Kungaparet nu på väg över till New York

Annons

kungen-silvia-ibl

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia sitter just nu på ett plan som är på väg till New York.

De hann inte fram till själva födseln av prinsessan Madeleines och Chris O’Neills baby, men nu är det svenska kungaparet på väg till USA enligt uppgifter till Svensk Damtidning. Kungaparet sitter just nu på ett plan till New York. Det betyder att den lilla prinsessan kommer att vara ett dygn när hon träffar mormor Silvia och morfar första gången.

Annons

Vi har också fått veta lite mer om vittnesbekräftelsen, hovet skriver: Den form av vittnesbekräftelse som tillämpas vid prinsessan Madeleines nedkomst avviker från den traditionella vittnesbekräftelsen. Avvikelsen är motiverad av att födseln har ägt rum i New York. Två läkare verksamma vid New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center i New York, USA, ska i ett intyg ställt till H.M. Konungen förklara att de närvarat vid födseln och intyga att det nyfödda barnet är prinsessan Madeleines dotter.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

32 kommentarer till “Kungaparet nu på väg över till New York”

 1. Maria skriver: 21 februari, 2014

  Det är väl få som vill ha med sin mamma inne i själva förlossningsrummet. Det verkar vara i sin ordning att lilla familjen får ha ett eget dygn först innan mormor och morfar stormar in.


 2. Sandra skriver: 21 februari, 2014

  #1 Bra sagt. Det tycker jag med.


 3. Eva M skriver: 21 februari, 2014

  Klart att kungaparet vill träffa sitt nya barnbarn precis som alla mor-farföräldrar. Har precis läst att Cris ska ha presskonferens kl 18 svensk tid. Hoppas det visas på nyheterna.


 4. Victoria Mannberg skriver: 21 februari, 2014

  En glädjens dag i hela konungariket ! Republikanernas inbyggda oro för att barnet ska försitta sina egna av naturen givna förutsättningar faller ju platt till marken när hon föds i en republik och omges av ett folk som hyllar selfmade people som når positioner! och som bjuder på sitt medborgarskap dessutom.
  Morföräldrarna bör också se framtiden i rosenrött. Alla ägg i en korg är kanske inte ett mer vinnande koncept.
  Kul. Lycka till på färden! Andas fritt och länge!


 5. Fia skriver: 21 februari, 2014

  *1: Jag hade med min mamma under min första förlossning. Vad är det för fel med det?


 6. annica, helsingfors skriver: 21 februari, 2014

  Fia

  Visst, endel har mamma, bästa väninna, syster med vid förlossningen, man gör som man bäst känner för. Men trots allt är nog det vanliga att bara pappan är med (i de kulturer där sådant överhuvudtaget förekommer). När jag fick barn kom min släkt (mor, far, syster) och hälsade på två dygn efter (bor i samma land), och jösses så glad att jag fick de första (trötta) dygnen med bara make + babyn! Allt gott till den lilla familjen!


 7. Maja skriver: 21 februari, 2014

  Det är på sin plats att pappa Chris håller presskonferens innan svärmor Silvia pratar om porslindockor till efterrätt.
  Det fanns en mening med att barnet föddes några dagar tidigare.


 8. Linnea skriver: 21 februari, 2014

  Grattis Carl-Gustaf och Silvia till ättelägg nummer två!


 9. Mia skriver: 21 februari, 2014

  Jag hade också med min mamma under första förlossningen. Det kan nog vara skönt för Madeleine att få lite hemkänsla i denna situation. Även om New York är hemma så är det första barnets ankomst en känslig händelse och då kan det nog bara vara bra att träffa mamma och pappa. Det är ju inte som att de bosätter sig hemma hos dem, utan bor nog artigt på hotell och kommer över med små nallar och svenskt knäckebröd.


 10. annica, helsingfors skriver: 21 februari, 2014

  "7 Maja

  samma tanke slog mej. Att de blivande föräldrarna inte bara "vilselett" det svenska folket med datum för nedkomst utan också morfar&mormor 😉


 11. Lina skriver: 21 februari, 2014

  Tycker hon ska heta Margaretha Birgitta Désirée Christina Silvia Maria Lilian. Tack.


 12. Gunnel skriver: 21 februari, 2014

  Tror att barnet kommer att heta Christina (internationellt + faster heter så + gammalt drottningnamn), troligtvis även Lilian eller Eva…Fast det är ju helt omöjligt att gissa, egentligen. Grattis till Madeleine och Christopher!


 13. Anitra skriver: 21 februari, 2014

  Vad då "hann inte fram"? Inte har jag varit tillrest och närvarande när något av mina barnbarn fötts. Tror inte ens att det är vanligt bland "vanligt folk". Det räcker så gott att få se och träffa den nyfödde/a när föräldrar och barn hunnit få minst ett par dagar på egen hand.


 14. Annica* skriver: 21 februari, 2014

  Vilket tjafs om datumet! 25 februari var ju bara ett beräknat datum, barnet kan komma senare eller tidigare… Spelar väl ingen roll? Huvusaken är ju att hela familjen mår bra och så är det ju nu! =D


 15. Realisten. skriver: 21 februari, 2014

  Vilket tjafs över huvudtaget. Visst är det roligt för de nyblivna föräldrarna och andra närstående, men för oss andra är det närmast en "icke-händelse".


 16. Lilla My skriver: 22 februari, 2014

  Jag blev faktiskt rädd av saluten igår, trots att jag befann mig en bit bort. Var det nödvändigt att skrämma upp folk? För mig är det också en icke-händelse, och som späs på med att det lilla barnet får titlar trots att det inte kommer att växa upp i Sverige.


 17. Maja den första skriver: 22 februari, 2014

  Fint att kunna ta ledigt så där från "jobbet" för att kvista över till NY. Hur många mor/farföräldrar med barn utomlands har den möjligheten?


 18. point skriver: 22 februari, 2014

  15. Realisten
  Instämmer med signaturen till 100% Vilket enfaldigt tjafs. Som om det skulle vara den första ungen som någonsin kommit till världen. Varje sekund föds det barn vilka kommer att vara till större gagn för denna värld än denna lyxkrävande Madeleines förstödde.


 19. point skriver: 22 februari, 2014

  17. Maja den första
  Inte många, man skall titulera sig kunglig för en dylik förmån.


 20. ATL skriver: 22 februari, 2014
 21. Regina Lindholm skriver: 22 februari, 2014

  # 17 och #19
  Den svenska avundsjukan sitter hårt i ryggmärgen!


 22. Ann-Marie skriver: 22 februari, 2014

  16 o 17 håller med er men det är ju så det går till i det kungliga sällskapet. Jisses bara hoppa in i ett flygplan till New York så där..för att hälsa på sitt barnbarn….Otroligt…men som sagt bara för vissa av oss att svälja…tar mig för pannan.


 23. Ann-Marie skriver: 22 februari, 2014

  21: Argumentert med den "svenska avundsjukan" används för mycket. Bara för att vi har andra åsikter än vad du har handlar det inte avundsjuka. Regina kom med nytt!


 24. Ann-Marie skriver: 22 februari, 2014

  Fel: Min replik var tillägnat 15 o 17.


 25. ATL skriver: 22 februari, 2014

  Den svenska avundsjukan – Min mamma kom varje gang nar jag fick barn har, tog ledigt fran jobbet, flera ganger var hon narvarande nar jag var pa Stanford Hospital. Eveyone cannot be eqaul, we are all born with different genes, born in different families. How boring if everyone was the same. That is communism. Same number of children, same income, same apartments, same furniture – you could go on ad nauseum. If this was the case, you could never better your lot. Kungaparet har ratt att aka till sin dotter nar hon foder ett barn. As far as I can tell you are not footing the bill for their private travels, except for security. Get over it!!!!! Some of the attitudes on this Forum boggles my mind.


 26. ATL skriver: 22 februari, 2014

  You can all have Obama, he is a one-man wrecking crew.


 27. emma_h skriver: 23 februari, 2014

  17 Maja den 1:a CITAT: Fint att kunna ta ledigt så där från "jobbet" för att kvista över till NY.

  CG tar ingalunda "ledigt"… Han åker dit som regent & hovets nr1 för att inspektera och välkomna den nya tronföljaren/prinsessan – en självklar syssla som åligger varje kungahus överhuvud
  Denna gång är det också del av den obligatoriska bevittnelse-ceremonin (se hovets info om ceremonier) som anpassats så att Statsministern slapp resa fram&tillbaka utan att det gjordes av enbart CG+ansvariga läkare


 28. Brittsture skriver: 23 februari, 2014

  23
  Precis. Det visar att det inte finns några hållbara argument. Det är därför man försöker förminska kritiken med ett ständigt upprepande av ordet "avundsjuka". Eftersom det saknas argument behver man inte ta dem på allvar, de som tjatar om avundsjuka.


 29. Marguerithe skriver: 23 februari, 2014

  "27" emma_h,
  Bra rutet!


 30. Beata skriver: 23 februari, 2014

  25. ATL
  Behöver det heta "avundsjuka"? Alla har bara inte möjlighet att åka utomlands till sina barn och barnbarn när som helst. Kan hända att alla inte har råd med det?
  Tur att mina barn i samma land som jag.


 31. Siv skriver: 24 februari, 2014

  Chethrine, Joleene, Swedellen och Sara-Lee tycker jag skulle vara vackra till Lillsessan! Även namnet Royalissa är fint!


 32. Ultra NIvea skriver: 24 februari, 2014

  Fråga:Kung CG ser alltid mycket gladare ut på bilder i utländsk media än i svenska. Är det en medventen vinkling att alltid visa honom sur?


Annons

Laddar