Kungaparet tackar för sig …

Kungaparet tackar för sig ...
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia

Holland fabrik drottning Silvia kung carl gustafMöten, en viktig lunch och tillfälle att möta holländarna.
Men också en dag av avsked.
På torsdagen sa det svenska kungaparet adjö till Holland och nära vännen Beatrix.

Precis som de tidigare dagarna var statsbesökets tredje dag, torsdagen, sprängfylld av aktiviteter och möten. Och någon sovmorgon efter onsdagens festligheter på Sociëtet De Witte blev det inte. Istället anlände kungaparet och drottning Beatrix till nordliga Groningen redan klockan tio på morgonen. Men något spår av nattens äventyr syntes knappast. Kungligheterna var i vanlig ordning vackra och pigga och välkomnades till tonerna av “Så skimrande var aldrig havet”. Därefter var det dags att åka vidare till ett fabriksområde där holländarna mycket skickligt framställer biobränslen. Och väl valt anlände de i buss, för att spara på miljön men också för att det är ett så trevligt sätt att åka. I en större buss får de mer kontakt med varandra och kan tala om frågor och intryck på ett sätt som inte är möjligt då de åker i separata bilar.

Annons

Kungaparet tackar drottning Beatrix för ett fantastiskt statsbesök.
Kungaparet tackar drottning Beatrix för ett fantastiskt statsbesök.

Sveriges nationalsång

Annons

Efter att ha hälsat på byggarbetare och lyssnat på seminarium lämnade den svarta bussen industriområdet och körde vidare mot en lunch i landshövdingens byggnad. Efter måltiden gick kungaparet och drottning Beatrix den korta biten från lunchen till Groningens Universitet. På så vis fick de gott om tid att hälsa på lokalbefolkningen. Därefter var det dags att åka vidare till flygplatsen för att ta avsked. Med en orkester spelandes Sveriges nationalsång kysste kungaparet och drottning Beatrix varandra adjö i den strålande solen. Därmed, efter tre intensiva och härliga dagar, var statsbesöket till ända och kungaparet kunde återvända till Sverige.

Av Johanna Fredriksson
Foto: Charles Hammarsten

Svensk Damtidnings utsända Johanna Fredriksson, Charles Hammarsten och Jenny Alexandersson följde kungaparet under hela statsbesöket i Holland.
Svensk Damtidnings utsända Johanna Fredriksson, Charles Hammarsten och Jenny Alexandersson följde kungaparet under hela statsbesöket i Holland.


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Kungaparet tackar för sig …”

 1. Eva, Ystad skriver: 24 april, 2009

  De arbetar mycket vårt kungapar, att de orkar!


 2. Neta skriver: 25 april, 2009

  Ja, det gör dom verkligen. Och sen finns det folk som missunnar dom lite semesterresor då och då.


 3. Lin skriver: 25 april, 2009

  Nu tycker jag att vi har fått tillbaks vår gamla drottning. Hon ler och ser så glad ut.


 4. Stefan skriver: 26 april, 2009

  När man har sett Drottning Silvia på nära håll, ser man att hon ser lite sliten ut. Hon använder väldigt mycket make-up för att dölja det!


 5. Jan och läkarkollegan Kjell skriver: 26 april, 2009

  Man tycker synd om dem, som inte får gå i pension! Hoppas att de snart får njuta av sin ålderdom!


 6. Marianne Olsen skriver: 29 april, 2009

  Det jag beundrar mest med Drottningen är hennes arbete med Childhood! Jag var på en galakonsert som gavs till förmån för just Childhood för snart 4 år sedan ute på Ulrikdals slottsteater, man märkte Drottningens engagemang! Galakonserten med bl.a Niclas Andersson och Kerstin Dellert var helt underbar! Det var nog den bästa konserten jag har varit på!


 7. Sofia skriver: 30 april, 2009

  Tyvärr är vår drottning lite väl sönderopererad nu för tiden.


 8. Gloria skriver: 30 april, 2009

  Jag hade aldrig orkat va drottning. Nej, behöva operera mig och hålla stånd mot en annalkande ålderdom, som aldrig får synas. Fy vilket jobb! Jo, dronning Margrethe kanske jag orkat va. Hon låter ju åldern ta ut sin rätt i viss mån. Det känns skönt att se.Och gubben hennes har sina krämpor.


 9. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 4 maj, 2009

  Jag är den som tycker att vårt kungapar inte jobbar så mycket som de borde för den betalningen de har, dessutom tycker jag inte de är snälla de är ena riktiga egoister. Är det någon som kan tala om vad det är som Silvia gör med Childhodd, skänker hon själv något är det någon som vet det eller ska man bara tycka det är bra att hon ställer upp och läser några rader som någon har skrivit ner åt henne, som hon sedan får apanage för.


 10. Gitte skriver: 5 maj, 2009

  Maggan…Det är nog något som många svenskar frågar sig? Kan det egentligen vara ett ansträngande jobb att bara visa upp sig korta stunder här och där? Visserligen lever de under luppen och är ständigt bevakade och det är naturligtvis jobbigt…Men det jag förknippar mest med våtat “jobbande kungapar” att det behöver ha alla dessa semestrar varje år på dyra lyxanläggningar. Vem av oss andra arbetande svenskar ligger och flaschar oss i lyxlägenheter för flera hundra tusen?
  Jag har länge tyckt att man ska tvinga dem att uträtta mera för det apanage de har..Ge dem arbetsuppgifter som de måste delta i för att förkovra sig..Fattar inte att Reinfeldt och regeringen sväljer så lite motprestation för alla kostnader för kungahuset varje år.


 11. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 5 maj, 2009

  Gitte det är säkert så som du säger, men alla är lika fega ingen vågar säga det rent ut bara hålla på och fjäska och det ligger inte för mig, det är jag för gammal för och har varit med i livet sett alla orättvisor. Det jag reagerar på mest är att Silvia som kommer från mycket små förhållande borde inte ha glömt hur verkligheten ser ut,” livet är mer än att dra på mun och le och säga jag förstår STACKARS BARN.” Hon är så genom falsk


 12. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 5 maj, 2009

  Vem är kvinnan som står snett bakom Silvia hon ser ut som en vaxdocka.


 13. Gun skriver: 5 maj, 2009

  Eva, Neta, Gloria och Maggan ni är så fantastiskt roliga.


 14. sofia skriver: 7 maj, 2009

  vilseledande rubrik på artikeln svenskdam! Jag trodde nästan det var på G att gamlingen abdikerar. Tänk på journalistiken och reglerna kring den!


 15. Christina skriver: 27 maj, 2009

  Det är nästan pinsamt att läsa alla kommentarer där ni ondgör er över vårt kungapar. Er egen okunnighet är så bedövande så man skäms!
  Läs på innan ni börjar sprida trams!
  Börja här t ex http://www.gripsholmsslott.se/monarkinhovstaterna/kungligahovstaterna/ekonomi.4.7c4768101a4e8883780001030.html

  Jag, som faktiskt är republikan(!), tycker att vårt kungapar och kronprinsessan Victoria gör ett utomordentligt bra jobb! De borde få ert beröm istället för okunnigt dravel.
  Däremot tycker jag att man redan nu kunde skriva lag om att kronprinsessan Victoria blir vår sista kungliga regent. Sen ska det bli republik.

  Svensk Damtidning, som dessutom lever på att mjölka ur allt som går ur vårt kungahus, borde kunna gå i framkant när det gäller att sprida kunskap om monarkin & kungahuset istället för att hitta på “nyheter” om att Daniel inte ställer upp för Victoria och andra uppenbara dumheter som radas upp i den här tidningen!
  Bilder på folk i vackra klänningar får nog plats ändå! Bra, tycker jag, för då har jag nåt att titta på hos frissan…..


 16. Marina Petsavano skriver: 2 juni, 2009

  Låt vår kära Kungaparet regera så länge de själva vill! Någon Danne/Victoria effekt, blir ändå inte!

  Det var inte rätt avv daniel att hålla “hemligt sin sjukdom! Victoria bör, antigen abdikera och gifta sig med sin sjuke kille, eller annulera förlovningen snarast möjligt:

  Hon börjar ju bli “lite till åren” åckså.


 17. Sven Dufva skriver: 2 juni, 2009

  Christina har mycket rätt!
  Förresten, jag har funderat vilka saker skiljer en monarki och en republik – och hittat nånting:
  I monarkin kan man inte välja regent eller tronföljaren, men då behöver regeringen och parlamentet acceptera den person tronföljaren har valt att gifta sig med. I republiken man väljer president, men får hustrun (oftast presidenten är en man) “på köpet”. Jag tänker nu främst Frankrike, där man med herr Sarkozy först fick en presidentshustru (som offentligt hade en älskare), sen skilsmässa, sen en annan presidentshustru – som har ett tidigare barn utanför äktenskap och har varit nakenmodell!


 18. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juni, 2009

  Wow Sven Dufva.
  Du är ju ett ljushufvud. Kom du på allt det där alldeles själv??


 19. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Men Demba då 😉


 20. Sven Dufva skriver: 2 juni, 2009

  Ja.a.a – alldeles själv
  Jag är gammal och har mera tid än tidigare att tänka på alla slags saker. Webben är ganska ny bekantskap. Det var ca. i januari jag hittade SvDam:s webbsidor. Då och då genom våren jag har läst era kommentarer om Victoria och Daniel, om förlovningen, om adlig börd – och om det inte går såsom någon av er tycker att det skulle har gått, det är Silvias fel – och varit mycket förvånad. Och sen började jag tänka. Tanken jag skrev 18:16 var nästan färdig några dagar sen, men det där med Frankrike hittade jag idag.


 21. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juni, 2009

  Vaddå Johannes???


 22. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juni, 2009

  Sven Dufva.
  Jag har aldrig skyllt något på Silvia. Vet att vissa här gör det. Men inte jag.
  Det är trevligt att du också vill skriva lite kommentarer. Jag var nog lite ironisk när jag svarade dig. Förlåt.
  Ibland skriver man fortare än man tänker. Ska försöka bättra mig i framtiden.


 23. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juni, 2009

  Ja ja Johannes….ibland gör man bort sig lite. Har du aldrig gjort det??


 24. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Demba. Gör bort sig? Jag tyckte du var rolig. Men jag kan vara lite otydlig med mina budskap ibland. Och naturligtvis gör jag också bort mig.


 25. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Demba igen. Ovanstående inlägg är ju ett tecken på det…
  Du skrev så att säga vad jag tänkte, men inte vågade skriva…


 26. Christina skriver: 2 juni, 2009

  Demba & Johannes!
  Hur vore det om ni skötte er privata korrespondens via email? Jag tror inte nån här känner intresse av att behöva läsa era onödiga kommentarer.


 27. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Christina.
  Här skriver alla vad dom vill. Vi mailar faktiskt också men har mycket att säga varandra.
  Du får skriva vad du vill och vi också.
  Varför är du så sur?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar