Kungaparet ska hälsa på hos Máxima och Willem-Alexander

Kungaparet ska hälsa på hos Máxima och Willem-Alexander
Annons

maxima-willem-alexander-kungaparet-ste

Det svenska kungaparet ska på officiellt besök till Nederländerna i april.

Som ni kanske minns var det nya nederländska kungaparet på besök i Stockholm förra året, nu är det ombytta roller. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia avlägger ett officiellt besök i Nederländerna den 4-5 april 2014, på inbjudan av kung Willem-Alexander och drottning Máxima. Även handelsminister Ewa Björling kommer att delta under besöket uppger hovet.

Annons

maxima-willem-alexander-ste

Besöket genomförs med anledning av 400-årsjubiléet av de diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Nederländerna.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Kungaparet ska hälsa på hos Máxima och Willem-Alexander”

 1. Pboo skriver: 18 februari, 2014

  Bra och roligt att Sveriges nära relationer med Nederländerna, på olika sätt inom bl.a. handel, utbyte av yrkeskunnande, diplomatiska förbindelser m.m. uppmärksammas – hoppas det skrivs lite mer ingående om detta i tidningen/på nätet.


 2. Pia skriver: 18 februari, 2014

  Se och lär. Det holländska kungaparet är ett föredöme med sitt chosefria och naturliga sätt visavi de människor de möter i vardag och fest.Kung W-A införde omedelbart vid sitt tillträde enklare hovprotokoll eftersom han är en monark i tiden. Vid vårt hov återinförde Silvia hovningningen trots att drottning Louise (död 1965), tog bort den på 50-talet. Hon tyckte att det var en gammal och stel sed. Hur var det nu kungens valspråk löd nu igen?


 3. Katarinastockholm skriver: 19 februari, 2014

  Jag skrev till "tipsa oss" om den kommande resan. Jag ser ocksa garna att det skrivs mer ingaende om just det har. I april ar det exakt 400 ar sedan avtalet skrevs pa i Amsterdam dar Sverige och Nederlanderna beslot att skicka diplomater till varandras lander. Vi har varit vanner under 400 ar. Sveriges forsta ambassad oppnades i Haag i Nederlanderna.


 4. Bettina skriver: 19 februari, 2014

  Hvilke fornyelser er der egentlig sket i det hollandske kongehus med Willem-Alexander på tronen ? Heldigvis ikke de to-dages statsbesøg!
  Han vil ikke "blande" sig så flittigt i parlamentets arbejde, det er en fornyelse, men kan også betragtes som lidt dovenskab i min optik, for det krævede både tid og interesse.


 5. anders skriver: 19 februari, 2014

  #2
  Hur vet du att drottning Silvia har "återinfört" hovnigningen igen?
  Jag har inte sett att representanter för Svenska folket sjunker ner i djupa hovnigningar inför kungaparet på väldigt länge. Däremot niger väl fortfarande kungligheter inför varandra i inbördes rangordning, och det gör man väl inom dom flesta hoven runt om i Europa.


 6. Hm skriver: 19 februari, 2014

  Varför går det inte att skriva något positivt om andra länders kungligheter utan att racka ner på de egna?


 7. ATL skriver: 19 februari, 2014

  #6 Hm – Jag undrar det ocksa.


Annons

Laddar