Kungen på scoutresa

Kungen på scoutresa
Annons

kungen-hovet

Kung Carl Gustaf har precis varit på en scoutresa i Filippinerna tillsammans med World Scout Foundation.

Under kungens resa i Filippinerna besökte han bland annat ett scoutläger i Mount Makiling där omkring 7.000 scouter deltog. Där fick han se exempel på enkel vattenrening och under eftermiddagen i Manila fick kungen träffa scouter vars liv har förändrats genom Ticket to Life Project. Ett projekt som scouterna driver sedan flera år tillbaka och vars mål är att skapa ett bättre liv för gatubarn.

Annons

kungen-2-hovet

Kungen besökte under söndagen staden Tacloban som drabbades hårt av tyfonen Haiyan den 8 november förra året och tog del av av de samhällsinsatser som scouterna gör och har gjort i samband med räddningsarbetet och återuppbyggnaden av staden.

Den 28 januari har kungen uppdrag hemma i Sverige igen, bland annat ska han och drottning Silvia delta i Kungl. Skogs- och lantbruksakademiens högtidssammankomst i Stockholms Stadshus.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Kungen på scoutresa”

 1. KatarinaSweden skriver: 27 januari, 2014

  Tack kungen för ett fantastiskt jobb inom soutrörelsen!


 2. Tulla skriver: 27 januari, 2014

  Ja spejder/scoutlivet er sundt for både børn og voksne … og kongelige forstås.
  Synd at ingen af de kongelige i de yngre generationer har været scouter!
  Nu bliver de højst protektorer/beskyddare uden eget kendskab til at være det.


 3. Gunnel skriver: 27 januari, 2014

  Bra jobbat Kungen!


 4. Emma1 skriver: 27 januari, 2014

  Måste vara bra mycket intressantare att åka ut i världen och se vad scouterna gör i stället för att delta i tråkiga högtidssammankomster.


 5. Kerstin Bergström skriver: 27 januari, 2014

  Alltid roligt att se ,när kungen är på scout läger.Det här var nog riktigt intressant och se hur de har det efter tyfonen.


 6. Eva H. skriver: 27 januari, 2014

  Varför har kungen inte lyckats övertala ngn av ättlingarna att gå in i scoutrörelsen. Sjöscouterna borde väl ha passat Carl Philip ?!


 7. Birgitta skriver: 27 januari, 2014

  Helt plötsligt börjar alla skribenter ta efter engelskan med in framför större öar. I Sverige har vi alltid sagt på Filippinerna, på Kuba, på Tyresö, på Lidingö, på Haiti etc, etc. Varför tar vi alltid efter andra? i låter konstigt här.


 8. Ingrid skriver: 27 januari, 2014

  The King Can Do No Wrong, roligt smeknamn taget från annat sammanhang i dagens New York Times.


 9. christinavideotron skriver: 27 januari, 2014

  #7Birgitta. Engelskan har allt mera influens på andra språk, inte bara på svenskan. Jo, det är synd. Jag är ofta uppretad på ord som används i Svensk Damtidning , kanske för att de vill visa sig fina och internationella, men varför inte i stället använda den svenska motsvarigheten. Har för länge sedan uppmärksammat det i spalten och fick höra att så här heter det. Svenska språket har med andra ord urartat.


 10. Maja den första skriver: 27 januari, 2014

  #7. . . I Filippinerna, I Kuba eftersom de är nationer… Liksom I Sverige osv.


 11. realist skriver: 27 januari, 2014

  hemma bra men långt borta bäst


 12. Karin Nilsson skriver: 27 januari, 2014

  Kungens entusiasm för scoutrörelsen är ett privatintresse och kan inte ses som statschefens representation för landet.
  Jag har ingenting emot scoutrörelsen, tvärtom. I min närhet och vänkrets finns det många vuxna som på sin fritid engagerar sig och ställer upp frivilligt inom kåren.


 13. Anna skriver: 28 januari, 2014

  #12. Karin Nilsson

  Envist fortsätter du tjata om kungens scoutande som något privat. Envist fortsätter jag fråga dig: När på dygnet eller året är kungen privat så han kan odla sitt scoutingintresse?


 14. Sthlm skriver: 28 januari, 2014

  Heja kungen, ett viktigt uppdrag! Håller med om att det är anmärkningsvärt att kungen inte lyckats få med något av barnen i scoutverksamheten.


 15. Karin Nilsson skriver: 29 januari, 2014

  # 13. S.k. kung är han väl dygnet runt året om. Som s.k. statschef kan han sova sina nätter lugnt, oberoende av vad som än händer i riket. Han har inget ansvar för någonting och får inte blanda sig i vare sig rikets politik och ekonomi. Han är privat då han inte representerar Sverige officiellt och scouting hör inte till hans reglerade officiella uppdrag! Tycker du att till ditt lands statschefs officiella uppgifter hör scouting är det upp till dig.


 16. Anna skriver: 29 januari, 2014

  #15. Karin Nilsson
  Alltså var det privatpersonen Carl Gustav Bernadotte som var på scoutingmöte? Känns det ok för dig?
  Vad menar du med ”s.k” kung och ”s.k” statschef? Är han inte kung och statschef? Vad är det jag har missuppfattat med hans officiella ställning?


 17. Karin Nilsson skriver: 29 januari, 2014

  Skrev jag att det var "privatpersonen" som deltog på scoutmötet?
  Jag skrev att det är hans fritidsintresse och att deltagande skall räknas som fritid och inte som arbete och representation för Sverige. Du kanske räknar hans fasanjakter som statschefens uppdrag också?
  En statschef som inte ens får uttala sig i viktiga frågor om styrande av landet är för mig en s.k. statschef. Kung som officiellt yrke hör inte till ett demokratiskt samhälle på 2010-talet.
  Och naturligtvis vet jag att det är hans officiella ställning men det hindrar inte mig att påstå att han som alla andra har fritid och fritidsintressen. Diskussionen är slut för min del.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar