Kungaparet tog emot landets landshövdingar

Kungaparet tog emot landets landshövdingar
Annons

kungaparet-hovet

Kungaparet tog under torsdagen emot Sveriges landshövdingar och deras respektive på Kungliga slottet i Stockholm.

Landshövdingarna överlämnade en minnesbok över länsbesöken som kung Carl Gustaf och och drottning Silvia gjorde under jubileumsåret 2013. Det var med anledning av “Kungens 40 år på tronen” som kungaparet besökte Sveriges samtliga 21 län under 2013.

Annons

kung-carl-gustaf-ao

Kungen tackade sedan alla landshövdingar för det engagemang som har gjort resorna minnesvärda:

– Vi har upplevt så mycket och träffat så många länsbor under de här resorna. Det har varit fantastiskt att se vilket rikt land vi har, som vi måste både värna och utveckla. Det finns ett fantastiskt go och en kämparanda i Sverige som vi har fått se, inte minst entreprenörskapet som vi har tagit del av. Vilken bredd! Ni har lyckats med att plocka fram det speciella i varje län och vi har även fått se svårigheter men också de lösningar som finns på problemen. Inspirerande! Sammantaget – stort tack till er och alla era medarbetare som har gjort de här resorna så lyckade.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se och All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Kungaparet tog emot landets landshövdingar”

 1. allegra skriver: 13 januari, 2014

  man ska inte glömma att kungaparet genomförde besöken till ett oavbrutet stenhårt program genomfört till punkt och pricka som ingenting. Är full av beundran för allt kungaparet orkade med.


 2. Linnea skriver: 13 januari, 2014

  Vet Du vad allegra! Jag tror kungaparet orkar för de har så roligt när de är ute och jobbar bland svenska folket.Jag säger som Du! Vilken energi!Medan många svenskar i deras ålder njuter pensionstidens otium så
  jobbar de för sitt Sverige i tiden.


 3. AstridA skriver: 13 januari, 2014

  Lite skillnad mellan kungliga resor och våra resor är det iallafall. Det finns en kunglig stab som förbereder och ivärksätter allt. Inte så påfrästande att resa när man inte ens behöver att stryka sina kläder, eller hur? Gissar att majestäterna är tacksamma. Och tacken till länshövdingarna ger kungen i rena ord. Prydligt samarbete!


 4. kickr skriver: 13 januari, 2014

  AstridA Vad betyder ivärksätter – gör det ont?


 5. liana skriver: 13 januari, 2014

  Nr 3.Har du aldrig hört talas om strykfritt. Det har funnits i ca 50 år och eftersom utvecklingen gjort stora framsteg är materialen numera otroligt behagliga att ha på. De skrynklor som finns slätas ut av kroppsvärmen. Men det är PÅFRESTANDE att behöva stå upp, när man helst vill vila och mycket annat, som du och jag kan tillåta oss när vi reser/semestrar.


 6. Mia skriver: 13 januari, 2014

  Är detta de generösa landshövdingarna som hade givit 1000 kr ur egen privat ficka till Childhood? Alltså 1000 kr tillsammans! Borde landa på ca 47 kr vardera… Är det bara jag, eller är det en snål 70-årspresent? Jag trodde att jag läste fel första gången jag såg det, men som det stod i Svensk Damtidning senare så var det den sammanlagda summan (med utropstecken efteråt).

  Ok, i ett fikarum att man lägger någon tjuga vardera till en stor blombukett till kollegan som fyller år. Men Rikets Drottning, när alla får reda på hur mycket som donerats och med välbetalda statstjänstemän. De kunde lika gärna ha avstått gemensam present.


 7. AstridA skriver: 13 januari, 2014

  #4: kickr: hihi. Jeg er norsk, skjønner du, med svensk påbrå. Av og til blir det litt fel! Og 5 liana: Nei, strykefritt har vi ikke i Norge. haha


 8. caterineg skriver: 13 januari, 2014

  Kungen hr alltid ett märkligt utseende, ser förvånad eller sur ut. Jag såg filmen när han anlände till Sälen med bil, han steg ur bilen, plockade med sitt bagage och vände sig bort från de som skulle hälsa honom och stövlade in i foajén utan att vidare bry sig om de som stod snopna och avvaktande. Märkligt beteende.


 9. Karin Nilsson skriver: 13 januari, 2014

  # 5. Hur tänker du? Du jämför kungaparets arbetsresor med våra privata resor och semestrar?
  Varför inte jämföra dem med verkligt påfrestande arbetsresor i stället?


 10. ClaesVonMonaco skriver: 14 januari, 2014

  catrineg
  ja och ditt beteende att kritisera kungahuset ar verkligen
  markligt beteende………


 11. ClaesVonMonaco skriver: 14 januari, 2014

  tack Allegra mycket bra skrivet !


 12. B.B. skriver: 15 januari, 2014

  # 6 Mia
  Gjorde mig samme tanker, men var lidt usikker på om län og landshövding var det samme.
  Hvis det er disse 21 hövdingar som tilsammen gav 1000 kr., så er det lidt pinsamt, intet mindre. Og jeg forstår ikke, hvorfor de skulle give som privatpersoner (ud af egen lomme/ficka), man må/burde have "en kasse" med penge øremærket til gaver i diverse anledninger !?!
  Det havde været bedre og mindre opsigtsvækkende, at have givet en stor buket blomster og en æske chokolade i stedet.
  At møde op med 1000 kr. på vegne af 21 landshövdingar som en 70-års fødselsdagsgave, det kan man bare ikke, men en bog til Kongeparret i anledning af besøgene i forbindelse med 40-årsjubilæet, var derimod en fin gave.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar