Kungen och Chris laddar för bröllop

Kungen och Chris laddar för bröllop
Annons

Chris O´Neill landade i Stockholm häromdagen och träffade kungen på Stockholms slott för att planera bröllopet i sommar.

Chris O´Neill och prinsessan Madeleine anlände till slottet strax innan klockan nio i går morse.
– Chris är i Sverige med Madeleine och de stannar här veckan ut. De kommer självklart arbeta med planeringen av bröllopet, säger Bertil Ternert, hovets informationschef, till Aftonbladet.

Gör henne lycklig

Chris är mannen som gör prinsessan Madeleine lycklig. Och bröllopet i sommar måste regisseras in i minsta detalj. Inget får gå fel. Även prins Carl Philip var med på delar mötet på slottet, berättar Expressen. Som Svensk Damtidning tidigare berättat – redan i januari – blir en flera dagar lång bröllopsfest. Hovets Bertil Ternert bekräftade då för oss att det blir en smokingmiddag kvällen före bröllopet, den 7 juni.

Annons

Tihi, sa prinsessan. Och Chris övar sitt “ja” på svenska. Den 8 juni blir de äkta makar!

Behåller titlarna

Oavsett var de bosätter sig i framtiden fortsätter Madeleine att vara prinsessa av Sverige, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland. Hennes officiella uppdrag ska också fortsättningsvis betalas av det kungliga apanaget.

Ringen betalade dock Chris för, närmare en miljon enligt Bukowskis smyckesexperter. För det fick Madeleine en fyrkantig diamant i smaragdslipning.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Hovet/Kate Gabor, All over press, Stella Pictures

 

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

49 kommentarer till “Kungen och Chris laddar för bröllop”

 1. Mette B skriver: 27 februari, 2013

  Skal Kongen og Svigermorsdrømmen kanske tale om hans kommende titel ?
  Det er godt han er sin egen boss, så kan han rejse midt i arbejdstiden!


 2. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 1 Mette B

  En ev. titel meddelas nog inte förrän i samband med bröllopet. Igår i Expressens chat trodde man på hertig. Håller med dig, det är mycket bra att han är sin egen, då har han vissa möjligheter att resa mer utan att behöva be om ledigt, men samtidigt krävs i princip alltid av egenföretagare att de arbetar mer och mycket, så han lär knappast kunna komma till alla event i framtiden. Och när P Carl Philip kan utebli från sitt syskonbarns och gudbarns allra första födelsedag för att istället bära öl och åka skidor med sambon och dennes vänner, då kan man knappast kräva att P Madeleine ska komma hela vägen från USA till alla framtida event.


 3. Anna skriver: 27 februari, 2013

  2 Antagligen! Madde får nog dras med Sofia på sin stora dag! Det kanske hon egentligen inte har något emot, men om man ska tro tidningarna är Maddes troliga inbjudan, en inbjudan med armbågen!


 4. Linnea skriver: 27 februari, 2013

  Kanske är det dags för Svensk Damtidning att lägga ned kommentatorsfälten,som kvällspressen fick göra,då kommentarerna blev mobbning och för grova påhopp! Dags att göra något nu!


 5. py skriver: 27 februari, 2013

  Iw 2# lär dig någon gång hon heter Sofia och ingenting annat. utvik kan du själv vara. den som säger det är det. punkt slut! trevlig onsdag alla! py.


 6. AlmondSvenskDamtidning skriver: 27 februari, 2013

  Nu är det Madeleine och Chris som gifter sig och då är det deras önskemål i första hand som är viktigaste att ta hänsyn till.
  Carl-Philip och Sofia måste stå tillbaka med sina önskningar när det gäller någon annans bröllop. Snart kanske de själva gifter sig
  och har möjlighet att forma sitt eget bröllop på det vis de önskar.


 7. eva skriver: 27 februari, 2013

  Om det skulle hända kronprinparet något, innebär det att CP och hans tillkommande skulle inta samma roll som Prins Bertil gjorde gentemot CG?
  Eller skulle man kunna göra en lämplighetsbedömning, där man kanske tycker att M och C vore att föredra?
  Tacksam för professionellt svar och inget personlig svammel..


 8. Eva skriver: 27 februari, 2013

  Det är klart att situationen som uppkommit i kungafamiljen är ett stort problem och ställer sig på sin spets nu inför bröllopet.Dåligt av kungen att inte behandla sina barn lika. Han har alltid skämt bort lille CP och nu ser man resultatet.

  Sofia fick flytta direkt från mamma till den kungliga bostaden.

  Jag förstår att Madeleine är oerhört besviken på både sin pappa och bror och, fast de ska leva i tiden, har Silvia eller Victoria inte något att säga till om. Det är tur att Madeleine hade tillräckligt med skinn på näsan att välja sitt eget liv efter att tvingats avstå från Jonas. CP borde tvingas till detsamma.


 9. Midnattsol skriver: 27 februari, 2013

  6. py
  “Den som säger det är det…” 🙂

  Funkar inte här.. Det är den som viker ut sig är det…
  Och det är inget att bli så upprörd över, Sofia valde ju yrket själv…


 10. Bodil Sörensenbodilso.blogg.no skriver: 27 februari, 2013

  Ni som har så emot att Sofia är fortfarande flickvännen/sambo med Carl Philip kan flytta från Sverige med en gång. Jag gillar alla dom unga svenska kungliga.

  1. Kronprinsessafamiljen: Victoria, Daniel och Estelle
  2. Prinsessparet: Madeleine och Christopher
  3. Prinsparet: Carl Philip och Sofia

  Kronprinsessan Victoria har alltid varit min favorit inom svenska kungafamiljen, fast jag gillar hennes syskon också.

  Jag glädje mig jätte mycket att kolla på bröllöpet till Prinsessan Madeleine og Chris., hoppas det sändes på TV.
  Jag hoppas att efter den 8.juni är det dax med ny forlovning mellan Prins Carl Philip och hans Sofia, dom har väntat länge nu


 11. eva skriver: 27 februari, 2013

  Kära Bodil.
  är du republikan, i så fall är du att gratulera?


 12. Marguerithe skriver: 27 februari, 2013

  “11” Bodil Sörensen,
  En jättebra kommentar! Tack! Så skulle det se ut på dessa sidor, att vi är positiva till vår egen Kungafamilj och hjälper dem på traven. Om man tillåter dem kommer de alla att göra så mycket bra för landet.


 13. C.C. skriver: 27 februari, 2013

  Nu giver de fleste sig ud for at være akademikere her, rigtige akademikere, i modsætning til Chris O’Neill, der kun er en såkaldt halv-akademiker med en BA fra Boston og en MBA fra Colombia Business School.
  Så måske skulle der være en svensk jurist iblandt, som kan forklare om Kongen kan give en amerikaner et svensk hertugdømme/hertugtitel.
  Det skulle Expressen hellere undersøge end alle de gossip-historier de får folk og ikke mindst de, der skriver her, til at tro og digte videre på. 😀 😀


 14. pia skriver: 27 februari, 2013

  11 “Bodil Jönsson” har lite otur när hon tänker, tror jag. Vi lever i ett land med åsiktsfrihet, men det verkar många ha svårt att acceptera. I det läget är det kanske kanske dessa som borde överväga en emigration. Eller…?


 15. signe skriver: 27 februari, 2013

  “2” iw
  Så är det nog !! sofia tvingar sig säkert in på bröllopet och använder sig av C-P för att säga så ! Det är Maddes bröllop och då måste väl hon få bestämma vem hon vill ska komma och vill hon inte att sofia ska komma måste väl hon fatta det och stå tillbaka och låta C-P gå ensam ! Tror att sofia hade vunnit folkets hjärta om hon hade hållt låg profil och stått tillbaka eftersom hon måste ju veta att det finns något som heter hovettikett och vad den innebär !Tänk Daniel klarade det bra och hade tålamod att vänta 8 år på sin Prinsessa och se så bra det blev !


 16. signe skriver: 27 februari, 2013

  9″ Klockrent !
  Förfärligt att sofia styr hela Kungafamiljen ! Tycker också Kungaparet måste sätt ner foten och ge sonen ett ultimatum …antingen behålla sin prinstitel eller sofia ! Deras förhållande är ju inte det minsta stabilt eftersom de bråkat och gjort slut flera ggr. och den sista var väl det längsta uppehållet !


 17. Mona skriver: 27 februari, 2013

  Sofias PR-kvinna borde tala om för henne att hon får alla emot sig om hon försöker ställa till med bråk på Madeleine bröllop. Hur kan man vara så korkad att man skapar bråk på vår kära prinsessas bröllop, nu när det äntligen är hennes tur att fira sin kärlek efter allt hon gått igenom? Ingen kommer ju att ta Sofias parti före Madeleine.


 18. sandra,norge skriver: 27 februari, 2013

  Sorry,men innen 5 år vil dette ekteskapet være et minne blott!


 19. Eva M skriver: 27 februari, 2013

  Vi har ingen aning om hur kungafamiljen diskuterar olika saker. Det blir gissningar från oss. Beträffande prins C-P tävlingskörande 8maj så är det på Solvalla i Stockholm så han hinner dit om han nu skulle välja biltävlingen. Sofia kan inte gå tillsammans med prinsen då dom inte är officiellt förlovade kanske blir det som på dopet att hon får sitta bland vännerna. Prinsessan Madeleine sa tidigt att hon skulle ha näbbar precis som mamma och storasystern.


 20. Mary Kristiansen skriver: 27 februari, 2013

  # 7 Almond:
  Jo, det er M og Chris sitt bryllup, men en prinsesse som ikke har frasagt seg titelen HKH må uansett følge visse regler, fordi en del av kalaset betales av skattebetalerene; Politi, veisperringer, politikere og sjefer i det offentlige som må ta seg fri for å gå i bryllup og sikkert også andre utgifter som belastes skattebetalerne – og resten betaler sannsynligvis kongen. Og da har han mye å si! Hvis det er slik at Madeleine ikke vil ha Sofia der, så kan kongen bestemme noe ganske annet av hensyn til offentligheten og CP, som er nr 2 av de voksne til tronen. Og hvis p CP setter hardt mot hardt, så er jeg ganske overbevist om at
  det kun finnes 2 alternativer:
  1. Han kommer med Sofia
  2. Han uteblir hvis Sofia ikke er invitert
  Tiden vil vise hva som blir facit!


 21. Inge L skriver: 27 februari, 2013

  #16/17 Signe
  Ih guder… nu kan niveauet IKKE nå længere ned, bunden er nået !
  Hvordan kan man skrive sådan noget ubegavet vås, det er jo helt gak-gak!


 22. Elle skriver: 27 februari, 2013

  Chris, Chris,Chris…
  Heter det inte antigen:

  Madde och Chris
  eller
  Madeleine och Christopher?


 23. Singoalla skriver: 27 februari, 2013

  Tänk så mycket man får veta här, nästan som en fluga på slottens väggar …
  Begriper ni inte att ni gör er löjliga när ni uttalar er så tvärsäkert om kungafamiljens åsikter om allt? (Eller Sofias. Tänk om hon inte alls vill gifta sig?) Ni vet inte ett dugg om det.
  Beträffande bröllopet så är Sofia sambo med prinsen. Och accepterad av familjen, med både i Frankrike och på Solliden. Om det finns konflikter kring henne lär vi inte få veta det av kungafamiljen. De har mer stil än att vädra sådant offentligt. Det journalisterna skriver är fria fantasier men här sväljs det med hull och hår!


 24. Pia skriver: 27 februari, 2013

  Han skall enbart vara Herr. Det är Prinsessan Christinas man. Inget annat. Att Madeleine behåller sin titel helt Ok, men hon skall inte lyfta apanaget utan skall kunna klara sig på egen hand. De gånger hon repsenterar Sverige helt ok att hon får “betalt”


 25. Tjohanna skriver: 27 februari, 2013

  Svensk Damtidning. . . allvarlit talat! År det inte dags att börja moderera detta kommentarsfält och stoppa alla påhopp på i synnerhet Sofia Hellqvist. Hört talas om “Nättroll”? Här vimlar det av dem. Att rikta så mycket har mot en ung kvinna, oavsett vad hon har för bakgrund, kan inte vara varken sunt eller publicistiskt motiverat!


 26. Midnattsol skriver: 27 februari, 2013

  Jag ser verkligen fram emot detta bröllop! Madeleine har verkligen fått vänta på sin stora dag, men nu äntligen ska hon få sin Chris! Och klänningen.. Hoppas verkligen att det blir mer “wow”- faktor på Maddes klänning än var det var på Victorias klänning. Jag blev faktiskt besviken på Victorias klänning, hoppas på att få mer glamour av Madde!


 27. Pensionär skriver: 27 februari, 2013

  Är ni verkligen så säkra på att Sofia styr kungafamiljen. I så fall kanske vi inte ska ha något kungahus. Vem vill bli representerad av någon som inte har en egen mening och som står upp för den. President är nog framtiden för Sverige. Då blir nog alla belackare glada.


 28. ingela skriver: 27 februari, 2013

  #11 Bodil Sörensson det finns inget prinspar som heter Carl Philip och Sofia.

  Men det finns en prins Carl Philip och hans sambo Sofia,

  Än är de inte förlovade så ta inte ut saker och ting i förtid.


 29. Karin Nilsson skriver: 27 februari, 2013

  Läste i dag att om Madeleine bosätter sig utomlands förlorar hennes ev. barn rätten till tronföljden. Enligt lagen skall man växa upp i Sverige för att ha den rätten.
  # 5 och 6. Bara för att man inte tycker som ni kan det inte kallas mobbning och grova påhopp! Ingenting av det som skrivs här är ens i närheten av de kommentarer som skrevs i kvällspressen. Det är inte fel att kalla Sofia utvik, det är ju bara sanningen. Om vi tycker att Sofia inte är lämplig som medlem i den kungafamiljen har vi all rätt att säga det utan att bli antastade av er.


 30. sessan skriver: 27 februari, 2013

  Men ni….. Jag hoppas att ni förstår att äktenskapet mellan M och C inte kommer att hålla…. Så vilken j*vla tur att kungen betalat ur “egen” ficka.

  C tycker det är lite spännande för hon är “prinsessa”

  M tycker oj han är ju stenrik och då får jag allt jag pekar på….

  Hejja Victiora Daniel och Estelle, C P och Sofia, ni äger!!!!


 31. Annika skriver: 27 februari, 2013

  Varför gör inte Svensk Damtidning det man påstår, dvs. att kommentarerna ska hålla god ton och vara en nöjaktig läsning – och att de annars riskerar att redigeras eller refuseras? Oavsett vad man anser om vårt kungahus och deras medlemmar, har mobbningen på dessa sidor passerat det anständiga med råge för länge sedan. Men ni verkar släppa igenom vad som helst!


 32. elsalena skriver: 28 februari, 2013

  nr 2: de som talar illa om andra människor gör det för att de själva har ett så fruktansvärt tråkigt o innehållslöst liv-något som verkligen passar in på just dig…


 33. H. Jensen skriver: 28 februari, 2013

  Har Chris mon ikke set et billede af Madeleine med hendes tidligere forlovelsesring? Den store smagradslebet diamant ligner til forveksling den Jonas gav hende, er måske lidt større og med lidt ‘pynt’ ovenpå.

  Hvis Carl Philip har været til stede må det være for at overtale ham til at være best man! Måske endda også grunden til at Chris dukkede op i Stockholm, det forlød ( som altid!), at han var travlt optaget af arbejde i NY.
  Det er jo pinligt, især for ham, hvis CP hverken vil være best man eller kommer til brylluppet !!! Så nu bliver hans NYE ven CP nok alligevel best man. Hvilken amerikansk soapoperette!


 34. H. Jensen skriver: 28 februari, 2013

  smaragdslebet, g’et fik sneget sig for tidligt ind, sorry.


 35. Marguerithe skriver: 28 februari, 2013

  Sverige har utvecklats till ett land där de goda människorna råkar illa ut.
  På dessa sidor är ju sagorna “Kejsarens nya kläder” alternativt “Askungen och de elaka styvsystrarna” fullt utvecklad verklighet. Det är inte konstigt att danskarna här ironiserar över svenskarnas naivitet och/eller mycket medvetna förföljelse mot vissa. Allt åsiktsfrihetens namn.


 36. signe skriver: 28 februari, 2013

  “18” Mona
  Din kommentar var det bästa hittills ! sofia vet att Madde inte gillar henne eller vill ha med ! det bästa vore om sofia backade och avstod bröllopet ! det skulle ge henne många fler pluspoäng !


 37. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # Marguerithe:
  Bra kommentar! Det er mye dumt og ødeleggende som er gjort i utringsfrihetens navn! Men det blir ikke mer moralsk likevel! Her er mye ondskapsfullt og mye “medvetna förfölgelse” – spesielt ille er den evige skitsvertingen av Sofia gjennom mange år. Det er det som blandt psykiatri-ekspertene kalles systematisk og i dette tilfellet også offentlig mobbing. Og på nettet er dette netthat. Jeg er nesten sikker på at Sofia ville ha vunnet rettsaker om hun hadde brukt advokater. Særlig når hun er i en så sårbar situasjon som er forårsaket av at hun er prinsens kjæreste. Nå er hun ikke kongelig, ikke forlovet med prinsen, kun hans hjertenskjær. Det er hjerteskjærende å se hvordan denne unge kvinnen sages, latterliggjøres, idiotforklares, anklages for å være heks (hex), kun for sin kjærlighets skyld! Tragisk gjort av tantene her!


 38. Olga skriver: 28 februari, 2013

  Till 11 , Bodil –
  Ska halva av Sveriges befolkningen flytta utomlands nu :))) ? Vad ja vet, alla ” härskare ” i alla tider ville ha mera befolkning för att detta betyder mera skattemedel fr. undersåtarna, mera lyxliv för de…Titta bara , hur gärna vill bli de ex-kungliga italienska, grekiska osv osv just ” riktiga ” …”kungliga ” utan folk och land betyder ingenting alls för att det är de som försörjer alla kungahus…Och Du vill ju minska deras levebröd ))))


 39. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 17 Signe, # 18 Mona.
  Har dere vært inne i hodene til Madeleine, CP, Sofia og kongeparet? Hvis jeg skal være snill, så er deres kommentarer dikt og fri fantasi, men egentlig er det ondskapsfull produksjon av løgner og rykter!
  ¤ Hva får dere til å gjøre slikt?
  ¤ Hvorfor har dere behov for å være så ondskapsfulle?
  Tyder på at # 33 elsalena har rett i sin kommentar?
  Signe og Mona bør også tenke gjennom # 28 Pensionärs kommentar, som påpeker Signe og Monas manglende logikk


 40. Olga skriver: 28 februari, 2013

  Till #9 , Eva – håller med …
  Tycker också att P.M var orättvist behandlad i hela det med Jonas
  ( både de två faktiskt ) …
  Kungen kanske försöker hela tiden kompensera P.CP för borttagna möjligheten att bli framtida regent …resultaten blev lite sådär för oss, utomstående …


 41. pia skriver: 28 februari, 2013

  “Expressen” publicerar idag en smygtagen film där Peter Jöback träffar det blivande brudparet. Inte mycket undgår sensationspressen. Ska vi därigenom ana oss till att Jöback ska medverka vid bröllopet, eller? Madeleine röker, Chris röker och Madeleine halkar, medan Chris går sin väg och prinsessan trippar efter så gott hon kan. “Svärmorsdrömmen” kunde ju ha erbjudit henne sin arm, men han är väl inte van vid snö kanske.


 42. Malou skriver: 28 februari, 2013

  Vilket tjat om Madeleine skall bjuda Sofia eller inte på sitt bröllop.
  Gillar Madeleine inte Sofia så behöver hon väl inte bjuda henne.
  Det är ju hennes bröllop. Vill sen inte hennes hallstarrige bror gå så får han väl låta bli.


 43. ingela skriver: 28 februari, 2013

  #18 Mona det bästa jag läst på länge!

  Kunde ju även hennes mentor prins Daniel ha upplyst henne om också tycker jag. Han gör ett mycket dåligt jobb som mentor.


 44. Linnea skriver: 28 februari, 2013

  UNDRAR? Sofia ,vad har denna unga kvinna gjort Er,som skriver så hatiskt om henne.Hon har en fästman.men ingen av Er vet,om de någonsin gifter sig,om hon någonsin önskat sig bli prinsessa.här blir hon anklagad,rakt ut i luften,om saker som ingen av Er vet något om.är så ledsen läsa detta obegåvade dravel.Rena förföljelsen, av en kvinna Ni inte absolut inte vet något om.


 45. pia skriver: 28 februari, 2013

  45 “Linnea” Jag tänkte inte kommentera dig eftersom jag inte tror att det är någon idé, men “..detta obegåvade dravel…” när det gäller saklig och befogad kritik. Vet “Linnea” vad ordspråket:”Man ska inte kasta sten när man sitter i glasskåp”, betyder? Annars, ta reda på det.


 46. pia skriver: 28 februari, 2013

  9 “Eva” Jag håller med och har också haft samma fundering, som 41 “Olga”: Tycker kungaparet synd om Carl-Philip för att Victoria blir regent? Vi ska alla, inklusive prinsen, tacka vår Gud för att det blev så. Övriga kommentarer överflödiga.


 47. Tina skriver: 28 februari, 2013

  46. “Kasta inte sten när du sitter i……GLASHUS..!
  Ta lärdom Pia..!


 48. Linnea skriver: 28 februari, 2013

  46. Pia! Just det! Kasta inte sten när Du sitter i glashus!!
  Kan Du? Den som är utan synd kastar första stenen.!.


 49. PBoo skriver: 28 februari, 2013

  # 42 Pia

  Har nu sett filmen. Vilka lustiga klagomål! Chris går bredvid P Madeleine på hennes högra sida och håller i papper m.m. i vänster hand när P Madeleine halkar till lite – tycker du då han skulle ha släppt allt för att grabba tag i henne när hon överhuvudtaget inte var på väg att ramla?! Var en trevlig film där både P Madeleine och Chris kramar om Peter Jöback. Enligt Expressen känner P Madeleine och Peter Jöback varandra sen tidigare och enligt Expressen ses valet av Peter Jöback att sjunga på bröllopet därför som självklart.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar