Kungen hejade fram ett silver i Italien

Kungen hejade fram ett silver i Italien
Annons

Kung Carl Gustaf fanns givetvis på plats när damerna tävlade i stafett under Skid-VM i Italien för att heja på. Sedan grattade han dem till medaljen.

Som vi berättat tidigare har nu kung Carl Gustaf kommit till Val di Fiemme i Italien för att titta på FIS Nordic World Ski Championships. Och han fanns med längs spåret för att bland annat heja på damerna i stafetten.

Annons

På bilden här – tagen från hovets Facebook – ser vi kungen som gratulerar Charlotte Kalla, Emma Wikén, Ida Ingemarsdotter och Anna Haag till silvermedaljen i stafett i skid-VM i Val di Fiemme.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Kungen hejade fram ett silver i Italien”

 1. Annelie G skriver: 1 mars, 2013

  Well done Kung Carl Gustaf ! Så här uppträder en sann landsfader ! Naturlig engagerad och entusiastisk ! Jag blev varm ända in i hjärteroten när jag såg inslagen med dam- och herrlandslaget och vår Kung ! Pricken över i-et var när vår Majestät kramade om våra fantastiska silverstafettdamer efter målgången igår ! Tack till längdskidslandslaget och tack Ers Majestät Konungen för att Ni vågade visa Er uppriktiga glädje inför deras fantastiska insatts !
  Lycka till önskar jag herrarna i dagens tävling !


 2. signe skriver: 1 mars, 2013

  Kungens närvaro betydde mycket för tjejerna !


 3. Linnea skriver: 1 mars, 2013

  Lycka till våra Svenska pojkar i dag! Heja vår Svenske Kung!


 4. pia skriver: 1 mars, 2013

  Northug är odräglig, oförskämd och hans brist på stil är en skam för vårt kära broderfolk. Dessutom tro han att han är rolig. Klumpigt är rätta ordet.


 5. Marguerithe skriver: 2 mars, 2013

  Kungen och Northug kommer bra överens i alla fall. Kungen har bjudit Northug till Slottet och sedan ska dessa två gå ut på Stureplan och “ha kul”. Detta unnar jag Kungen så otroligt väl. Han har absolut inget att förlora på att köra sitt eget race. Det finns absolut ingen anledning att göra det otacksamma folket till viljes och vara deras slav.


 6. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  # 5 Marguerithe

  Knappast! Står något helt annat i länken nedan, bl.a. från Ternert; “– Jag kan säga så här, det vore väldigt osannolikt om det blev så. – Han pratar väldigt mycket den mannen.”

  Northug dissar vår Kung – när Kungen före VM träffat Norghug och skämt-psykat honom genom att säga att Northug såg sliten ut svarade 28-årigen som en barnunge till Kungen; “– Jag ser inte lika sliten ut som honom i alla fall.” Så barnsligt o otrevligt! Vore väl hemskt om inte en man som är snart 70 år (!) ser mer “sliten” ut än en som inte fyllt 30! Men det är klart norrmannen trodde nog, som alla, att vår stilige, snygge, fräscha, s-xige Kung är mkt yngre!

  http://www.expressen.se/sport/langdskidor/efter-guldet—nu-ska-northug-pa-stureplan/


 7. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  # 5 Marguerithe

  I den trevliga intervjun före loppet med Kungen (finns länk i Expressen tror jag och även här till den filmade intervjun) säger Kungen att om KP Victoria vill bjuda in Norghug så får de ha sin egen middag, själv skulle han välja att på Kungamiddag bjuda in det svenska landslaget! Själv tycker jag det var mycket fint av vår Kung och vår KP Victoria att gratta och krama om Northug m.fl. norrmän – det visar på klass och god sportanda! Har inte sett till en enda norsk kunglighet – har jag missat dem – eller har de inte brytt sig om att skicka en enda representant till skid-VM?


 8. Eva M skriver: 2 mars, 2013

  5 Marguerithe skämtar du eller………


 9. Tjohanna skriver: 2 mars, 2013

  Ja, men va fint! Det är sådant man har kungligheter till!


 10. Olga skriver: 2 mars, 2013

  Först är han på skidsemester i Alperna, därefter åker han direkt dit igen för att titta på skidåkning. Jag förstår att det måste vara skönt med lite avkoppling.


 11. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “8” Eva M,
  Nej jag skämtar inte. Northug utmanar naturligtvis men vår Kung är härligt politiskt inkorrekt och jag hade inte blivit förvånad om han hade gått på den norska linjen, det gör jag själv både nu och då. Svenskarna ska alltid vara “småpåvar” i alla lägen.


 12. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “7” PBoo,
  Jag har sett intervjun med Kungen och de svenska spelarna, väldigt trevlig intervju. Kungen trivs, det syns.
  Northug själv berättade dagen innan om denna “inbjudan”, sant eller ej. Tror dock att Kungen kan uppskatta de som vågar gå emot etablissemanget. Han kan få kraft av sådana människor, och orka vidare i det mycket komplicerade landet Sverige.
  Danskarna här skriver hur kul de tycker det är med vår Kungs politiska inkorrekthet och hur han kämpar mot media ibland för att inte kasta något hårt i huvudet eller utbrista i ett primalskrik. Heja Kungen, säger jag.


 13. Hilde skriver: 3 mars, 2013

  PBoo
  Nei ingen fra Norges kongefamilien er på Ski-VM.
  Derimot er kongen i Holmenkollen på verdenscuprenn i skiskyting denne helgen.
  Kronprins Haakon skal på VM i Freestyle i Oslo tirsdag og onsdag.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar