Kungaparet har invigt jubileumsutställningar

Kungaparet har invigt jubileumsutställningar
Annons

Kungaparet invigde under lördagen jubileumsutställningar på Östasiatiska museet i Stockholm.

I lördags invigde kung Carl Gustaf och drottning Silvia jubileumsutställningarna “Gustaf VI Adolfs gåva” till svenska folket och Krigardrottningen och Kinas bronsålder på Östasiatiska museet i Stockholm.

Annons

Kungaparet togs emot av Sanne Houby Nielsen, överintendent Statens museer för världskultur, och Michel Lee, intendent Östasiatiska museet. Med under dagen var också prins Henrik av Danmark, som ni ser på bilden överst.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

32 kommentarer till “Kungaparet har invigt jubileumsutställningar”

 1. snickarjohn skriver: 26 maj, 2013

  Det är dyrt med tyg i Danmark.


 2. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  Intressanta utställningar. Kan tänka mig varför P Henrik är med, men någon rad om det hade inte skadat! Oavsett trevligt att se de svenska och danska kungligheterna tillsammans!

  Väldig fina bilder – Kungaparet ser verkligen ut att trivas! Drottningen utstrålar som alltid värme och är oerhört vacker i en helt fantastiskt dräkt i design, skärning och färg – mycket snyggt hur knapparna är placerade och mycket smickrande skärning vid bl.a. halsen. Härligt vårlik!


 3. Bettina skriver: 26 maj, 2013

  Hmm, hvorfor var prins Henrik der …. ? Vi har jo mange i
  kongefamilien, som er blodsbeslægtede med kong
  Gustaf VI Adolf !
  Prins Henrik har boet nogle af barndomsårerne i Vietnam,
  men alligevel…..


 4. Maja skriver: 26 maj, 2013

  Trevligt att Prins Henrik var med!


 5. Sandra skriver: 26 maj, 2013

  #2 Jag håller med dig. Vår drottning är oerhört vacker. Fina bilder.


 6. Signe skriver: 26 maj, 2013

  Trevligt att Henrik också va med ! Han har ju även besökt Kalmar också. Men varför ständigt för små kavajer ? Han borde investera i större storlekar !


 7. Marguerithe skriver: 26 maj, 2013

  Vårt fina outtröttliga Kungapar. Drottning Silvia som såg mycket trött ut på Waldemarsudde, verkar kunna hämta upp krafter snabbt och ser nu lika lysande ut som vanligt.


 8. Maryou skriver: 26 maj, 2013

  Henrik borde få en rymligare kavaj. Silvias jacka har en österländsk skärning. Säkert vald med tanke på tillfället. Verkar vara en intressant utställning.


 9. Sthlm skriver: 26 maj, 2013

  Härliga bilder på vårt kungapar och prins Henrik. Kungen verkar så avspänd numera.


 10. Nita skriver: 26 maj, 2013

  Det är så fint att se att de nordiska kungahusen jobbar tillsammans. Prins Henrik har mycket stora kunskaper inom många områden kulturellt. Känner samhörighet och trygghet när jag ser dem tillsammans. Utan pompa och ståt ibland. Länge leve monarkin, det är vår trygghet i alla lägen.


 11. annica skriver: 26 maj, 2013

  Detta hör inte direkt till ämnet, men måsta få tala om att Elisabeth Rehn har intervjuat drottning Silvia för finlandssvensk tv, programmet kommer ut i juni, och kan åtminstone ses på Yle Arenan. Finlandssvenska Elisabeth Rehn är bl.a världens första kvinnliga försvarsminister, var nära att bli president men Martti Ahtisaari slog henne med några procentenheter, mänskorättsrapportör från kriget i Bosnien, handplockad biträdande gen.sekr vid FN av Kofi Annan m.m. Hon gjorde en mycket uppskattad intervjuserie ifjol med kända personer hon var personlig vän/bekant med bl.a. just Kofi Annan, Margot Wallström och Nordekoreas första ledares sonson. Med Silvia skall hon främst diskutera mänskorättsfrågor och barnens rättigheter. Silvia hade ställt upp med en gång då hon blev tillfrågad.


 12. Margueritesvenskdam.se skriver: 26 maj, 2013

  1# snickarjohn

  Skrattade som så ofta förr åt din kommentarer. Verkar förvisso som om tyg är dyrt i Danmark! Roligt att se hur vår kung håller sig i form, inga glipor i kavajen här. 🙂


 13. Alfine skriver: 26 maj, 2013

  Bingo Bettina.. mon ikke det lige præcis er derfor Prisgemalen er med.


 14. Zilva skriver: 26 maj, 2013

  Prins Henrik är privatsamlare av östasiatiska konstföremål och mycket kunnig och intresserad av den sortens objekt, så man kan väl anta, att han var speciellt inbjuden till invigningen.
  Tycker det är på tiden, att prins Henrik får lite mera positiv uppskattning för den härliga person han är, istället för en massa gliringar om sin mage! Han är nästan 80 år och har all rätt att få vara den han är.


 15. amj skriver: 26 maj, 2013

  I de kommentarer som har skrivits i anslutning till P M:s o H Ch:s lysning och ev. kommande nya medlemmar av kungahuset, syftas det ofta på K:s valspråk ‘För Sverige i Tiden’. Men detta valspråk skall väl gälla Sverige och dess invånare och inte kungahuset självt.
  Denna kommentar hör inte till rubricerade begivenhet, jag erkänner det.


 16. Lisa skriver: 26 maj, 2013

  Prins Henrik var i Kungsträdgården igår, lördag, för nåt jippo ” Visit Denmark ”. Han satt i en glasbur och plötsligt ringde hans mobil. Haha. Har bild på det.


 17. Dorte skriver: 26 maj, 2013

  Prins Henrik interesserer sig for kunst og kultur …


 18. Palle skriver: 26 maj, 2013

  är det slutfestat för cg?


 19. Ulrika skriver: 26 maj, 2013

  Prins Henrik passade i helgen också på att inviga Danmarksdagarna i Kungsträdgården!


 20. Rickard skriver: 26 maj, 2013

  Trevligt att se Prinsgemålen av Danmark där. Nu förstår jag varför det danska kungaskeppet Dannebrog har legat ankrat vid Nybroviken hela helgen


 21. Cicci skriver: 26 maj, 2013

  Alltid dejligt att se prins Henrik!


 22. allegra skriver: 27 maj, 2013

  Konstigt att danska kungaskeppet Dannebrog uppankrad vid Nybrokajen hamnat så helt i medieskugga. Jag har då inte sett reportage i något av medierna om besöket nånstans och heller ingen intervju med den sympatiske prins Henrik. Han älskar för övrigt det fartyget.
  Fast det är rejält dyrt i drift för danska skattebetalare.


 23. pia skriver: 27 maj, 2013

  Fryntlige Prins Henrik borde överväga att klä sig i kaftan, – han måste ju vara som klippt och skuren för det plagget!


 24. H. Jensen skriver: 27 maj, 2013

  “Dannebrog” er i hvert fald ikke sejlet til Stockholm for at være hotel for kongefamilien, hvem der nu måtte komme til C og Ms bryllup, for Regentparret skal på sommertogt rundt i Danmark med det fra 3. til 7. juni. Prinsgemalen har tabt sig, men det er stadigvæk ikke gået op for ham, at han ikke kan passe et gammelt jakkesæt fra ungdommen, sikkert et made in China til dagens ære. Derude får han stadigvæk syet de fleste jakkesæt, desværre
  også i samme størrelse. 😉 Men han er blevet meget dansk med årerne…danskerne har jo aldrig været så velklædte, som de stilige svenskere, det er vist en almen opfattelse ?


 25. Hm skriver: 27 maj, 2013

  Fast prins Henriks mage är hans problem och inte vårt.


 26. MargarethaMargaretha skriver: 27 maj, 2013

  Ett stiligt och kunnigt kungapar har vårt land.Trevligt med prins Henriks
  besök här.Fotot på de tre i samförstånd och gemyt, ger en glimt av
  invignings dagen på Östasiatiska museet.En riktigt trevlig invigning
  kan man se.Prinsen med sin glädje kunskap och intresse gav säkert
  mycket av sig själv.Tack för reportaget.Kommer att se utställningarna.


 27. vera L skriver: 27 maj, 2013

  Prins Henrik av Danmark övervarade premiären på Drottningholms slottsteater igår söndag av den italienska operan Hemligt äktenskap, dock utan sällskap av det svenska kungaparet.


 28. PBoo skriver: 27 maj, 2013

  # 11 annica m.fl.

  Tack för info – hoppas SvDamt o annan media uppmärksammar detta! Kan man se det över nätet får du jättegärna lägga ut en länk framöver!

  Tack till alla som berättat varför P Henrik är i Sverige – håller verkligen med om att detta borde uppmärksammas i Sv media! Hoppas SvDamt. åtminstone gör en artikel m bilder om det.


 29. PT skriver: 27 maj, 2013

  HKH Prins Henrik medverkade på mässan i Kungsträdgården, men passade även på att få en förhandstitt i de nya utställningarna på Östasiatiska museet, då han är mycket intresserad av asiatisk konst. (“Kungens gåva” åsyftar samlaren och Kinakännaren Gustaf VI Adolf, f.ö. drottning Margrethes morfar.) Han var dock inte med på den officiella invigningen med kungaparet.


 30. annica skriver: 27 maj, 2013

  “28 PBoo

  Det är alltså det statliga tv-bolaget i Finland Yle (motsvarande SVT i Sverige som gör det). Om ni inte kan se programmet genast det sänds 13.6, så kan man se det via Yle Arenan (yle.fi) efteråt också utomlands (tror jag). Samma funktion som Svt Play.


 31. PBoo skriver: 28 maj, 2013

  # 30 annica

  Tack!


 32. realisten skriver: 1 juni, 2013

  “Outtröttligt kungapar” vilken otrolig kommentar med tanke på den lilla “arbetsbörda” de har och den lilla insatsen de gör och gjort.
  Outtröttlig är ett epitet som överhuvudtaget ej är relevant i beskrivning av någon i något kungahus.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar