Kungaparet har nu chansen att vara nära prinsessan Madeleine

Annons

Silvia-4

Drottning Silvia och kungen reser tre dagar till OS i Sotji och sedan har de tagit ledigt.

Med största sannolikhet får prinsessan Madeleine ha sin familj nära då hon ska föda sin dotter. Det sägs nu att kungaparet planerar att resa till New York under de två veckorna som Madeleine och Chris ska bli föräldrar för första gången.

Madeleine-2

En titt på den kungliga kalendern på hovets hemsida visar tydligt att drottning Silvia inte har något officiellt inbokat från och med den 16 februari. Kungen ska närvara vid utrikesnämnden den 18 februari, men efter det är det flera dagar som regenten är ledig. Inte förrän den 28 februari har kungen ett inbokat program.

NEw-York

Enligt kalendern ska drottning Silvia inte vara tillbaka på arbetet igen förrän den 13 mars. Det verkar som om kungaparet har tagit ett långt sportlov, kanske för att resa över Atlanten till prinsessan Madeleine? Säkerligen kan det kännas tryggt för Madeleine att ha sina föräldrar på plats i New York när barnet kommer.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

95 kommentarer till “Kungaparet har nu chansen att vara nära prinsessan Madeleine”

 1. Marguerithe skriver: 11 februari, 2014

  Självklart vill Kungaparet och ffa Drottningen vara lediga 2:a hälften av februari för att kunna vara vid Madeleines sida.


 2. Erik skriver: 11 februari, 2014

  Långledighet igen! Här jobbas det hårt. Det är första barnet för Madde och hon behöver ingen barnvakt. Eller är hon inte trygg med att ha Chris vid sin sida. Verkar som kungaparet ska täcka upp honom mot Chris eventuella plumpliga uttalanden.
  Eller så har Madde förlossningsskräck. det ryktas om planerat kejsarsnitt. Vilket är brukligt när man är rädd att föda naturligt.


 3. Lena skriver: 11 februari, 2014

  Det är väl klart att de ska åka till Madeleine. Det är dem väl unnat att åka till Madeleine och hennes familj vid ett sådant här tillfälle när ett nytt barnbarn ska anlända.


 4. My skriver: 11 februari, 2014

  Vad de gör på sin semester är väl deras ensak, frågar är väl snarare hur mycket semester de egentligen har…. Men jämför man med deras barn så är det ändå en bråkdel.


 5. Kerstin Bergström skriver: 11 februari, 2014

  #2 Erik Vet du hur det är att födda barn?? Tror knappast det.Vad gör du här på dessa sidor,när du är så negativ mot kungafamiljen.Ödsla din tid på ngt som du tycker positivt istället.Då mår du nog bättre.


 6. Sthlm skriver: 11 februari, 2014

  De åker kanske till Thailand, de har väl inte varit där i vinter.


 7. Bettina skriver: 11 februari, 2014

  #2
  Hvorfor skulle kongeparret ikke holde vinterferie, det gør de fleste, der har et job – og det er vel naturligt, hvis kongeparret holder deres i NY i år… og når Madeleine har oplyst en bestemt dato (var det den 27. feb. ?), så er det da sandsynligt, at hun føder ved kejsersnit og de kan planlægge derefter ?
  Vil de bo på den svenske ambassade eller på hotel under opholdet eller er Madeleine og Chris nye lejlighed så stor, at de kan/vil bo der ? Der er jo store sikkerhedsforanstaltninger ved at huse et kongepar.


 8. christinavideotron skriver: 11 februari, 2014

  #5Kerstin Bergström. Du har ingen orsak att vara så agressiv mot Erik. Vi får alla ha vår åsikt , det är vår rätt. Och vi behöver inte alla vara kungahusets " puppets ".
  Det är mycket möjligt att Madeleine föder genom kejsarsnitt, det är mycket vanligt i USA. Dessutom kan man ofta välja vilken dag och tid man vill gå in när det närmar sig. Säkert dock inte bästa sättet.


 9. gunda skriver: 11 februari, 2014

  #8 Helt enig med deg.Det må være lov å si sin mening uten å bli høvlet ned av andre. Det er madeleine selv som velger å bo vekk fra sine foredre og nær familie. Synes det er helt naturlig at de begeg reiser bort når barnet vel har kommet, men ukesvis med ferie er vel i drøyeste laget.


 10. ATL skriver: 11 februari, 2014

  Det finns ingen ambassad i NY. Det finns ett konsulat. Kjesarsnitt gick ur tiden for lange sedan i USA savida det inte ar medically indicated.

  Att Drottningen far till NY ar ju inte sa konstigt. Min mamma rest ivag sa snart hon fick reda pa att jag skulle in pa forlossningen. Det ar skont att nagon tar nattvakten efter amningen.

  Jag fattar inte att Ni ar sa evigt avundsjuka for att Kungen och Drottning far kanske ett par dagars mer ledigt an Ni – dom ar ju bada i pensionsaldern. Nog skont for dem att komma ivag fran alla griniga svenskar och fa se lite glada ansikten.


 11. Monica skriver: 11 februari, 2014

  Självklart vill de blivande morföräldrarna närvara. Det kan man väl ändå inte missunna dem. Jag tror inte alls att det är något krav från Madeleines sida men visst måste det vara roligt för dem alla.


 12. ANNA skriver: 11 februari, 2014

  Tycker kungaparet kan stanna hemma och låta prinsessan M och Chris vara ifred de första dagarna, nån gång måste man skära av navelssträngen.Detsamma gäller eva oneil.


 13. Linainuk skriver: 11 februari, 2014

  8 Christina – jo det finns mycket stor anledning att vara "aggressiv" (som du uttrycker det) mot Erik. Kungaparet är 70 år gamla och Erik verkar tycka det är skamligt att de tar lite semester när deras dotter ska föda. Mina föräldrar är också 70 och de är pensionerade! De hade gärna fortsatt jobba längre men fick inte efter 68! Vad tycker Erik att de ska göra åt det? Verkligen nyfiken!


 14. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  erik
  det finns en gammal sed/rutin inom hovet att varje nyfött kungligt barn måste "inspekteras" strax efter ankomst. det är möjligt att statschefen CG ersätter Reinfeldts obligatoriska närvaro i detta uppdrag – för att bespara honom 1 lång flygresa.
  sen är det väl inget konstigt att kungen är på plats att träffa den nya svenska tronföljaren – som brukligt är inom alla hov/kungafamiljer.
  …och skulle inte du vara angelägen om att få se ditt nya barnbarn?
  på vilket sätt M väljer att föda på och varför är väl ändå en privatsak mellan henne och vårdteamet?! media hittar på allt möjligt med referens till "anonym källa" som vanligt… chris-påståenden inkluderat


 15. Marguerithe skriver: 11 februari, 2014

  "10" ATL,
  Håller med. Det finns en så stor avundsjuka, även på ett äldre kungapar att man inte tillåter dem några dagars ledighet då och då. Tror också att de kan få ny energi av att vara utomlands ibland. Det är tärande i Sverige idag, inte minst p g a av alla energitjuvar. Ingen glädje finns att skåda någonstans av alla hårda toner att döma.


 16. DesiréeSvenskDam skriver: 11 februari, 2014

  De får gärna ta långledigt eller pensionera sig helt, även om de knappast har haft ett slitsamt "arbete" som många andra grupper ex. inom vården. De brukar ju ha ledigt så här års, några veckor efter långledig jul och nyår. Det konstiga är att Victoria, som enl. uppgift ska jobba heltid nu, har så få uppdrag, se kalendern!


 17. Birgitta skriver: 11 februari, 2014

  Jag förstår inte varför frågan om VARFÖR… morföräldrar….i detta fall kungaparet…..inte skulle vilja åka ock se sitt barnbarn! Högst naturligt! Nu bor ju Madeleine med familj i N.Y. så det är väl naturligt att morföräldrarna stannar ett tag. Ock precis som #15 Marguerithe skriver…Kungaparet är inga ungdomar längre…Spec. D.Silvia ser lite trött ut ibland. Jag antar…om nu någon av Er som skriver…är mormor/farmor…..eller har fött barn…vet att de närmast anhöriga kommer ock vill se sitt barnbarn, fullständigt naturligt!


 18. Ultra Nivea skriver: 11 februari, 2014

  Passar väl bra m långledighet och ev besök i NY!! Victoria fungerar säkert jättebra som stadschef när kungen är borta. DS är ju iallafall 70 år och kan behöva ta d lite lungnare. Oavsett om man är kunglig eller inte så går åren fort å det är klart att alla har rätt att spendera tid med barn å barnbarn innan skylten plockas ner. Varje människa har rätt till livskvalitet och den är inte alltid mätbar i pengar el lyx utan kan vara bara att få vara!!!


 19. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  Härligt att Kungaparet – som de flesta blivande mor/farföräldrar – kommer för att hälsa på sitt nyfödda barnbarn! Ber att allt går väl vid födseln och därefter för mor och barn – det enda riktigt viktiga.


 20. Kristiina från Turku skriver: 11 februari, 2014

  Kungaparet ville inte ha tid med deras första barnbarn. En dag efter Estelle föddes de reste till en skidsemester till Europa, enligt Svensk Damtidning. Kanske de har nu förstått att det var ett misstag.


 21. Grodan skriver: 11 februari, 2014

  Min dotter bor i Australien, när hon skulle föda sitt första barn frågade hon och maken om jag ville komma över och vara med vid förlossningen, vilket inte är ovanligt där. Jag tog också ledigt från mitt arbete i 6 veckor för att stanna hos dem och mitt lilla barnbarn. En fantastisk tid för oss alla.


 22. kungenslillapiga skriver: 11 februari, 2014

  #20,

  skidsemester? Det rörde sig väl om ett officiellt uppdrag inbokat sedan länge och dessutom kunde ju inte kungaparet veta när E. skulle anlända? En elak och insinuant kommentar av dig!


 23. Karin skriver: 11 februari, 2014

  Ganska märkligt Madeleine behövde inte sin föräldrar eller Sverige när hon hastigt lämnade landet efter Jonas och inte sedan heller.
  Hon hade inte behov av dem när hon blev med barn heller.
  Men när hon skulle gifta sig och nu när hon ska ha barn då behöver hon sina föräldrar och med dem hela svenska folket.
  För hon tror ju att vi nu är så intresserade av henne nu.


 24. Mona skriver: 11 februari, 2014

  Alla programpunkter finns inte med i den kungliga kalendern
  utan endast ett urval. Möten, förberedelser och annat skrivs inte i kalendern. Sedan kan det tillkomma programpunkter senare.
  Detta stpr på hovets hemsida. Kolla där om ni vill veta.


 25. Annica* skriver: 11 februari, 2014

  2. Erik. Och NÄR var kungen och drottningen långlediga? Om du missat det så har kungen firat 40 år på tronen i år och kungaparet har åkt land och rike runt till alla län och hälsat på, så detta året har verkligen inte vairt något viloår. 6. Sthlm. Vad skulle kungaparet i Thailand och göra? Deras andra barnbarn kommer att födas i New York. Har prinsessan Madeleine och Christopher flyttat till Thailand? Vad får du uppgifterna ifrån? Sagofen?


 26. Rubina Olsson-Webb skriver: 11 februari, 2014

  Mycket märkligt att folk lägger sig i på dessa sätt när det gäller kungafamiljen:-) herregud:-) låt de leva sitt liv ifred:-) vad sjutton har vi med deras privata sfär att göra:-) jag säger bara stort lycka till:-)


 27. Annika skriver: 11 februari, 2014

  Självklart vill mormor och morfar träffa sitt nya barnbarn som vi hoppas kommer snart. Det kan vara mysigt att vara ensam med sin man och barn den närmsta tiden efter förlossningen,mina föräldrar fick inte komma första veckan när jag fick mitt första barn. Vi bodde 55mil ifrån varandra.


 28. lena skriver: 11 februari, 2014

  Tittar på hovets hemsida verkar det som hela familjen tagit ledigt.


 29. lauralanza skriver: 11 februari, 2014

  Det tycker jag att kungaparet gör helt rätt i!


 30. Lilla My skriver: 11 februari, 2014

  Jag tror de umgås före förlossningen och någon dag efter förlossningen, sedan åker CG och S iväg på långsemester.


 31. liana skriver: 11 februari, 2014

  Nris 8 och 9. "Vi har alla rätt att ha vår åsikt – det är vår rätt." etc. Tänk, det trodde jag också tills jag läste att om man inte är enig med PK elitens åsikter riskererar man ett besök. Kan man inte säga något vänligt skall man vara tyst, det gäller även sign. Erik, som är så duktig på barnafödande. Hela hans kommentar är otroligt plump.


 32. caterineg skriver: 11 februari, 2014

  Samtidigt kan dom ju passa på att roa sig i USA, där är ju drottningen populär. Förresten är dom ju pensionärer och får göra som dom vill, kan sitta vid brasan med fötterna på bordet hela dagarna. Något jobb gör dom ju inte annars heller.


 33. caterineg skriver: 11 februari, 2014

  Undrar förresten om drottningen har linser, annars är det väl ovanligt att en 70-åring inte har glasögon. Åderbråck, dålig hörsel, högt blodtryck, artros är väl annars en sjuttioårings vanliga problem. Visst är hon ungdomlig, gumman!


 34. realist skriver: 11 februari, 2014

  är det någon som saknar cg&s i sverige oavsett hur länge de är borta? sverige klarar sig ju ändå


 35. Kommentar skriver: 11 februari, 2014

  Silvia har blivit pensionär!!


 36. Realisten. skriver: 11 februari, 2014

  "Efter besöket på OS kan kungaparet ta ledigt".
  Skulle tro att de flesta av oss som verkligen arbetar hade räknat ett OS-besök som ledighet.
  Sedan får de båda tillbringa sin ledighet precis hur och var de önskar men benämn ej deras sk uppdrag som arbete.


 37. Karin Nilsson skriver: 11 februari, 2014

  Också Victorias kalender är tom från 20 febr. till 12 mars. Daniels från 17.2 till 12.3. Carl Philip har inga uppdrag under resten av feb.


 38. Patrik Åkesson skriver: 11 februari, 2014

  Vi unnar verkligen kungaparet lite ledighet om det ges möjlighet. Dock gör Svensk Damtidning samma misstag som många andra, nämligen att tro att kungaparets arbete endast är det som står i kalendern på hemsidan. Det stämmer förstås inte. Det är bara offentliga framträdanden som anges där. Glöm inte bort det arbete med förberedelser, "kontorsarbete", paneringsmöten m.m. som också tar tid och som inte syns i kalendern.


 39. Pia skriver: 11 februari, 2014

  20 "Kristina från Turku" Victoria har alltid fått klara sig själv och har också visat att hon kan det. Annat är det med småsyskonen. Madeleine, som den yngsta är van att aldrig behöva klara sig själv. Mor och far står bakom och ordnar. Jag tror helt enkelt att det görs lite skillnad.


 40. Hilde skriver: 11 februari, 2014

  Desiree # 16
  Hvorfor angriper du Victoria hele tiden? Jobber hennes foreldre fulltid?
  Det er normalt at et kongepar har flere offisielle oppdrag en tronfølgerparet?
  Jobber Madeleine fulltid? Carl -Philip?
  Hva er fulltid for en kongelig?
  Til tross for at Victoria var mammaledig deler av fjoråret hadde hun flere oppdrag/arbeidsdager enn Mette-Marit og like mange som Mary og Frederik.


 41. Hilde skriver: 11 februari, 2014

  At de besøker sin datter når hun blir mamma er vel ikke så merkelig.
  Men hvordan blir dette egentlig i praksis? Skal det ikke være en konselj dagen etter der navnet avsløres og en gudstjeneste?
  Eller gjelder dette bare kronprinsessens førstefødte?
  Svensk Damtidning har i sin papirtidning skrevet at det skal være både gudstjeneste og en konselj. Da bør vel kongeparet være tilstede eller hur?
  Selvfølgelig er det ikke noe problem at Victoria sammen med Daniel og CP tar hand om dette.


 42. J. skriver: 11 februari, 2014

  Alla ni som kommenterar hur mkt kungaparet eller hela kungafamiljen för delen arbetar/har ledigt. För det första har dom egentligen aldrig ledig. Kungen är statschef 24/7 och dom är också bevakade dygnet runt. Sen om ni faktiskt LÄSER kalendern på kungahuset.se så står det tydligt att det är ett URVAL av deras uppdrag. För er som inte vet vad det betyder så betyder det att allt dom gör INTE står med där. Det gäller en del besök samt all tid dom lägger ner bakom kulisserna som exempelvis förberedelser till besök, statsbesök som både dom reser iväg och gör samt dom som de tar emot. Den här familjen fördjupar sig i alla besök de gör och pluggar på och förbereder på olika sätt. Samt att de är beskyddare för ett antal organisationer. Tror tex att Drottningen lägger ner mer tid på Childhood än vad som står i form av möten etc. Tänk efter innan ni gnäller!


 43. Ultra Nivea skriver: 12 februari, 2014

  #20 snabb skidsemester 3 dagar efter Estelles födelse höll kungen konselj och berättade namnet sen var det tacksägelse gudstjänst i slottskyrkan bara några få dar efter Estelles födelse!


 44. Hm skriver: 12 februari, 2014

  @ Kristiina från Åbo Men herregud, vad har ett nyfött barn för glädje av sina morföräldrar? Och vad kan morföräldrarna göra för ett nyfött barn annat än titta på det en stund, barnet har ju sina föräldrar. Att kungaparet reser till New York är en litet annan sak, de vill väl träffa Madeleine.


 45. HelenaKungligawebben skriver: 12 februari, 2014

  42 J.
  Du som tycker att kungafamiljen arbetar så hårt.
  Först det första bestämmer de själva över deras uppdrag. De har massor med folk som hjäler de med deras "arbete". Vara statchef det är bara formelt, kungen bestämmer ingenting, han blir bara informerad om det händer nåt viktigt. Det får allt färdigt servarad, de ska vara på plats vid deras uppdrag. Man får inte fråga demnåt , det de som frågar om de vill.
  Och det viktigaste de behöver inget göra hemma


 46. Maja skriver: 12 februari, 2014

  Av en höna blir en fjäder – hur vet svensk damtidning att kungaparet skall resa till USA? Farligt att sprida rykten som inte har någon grund.


 47. karen skriver: 12 februari, 2014

  Den svenska monarkin jobbar väl inte ihjäl sig precis….arbetsmoral är inte deras slagord i första hand.Här leker man och har skojigt med skattebetalarnas pengar.Lönen ska väl vara baserat på ett dagligt arbete och det schemat är det ingen i den familjen som någosin kommer att ha.


 48. snickarjohn skriver: 12 februari, 2014

  Utan att för en gångs skull lägga mig i om de åker hit eller dit vill jag informera de som är oroliga att de inte får någon skidferie att det går utmärkt bra att åka skidor i Adirondacks.
  Bara så Ni vet.


 49. Marguerithe skriver: 12 februari, 2014

  "47" karen,
  Är du monarkist eller republikan? Skriv inte totala osanningar! Det här är väl inget forum för "fjortisar" eller?


 50. Hanna skriver: 12 februari, 2014

  Vem vill inte träffa sin dotter en eller två veckor när hon får sitt första barn om hon bor på andra sidan jordklotet? Det verkar högst normalt att som blivande morföräldrar passa på att besöka då. Det hoppas jag verkligen att jag skulle göra om det gällde min dotter i framtiden!


 51. Maya skriver: 12 februari, 2014

  #23

  "hon hade inte behov av dem när hon blev med barn heller"… något så dumt har jag sällan läst!


 52. J. skriver: 12 februari, 2014

  "46" Helena: Där är det du som har mindre koll än mig. Framförallt kungaparet och kronprinsessparet tar deras uppdrag på största allvar och dom "dyker inte bara upp" när det gäller sina uppdrag och besök. Det är många förberedelser och fördjupningar i ämnet innan de är på plats. Ja, det är klart de har hjälp. Dom har ansvar för en hel del och man kan se det som vilket företag som helst. Inte ser man vd:n springa runt och göra allt på ett företag i samma storlek. Har av människor jag personligen känner som jobbat vid hovet och kungafamiljen fått berättat hur otroligt mkt dom gör, hur mkt tid dom lägger ner på varje uppdrag och detta gäller även på hemmafronten. Bara för att du inte ser allt dom gör betyder det inte att dom sitter i en soffa med en betjänt som masserar deras fötter medan de facebookar. Se och läs intervjuer med dom och med deras anställda så kommer du kanske se att dom lägger ner bra mkt mer än 40 tim/veckan.


 53. Nannie skriver: 12 februari, 2014

  Vi talar alltså om ett par PENSIONÄRER, som fortfarande är i tjänst. Hur många av landets pensionärer är det? Inte så rysligt många. Naturligtvis ska de vara hos sin yngsta dotter ett tag när hon fått sitt första barn. Det hade kanske sett annorlunda ut om M. valt att få sitt barn på Drottningholm eller närliggande BB.


 54. DesiréeSvenskDam skriver: 12 februari, 2014

  #40 Hilde Jag tror ju att kungen jobbar någorlunda full tid, han är ju chef och har sådana arbetsuppgifter också. Och Silvia har jag inga krav på hon är ju med när det ska så vara. Madde har inget boende och alla kostnader som hör därtill med tjänstefolk, på Sveriges bekostnad, vilket V har. Hon är gift och försörjd av sin man. C-P har ju också andra inkomster även om han väl inte betalar hyra för sitt boende. Jag jämför aldrig med andra kungahus. Det får deras medborgare sköta. Men kolla du Victorias kalender, mer än så borde det finnas som hon kan göra.


 55. Erik skriver: 12 februari, 2014

  Konstaterar återigen att Kerstin Bergström fortsätter med osakliga påhopp mot mig och med ett språk som inte håller god ton.

  Förhoppningsvis så hoppar Silvia in för Madde på Childhood och kanske rensar upp på hennes skrivbord .)

  Den enda som jobbar någorlunda i denna familj är Silvia. För övrigt vill man att vi alla ska jobba längre. Med kungaparets stora serviceapparat så har de alla förutsättningar att jobba till de blir över 90.
  Undrar om de tar ut folk+pensionen som de har rätt till? Har inte hört att de skänker den till välbehövande.


 56. Inkan skriver: 12 februari, 2014

  # 33. Du är rolig! För det är ju faktiskt så livet ser ut för de flesta 70-åringar, i VERKLIGA livet.


 57. Monica skriver: 12 februari, 2014

  Remember this week Feb 10-16 is Random Acts of Kindness Week… What have you done?


 58. HelenaKungligawebben skriver: 12 februari, 2014

  52. J
  Kungahuset kan inte jämföras med vanliga företag, Kungen har inga ekonomiska beskymmer hur kungahuset klarar sig, för honom gäller det bara att kräva pengar från staten. De har rådgivare i alla område t o m vad de ska ha för kläder. Jag tror inte att de gör förberedelserna själva de kanske tycker att de har gjort mycket när de läser färdiga fördjupningar genom i ämnet innan de är på plats. Och som jag tidigare skrev det är de kungliga som ställer frågor, man ställer inte frågor till dem.


 59. kickr skriver: 12 februari, 2014

  Vänliga veckans budskap verkar då inte ha påverkat kommentatorerna på denna sida.


 60. Karin Nilsson skriver: 12 februari, 2014

  # 42 J., Childhood är inte officiell representation för Sverige. Det är Silvias privatintresse.
  Har inte dina personliga bekanta som jobbat/jobbar för hovet och kungafamiljen tystnads plikt?
  Det kan inte behövas mer än 40 timmar per vecka att förbereda sig för de 2-3 uppdrag per månad som Victoria och Daniel har. Vad har hennes fördjupning i ämnet för betydelse tex. när pressen förbjuds ställa frågor vid hennes besök? Hur mycket hon än läst på kan hon ju inte förändra någonting ändå!
  Silvia säger ingenting av betydelse, bara ler och vinkar, när hon representerar. Kungen säger i bästa fall det som förväntas av honom men ofta är han direkt otrevlig. Hur mycket förberedelse behövs för det.


 61. Jessica skriver: 13 februari, 2014

  #14: emma_4)

  På vilket sätt är Madeleines barn någon tronföljare? Kom inte och prata om seder och bruk när det gäller tronföljare och när de föds, när det inte är aktuellt nu. Det var aktuellt för några år sedan när kronprinsessan Victoria födde sitt första (och hittills enda) barn. Det kommer att bli aktuellt igen den dagen Prinsessan Estelle föder sitt första barn. Estelles eventuellt framtida syskon, Carl Philips eventuellt framtida barn och så Madeleines barn kan bli kungliga, men knappast födas som tronföljare.

  Så om kungen är på plats när prinsessan Madeleine föder barn, så handlar det inte om att träffa en ny svensk tronföljare.


 62. HelenaKungligawebben skriver: 13 februari, 2014

  60 Karin
  Jag håller fullständigt med dig. Bra skrivet!


 63. point skriver: 13 februari, 2014

  60. Karin Nilsson
  Träffsäker kommentar. ust så är det. Vad Silvia beträffar inskränker hennes uppgift att just vinka och le – och ja, ett ord på svenska har hon lärt sig under alla dessa år i Sverige – och det är ordet "fantastiskt". Allt är fantastiskt.


 64. MimmiKungaparetharnuchansenattvaranäraprinsessanMadelein skriver: 13 februari, 2014

  55, Erik
  Tycker också att Kerstin Bergström är väldigt otrevlig mot dig för att inte tala om språket hon använder. Det är tyst om henne här i spalten. Hon är kanske på en av sina två Tysklandssemestrar och köper sina sju veckoblaskor som vi blivit informerade om i otaliga kommentarer.


 65. snickarjohn skriver: 13 februari, 2014

  Karin Nilsson är som så ofta saklig och rättvis i sin bedömning.


 66. snickarjohn skriver: 13 februari, 2014

  När jag läst hela tråden finner jag flera fina inlägg och kommentarer.
  Ni vet vilka Ni är.


 67. emma_h skriver: 13 februari, 2014

  Jessica – du blandar ihop begreppen

  SVE har 1 Tronföljd som utgörs av 3 myndiga 1 omyndig tronföljare – den tronföljare som har kölappsnr 1 har ensam prefixet "kron" tillfogat sin medfödda titel…CGs ättlingar omnämns idag via media & grundlag som tronföljare oavsett köplatsnr Och VEM av dem som de facto ärver tronen vet vi först den dan regenten dör eftersom i modern tid som i gamla tider kan inträffa saker på vägen som ändrar turordningen (ex på frivilliga avhopp och tidigare giftermål m fel person, religion osv i strid m tronföljarnas uppföranderegler)
  Sv Lag anger sen 1980:nyfödd m CG-släktskap i rakt nedstigande led ÄR kungliga från day1 med HKHrang & Prins/ess-titel. de är alla varandras reserver på kort/lång sikt liksom de av plikt är CGs reserver i kungens frånvaro via Riksföreståndar-rollen ibland


 68. Maryou skriver: 13 februari, 2014

  49. Marguerithe, det spelar väl ingen roll om man är monarkist eller republikan. Både klagomål och beundran kan komma från båda grupperna.
  60. Karin Nilsson, det är väl äntligen dags för kungligheterna att säga vad dom tycker i olika sakfrågor. Det går inte att vara neutral varenda gång. Till slut ger det ett fördummande intryck.


 69. Birgitta skriver: 13 februari, 2014

  #20 och 39
  Jag håller fullständigt med är. Väldigt bra skrivet!


 70. Eliza skriver: 13 februari, 2014

  # Erik
  Nu var du allt rolig! Skulle kungen täcka upp för Chris ev.
  plumpa kommentarer? Du menar kanske tvärtom?
  Skönt att ha anhöriga i närheten när man fött barn.
  Det vet vi som gjort det.


 71. eva skriver: 13 februari, 2014

  Ta en titt på Madeleines fina facebook-sida! Där skriver hon om det som står henne närmast. Fina foton, kanske tagna av henne själv.


 72. Margueritesvenskdam.se skriver: 14 februari, 2014

  När man sitter här och läser alla kommentarer, så ser man att de säger mer om skribenterna än de gör om kungafamiljen!

  Och detta får var och en tolka hur den vill!


 73. Mona skriver: 14 februari, 2014

  #58 Helena Drottningen har i en intervju berättat att de jobbar ca tre månader med att förbereda ett statsbesök. Om du tänker efter så förstår du att de själva är med och planerar sina uppdrag. Annars skulle det inte funka. Skulle du hålla ett tal helt oförberedd? Vår statsminister gjorde ett besök i en kommun där min bror jobbar. besöket var väldigt styrt. Bara i förväg utvalda talespersoner fick ställa frågor. Tor du inte att statsministern har talskrivare och rådgivare eller att Erikssons VD har personer som hjälper honom. Viktoria har en mycket svår dyslexi och lär sig utantill sina tal då hon har svårt med skriven text. Har man ett funktionshinder som dyslexi ,dyskalkyli, syn eller hörselskada så har man rätt till hjälp vid högre studier och har rätt tentera muntligt. Säg att en muntlig tenta är enklare tvärtom. Svaret ska levereras direkt. När du tentar skriftligt har du betänketid. Jo jag vet då jag ä akademiker.Jag blir bara så less på dig och alla andra som uttalar sig i frågor som ni inte vet något om.Det handlar om illvilja och avundsjuka. jantelagen.


 74. HelenaKungligawebben skriver: 14 februari, 2014

  73 Mona
  Jag kan tänka mig att förberedelserna tar flera månader, men arbetet gör andra kungaparet blir bara informerad, drottningen får säga vad hon vill.
  Statsministern måste alltid vara beredd att svara på svåra frågor, det behöver inte de kungliga. de får frågorna i förväg oh sen väljar de att svara eller inte svara, det kan inte en statsministern göra.


 75. Pboo skriver: 14 februari, 2014

  I internationella sammanhang där D Silvias arbete med exv. Childhood, Mentor, Silvia-systrarna (utbildade för att arbeta med, ta hand om människor med demens) är respekterat, framlyft o uppskattat, där har D Silvia hållit många o även längre tal där hon sagt mycket väsentligt, visat sig kunnig, satt fokus på o lyfta fram viktiga frågor/områden. D Silvia var en av de första överlag o nog första kunglig specifikt; att lyfta det allvarliga ang. sexuellt utnyttjade barn, såväl nationellt som internationellt, något som ‘chockade’ vissa, som vissa ville tysta ned. Men D Silvia har inte låtit sig tystas, utan hon har fortsatt vara stark o fortsatt våga lyfta viktiga o känsliga frågor. Detta borde uppmärksammas o uppskattas så mycket mer inte bara internat., utan även i Sverige!


 76. Lillemor Björkåretsomgått skriver: 14 februari, 2014

  ang: att Drottning Silvia inte har glasögen kan ju faktiskt vara så att hon har opererat sina ögon kanske för gråstarr som är mycket vanligt när man passerat 70 årsåldern, jag som är 75 har precis opererat mina båda rgon för starr och behöver inte ha glasögon på långt håll men läsglasögen kanske det samma för vår Drottning?


 77. Christina K. skriver: 15 februari, 2014

  catrineg
  Sen när är glasögon och dålig hörsel kriterier för att man är en gammal gumma? Jag är pensionär, fyller snart 70 Hör dåligt sen många många år och har hörapparater sen åtminstone 30 år tillbaka. Har glasögon sen jag var 15 år, Däremot har jag varken högt blodtryck eller åderbråck. eller artros. och är definitivt ingen "gumma". Jag var jätteglad att min mamma kunde komma och hjälpa mig när mina barn föddes. Det är en trygghet att ha sin mamma där just då.


 78. Karin Nilsson skriver: 15 februari, 2014

  Mona, du skrev nyss att man inte skall tro på allt vad som skrivs om kungahuset i pressen. Har de kungliga informerat dig privat om sina förberedelser inför sina uppdrag?
  Man är ju enkelt dum i huvudet om man tror på att de kungliga personligen jobbar i tre månader heltid inför ett statsbesök!
  Och hur många statsbesök per år har de att planera?
  Hur tror du att företag med internationella kontakter skulle fungera om styrelsen behövde tre månaders planering inför varje besök?
  Ingenting av det enfaldiga du skriver får ditt påstående om att du är akademiskt utbildad till en sanning.
  Victorias handikapp, som du tydligen har fått personlig information om av henne och hovet är en bagatell. Hon förväntas bara le, ta emot blommor och vinka. Säger hon någonting saknar det betydelse.


 79. pia skriver: 15 februari, 2014

  Skall HELA kungafamiljen till NY med anledning av Maddes bebis?
  Också Sofia, – eller kan hon ens ta ledighet från Sydafrikajobbet??


 80. Britt PerssonKungaparetharnu skriver: 16 februari, 2014

  Det är självklart att kungaparet besöker USA för att träffa sin dotter och hennes nyfödda. De stannar kanske bara några dagar. Besöket under OS kan väl knappast kallas semester både med tanke på säkerhetsriskerna och att kungaparet representerar Sverige och för att hylla de svenska OS deltagarna!


 81. Nicole skriver: 16 februari, 2014

  ERIK
  Typisk mansgris du ar nar du har fott barn do har du ratt att utala dig om forlossningskrack och andra dumheter Jag foreslor en bra munkavel ar bra for dig att investera I USA som jag bor flera ar och har barn anvander man kejsarsnit endast om det ar mediciskt nodvandigt dvs om barnet halsa och moderns halsa behover det Min flicka var fod med kejsarnit darfor att det var medicinskt nodvandig och jag kan garantera dig att det gor ont som fan So nasta gong go du utalar dig tank dig for


 82. emma_h skriver: 17 februari, 2014

  BrittP_Det är självklart att kungaparet besöker USA för att träffa sin dotter och hennes nyfödda.

  Likväl som att närvara vid OS som Kung & Sve-representant räknas som jobb i Kalendern …är det lika mycket "jobb" för en regent att inspektera välkomna en nyfödd svensk tronföljare såsom kungahusets senaste nytillskott & bevis på att han nu även har "…an heir & a spare…" även i generationen efter sin efterträdare…


 83. Karin skriver: 17 februari, 2014

  Skrekkelig farger til Silvia! Og synd at hun er så operert!!


 84. pia skriver: 17 februari, 2014

  Kan bara tänka mig hur kommentarerna här i spalterna når full orkanstyrka den dagen CP och Sofia väntar barn…!
  Vilken underhållning, – hoppas det sker snart!


 85. Maria Nylund skriver: 19 februari, 2014

  Ni svenskar borde vara glada för den fantastiska PR som samtliga medlemmar i kungafamiljen skapar för Sverige. Få länder har så fina, belästa, humoristiska, ödmjuka och representativa personer som Victoria, Daniel och Silvia… som medför marknadsvärde.. Tänk på det!
  Vem av er skulle villa vara under ständig bevakning, press och måsta fundera över sin säkerhet, ingen pensionering i sikte… Näää, tänkte väl det.. De är värda varendaste krona och ännu lite till.. Att representera Sverige kräver ett hårt arbete, som de klarar utmärkt!


 86. Singoalla skriver: 19 februari, 2014

  Tack, Maria Nylund, du har så rätt!


 87. lisa skriver: 19 februari, 2014

  Märkligt att hela familjen tar ledigt upp till en månad när man representerar för svenska folket. PM verkar styra alla med järnhand. dags att växa upp och stå på egna ben tycker jag.


 88. J. skriver: 20 februari, 2014

  #60 Karin Nilsson

  Kungafamiljen har olika organisationer som de är beskyddare för genom sitt ämbete. Dessa tar givetvis tid.
  De har tystnadsplikt men att säga att man är imponerad över hur mkt dom jobbar och hur mkt tid de lägger ner på förberedelser och allt de gör inte att man bryter mot den. Det står: "I kalendern publiceras ett urval av de officiella programpunkterna". Urval betyder att allt (detta gäller även officiella uppdrag) INTE står med. Samt att V och D säkert har föräldrardagar kvar. Efter KP Victorias besök i Tyskland 2003 har svensk export till Tyskland ökat med 40 miljarder kronor. Det har med det faktiska arbetet hon gör inte med att svara på pressens frågor. Det tycker jag är en förändring.


 89. caterineg skriver: 20 februari, 2014

  Kungen och drottningen är pensionärer och har rätt att låta bli att jobba, de kan sitta hemma på slottet och spela Monopol hela dagarna om de vill, vi har ingenting att göra med det. Däremot kan dom gärna åka på OS, gå på opera, konserter och teater och låtsas att det är någon sorts representation fast vi undersåtar kallar det nöje. Men kalla det inte jobb. Jobb är att stapla sandsäckar i likhet med engelska kronprinsen, men sånt kan ju dom yngre kungligheterna jobba med, men dom verkar bara vilja döma matlagning. delta på diverse tillställningar, dela ut priser och ta emot blommor. Stackars Daniel säger jag bara, vilket liv för en Ockelbo-bo.


 90. Beata skriver: 21 februari, 2014

  Så länge som kungen är "statschef" är han INTE pensionär!


 91. Christina K. skriver: 21 februari, 2014

  point.
  Jag som språklärare tycker att Drottningeen pratar jättebra svenska. Man kan ha lätt för att lära sig ett språk – grammatikaliskt och språkligt riktigt – men för att få in SPRÅKMELODIN krävs det ett gott musikaliskt öra – vilket verkligen inte är allom givet. De flesta kan inte en bråkdel så bra svenska som Drottningen. Dessutom är det viktigt att anhöriga och vänner hjälper till att påpeka felen. (Men jag tror knappast att någon av vännerna har modet att korrigera felen hos en DROTTNING.)


 92. Ruth skriver: 22 februari, 2014

  Jag tycker det svenska kungaparet kunde väntat några dagar och låtit föräldrarna rå om sin nyfödda lilla prinsessa. Kungaparet skulle stannat hemma tills nästa vecka och firat Estelles 2-årsdag.
  Kungaparet har ju inga åtagande före mitten av Mars, så tid hade funnits att se sitt barnbarn nr 2.


 93. ATL skriver: 22 februari, 2014

  #92 Ruth. Who appointed you the caretaker of the Royal Family’s calendar and want/need to travel? This is a family and outside of your control. If I want to go and see my granchild, and, expected by my grandchild’s parents, I would go.

  You want to run their private lives as well as their public lives? I sugest you go and get a job at the Royal Court. Then, maybe, highly improbable, you can tell them what to do. You are well out of bounds.


 94. Brittsture skriver: 23 februari, 2014

  Vad är det för dumheter?
  De är inte pensionärer utan innehar sitt ämbete på livstid. Först när kungen abdikerar blir han pensionär.

  Så ni som tycker att man ska ta hänsyn till att de är gamla borde ta er en funderare på om det är så vettigt att tvingas arbeta till döddagar.


 95. Martina skriver: 24 februari, 2014

  #2 Alla har väl sina föräldrar (eller annan) som man tar lite hjälp av i början. Och om inte det borde väl morföräldrarna vara så passa engagerade att de hälsa på deras barnbarn. Fy o skam på dem som inte gör det. Var är kärleken? Även om de tär utomlands tycker jag att man ska göra det om man har råd. Visst finns det situationer där man kanske inte kan det, men så länge det går. Gör det! Livet är byggt på kärlek. Kärlek är grunden till allt. Det är något som alltid kommer att stå starkt. Tills undergången. Leve kärlek!


Annons

Laddar