Kungaparet på Stockholm Water Prize

Kungaparet på Stockholm Water Prize
Annons

ste_kung-carl-gustaf-3

ste_silvia-carl-gustafKung Carl Gustaf delade under torsdagen ut 2013 Stockholm Water Prize. Drottning Silvia var elegant i blått.

Under torsdagen kom kung Carl Gustaf till Stockholms Stadshus, tillsammans med drottning Silvia, för att dela ut Stockholm Water Prize till Dr Peter Morgan. Morgan fick priset för sitt arbete med att skydda miljontals människors liv och hälsa genom förbättrade sanitets och vattentekniker.

Arbetar med vatten

Dr Morgan leder idag Aquamor, en ideell organisation som arbetar med vatten och sanitet i Zimbabwe. Han har tidigare varit forskningschef och ledare för Blair Research Laboratory och rådgivare till hälsovårdsministeriet i Zimbabwe.

Kungaparet anländet

Efter prisutdelningen hölls en bankett i Gyllene salen. Kung Carl Gustaf höll ett tal där han bland annat framhöll vikten av att arbeta tillsammans för att vattenresurserna ska räcka till i en framtid. På bilden här intill ser vi kungaparet anlända till ceremonien och drottningen, klädd i en ljuvlig blå klänning, fick ta emot en bukett blommor.

Annons

ste_silvia-4

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Kungaparet på Stockholm Water Prize”

 1. Tanja skriver: 6 september, 2013

  Dr. Peter Morgan fortjener al den ære og hæder han kan opnå for sit livslange arbejde med at forbedre kvaliteten på det livsvigtige drikkevand og de sanitære forhold for millioner af mennesker i Zimbabwe og dermed også været med til at mindske børnedødeligheden.


 2. Tina skriver: 6 september, 2013

  1 Instämmer Tanja!
  Av egen erfarenhet från Mellanöstern vet jag att utan rent vatten o sanitet så ökar baradödligheten enormt..!


 3. Eva skriver: 6 september, 2013

  Tyvärr överskuggas allt detta viktiga arbete av HKHs otroligt pumpliga uttalanden i samband med Madeleines graviditet. Jag är chockad!

  Kungen kan ju inte tas på allvar. Journalister ger han sig också på, vilket är ovanligt korkat i hans situation som är helt beroende av dem. Jättetråkigt!


 4. Helena M A skriver: 6 september, 2013

  Väl skrivet – informativt och bra!

  Nu kan väl ingen klaga på deras kalender iaf – allt från rundresor i Sverige till Obama-besök, Silvia-hemmet, prisutdelningar och you name it.. 😉


 5. caterineg skriver: 6 september, 2013

  Jag har aldrig varit särskilt förtjust i vår drottning, men med kungens fadäser och underlig humor så tycker jag att drottningen sköter det hela fint, och försöker urskulda kungen i khans klavertrampande. Men man kan undra hur dom har det därhemma, det kanske är rena knivkastningen. Otvivelaktigt är kungen utless på sitt s k jobb, låt honom pensionera sig och flytta till Rivieran.


 6. esse skriver: 9 september, 2013

  #5
  de behöver inte trängas i en tvårummare hemma


 7. Eliana skriver: 9 september, 2013

  De bor inte ihop. De representerar tillsammans och det är Silvias plikt att följa kungen på representationer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar