Kungen: Estelle och Leonore uppskattar sina hästar

Kungen: Estelle och Leonore uppskattar sina hästar
Annons

leonore-estelle-svt-11

Kungaparet deltog i helgen i friandet av Jockeyklubbens 125-årsjubileum. I talet kungen höll pratade han bland annat om sina kära barnbarn.

Det var ett både personligt och mycket uppskattat tal som kung Carl Gustaf höll i helgen, när Jockeyklubben firade sitt 125-årsjubileum i Stockholm. Kung Carl Gustaf, som är klubbens beskyddare, pratade bland bland annat om sina bägge barnbarn och deras ridintresse:
– Vår familjs yngsta prinsessor, Estelle och Leonore, börjar också så smått vänja sig vid och uppskatta sina egna små hästar, Frossa och Haidi af Gotland. Det är fascinerande att se hur de första kontakterna uppstår mellan dem.

Annons

kungaparet-hovet

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia – i röd spets – ses här tillsammans med Jockeyklubbens ordförande Christina Odenberg som Sveriges första kvinnliga biskop under friandet av Jockeyklubbens 125-årsjubileum på Grand Hôtel i Stockholm. Vi kan också berätta att hon som jockey erövrade titeln Svensk champion tre gånger.

 

carl-gustaf-ste

I talet pratade kungen också om sin egen pappa och hur härligt det är att rida. Ni kan läsa hela talet på hovets hemsida.

Annons

Kungen sa:
– Enligt min mening är det få saker som är mer livshöjande än att tidigt en morgon kunna rida ut på Alvaret på Öland. Att då ensam, tillsammans med sin häst, få uppleva naturen är fantastiska minnen att bevara. Intresset kanske har kommit från min far, prins Gustaf Adolf, som var en hängiven och duktig tävlingsryttare. Och han var dessutom ordförande i Jockeyklubben 1942-1947. Själv är jag stolt att vara dess beskyddare sedan 1973.

heidi

Så här ser Heidi ut.

Av Agneta Nisbeth
Foto: SVT, Kungahuset.se och Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Kungen: Estelle och Leonore uppskattar sina hästar”

 1. A1Fia skriver: 9 mars, 2015

  S säg till att de slutar med buketterna……..
  Ta ett bra initiativ för t.ex Viktorias fond…


 2. Stefan skriver: 9 mars, 2015

  Christina Odenberg har/hade sannerligen många järn i elden. En riktigt strong kvinna! Hennes bror är moderaten Mikael Odenberg fd försvarsminister som hade anständigheten att hoppa av när Alliansen fortsatte det av socialdemokratin påbörjade raserandet av försvaret!


 3. Stefan skriver: 9 mars, 2015

  …Men vi kanske skall tillägga som en viktig komplettering till Svensk Dams artikel: Amatörchampion och inget annat, Proffsen hade och har en helt annan nivå!


 4. signe skriver: 10 mars, 2015

  Så roligt småtjejerna kommer att ha när de blir några år äldre med sina hästar !!! Estelle kan säker börja rida lite redan denna sommar på Solliden !


Annons

Laddar