Kungafamiljen sida vid sida för första gången efter skandalboken

Kungafamiljen sida vid sida för första gången efter skandalboken
Annons

I dag var det dags.
För första gången någonsin gick World Child & Youth Forum
av stapeln på slottet.
På plats fanns kungafamiljen samlad – sidan vid sida för första gången sedan skandalboken
om kungen släpptes.

Annons

World Child and Youth Forum (WCYF) är ett initiativ av kungaparet och är tänkt som en arena för samtal och erfarenhetsutbyte om FN:s konvention om barnets rättigheter. Idag, fredag den 19 november, gick det första forumet av stapeln i Rikssalen på Stockholms slott.

Prins Carl Philip i Alnarp

På plats fanns hundratals människor som idag på olika sätt arbetar med och för barn och ungdomar. Dessutom närvarade också kungafamiljen. Strax innan klockan 10:00 på fredagsmorgonen anlände kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Madeleine till slottet. Den enda som inte var där var prins Carl Philip som var upptagen med sina studier vid Alnarp. Familjen tycktes lite stressad och fokuserad då de skyndade in till sian platser.

Kungen på glatt humör

Detta är första gången som kungafamiljen visar sig offentligt tillsammans sedan skandalboken “Den motvillige monarken” släpptes. Hittills är det bara kungen som kommenterat boken och nu gör familjen allt för att visa upp en enad front. Men trots det, såg drottning Silvia stundtals mycket sammanbiten ut. Kungen däremot var på glatt humör, skojade och skämtade. I sitt öppningstal talade han om hur glad han var över att alla kommit för att medverka i forumet.

“Hitta ett gemansamt arbetssätt”

– Det är jätteroligt för mig att hälsa er alla varmt välkomna till Stockholms slott. Och jag måste säga att jag tycker det här är viktigt och inspirerande att forumet äger rum här, sa kungen i talet.
Han fortsatte:
– Med drottningens bakgrund i Childhood och min bakgrund i scouterna kände vi att det fanns mycket att vinna på att hitta ett gemensamt arbetssätt, skapa en ny plattform.

Ansträngt leende

Därefter lämnade han över ordet till drottningen, som gjorde entré i talarstolen med ett samlat, men lite ansträngt, leende.
– Hur mycket kan barn egentligen om sina rättigheter? Och hur mycket kan vuxna egentligen?, sa drottningen och talade vidare i hela sju minuter. Efteråt hyllades hon av rungande applåder.
– Tusen tack, sa hon med märkbart rörd röst.

World Child and Youth Forum pågår hela dagen och avslutas klockan 17:00 ikväll.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Kung Carl Gustaf och prinsessan Madeleine.

Dagens program:

08.45 – 09.30 Gästerna anländer.

09:45 – 10:30 Högtidligt öppnande

10:30 – 10:45 Introduktion till FNs barnkonvention med fokus på artikel 12 om barnets rätt till delaktighet och inflytande.

10.45 – 11.30 Onlinedialog om artikel 12 i vardagen (mellan deltagare på plats och ungdomar runt om i landet som deltar via videolänk)

11.45 – 12.45 Nätverkslunch med bordsplacering och diskussionsledare. Vid varje bord placeras deltagare från barn- och ungdomsorganisationer, riksdag och regering, näringslivet, offentlig sektor och det civila samhället.

13:00 – 14:00 Workshops.

14.10 – 15.05 Panelsamtal om hur mycket det betyder att barn och unga blir lyssnade till – både för individen och för samhället. Att bli lyssnad till lägger grunden för en god självkänsla och det har i sin tur positiva effekter för samhället i stort. Paneldeltagarna belyser detta utifrån olika perspektiv.

15.05 – 15.45 Gemensam, interaktiv avslutning: ”Kreativ höjd för framtiden”

15.45 – 15.55 Högtidligt avslutande

16.00 – 17.00 Möjlighet till fortsatt nätverkande

KÄLLA: www.wcyf.se


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

95 kommentarer till “Kungafamiljen sida vid sida för första gången efter skandalboken”

 1. Malin skriver: 19 november, 2010

  Okej, och vad är vitsen nu då? Att man ska sitta och försöka hitta sprickor i någon fasad? Det verkar nästan som att media börjar bli lite stressade av att familjen inte bryr sig om boken. Som att de försöker provocera fram något. Men… alltså…. nånting…. väl….??? Uppenbarligen verkar de fortsätta sköta sina jobb. Kan vi låta dem göra det nu tror ni? Sen vad de pratar om bakom stängda dörrar är deras ensak. Ska vi säga så? 🙂


 2. A-B skriver: 19 november, 2010

  @Malin Tummen upp!

  Om det är vad ni i media (kvällsblaskorna är givetvis ännu värre) menar med “sammarbiten” och “ansträngt leende” – Gud hjälpe alla oss andra!

  Sen “närvarar” inte Kungafamiljen utan Kungaparet är VÄRDAR för evenemanget som har planerats sen Kungens jultal förra året!


 3. Maja Larsson skriver: 19 november, 2010

  Det är väl bra att de visar upp sig och att konferensen blev på slottet – men vad händer sedan efter konferensen vad leder den till för nytta?
  Luktar såpa att använda en seriös konferens till täckmantel inget äcka syfte.


 4. kerstin skriver: 19 november, 2010

  Bra sagt,Malin! Majoriteten av svenska folket, har nog redan tröttnat på skriverierna om “skandalboken” . Till medias förtret, ja.


 5. Anitha skriver: 19 november, 2010

  Det har skrivits så mycket om skandalboken… men jag bryr mig inte. Jag tycker inte det angår mig. Vad kungen gjorde för ett antal år sedan är historia och det är väl viktigare att leva i nuet.


 6. Ida skriver: 19 november, 2010

  Go @Malin!!!


 7. Marguerithe skriver: 19 november, 2010

  Som sagts ovan, kan vi låta dem vara ifred nu?? Drottning Silvia är ju ett fullständigt geni, en sofistikerad kvinna ut i fingerspetsarna och hon visade än en gång idag sin proffsighet. Förstår att hon fick applåder.


 8. Veronica skriver: 19 november, 2010

  THE SHOW MUST GO ON……….


 9. Vicki skriver: 19 november, 2010

  Skulle inte läsa boken om de oxå slängde den efter mig.
  Man kan spekulera i det oändiga, vad som är sant och inte, det vet bara de inblandade.
  så sant…………..
  The show must go on …………………….


 10. Christina Helsinki skriver: 19 november, 2010

  Vill kommentera men mina kommentarer göms i allmänhet, tills en redaktör, har granskat.

  Dä har de förlorat betydelsen.

  Säger ändå; Kungen är kunglig, men eftersom han har förnedrat Silvia, så borde han inte skämta. Istället stiga upp och säga inför hela svenska folket , Förlåt Silvia, för den sorg jag förorsakat dig. Silvia, du har med ditt tålamod och kärlek, räddat Sveriges anseende..

  Till barnen; Tack för ert stöd,till mamma och pappa-.


 11. ATL skriver: 19 november, 2010

  Good thinking! Allt for manga skriverier, dom flesta altande samma saker och tankande. Enough is enough! De enda som tjanar pa skriverierna ar tidningarna som kanske okar sina forsaljningar. Lat kungafamiljen gora sitt arbete i fred utan anmarkingar pa miner, leenden, skratt osv.

  Nu ser vi framemot och jag hoppas SVT sander Nobel festiviteterna som forra aret sa att jag kan fa uppleva glansen pa min dator. Jag satt hela dagen framor skarmen och tittade pa det fantastiska brollopet.


 12. Lina skriver: 19 november, 2010

  Fina bilder och äääntligen ser vi en leende kung. Av bilderna att döma verkar det som att familjen håller ihop även om det “blåser i nacken”. Att visa upp en enad front utåt, efter allt som skrivits om kungen den senaste tiden, är strongt. Prins Daniel verkar dock inte ha svårt att hålla sig från skratt. Hoppas att kungen fortsätter le mot oss läsare, eftersom den bild som har lämnats av honom den senaste tiden tyder på att han är allt annat än bister och sur.


 13. Ina skriver: 19 november, 2010

  Det är ju helt enkelt deras plikt som värdar att lägga ev gräl etc åt sidan och visa upp en hyfsat trevlig och vettig “fasad” eller vad man nu skall kalla det! Allt annat vore extremt oförskämt mot de gäster de inviterat till slottet. Klarar man inte det så får man ställa in evenemanget. Hur kul skulle det vara att bli inviterad till en tillställning, konferens etc – varefter värdparet och deras barn sätter igång att tjura, gräla och bära sig illa åt inför sina gäster. Ingen vettig människa hade väl förväntat sig att kungafamiljen skulle ställa till med offentliga uppträden under en konferens på slottet….Det om något hade varit en stor skandal!


 14. Emma skriver: 19 november, 2010

  Maja Larsson: tror du att konferensen är en täckmantel? Korkat och konspiratoriskt tänkt av dig! Konferensen är ju inbokad sedan ett år tillbaka.
  Christina Helsinki: att be om offentlig ursäkt för en privatsak – tror du det är fråga om en statsangelägenhet – nä, fy så idiotiskt det vore med en offentlig ursäkt till drottningen.

  Glöm skräpboken – den är ju underkänd som biografi av kunniga personer.


 15. Birgitha skriver: 19 november, 2010

  #10.Kungen har ju redan talat om för svenska folket att han samtalat med Drottningen och sina Barn.
  Efter som det var en Privat Historia har varken Du eller Jag något med det att göra.


 16. irene björkeroth skriver: 19 november, 2010

  när man ser detta gruppfoto blir det intressant att kolla in de olika kroppsspråken…tycker jag säger en hel del om stämningen just nu..


 17. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 19 november, 2010

  Men Christina,i Helsingfors,det är inte bara dina kommentarer som granskas!Allas kommentarer granskas och det ÄR BRA!


 18. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 19 november, 2010

  16,Irene,då tycker jag kungen ser ut,som han tänker ut nåt bus!Han har den blicken.Barnen tittar bort och Madelaine ser ointresserad ut!Klappar händerna som plikt.


 19. Tina skriver: 19 november, 2010

  Stilmässigt lyckas Madde ALLTID misslyckas..så och denna gång!!!
  Ska det hemska gula håret och den lika fula blå jackan symbolisera svenska flaggan?!?
  Obegripligt smaklöst!!!
  Kungen framstår som en stilikon jämfört med Madde!!!


 20. Svea skriver: 19 november, 2010

  16 Mycket intressant!

  Men hur ser Madeliene ut? Victoria är en skön avbild av en ung Silvia. Victoria har dock en tendens att ibland köra fram hakan och det ser vi aldrig Silvia göra. Victoria borde vänja sig av med denna ovana.


 21. Ina skriver: 19 november, 2010

  Sverige har en fin kungafamilj. Silvia har ända från början varit en juvel. Hon är född till plikttrogen och värdig drottning. Svenskarna borde vara stolta. Förstår inte dem som inte uppskattar sina egna. Madde är bäst klädd. Stövlarna absolut very hot. Hon har någonting av New York över sig. Jätte in och cool med en läcker twist i looken! Jag önskar hela kungafamiljen det allra bästa. Må deras Jul vara lugn och fridfull.


 22. Maja Larsson skriver: 19 november, 2010

  Emma#14
  Det var aldrig planerat från början att hela gänget skulle bevista denna konferens mer än kungen och drottningen som är värdar.
  Efter hand har det fyllts på med tiden som vägledare men trots det var inte hela gänget med. CP fattades p g a studier en bra ursäkt.
  Sen får du tycka om jag är korkad och konspirerar, men sådana tankar far inte i mitt huvud. Ransaka dig själv istället än moralisera över andra


 23. A-B skriver: 19 november, 2010

  Vissa ser uppenbarligen bara 1 foto av kungafamiljen, själv ser vid denna artikel/länk hela 7 stycken – undrar om det beror på att den nya goda årsglöggen med saffranssmak precis blivit invigd, eller om det beror på att vissa har ett väldigt begränsat seende?!


 24. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 19 november, 2010

  Svea,Victorias haka är vacker!


 25. Anita Kuusela skriver: 19 november, 2010

  Är inte heller intresserad av boken, det är bra av kungafamiljen står på sig en stund som denna. familjen är enig och inte ger efter av all hysteri av media.


 26. Marie skriver: 19 november, 2010

  #19 jag tycker Madeleine var snyggast klädd av alla de kungliga. Mkt vackra färger till hennes BLONDA hår.
  #20 Jag tycker också att Victoria borde tänka lite på sitt minspel och grimaserande. Det är inte snyggt.


 27. Ninni skriver: 19 november, 2010

  Jag har väldigt svårt att förstå det svenska folkets naiva förhållning till kungen och hans “systematiska” beteende. I Finland måste utrikesministern avgå pga några perversa sms till en strippa. Men i “folkhemmet” blundar man och tycker SYND om kungen (STATSCHEF) som a) förnedrat sin familj och hela monarkin o b) betalat sina lapdancers med skattebetalarnas pengar!
  Men blunda bara för allt snusk!


 28. Europa nyheter skriver: 19 november, 2010

  I Tysk Europeisk press omskrivs. kronprinsessan: Talar mycket dålig engelska. Är oftast tyst vid middagsbord etc. Sitter och flinar, utan att någon förstår varför. Daniel höll bröllopstal, delvis på engelska, men i praktiken kan han inte föra ett samtal med dem vid bordet på engelska. Gällande Tyska, franska är både
  Victoria och Daniel totalt okunniga. De skall bli vår nya regent med make ?? Madeleine talar utmärkt engelska. CP är en mycket trevlig person som bordskavaljer.


 29. Yvonne skriver: 19 november, 2010

  Har alla missat Victoria i slutet av videon? Skulle tro att det var en åthutning som heter duga enligt kungliga mått i offentligt sammanhang.
  Kanon!!!


 30. ilonka skriver: 19 november, 2010

  I saw tears in Victoria’s eyes, when Silvia was talking. I remember Kings words “det sa klick och fortsatt att klicka hela tiden”. Is the klicking time now over?


 31. Christina Helsinki skriver: 19 november, 2010

  #14,

  Emma,

  Den offentliga ursäkten, kanske kunde lindra Silvias smärta?

  Att bli förnedrad, efter att ha fyllt 50, via Kungens 20 år yngre “toy girl” har säkert vem som helst svårt att acceptera.

  Kungens sk ” polare” har inte varit bundna av några plikter. Endast med regelbundna mellanrum, bytt ut en gammal upplaga, mot en yngre.

  Det mest sårande är, kanske för familjen, att läsa hur strikt Kungen har verkat, nästan varit tråkig, i internationella pressen.
  (New York Times, The Guardian, Daily Mail…..)

  I dem skymfas Kungens mentala kapacitet.

  Förlåt HM Carl XVI Gustaf, inte alltid skratta,och dessutom HELT UTAN ORSAK.


 32. Anita skriver: 19 november, 2010

  Jag hoppas kunna läsa boken i sinom tid. 😉
  Jag hoppas Silvia skiljer sig snarast från den knäppaste av knäppaste – kungen.
  Jag hoppas Viktoria tar sitt förnuft till fånga och avgår.
  Jag hoppas att monarkin avskaffas.
  Snarast.


 33. claes Thorstensson skriver: 19 november, 2010

  Heja Drottningen
  Ni ar bast!
  Claes


 34. Grata skriver: 19 november, 2010

  jag vill kalla mig greta inte grata!!!


 35. caterine skriver: 19 november, 2010

  Hålller med om att deras kroppsspråk säger allt, kungen och Silvia vänder sej ifrån. stela leenden.


 36. Eva skriver: 19 november, 2010

  Jaa nog tycker då jag att “familjen” ser avlövad ut…
  Detta trots försöken till ett leende gruppfoto.

  Och jag förstår “familjen”.

  Att tvätta den smutsiga byken i offentlighetens ljus, samtidigt som man tror man är Sveriges fiiinaste familj, jaaa så lustig är ju inte situationen…

  Undrar om barnen tycker farsan är pinsam? Att få läsa och höra om farsans sexträffar, huuu så piiiinsamt…


 37. Marianne skriver: 19 november, 2010

  Drottningen talade i hela sju minuter!!


 38. chris skriver: 20 november, 2010

  kungen talar som han själv sagt: med familjen och drottningen- så jag antar att kungen och drottningen lever separerade i praktiken och att med familjen menas barnen.


 39. Anna skriver: 20 november, 2010

  Gillar Madeleines klädsel..


 40. Anna skriver: 20 november, 2010

  När kungen dör, är det tyvärr otroheten jag minns bäst..


 41. Anna skriver: 20 november, 2010

  I Paris Match är kungens kvinnoaffärer en av mest lästa artiklarna, mer läst än Kate Middleton trots att en vecka gått..


 42. Yvonne skriver: 20 november, 2010

  Har alla missat Victoria i slutet av videon? Hade blickar kunnat döda så hade knugen varit stendöd.
  Han ligger risigt till i hemmet, välförtjänt, som han skämt ut hela familjen.


 43. Ansan skriver: 20 november, 2010

  Vilken Kungafamilj! Hoppas att de känner att de har ett stort stöd från en stor del av svenska folket.


 44. Europa nyheter skriver: 20 november, 2010

  Christina Helsinki. Hallo ! Har saknat Dig !

  Svenska Kyrkan säger upp höga chefer. Det lever inte renlärligt enligt Svenska Kyrkans evangelium

  Det gör dock vår kung ? Lite rajtan tajtan i Mammas f.d. jaktstuga i västra Österike. Jakt på hjort på dagarna och annan jakt, han inte borde gjort, på nätterna.
  Men Silvia ger honom sin hand och visar att här finns en som ställer upp i vått och torrt!

  Även om det våta är bubbelpool med nakna flickor !


 45. Lotta skriver: 20 november, 2010

  Alla dessa elakheter om kungafamiljens utseende Det är inte det som är viktigt
  Att utropa Silvia till ett geni är också till att ta i. Hon är där, det är allt.
  Låt kungen nu vara Han har fått så det räcker.


 46. perenna skriver: 20 november, 2010

  Instämmer med Vicki !!!!!!!
  Jag vill hellre veta om Victoria & Daniel flyttat in på Haga slott ännu ????? Skulle vara roligt med ett ev. hemma reportage hos dem !!!!!!!!


 47. Annika skriver: 20 november, 2010

  Den här familjens agerande visar ju att de lever med så totalt andra värderingar och vanor än vi vanliga dödliga har.
  Det är verkligen beklämmande.
  Att kungen har mage att hålla på och skämta och flamsa som han gör är också för mig ofattbart verkligen pinsamt.


 48. CM skriver: 20 november, 2010

  Madeleine ser helt enkelt amerikansk ut ,dessutom i moderiktigt 80tal, hon bor ju i NY nu.

  Hur tänker Du i följande:
  Kenzos rosor i kombination med Pradas Japanriktade lansering, tänk dessa båda i en kombinerad visning.

  Pioner i stormönstrat kan vara ett passande mönster för Dej, som en kunglig maskros och såå Feng Shui-


 49. wilhelmina skriver: 20 november, 2010

  “Sida vid sida”,the show must go on! Mina tankar går till clownen med målad mun på en cirkus.


 50. tove skriver: 21 november, 2010

  En konges oppførsel kan aldri bli privat,akkurat like lite som en statsministers!
  En statsleder må faktisk tenke mer over sin oppførsel enn den vanlige mann i gaten,det er i sakens natur.
  De kongelige ønsker å vise oss “glansbildet”gjennom pressen,da må de også tåle at baksiden av medaljen vises frem!


 51. Mari-Anne Smithsvenskdamtidning skriver: 21 november, 2010

  Beundrar Drottning Silvia , hon är verkligen en mycket förstående kvinna . Hoppas hon förlåter sin man Kungen för snedstegen , hur stora de varit vet ju bara de själva. Det är väl någon mening med det hela, tror hela Svenska folket är stolta över sin Drottning lyckan kommer säkert åter.


 52. Lillemor Sundt skriver: 21 november, 2010

  Vilken hetsjakt på Kungen och Drottningen med för den delen. Förhoppningsvis är det så gammalt så det är preskiberat oim det nu är sant det som skrivs. Var tog lojaliteteten vägen hos alla intervjuade? Och Camilla Henemark borde skämmas. Hur mycket fick hon betalt av Expressen för att berätta? Om det ses som en skadal så hur mycket andra skandaler finns det inte som journalisterna frossar i. Olof Palme, Göran Persson, Mona Sahlin…. you name it…. “Den enes bröd den andres död” är ett ordspråk som åter kan aktualiseras.


 53. Irene Björkeroth skriver: 21 november, 2010

  det vi nog alla kan enas om är att fr o m nu kommer det inte att tolereras några fler “skandaler” från någon i kungahuset…. alltså
  “back to basic”, det kommer att bli den framtida bilden!


 54. Margit Lundström från Finland skriver: 21 november, 2010

  Det är sådan att alltid har varit mycket kvinnor omkrig kungligheter också sådan kvinnor, inte så moralisk och vad tänker dem att ha lite mer kanske pengar och någon lyx????

  Unga är unga och äldre är klokare.

  Sådan skandalboken, det är inte så fint att skriva och läsa.

  Jag tänker att Konungen har fått förlåtelse.
  Gud välsigne hela släkten och livet går vidare.
  Fina bilder jag tycker att titta på kungligheter och nätta kläder osv.


 55. Irene skriver: 21 november, 2010

  Instämmer med sign Tina!

  För övrigt har väl många (och även Silvia) känt till kungens eskapader i många år, så hon borde ej bli chockad. Det som förargar är väl att man nu har vågat sätta detta på pränt.
  Om det hade rört sig om en “vanlig” privatperson, så hade detta bara rört den otrogne mannen med hustru/barn, men nu gäller det en människa som ärvt ämbetet och därmed kan man kräva mer av hans beteende.


 56. Sara skriver: 21 november, 2010

  Är en njutning se världens finaste kungafamilj samlade igen.
  Vi är många som stödjer men please Victoria inmed hakan..


 57. Karin skriver: 21 november, 2010

  Tina, det är du som inte har stil…


 58. Veronica Tenga skriver: 21 november, 2010

  Hade jag varit Silvia så hade jag hoppat av och skaffat en vacker älskare och skitit i min kung med så dåligt omdöme och sådana skräpkompisar. Victoria och Daniel kunde, med lite hjälp av Silvia, ta över nu, de har säkert mycket bättre omdöme än Vickans pappa. Han är bara löjlig och kan inte ens prata utan att man som åhörare rodnar.


 59. Lea skriver: 21 november, 2010

  Stackars fina kungafamiljen som dom blivit smutskastade. Varför
  sån avundsjuka..


 60. Måntand skriver: 22 november, 2010

  Instämmer med första inlägget som Malin skrev.

  Och varför skulle kungen måsta be om ursäkt inför alla? Jag är helt övertygad om att de klarar det själva, kungen och Silvia. Ja tycker inte det angår andra och det är först och främst kungen och drottningen som måste “reda ut” det här och med barnen såklart. Jag tänker inte läsa boken av den anledningen att den inte intresserar mig.


 61. Ida skriver: 22 november, 2010

  Jag håller med att Madelene har gått vilse med utstyrseln på bilden.Hon ser faktiskt ovårdad ut i mina ögon.Kjolen ser ut att vara en bit av mormors trasmatta och jackan från H&Ms REA!Skärpning vackra damen!Och om Kungens eskapader vill jag kommentera på;Först och främst,okej,.han är en utav de svaga männer på jordklotet,MEN det som jag tycker FAKTISKT är mer än dåligt av Honom är ju att det verkar som Han skulle ha varit otrogen mot sin fru i flera år!!!??Dåligt,dåligt!Med tanke på att han i sin själviskhet tog Henne från Hennes hemland till ett främmande land vars språk Hon varken kunde eller förstog och så behandlar Han henne såhär!!Det tycker jag är under ALL KRITIK!Taskigt värre.Drottning Silvia går ju inte att jämföra med den där …Jag vill INTE NÄMNA OFFENTLIGT VAD JAG ANSER OM HENNE OCH HENNES O KUNGENS”VI LEKTE BARA”F.N!TROR hon ATT FOLK ÄR SÅ BAKOM ATT VI INTE FÖRSTÅR VAD DERAS LEK HAR VARIT!!FY 17!Jag önskar Drottningen det bästa och om jag var Dig,så skulle jag lämna honom och fortsätta med sina lekar,och lämna landet Sverige för gott.Du skulle säkert må bättre hemma i Tyskland eller i Brasilen och barabara tänka på Dig själv och NJUTA LIVET UTAN KUNGLIGA SKYLDIGHETER.Din man har tydligen inte uppskattat Dig o Din insats för Kungahuset eftersom Han har varit otrogen.Era barn,som som tur är har ärvt Mammas exotiska o otroligt vackra yttre,är vuxna o klarar sig,så släpp loss Kära,Vackra Drottning Silvia Sommerlath o lev livet!Det tycker jag ialla


 62. Cilla skriver: 22 november, 2010

  Om jag har bråkat med min sambo, o vi får besök o får “leka” värdar då lägger vi vårt bråk till sidan o är perfekta värdar.
  Varför i all sin dar skulle inte kungafamiljen göra det samma.
  Sist jag kollade så var de “vanliga” människor såsom vi andra.
  Anser dock att Kungen inte ska skämta om boken, ” det som har varit har varit, nu vänder vi blad”
  Lycka till Silwia!


 63. Ronja skriver: 22 november, 2010

  I sluten (1:05+)…Silvia+Carl Gustaf med “barnflickorna” Victoria och Daniel 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=FTptXXgS6XY


 64. Pärlan skriver: 22 november, 2010

  Jag vill väl inte påstå att Drottning Silvia är suverän. Tvärtom.
  Mycket tyst och pratar mycket dålig svenska efter 36 år i Sverige. Så någon språkbegåvning är hon rakt inte. Där är linget liv i henne. Jag vill nog påstå att Silvia är tråkig. Men det får ju inte iheller gå till överdrift som det gör hos Viktoria.
  Hur länge vill vi egentligen ha denna ” vanlighet” hos kronprinsparet.
  Kungen har inte tänkt till . Trott att han har varit skyddad av Säpo osv. Men Kungen är kungen och han har säkert gjort vad han kunnat på sina uppdrag.
  Men som det ser ut med Carl Philip och hans nuvarande val av flicka så ser det rakt inte trevligt ut.
  Madeleine klarar säkert av att få en ” värdig” man. Hon skulle väl inte ens tänka på ngn i stl med CPs vännina. Att inte killen tänker. Eller han har kanske svårt att få tjejer.


 65. EvaKEva skriver: 22 november, 2010

  #28 Europa nyheter

  Which newspaper do your read?


 66. caterine skriver: 22 november, 2010

  Nån journalist skrev att det är kungen som bestämmer och Silvia får finna sig och det har jag också hört från initierade. Han stöder sej på att det är han som är den s k blåblodiga och hon är bara en vanlig enkel människa som har fått turen att gifta in sej i en kunglig familj. Därför är det ännu fulare av kungen att som sina föregångare skaffa sej kurtisaner och lekkamrater utanför hemmet. Han valde Silvia och då får han nöja sej med det. Silvia är i underläge, dels är hon äldre och ser äldre ut dels är hon av s k lägre klass. Och det ska vara en kung i tiden, skamligt måste jag säga. Jag har alltid trott att Silvia har varit den som bestämt i den familjen men nu börjar jag tvivla. Jag avundas verkligen inte hennes liv, undra på att hon opererar sej och krampaktigt försöker vara ungdomlig. Strunta i det och var dej själv och låt kungen roa sej bäst han vill, det kommer han att göra i alla fall.


 67. katunge skriver: 22 november, 2010

  64. Pärlan ,,,håller med dig.
  sofia hellqvist naken video, mycket dåligt val.
  http://www.youtube.com/watch?v=q0lyjrLsCg8


 68. MaryK skriver: 22 november, 2010

  # 4 Kjerstin:
  “Svenska folket trøtnat på skriverierna om skandalboken”. Og jeg håper vi alle er trøtte på å trakassere og “såga” Sofia – hennes “affærer” som er mye mindre alvorlige enn kongens!

  # 5 Anitha:
  Det er fint at man ikke bryr seg om å lese skandaleboken som beskriver kongens “lekstuga”. Det holder for oss andre at kongen har vedkjent seg historien. Og da slipper vi også å bry oss om å hakke på Sofia, som er englebarn i forhold til kongen!

  #9 Vicki:
  “skulle inte lese boken…….om någon slengde boken etter meg”.
  Helty enig og hel


 69. Malin skriver: 22 november, 2010

  Caterine #66 “nån journalist skrev” Jag tror att just det där är en av de större orsakerna till enna häxjalt på såvöl kungafamiljen som andra offentliga personer. Att väldigt få har en aning om hur det egentligen är utan litar sig till vad pressen sprider ut och då tar sig rätten att döma. Inget annat än respektlöst i mina ögon! Vad som verkligen har hänt och hur dem hanterar det här inom familjen vet bara de inblandade. Vi läser skvaller, med den bakgrunden har vi ingen som helst rätt att döma andra.


 70. katunge skriver: 22 november, 2010

  70. MaryK, du måste förstå Camilla H var på skoj
  Kung visste hur man gifta sig med en kvinna moralisk och vet hur man representera Sverige……Camilla H representerar inte Sverige; Det är skillnaden, kan inte vara lika Camila och sofia.
  Sofia om hon gifter sig med CP representera Sverige
  Camila äventyr, inte var någon att företräda Sverige. frågar representanter anständig och moraliskt, inte insistera.


 71. Gilla skriver: 22 november, 2010

  Man blir alldeles matt när man läser vissa kommentarer här,vad är det för moraltanter,om man är gift får man då inte umgås med sina vänner,även dom av motsatt kön?och sen att lyssna till gammalt skvaller som har viskats om i 25år det hela är ju bara ett propagandanummer från republikanerna som nu är väldigt aktiva(dom dyker ju upp även här,i den kungliga veckotidningen!!!)


 72. Svea skriver: 22 november, 2010

  29#
  Det är ruter i tronföljaren och hennes make. Drottningen och kungen saknar hyfs som inte kan hålla mun och lyssna. Kungaparet har säkert rett ut sina problem under åren, men stackars Victoria. Hon har givetvis känt till kungens eskapader, men har trots detta varit tvungen att förbereda sig inför tronföljarrollen. Hur kul kan dé vá?


 73. MaryK skriver: 22 november, 2010

  # 71 Katunge:
  Mener du at det for kongen er OK å være umoralsk selv om han skal representere Sverige?? ( Han har jo innrømt det selv i elgintervjuet). Hvorfor skal Sofia være mer moralsk enn kongen – hennes handlinger i ungdommen har jo ikke vært så umoralsk som kongens i “lekstugan” – over mange år i voksen alder???????????????????????


 74. Lydia skriver: 22 november, 2010

  #63 Ronja ja nog kan hon mästra alltid och lärt upp maken också tydligen.


 75. Marianne skriver: 22 november, 2010

  Tröttnar aldrig Victoria på dessa stora örhängen hon alltid bär nu för tiden,ibland riktigt missklädsamt!


 76. mariejeanneordleken.spaces.live skriver: 22 november, 2010

  Vi har inte sett kungen i trånga stringkalsingar än … men Sofia finns att beskåda med endast ett snöre som klädsel … haha … snart är monarkin ett minne blott och blir skådespel på Dramaten i framtiden … Ändå tackar jag kungahuset så mycket för att det inte ställt till det för oss så att vi befinner oss i KRIG! Inga osmakliga provokationer i tjänsten, som drar till oss alltför mäktiga fiender.


 77. Anna skriver: 23 november, 2010

  #28 Europa nyheter

  Hur kan Victoria tala “sämre engelska” än Madeleine om hon har bott längre tid i USA än Madeleine bodde i London..
  Madeleine bodde mycket kort tid i London..


 78. wilhelmina skriver: 23 november, 2010

  World child….? vad har det med Sveriges drottning att göra? Privatintressen skall vara privata och inget som “undersåtarna” skalla stå för.


 79. rasmus skriver: 23 november, 2010

  Är det någon som ska skämmas detta Bernadotte år är det Carl Gustaf Bernadotte, sitt hummande och svammeloch vaggande sätt då han framträder har man haft överseende med men att detta dekanta liv han för passar INTE det ämbete han så hett eftertraktar (annars borde han avgått och blivit bonde som han säga ville bli en gång).
  Familjebilden säger en hel del, Carl Gustaf står vänd mot familjens partykvinna, Madeleine medans dom som arbetar och lever ett värdigt liv, Victoria, Daniel och Silvia står på andra sidan.
  Undrar vad Madeleine ska bli när hon snart fyller 30, fortsätter hon i sin festglada fars fotspår är monarkins dagar över.


 80. EvaKEva skriver: 23 november, 2010

  If authors and publishers had an ethical and moral obligations to the readers, there would be no bad books. This scandalous book is a bad one and has published only to make money with us readers.


 81. Leif skriver: 23 november, 2010

  Anna (78)
  man lär sej inte språk när omgivningen är kompisar som följt med från Stockholm –
  dessutom är Madeleine smartast i familjen Bernadotte


 82. Leif skriver: 23 november, 2010

  Anna (78)
  man lär sej inte språk när omgivningen är kompisar från Stockholm –
  dessutom är pr M smartare


 83. Marika skriver: 23 november, 2010

  I en minnesvärd intervju med drottning Silvia i tidningen ‘Amelia’ år 1999, ställde Amelia Adamo frågan till drottningen angående de vidriga fotomontage som då hade förekommit och om negativa skriverier överhuvudtaget;

  – Skaffar man sig inte ‘läderhud’ med tiden?
  Drottningens svar var omedelbart och med eftertryck: – Nej!

  Och nog är det så.
  Jag har alltid hyst den största respekt och beundran för vår drottning; hennes sätt att uppfylla sin roll saknar motstycke,
  hon har visat stort personligt mod och engagemang i de uppgifter hon åtagit sig och hennes stil är oklanderlig i varje tänkbart sammanhang.

  Ändå framträder hon nu inför mina ögon i ett ännu starkare ljus.
  De löfte hon gav den 19 juni 1976 var naturligtvis reserverat för hennes make – men i verkligheten var det långt mer än så.

  Denna lite blyga, mörka skönhet med ett lågmält sätt,
  klingande skratt och diskret elegans dolde i verkligheten en karaktär av stålblank disciplin, beslutsamhet och obrottslig lojalitet – till kungen, släkten Bernadotte, monarkin och sitt nya land – i nöd och lust.

  Dessa egenskaper har tjänat henne mycket väl, för att inte tala om kungahuset – man talar med rätta om att Silvia framstod som ‘räddaren’ av huset Bernadotte redan för trettio år sedan.
  Detta epitet är kanske än mer aktuellt idag.

  Hon kan inte vara oberörd inför vad som nu sker.
  Just för att hon själv är så hängiven sitt kall, värdig och trofast både som kvinna, mor och drottning blir kontrasten så mycket större när konturerna av hennes man snarare antyder motsatsen.

  Kungen må skämta och fnissa vidare, men drottningen vet vilka värden som står på spel, till vilka hon vigt sitt liv och som kanske är förlorade för alltid.
  Det är anmärkningsvärt att dessa värden verkar vara långt viktigare för henne, än för den man som ärvde kronan från födseln.

  På sätt och vis har kungen nu gjort det som på engelska kallas ‘to set the standard’.
  Som högste representant för monarkin, statschef och regent har han legitimerat och trivialiserat ett beteende som inte anstår någon hederlig man – allra minst i hans ställning.

  Den sista bastionen har brustit; alla och allt är tillåtet,
  och Carl Philip kan nu t.ex se frem emot ett liv med prinsessan Sofia – en ‘dam’ i kungens ‘smak’?
  Allt annat vore ju skriande hyckleri.

  En av drottningens förebilder var kungens faster drottning Ingrid av Danmark. Av henne fick Silvia ett motto som följt henne genom åren;
  – Allt man gör skall man göra med värme, vänlighet och framför allt med värdighet.

  Medan kungens motto (För Sverige i Tiden) nu snarast fått en ironisk innebörd, så har ‘drottningens motto’ i stället stärkts.
  Drottning Silvia behöver inte oroa sig för sitt eftermäle.


 84. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 24 november, 2010

  Den sk. skandalboken är trist och svårläst. Jag hade väntat mig något bättre av den. Där gjorde man bara pengar på ingenting.


 85. caterine skriver: 24 november, 2010

  Jag förstår inte talet om att dessa kaffeflickor blir förnedrade av äldre män, de förnedrar sig själva därför att de ställer upp, och varför ställer de upp? Jo för att komma sig upp bland societeten, bli populära. Klart att de blir utnyttjade precis som kungen och hans kompisar blir utnyttjade på grund av att de är de de är, kändisar. Om några år har dessa tjejer blivit överåriga, byts ut mot yngre och snyggare och står där med långt ansikte som dom med alla medel lyfter upp med otaliga operationer. Det är tragiskt att inte unga tjejer begriper det. Att många unga tjejer följer med kändisar, berömda idrottsmän, artister, och sedan gapar om att de blivit våldtagna och förnedrade. Varför låter kvinnor sig förnedras så. Skyll inte på männen ingen förnedras eller utnyttjas som inte godkänner det.


 86. A-B skriver: 24 november, 2010

  @Caterine, 86

  Håller med dig till vissa delar, MEN ALDRIG angående våldtagna eller sexuellt utnyttjade osv.!! Kvinnor/flickor ska kunna gå klädda i korta kjolar osv. och kunna gå på fester och även dricka sig fulla osv. och ALDRIG, ALDRIG ska de behöva bli utsatta för något slags våld eller utnyttjande på något vis och ALDRIG, ALDRIG ska de skuldbeläggas när de trots allt blivit detta!! Självklart blir kvinnor/flickor (och vissa män/pojkar) utnyttjade utan att själva vilja detta!! Undrar vad för värld du lever i – hoppas verkligen du inte jobbar som nämndeman eller har några döttrar!


 87. caterine skriver: 24 november, 2010

  Jag talar inte om våldtäkter, i kungens fall var det aldrig fråga om våldtäkter eller att tvinga kaffeflickor eller nu Camilla till något som de inte ville vara med om. De visste vad det var fråga om, och hade valet att inte delta. Ingen är tvingad att delta i sådana tillställlningar.Jag har döttrar och de skulle inte köpas till sådant, om dom inte ville. Om dom skulle vilja det så är det deras val, ingen tvingar dem.


 88. Henrietta skriver: 25 november, 2010
 89. Marguerithe skriver: 25 november, 2010

  “84” Marika,

  Din utmärkta kommentar borde lyftas fram så att den blev mer synlig för gemene man i Sverige.


 90. MaryK skriver: 25 november, 2010

  # 84 Marika:
  Jeg skrev en lang hyllning – med begrunnelse – av ditt innlegg!
  Men den forsvant når jeg skulle sende den – den har i alle fall ikke lagt seg som kommentar her!
  Sjeldent å se en så grundig og skikkelig analyse av hendelsene
  – og av kongens og dronningens totalt forskjellige ageringsmåter i sine roller. De ser ut til å ha helt forskjellige motivasjoner for å utføre sine roller!


 91. A-B skriver: 25 november, 2010

  @Caterine 88

  Håller med dig i stort i ditt inlägg #88. MEN i ditt inlägg #86 skrev du om bl.a. våldtäkt: “Att många unga tjejer följer med kändisar, berömda idrottsmän, artister, och sedan gapar om att de blivit våldtagna och förnedrade. Varför låter kvinnor sig förnedras så. Skyll inte på männen ingen förnedras eller utnyttjas som inte godkänner det.” Det var denna text, detta citat som chockade mig djupt och som jag reagerade mycket starkt emot i mitt inlägg #87.


 92. Marika skriver: 26 november, 2010

  Mary K (nr 91),

  Tack för Dina fina ord – och jag beklagar verkligen att Ditt inlägg inte kom med.
  Det hade varit mycket trevligt att få läsa, precis som Dina kommentarer alltid är!

  Kram, M.


 93. lilith skriver: 26 november, 2010

  Sverige = utskrattat land med ett utskämt kungahus. Alla Europas större tidningar har skrivit – och skriver – om fam. Bernadottes skandaler, oduglighet och pinsamma brister i allmänbegåvning. Hur kan ni ta denna familj i försvar?? Obegripligt. Köp klippdockor istället. De kan vara precis lika stela som Silvias leende.

  Och – fundera på varför kungen tillhör “det högsta ståndet”…..


 94. Gunilla skriver: 30 november, 2010

  Låt dom vara ifred och sköta sitt, gräv inte i gammalt, de är också bara vanlig människor precis som vi med positiva och negativa bilder.


 95. Kerstin skriver: 30 november, 2010

  Också jag vill att det som ingen kan säkert veta och absolut ingen behöver veta DET ska vi nu inte forska i. Vad gjorde våra föräldrar och deras föräldrar under de svåra krigsåren? Min mamma berättade att de hade radion på, men stängde av för att jag som då 1939 var två år skulle få sovro. Då hov jag upp min röst: “jag vill höra mer på farbror Hitler”. Det var väl hans smattrande röst som ev. så småningom sövde mig? Allt ont som hänt – allt ont vi själva ev. åstadkommit under “vår” livsvandring, tänk om det kunde göras ogjort! Ibland brukar jag säga “jag ville jag vore en annan”, något som ju desvärre inte är möjligt.
  Jag håller vårt Kungahus högt!!! Vi bör glädjas över dem! Andra länder utan, de avundas oss. Betänk det!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar