Kungen ändrar regeln för Sofia – får nytt uppdrag

Kungen ändrar regeln – för Sofias skull
Prinsessan Sofia har ett nytt jobb – utanför den kungliga kalendern. Efter kungens beslut har prinsparets roller blivit betydligt friare.
Annons

Sofia har ett nytt jobb! Efter kungens besked, om den nya rollfördelningen i kungafamiljen, tar prinsessan plats som styrelseledamot i Skandias stiftelse Idéer för livet.

Prinsessan Sofias egna ord om det nya uppdraget

Och prinsessan är otroligt förväntansfull inför sitt nya uppdrag.

Annons
Annons

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som Idéer för livet gör. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Kungens beslut öppnar upp för Sofia. Hon kan engagera sig i fler saker som hon brinner för.
Annons

När riksmarskalk Fredrik Wersäll mötte pressen och förklarade innebörden av kungens beslut, att färre antal familjemedlemmar ska ingå i det kungliga huset, passade han på att påpeka att beslutet även innebär att syskonen (Carl Philip och Madeleine) får lite mindre centrala roller ”allteftersom tiden” går.

Kungen i frack och drottning Silvia i rosa aftonklänning vid galamiddagen på slottet.
Det är en allt friare roll som Sofia, Carl Philip och Madeleine får efter att kungen fattat sitt beslut.

Sofias nya uppdrag är ett tydligt exempel på de kungliga förändringarna – och att prinsparet får en friare roll. Även om svenska folket, till en början, trodde att prins Carl Philip och prinsessan Sofia skulle börja anta uppdrag – utanför den kungliga kalendern – längre fram i tiden.

Annons

Kungens förändringar öppnar upp för prinsparet

– I och med att man kommer att fokusera på statschefen och blivande statschefen med familj, så kommer det bli lite friare även för oss, har prinsessan tidigare sagt till Dagens Nyheter.Vi ringer upp hovets informationschef Margareta Thorgren, som berättar att beslutet om prinsessan Sofias nya styrelseuppdrag har planerats under lång tid. Diskussionerna påbörjades innan kungens beslut om den nya rollfördelningen i kungafamiljen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Kungen ändrar regeln för Sofia – får nytt uppdrag”

  1. charlotte skriver: 7 november, 2019

    Vi har världens bästa Kung!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar