Kungaparet är just nu på Rivieran

Kungaparet är just nu på Rivieran
Annons

Kungaparet njuter nu av det fina vädret på Rivieran tillsammans med några vänner, de solar och badar på en båt utanför Saint Tropez.

På några nya paparazzibilder – som vi inte kan visa här – kan man se kung Carl Gustaf och drottning Silvia sola och bad. Kungaparet är även detta år ombord på båten Polaris utanför den franska staden Saint Tropez. Kungen hoppar friskt ner i vattnet med huvudet före medan drottning Silvia mest ses sola ombord på båten.

Annons

Resan hem till Sverige sker vilken dag som helst, för på söndag den 14 juli är det åter dags att fira kronprinsessan Victoria på Öland. Och då kommer hela kungafamiljen att finnas på plats. Dock ej Sofia Hellqvist, hon blir enligt tidningen Expressen utan inbjudan till det stora officiella firandet, även detta år.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och IBL. Bilderna här i artikeln är tagna vid andra tillfällen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

65 kommentarer till “Kungaparet är just nu på Rivieran”

 1. Humaniora skriver: 11 juli, 2013

  Kungahuset är inkonsekvent vad gäller Sofia H:s medverkan vid olika högtider/evenemang. Hon deltog vid Estelles dop, Lilians begravning samt vid Madeleines och Christopher O:s bröllop.
  Varför får hon då inte delta under den officiella ceremonin vid
  Victorias födelsedagsfirande?! Kan inte finna någon som helst
  logik i detta. Däremot kanske det kan finnas stridiga viljor inom familjen vad gäller hennes deltagande i olika sammanhang!!??


 2. magggan skriver: 11 juli, 2013

  Ja mycket märkligt, ibland är hon med och nu plötsligt inte på Öland.


 3. Sthlm skriver: 11 juli, 2013

  Så härligt kungaparet verkar att ha det på Rivieran, men märkligt att de inte håller sig på Öland när Sverige är som allra vackrast.
  #1
  Att Sofia Hellqvist ska gömmas undan börjar bli löjligt. Hon finns ju med i kungagänget överallt, fullt synlig. När man kollar på bilder från Maddes bröllop råder det väl inga som helst tvivel om att hon numera är accepterad av hela kungafamiljen. Ingen av dem verkar förstå/bry sig om att Sofia Hellqvist har ett CV, som definitivt inte passar om man ska representera Sverige.


 4. Gneta skriver: 11 juli, 2013

  #1 Vid de tillfällen du räknar upp, var hon med, men som privatperson. Hon satt alltså inte tillsammans med kungafamiljen. Vem vet, hon kanske finns på idrottsplatsen i Borgholm, men inte på stolarna längst fram tillsammans med Kungafamiljen.
  Alltså precis som vid de tillfällen du räknar upp


 5. Lilla My skriver: 11 juli, 2013

  Medan nästan alla andra kungahus arbetar flitigt med sina uppdrag långt in i juli så lyser som vanligt det svenska med sin frånvaro på den offentliga arenan under mer än två månader, förutom Victoriadagen. Det är semester både här och där under året. Hur många svenska har det lika priviligerat? Det är inte att undra på att man undrar hur länge det svenska kungahuset ska bestå.


 6. Olga skriver: 11 juli, 2013

  Ja, man undrar också varför kungaparet väljer bort landet när nu är just som vackrast…semestra ska man i Sverige under sommartiden ))


 7. Marguerithe skriver: 11 juli, 2013

  Hur urrojalist jag än är tycker jag att det börjar bli för gammaldags tänk. Jag önskar se samtliga den 14/7. Vilken är det som bestämmer egentligen?


 8. Maj-Britt skriver: 11 juli, 2013

  Jag läste någonstans att kungen vill ha lugn och ro, och därför söker han ett nytt boende i Frankrike. Men kungaparet tillbringar mycket mer tid på Rivieran än vad de gör på Solliden och där kan de väl få vara i fred hur mycket som helst?


 9. kate skriver: 11 juli, 2013

  Unnar kungaparet denna semester då de har “jobbat så extremt hårt”. Från 8 till 7 på kvällen har de jobbat.

  Dessa ständiga semestrar. Det var ju evigheter seden någon från kungafamiljen “jobbade”.

  Vad sysslar dem, det finns ju ändå en anledning till varför stödet rasar för hela kungafamiljen.


 10. Humaniora skriver: 11 juli, 2013

  6.Vid begravning och vigsel placerades hon i främre delen av kyrkan tillsammans med de kungliga släktingarna – kan knappast då betraktas som “privatperson” i sammanhanget!
  Men – det andas ett löjets skimmer över detta att ibland anses
  vara kunglig och ibland inte…………..den s k helgonglorian, som någon nämnt här, är väl snarare något som “betong-royalister” gärna placerar på kungligheters huvuden……….i avsaknad av en
  sund kritisk hållning i de fall det är uppenbart befogat!!


 11. Kristiina från Turku skriver: 11 juli, 2013

  5, Daniel delade ut Hjärt-Lungfondens stora forskningsanslag den 26 juni, igår han var vid invigningsmatchen i UEFA dam-EM, så kommer Victoriadagen och den 13 august Daniel besöker Ockelbolägret och det finns flera uppdrag på hans kalendar.
  Kungen går till Baden Powell Fellowship event i USA nästa vecka.
  Även de norska och danska kungahusen har en ganska tom kalender under sommaren.


 12. inger Andersson skriver: 11 juli, 2013

  Stackars Sofia, hon duger bara ibland. Dålig stil av vårt kungapar att inte bjuda henne. Hade Victoria fått bestämmma hade hon säker fått vara med. Att inte C.P. slår näven i bordet nån gång.


 13. Desiréesvenskdam skriver: 11 juli, 2013

  #9 och 5 jag håller med er! Märkligt att de kan ha så mycket semester. varför har V byggt lyxvilla på Ölan d när Solliden för det mesta är tomt?
  #11 Och? Kungens intresse för scouting och hans resor til oilka möten måst ebetraktas som ett privat intresse för annars är det fel av honomatt så ensidigt ägn asig åt det. han är hela Sveriges kung och ska fördela sina engagemang så att det gagnar många olika områden. Daniel “jobbar” ju inte särskilt mycket över huvud-taget så dessa spridda närvaron kan väl inte vara såbetungande. Att han var på fotboll igår beror säkert på hans sportintresse.


 14. Maj skriver: 11 juli, 2013

  #6 Har samma tanke som du. Sofia är fortfarande inte förlovad med Carl Philip.
  #10 Vid begravning och vigsel placerades hon i främre delen av kyrkan… MEN hon blev placerad längst bak.

  Det är damerna här på denna sajt som placerat Sofia som medlem av kungahuset, men kungahuset har inte något sken av det mer än att visa artighet gentemot Carl Philips flickvän. Den dagen Sofia gifter sig med Carl Philip blir hon medlem av familjen. Obs formuleringen.


 15. Gneta skriver: 11 juli, 2013

  #5 Att de kungliga nere på kontinenten o i England arbetar med sina uppdrag långt in i juli är att traditionellt har man senare semester i dessa länder än här i Sverige. Notera att kungaparet är på uppdrag igen i augusti och då har många kungligheter i övriga Europa semester


 16. Sandra skriver: 11 juli, 2013

  #3 Bra sagt.

  #5 Ja det har jag också undrat över. #11 Visst har prins Daniels kalender haft inbokade uppdrag men överlag har det inte funnits mycket på kungahusets kalender sedan bröllopet. De arbetar naturligtvis med saker som inte finns med på den officiella kalendern, men om man jämför med det nederländska kungahuset har det svenska ett väldigt långt sommarlov.


 17. Julia skriver: 11 juli, 2013

  Att Sofia skulle vara accepterad av kungafamiljen är det väl ingen som vet. Det är nog mera något som Svensk Damtidning och Expressen brukar skriva.

  Carl Philip har kanske börjat få kalla fötter när det gäller Sofia och det börjar bli dags att fasa ut henne. Han har inte sett så glad ut på sistone. Något är det som tynger honom.


 18. Signe skriver: 11 juli, 2013

  Varför klaga på att Kungafamiljen tar semester ? De har väl rätt till det som alla andra och jag tycker de borde ta ut en rejäl ledighet och bara få vara . Ni jämför med att andra Kungahus jobbar mer men det är nog fel för de brukar ta ledigt i både Augusti och september ! Våra kugahus häruppe i Norden vill väl ta ledigt nu när vädret och temperaturen är som finast !


 19. Hardys matte skriver: 11 juli, 2013

  Tror bestämt att Sofia dyker upp på V-dagen, – och varför skulle hon inte? Det var ju nyligen man fick läsa att vi, det svenska folket, nu äntligen tagit henne till våra hjärtan, att hon vänt på bladet, gått vidare, osv osv…
  Det enda som kan hindra henne isåfall är att hon har något viktigt inom tjänsten och omöjligt kan ta sig ledighet just den dagen! Hoppas ändå att hon lyckas mixtra ihop det på ett eller annat sätt och att vi kan räkna med henne!


 20. MacIrena skriver: 11 juli, 2013

  Kanske det ligger någon sanning i att Victoria inte litar på damens i fråga underliggande motiv?? Det är ju Victorias fest i första hand, och troligast kan hon påverka vilka som blir VIP inbjudna?
  JAG tycker att Daniels föräldrar borde vara på plats?

  Sedan har vi det här med motorbåtsåkandet att fundera över…Är det roligt eller snarare synd om den som måste tillbringa sin semester framfräsande i en motorbåt, snart fyllda sjuttio år?


 21. Singoalla skriver: 11 juli, 2013

  De är kungliga! Inte våra anställda. vill ni egentligen ha monarki? Man undrar ju. En kungafamilj ska ha rikedomar, slott och privilegier, det lIgger i sakens natur. Vad är det för vits att ha kungliga som bor i radhus, handlar på Netto och har stämpelur…
  Sverige är för avundsjut för monarki.


 22. Singoalla skriver: 11 juli, 2013

  Avundsjukt skulle jag skriva..
  Men ni ska veta att även om ni avsätter dem så är de stormrika och har status och juveler. Många tjusiga bostäder, båtar och bilar och allt livets goda. Och avsätter ni dem kan de njuta av allt det där utan att göra ett skapandes grand!


 23. MacIrena skriver: 11 juli, 2013

  # 23 Singoalla: Då har de inget apanage för sina dagliga omkostnader. Och inga slott att bo på, OM de inte äger dem personligen. Av de kungligt bebodda slotten i Sverige, ägs endast Solliden av Kungen även om han inte vore kung.
  Grekerna förlorade allt de ägde i Grekland, inklusive sina pass, när det grekiska folket slängde ut i början av sjuttiotalet.


 24. Signe skriver: 11 juli, 2013

  “17! Julia………håller med dig om att det är något som tynger C-P…. och det var bra skrivet att ..sofia fasas ut… Tror inte att sofia gillas av Kungafamiljen…..skulle inte förvåna mig om det är likadant nu och det är en bidragande orsak till att C-P inte ser glad ut !

  Varje gång det är någon högtid bröllop, dop mm. så skrivs det alltid om sofia och hon placeras alltid främst. Som nu när det är Victorias födelsedag så borde det handla om det men ack nej det är sofia som blir huvudpersonen !


 25. AstridA skriver: 11 juli, 2013

  Daniels familj + Sofia H finns säkert på Solliden medan det offisielle programmet på Borgholm pågår. De ser på tv som oss andre og myser med Estelle mens de venter på at familjen skal komme tilbake. De andre arrangementene hvor Sofia er tilstede er familiebegivenheter. Arrangementet på Borgholm er Sveriges hyllest til sin kjäre kronprinsesse og ikke en familiebegivenhet. Skulle gjerne värt tilstede! Kronprinsessan er nok den mest populäre utenlandske kunglighet i Norge.


 26. Maj skriver: 11 juli, 2013

  #17, 18
  Hur skulle en utfasning av Sofia gå till? Jag tror att Carl Philip och kungen och Silvia bitit sig i svansen med att ta till sig Sofia.
  Vilka konsekvenser skulle det föra med sig? För att Sofia ska kunna behålla sin ställning i finrummen kostar det pengar och det behöver hon få in. Vad göra? Sofia har presskontakter och hon får hjälp av en spöksrivare att skriva en bok om Carl Philip och kungafamiljen. Hon har mycket stoff hon har ju varit i det allra privataste.


 27. Marguerithe skriver: 11 juli, 2013

  Stackars Carl Philip, hans situation är inte lätt. Kungen borde gå ut och stå upp för sin son (vilket man även tyckt från norskt håll här).


 28. Marie skriver: 11 juli, 2013

  Synpunkt på ämnet enligt rubrik: Inga andra svenskar semestrar ju utomlands så här års…


 29. allegra skriver: 11 juli, 2013

  Semester och semester – kungaparet är i villan på Rivieran för att göra ett litet privat jobb. De och deras ev gäster låter sig fotografers på däck ombord på båten Polaris iklädda badkläder.
  Denna bildsvit tas varje år.
  Bilderna distribueras sen över hela världen och med båten mycket synlig. Det handlar om en gammal överenskommelse mellan kungen och båtens tillverkare.
  Det är nog frestande att hoppa i vattnet i värmen men just nu är det faktiskt mängder av maneter utefter hela Rivierakusten.


 30. Eva skriver: 11 juli, 2013

  # 20. Hardys matte, jag tror knappast på att hon har så fullt upp med arbete, att hon inte skulle ha tid att komma med till Öland. Det är väl snarare så att hon den här gången inte har lyckats pressa igenom sin vilja. Hon är inte accepterad av kungahuset och kommer aldrig att bli det, inte med den bakgrunden. Kanske är det här ett tecken på att hon är på väg ut, kanske är det en fnurra på tråden igen, kanske har C-P pussat på någon annan igen, när hon har vänt ryggen till, hoppas kan man ju alltid.


 31. Julia skriver: 11 juli, 2013

  # 27 Maj Sofia har ju som du skriver en win-win situation. Antingen blir hon gift med Carl-Philip eller så kan hon tjäna grova pengar på att låta någon skriva en bok om sin tid med kungafamiljen.

  Inte tror jag att familjen kräver av Carl-Philip att han håller fast vid henne av rädsla för vad hon kan göra. Så grymma kan inga föräldrar vara.

  Men Carl-Philip ser definitivt inte ut som en glad och förväntansfull blivande fästman och brudgum.


 32. Britt PerssonKungaparetärjustnupåRivereran skriver: 11 juli, 2013

  Margurithe (28)
  Jag håller helt med Dig om att kungen borde ställa upp för sin son!
  Lillasyster fick sin jetset-prins och då borde även kungasonen få gifta sig med sin sambo. Om kverulanterna skulle sätta i gång så kan Sofia kanske göra en “Mette-Marit”!
  I de andra kungahusen har man ju måst acceptera icke-kungliga ingiften,
  De gamla bilderna kan man bortse från vid det här laget, det har ju av och till blivit en kortare följetong.!
  .


 33. ingalisa skriver: 11 juli, 2013

  #20 Hahahahaha. För jag antar att du skämtar?


 34. Karin Nilsson skriver: 11 juli, 2013

  # 23. Gör de ett “skapandes grand” i nuläge?


 35. Mona skriver: 11 juli, 2013

  Nu är häxjakten i gång igen. Ni har ingen aning om nånting av det ni skriver. Expressen har garanterat inte heller en aning,
  de chansar för att kunna sälja fler tidningar.
  Sofia är sambo med prinsen. Men inte förlovad. Daniel var aldrig med på Viktoria dagen innan förlovningen.
  Daniels föräldrar är inte offentliga personer och vill nog inte
  vara i rampljuset.
  Engelska kungafamiljen tillbringar augusti i Skottland.
  I Europa går barnen i skolan i juli, lov i augusti september.
  Kungaparet var på statsbesök i Norge veckan före midsommar.


 36. Kerstin BergströmFirefax skriver: 12 juli, 2013

  Jag var inne på fm och läste lite under nytt nummer.Då fanns det 11 inlägg och ovanligt positivMan blev glad ÄNTLIGEN tänkte jag god ton och nöjaktig läsning.Jag trodde att nu har SvD tagit till sig riset de fick i AB,men så fel man har.Det är samma personer son vanligt elaka och negativa och spekulerande om saker de inte har en aning om ,men skriva elakheter om personer de inte känner det går bra det.
  Jag hoppas att kungen och drottningen har haft en skön semester på Rivieran.Det är de väl värda och hoppas att de har funnit ett hus.


 37. J.I. H-Musa skriver: 12 juli, 2013

  Sofia är på väg bort, det är ofrånkomligt. Monarkin är inte en självklarhet längre. Både Kungen, kronprinsessan och prinsessan Madeleine gifte sig med ” vanliga”, enkla människor och inte med någon adlig. Fast det har ju ingen gjort i de övriga europeiska kungahusen heller, och t.o.m. i Japan, förutom den blivande kung Philip av Belgien samt kronprinsen Guillame av Luxemburg. Men ingen av de övriga gemålerna har uppträtt så skamlöst som Sofia!


 38. Mari skriver: 12 juli, 2013

  Det är konstig att Glamourmodellen Sofia H blir alltid huvudperson. Kan förstå att media bara väntar förlovning, vilken fest blir det efter det.


 39. hilde skriver: 12 juli, 2013

  #5 Lilla My
  Du tar feil. Også i Danmark og Norge har kongelighetene semester. Der var også siste oppdrag i slutten av juni og neste finner ikke sted før i midten av august(Norge) og i starten på september(Danmark) med noen få unntak i midten av juli.
  Dette henger sammen med at kongelighetene følger skolenes sommarlov. I andre deler av Europa har man semester seinere på sommeren. De engelske kongelighetene har gjerne semester i august og september.


 40. Brinck skriver: 12 juli, 2013

  # Julia, # Signe: Næsten alle jeres kommentarere handler om jeres egne fantasier, har stortset aldrig noget med fakta at gøre, er ren og skær elak digtning og fordi danske og norske ikke føler trang til at deltage i jeres rygte-smederi, så vil I have os væk fra SD webben.
  Ja, I har ligefrem et dansker-had, fordi vi ikke ønsker at deltage i hetzen på Sofia, ligesom vi heller ikke, til jeres store utilfredshed, nærer næsegrus beundring for Madeleine, men måske ser mere realistisk på hende.
  Det synes at være de to hovedårsager, som jeg ser det, efter jeg har læst lidt hist og pist.


 41. Lilla My skriver: 12 juli, 2013

  #40. Observera att jag skrev “Med nästan alla andra kungahus”…


 42. Julia skriver: 12 juli, 2013

  Brinck Att vi svenskar bekymrar oss om prins Carl Philip är tydligen svårt för er danskar att förstå. Det har ju ingenting med er att göra heller.

  Det är väldigt lätt se på prinsen hur han mår. Utsatt för press från något håll. Livet är inte så lätt för honom då han är mjuk och saknar Victorias och Madeleines viljestyrka.

  Jag har aldrig skrivit något negativt om Sofia, önskar bara att prinsen inte tvingas in i något han inte vill.


 43. arne von Giebel / Löfström skriver: 12 juli, 2013

  Gregiska f.d. Kungen. Äger massor i Grekland. En egen ö bl.a. plus ett stort lyxfartyg.


 44. Signe skriver: 12 juli, 2013

  “41” Brinck…. håller helt och hållet med Julia “43” vad hon skriver !
  Förstår inte varför ni danskar eller norrmän lägger er i vilka vi vill se som representanter för vårt Kungahus ! Har heller aldrig sagt något elakt om sofia som person men jag har all respekt för vad hennes “kompisar” skriver om henne. Jag skriver endast att hon är inte lämplig att bli “prinsessa” . Är hon C-Ps stora kärlek ska de naturligtvis gifta sig men då som Herr och fru Bernadotte-hellkvist.
  Vi har rätt att framföra våra åsikter utan att kallas mobbare ..m.m


 45. rasmus skriver: 12 juli, 2013

  #38 Äntligen en sansad och med verkligheten överensstämmande inlägg. Det Sofia försörjt sig på blir svårslaget i den kungliga världen ja endast konkurrans då av Jill Bernadotte af Wisborg (tyvärr tillhörande familjen Bernadotte också).
  Varför man ska dra in den norska kronprinsessan Mette Marit begriper jag INTE då Sofia kommer på tal med sitt förflutna, vi har nog med vårt eget t.ex Christina Magnusson make, Stenhammarhistorien, ja allt med tredje riket, kaffeflickor….
  Monarkin har INTE råd med en kvinna som Sofia, men som det verkar idag så finns det inga rådgivare på hovet utan bara ja-sägare!


 46. Brinck skriver: 12 juli, 2013

  #43 Julia: Vær venlig at læse din egen tidligere kommentar om dit dansker-had under anden tråd, det har INTET med bekymring for CP at gøre!
  I øvrigt har vi samme adgang til informationer som jer – måske endda set og mødt jeres kongeligheder, personligt har jeg hilst på kronprinsesse Victoria, da hun sammen med Frederik besøgte Ørestadens Gymnasium for nogle år siden. Og såvidt jeg har forstået, har flere boet i Sverige eller har en stuga (ødegård) og flere har nær familie der, men kan ikke skrive/stave “sproget”.
  Læste et sted, at grand prix-stjernen Emmelie skal synge for Victorla den 14. — hun er fx også dansk-svensk (hendes pappa).


 47. MacIrena skriver: 12 juli, 2013

  # 44 Ja, nu ja. Men i många år var han förbjuden att äga minsta klippkant där…Han fick tillbaka en del av sin egendom som privatperson för x antal år sedan. Tillsammans med privatpersonpassen…


 48. emma_h skriver: 12 juli, 2013

  44 A von G.L_de BLEV fråntagna sina tillgångar iom utlands-flytten. SEN gick x-Kungen till EU o ansökte om kompensation för konfiskerade tillgångar… men grekerna redan då i ekonomiskt trångmål – framförallt med Ks aktiviteter under kriget i färskt minne… erhöll x-Kfamiljen 1Smula av vad de förväntat sig att få!!
  Begärde 320 MILJoner GBP …men erhöll efter 10års väntan 7.7MILJoner GBP enligt 2002s EU-Beslut som ”kompensation för 2 konfiskerade hus”
  http://www.guardian.co.uk/world/2002/nov/29/helenasmith
  Att Gr X-Khuset haft det knackigt ekonomiskt är mkt på gr av familjens lyxiga livsstil. Därför ingen slump att A såg till att få in 2 oerhört förmögna SvärDöttrar… Likaså har QE2s familj som lojala släktingar bistått As familj ekonomiskt genom åren


 49. Britt PerssonKungaparetärjustnupåRivereran skriver: 12 juli, 2013

  Betr. att prins Carl-Philip sett olycklig ut på senare tid, så kanske han har läst kommentarer här.
  Om prinsen skulle tvingas till att avsäga sig sin arvsrätt till tronen vem skulle då hjälpa till att representera?
  Prinsessan Madeleine lär ju redan på den tiden hon och Jonas vistades i N ew York ha uttalat att hon ville bo där och nu har hon ju fått sin önskan uppfylld!
  Ibland kan det nog vara bra med kommentarer från våra grannländer!


 50. Singoalla skriver: 12 juli, 2013

  45 Signe
  Att upprepa dessa påhopp gång på gång är vad som gör det till mobbing.
  Bilderna är ointressanta och tillhör det förflutna. Inget av det Sofia gjort är brottsligt. Hon duger alldeles utmärkt som hon är.
  Kungen är kung och bestämmer om titlar etc utan att behöva bry sig om anonyma kommentarer.


 51. Annki skriver: 12 juli, 2013

  Artikeln handlar om att kungaparet semestrar på Rivieran.Helt plötsligt börjar det svamlas om Sofia, igen.

  Till alla Er som skriver så negativt om Sofia:

  Tur att Sofia finns så att Ni kan avreagera Er med elaka och fördummande kommentarer som förmodligen bottnar i att Ni lever tråkiga och innehållslösa liv.


 52. Birgit skriver: 12 juli, 2013

  Lättsamt att åka på semester o. resor, andra ordnar allt som vi vanligt folk får fixa själva. De behöver bara stiga på plan o. hotell som bokats av de anställda. Behöver inte bry sig om nåt, då är det mesta lättsamt. Är faktiskt less på att betala skattepengar för dem, är lite förvånad över mig själv faktiskt som fått den åsikten nu.


 53. Svea-Li skriver: 12 juli, 2013

  Ja, Prins Carl Philip ser inte glad ut längre. Han har kanske “hoppat i galen tunna”, och förhoppningsvis NU kommit till insikt? Bättre sent än aldrig!


 54. Pallesen skriver: 12 juli, 2013

  Ingen holder vel egentlig mere og længere ferier/semester
  end man gør i den danske kongefamilie. Dr. Margrethe har
  længe boet i en af sine 3 semesterboliger, Marselisborg
  i Aarhus, om lidt over en uge flytter hun til nummer 2, Gråsten
  Slot og i august fortsætter ferien til nummer 3, Cayx i
  Sydfrankrig.
  Også den unge generation holder laaang ferie. Mary
  og Frederik afbryder deres, ligesom Victoria og Daniel,
  for at tage til fødselsdagsfest i Oslo, men det kan vel ikke
  kaldes for arbejde? 😀


 55. ATL skriver: 12 juli, 2013

  #44 Signe – Sa vitt jag forstar sa ar det har ett “Open Forum” dar ALLA kan utrycka sig, aven Ni svenskar som ar oforskamda, hittar pa en massa handelser, tyder en blick som ett alltid forekommande fenomen. Tack och lov att jag inte bor i Sverige langre. Samma kansla var uttryckt av en annan utrikesboende. Ni ger inte Sverige ett fint rykte. Skam! Dessutom manga danskar och norska skribenter uttrycket en mer balanserad opinion. Not everything is black and white, there are nuances. Believe what you want but do not put it on the Forum as facts! I think my lines are up -so- Good Bye


 56. Karin Nilsson skriver: 13 juli, 2013

  # 36. Vem är häxan?


 57. Kerstin BergströmFirefax skriver: 14 juli, 2013

  För ca 6 mån,sedan hade 2 personer inlägg och påstod att det var slut mellan Sofia och C-P.Dessa inlägg satte igång ett rykte och de tyckte det gick för långt och gick ut i Klick för att dementera.Samma personer som då för 6 mån.är igång igen här .Svd var vänlig läs inlägg #24 och #30. Kan inte vara roligt varken för Sofia eller C-P.Kanske därför han inte är glad,


 58. Marguerithe skriver: 14 juli, 2013

  “41” Brinck,
  Mycket bra skriven kommentar som överensstämmer med min åsikt som svensk. Den är helt adekvat och ni i Danmark och Norge väjer inte för sanningen utan skriver som de flesta människor i det svenska samhället faktiskt tycker. På dessa sidor förs kampanjer av olika slag och med olika avsikter, främst då mot Carl Ph och hans flickvän. Jag hade mer än gärna sett Sofia vara med ikväll på Victoriadagen i den vackra folkdräkten från Älvdalen.


 59. Marguerithe skriver: 14 juli, 2013

  “57” Karin Nilsson,
  Det vet jag.


 60. Hardys matte skriver: 14 juli, 2013

  # 58. #
  Tror knappast att Sofia eller CP chockas över inläggen i SvDam eller ens läser den överhuvudtaget. Och Klick tillhör också en av blaskorna som vet mera om de kungliga än vad de själva vet!


 61. Karin Nilsson skriver: 14 juli, 2013

  # 60. Vi blev beskyllda för häxjakt inte för att vara häxor. Alltså vem är häxan vi jagar?


 62. Kerstin BergströmFirefax skriver: 15 juli, 2013

  #61 Hardys matte om du ska kommentera mitt inlägg läs inlägg ordentligt först innan du skriver.Jag skrev att det uppstod ett rykte som de dementera och att dessa personer var på gång igen.Det skrevs inte om ngn chock.Skulle inte du bli ledsen om flera personer spred ut ngt sådant om dig????


 63. Birthe Vejrum skriver: 22 juli, 2013

  # 49 Emma. Du skriver en gentagelse af samme vrøvl som du har skrevet på en anden tråd om det græske kongepar.
  Dine kommentarer er farvet af, at Papandreu var politisk flygtning i Sverige, og sad der og spredte gift og galde omkring sig.
  Kongefamilien var militærjuntaens GIDSLER. Militærjuntaen blev støttet af CIA/ USA, som drev “kalkunjagt” på kommunister både i og udenfor egne grænser.
  Konstantin krævede og fik – ikke med grækernes gode vilje – erstatning, og de mange milioner euro er samlet i en FOND, som bærer Dronning Anna Marias navn. Fondens midler er bundet til projekter i Grækenland – ikke til luksiriøs livsførelse. Det er ret enkelt at se alle relevante oplysninger på det græske kongehus hjemmeside om f.eks. hvorfor man stadig har titlerne og bruger dem + meget andet, man er også velkommen til at stille spørgsmål.
  Den græske kongefamilie fik tildelt danske diplomatpas af Dronning Margrethe op til OL i Athen, fordi den græske regering nægtede familien indrejse. Kong Konstantin er FØDT MEDLEM af den Olympiske Kommite.Prins Wilhelm (Georg 1) afgav ALDRIG sit danske statsborgerskab og derfor er familien stadig dansk. Det var Christian d. IX, som førte forhandlingerne for sin 17 årige søn, der sikrede ham en apanage + erstatning hvis grækerne ombestemte sig. Stormagterne dvs. England, Frankrig og Rusland stod bag aftalen, det var DET grækerne GLEMTE!


 64. Luffe skriver: 22 juli, 2013

  # 64 Birthe Vejrum
  Også dine og Thor.s oplysninger har fakta-fejl, jeg vil kun påpege den ene, at det allerede var dronning Ingrid, der sikrede den græske kongefamilie diplomatpas og Pavlos et dansk kørekort.
  Indboet, som de fik lov at tage med ud fra Grækenland udover erstatningen for ekspropriationen, indgår ikke i fonden og der sælges ud af arvegodset ved auktioner og det er stortset det, der finansierer familien.
  I dag har Konstantin både stor villa og yacht i Grækenland og efter sigende opholder de sig ligeså meget der, som i huset i England.
  Hilsen fra Ringsted.


 65. emma_h skriver: 22 juli, 2013

  BV jag vet de historiskt har/länge haft dubbelt medborgarskap – so what – privatekonomiska läget överlag sen tid tillbaka vilket eu-beslutet avsåg – privat ekonomi var vad A skrev om liksom jag OM jag anger de belopp som de kämpat f att få för konfiskerade egendomar i GBP är det f att tidningen i UK så angav enkelt eller hur – men vill man veta vad det de fick ut i Euro efter ca 10 års tid r det bara att du användr dig av 1 valutanyckel Blanda inte in det sve perspektivet i det här är du snäll Och vad beträffar det politiska så var d väl bara 1 hkhare som var inblandad i ett visst p.läge m övriga i fam som offer f omständigheterna att DK gett dem visst ek-stöd genom åren är väl självklart men det har uppenbarligen inte räckt då jag vet att br. kfamiljen även stöttat dem – End of story


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar