Kungen vägrade att prata om förlovningen

Annons

kungen

Det må ha varit uppsluppet och vänligt på förlovningsdagen. Men nu vägrar kungen att prata om både förlovningen, blivande svärsonen och kronprinsessan Victorias kärlekslycka.

Kung Carl XVI Gustaf har haft en hektisk vecka. Han hann knappt hem från scoutmötet i Thailand förrän det var dags att välkomna sin nye svärson in i familjen. Det gjorde kungen med bravur! Med innerlig värme höll kungen ett tal i tv där han offentliggjorde dotterns, kronprinsessan Victorias förlovning.
Två dagar senare fanns vår regent på plats i Skåne där han besökte lantbruksuniversitetet i Alnarp med anledning av en jordbruks- och trädgårdskonferens.
Pressuppbådet var stort och förväntningarna var höga på att kungen skulle ge några kommentarer kring förlovningen.
Men kungen vägrade envist att svara på några frågor om förlovningen, sin blivande svärson eller dotterns kärlekslycka.

Kungen hälsade på Carl Philip i Alnarp

Kungen hälsade på Carl Philip i Alnarp

Pratade i enrum med Carl Philip

Däremot blev det ett kärt återseende för pappa och prins Carl Philip, som studerar på skolan. De hade så mycket att diskutera att åhörarna i aulan ombads lämna far och son i fred, så att de kunde tala ostört med varandra.
Kanske fick prins Carl Philip “bannor” för sin utekväll i Skåne, som en uppmärksam gäst förevigade med sin mobilkamera. Prinsen satt ju både nära och länge tillsammans med en brunett …
Självklart hade också kungen ett och annat att berätta för Carl Philip om storasyster Victorias och Daniels förlovning. Information avsedd endast för familjemedlemmars öron!
Kungasonen får ju en ny kollega – och blivande svåger – vid namn Daniel Westling!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar