Kungen delade ut medaljer i Falun

Kungen delade ut medaljer i Falun
Annons

I helgen delade kungen ut medaljer igen – fast denna gång till ett antal skidstjärnor.

Kung Carl Gustaf närvarade i helgen vid skid-SM i Falun. På bilden här – tagen från hovets Facebook-sida – ser vi hur kungen delar ut pris till Ida Ingemarsdotter efter segern i sprintloppet.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Kungen delade ut medaljer i Falun”

 1. Annelie Gerhardsdotter skriver: 28 januari, 2013

  Det har slagit mig flera gånger bl a i samband med stormen Gudruns härningar i Småland… Tsunamin… OS…men likaså idag igen att när det gäller att stötta då finns Kung Carl Gustav där utan att göra någon större väsen av det ! Men ingen s k folkvald politiker.(Som förmodl hade dragit igång världens pr-maskineri bara för att skryta om att man hade varit där !). Har ni tänkt på det ? Jag är säker på att Drottning Silvia var med någonstans i kulisserna. Men inte nämnde André Pops det faktum att Kungen delade ut medaljerna under (HELA !) SVTs livesändningar ifrån Falun igår ! Jag blir både glad och rörd när jag ser äktheten i sitt engagemang som Kung Carl Gustav visar ! Där fanns det inget fjäsk för kameror ! Inget se på mig ! Bara fokus på idrottarna ! BRAVO !


 2. MargarethaMargaretha skriver: 28 januari, 2013

  Konungen har ju som bekant är, ett stort och genuint intresse för olika idrotter och visar tydligt kungafamiljens engagemang för sport och idrott.Fint att få se foto när han överlämnade medaljerna vid skid SM i Falun.Hedrande kungen! Och Grattis till medaljörerna.


 3. Sthlm skriver: 28 januari, 2013

  #1
  Så sant så sant. Vilken bra sammanfattning! Sverige har en underbar kung, som tåligt verkar stå pall för mediadrevet.


 4. Evita Jansson skriver: 28 januari, 2013

  Vår kung gör fina insatser för idrott och företag. Han representerar hela Sverige och inte bara Stockholm med omnejd.

  Vi är 6 – 7 miljoner svenskar som inte bor i Storstockholm.


 5. Sussie skriver: 28 januari, 2013

  Anja Pärsson nämde i ” Mia på Grötö” att hon verkligen uppskattade Kungaparets närvaro vid tävlingar !


 6. birgitta nilsson skriver: 28 januari, 2013

  ANG Melodifestivalen
  kunde inte ha valt sämre.Såg henne förra gången.
  Bara löjligt trams,och klädbyten.


 7. Matilda skriver: 28 januari, 2013

  #1. Han gör sitt jobb, som så många andra av oss gör – HELA dagarna, måndag till fredag nio till fem.


 8. Olga skriver: 28 januari, 2013

  Ja, tänka sig, man kan inte ha stora förväntningar när man blir så överväldigad av en medaljutdelning.


 9. Annelie Gerhardsdotter skriver: 29 januari, 2013

  ¤8
  Det verkar som du har missat min poäng ! Min kommentar handlade inte så mkt om medaljutdelningen i sig utan om att Kung Carl Gustav har vuxit in i rollen som landsfader, han finns där han behövs – till skillnad från många politiker – utan att vara ‘mediakåt’ (förlåt journalistjargongen). Till skillnad från alla statsministrar, trots att det borde vara en del av arbetsuppgiften ! Å andra sidan kan man inte hinna med allt – därför har monarkin sitt existens-berättigande! Trots att jag är gammal journalist, anser jag att även Kungligheter (för att orka med sitt jobb !) har rätt till privatliv ! Vid en intervju på senaste resan till Korea märktes det hur trött Kungen var på att svara på frågor om han hade ont i foten o dylikt -jag förstår honom ! ¤ 7 Precis Matilda, han gör sitt jobb ! Större fokus på Kungafamiljens arbete !


 10. Karin Nilsson skriver: 29 januari, 2013

  # 1. Hur många drabbade i de katastrofer du nämner tror du blev tröstade av kungen? Ett tal skrivet av någon annan och ett kort besök, vilken betydelse har det när man drabbats? Han har ingen makt och behöver inte ta emot skit av drabbade och deras familjer. Han kan inte förändra någonting, visar upp sig vid katastrofer, och andra får ta allt det praktiska. Hur kan man berömma en statschef för att han orkar dela ut priser en hel dag till idrottare? Läs den kungliga kalendern så vet du om Silvia ärmed eller inte. Hon har väl inte för vana att stå i kulisserna?


Annons

Laddar