset och andra kungahus när de gör exakt samma – jobb! Jag tror faktiskt att vårt kungahus gör mer för omvärlden, för utsatta barn, Childhood (Drottningen o Madeleine), vågar jag skriva PP (Sofia). Japp, det gör jag. Vi har C-Ph: design, lantbruk, internationell matkonst, rally (är det det han kör) Daniel jobbar aktivt och innerligt för donationer (han har ju själv en njure från sin far) Den enda som faktiskt inte har något alldeles eget att kämpa för är vår kronprinsessa, men hon har säkert den sk häcken full att tanka upp för att ta över tronen. Oki, jag var nära glömma: hon har sin fond för funktionshindrade barn/ungdomar så de kan få en levande fritid/aktiviteter. INGEN skillnad alls om man/jag/ni TÄNKER TILL, i alla fall lite tänka till. Jag har säkert glömt en del aktiviteter som Kungahuset pysslar med, jag är egentligen inte till 100 insatt, med, på vad de gör. Kan det vara så att holländare, britter m fl är inte lika skruvat avundsjuka, missunnsamma som många/vissa svenskar.


 11. Monarkist skriver: 26 juni, 2015

  Jag bryr mig om monarkins överlevnad i Sverige och utifrån mitt sätt att se på hur den bör fungera i den tid vi lever i nu, tycker jag att det nederländska kungaparet är väldigt goda förebilder. Det var de även som kronprinspar. Jag anser också att Maximas svärmor lade en god grund för Maxima att stå på som drottning och att hon var klok som lämnade över till den yngre generationen, när hon kände att det var dags. Beatrix hade ju också en färsk sorg i sitt liv, som säkert inverkade på hennes beslut. Jag respekterar att andra har sitt sätt att se på monarkin. För mig är drottning Silvias engagemang för barn och hennes mod att börja prata om problem med övergrepp på barn i "de finare salongerna" ett av skälen till att jag tycker att monarkin fyller sin plats. Hon har verkligen använt sin ställning till något mycket gott och jag upplever hennes engagemang som oerhört äkta. Jag hoppas hon orkar fortsätta sitt engagemang länge än. Däremot anser jag inte att prins Daniel har fått stå vid kronprinssans sida som en fullvärdig medarbetare fullt ut och det tycker jag inte om. Det påverkar min syn på kungahuset negativt, men inte tillräckligt mycket ännu för att inte fortsätta hoppas på en annan utveckling.


 12. Christina Kari Helsinki skriver: 26 juni, 2015

  10 mini

  Du ställer en så svår fråga som jag kanske delvis kunna svara på.
  Men svarar jag så blir det refuserat.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar