Kungens egna ord om nära vännens bortgång

Kungens egna ord om nära vännens bortgång
Vackra ord.
Annons

kung-carl-gustaf-ibl-8

Sent under gårdagskvällen fick kungen veta att bästa vännen Noppe Lewenhaupt gått bort. Nu kommenterar han det jobbiga beskedet för Aftonbladet. 

– Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans. Han var i ordets rätta bemärkelse en riktig spjuver, en riktigt god kamrat och vi har haft många goda skratt tillsammans, säger kungen till Aftonbladet. 

– Jag sänder en tanke till hans hustru Lee och alla som stått honom nära, fortsätter han.

Kungaparet arbetade på skilda håll under gårdagen, men drottning Silvia kom hem sent under kvällen och kunde stötta kungen. Under dagen, kort efter det tuffa beskedet, befinner sig kungen i Lahtis för FIS Nordic World Ski Championships.

Annons

Foto IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Kungens egna ord om nära vännens bortgång”

 1. Marguerithe skriver: 2 mars, 2017

  En statschef kan inte gå hem och sätta sig för eftertanke och sorg. Han eller hon måste utföra sina uppdrag oavsett vad som händer. Den pliktkänslan ska respekteras.


 2. Annakf skriver: 2 mars, 2017

  Tror det är bra för kungen att vara i Lathis, bra distraktion med spännande sport som han gillar. Såg att han var där under damstafetten som just avslutades.
  Måste kännas tungt att två vänner gått bort så snart efter varandra.


 3. kerstin bergström skriver: 2 mars, 2017

  Marguerithe ,Helt korrekt.


 4. Alexandra Tillman skriver: 2 mars, 2017

  Den andre mars år 2017 var året då Stockholms nattliv förlorade sin Kung “Noppe” Lewenhaupt. Trots all glamour så var han en vanlig och ödmjuk människa med stort hjärta. Vår Konung har misst en sann vän men jag hoppas att livet så en dag kommer att gå vidare, men “Noppes ande kommer alltid att vaka över Stureplan och Stockholms nattliv. Må champengen flöda och livet gå vidare. Vila i frid Sveriges meste krögare, Greve, entrepenör och Kunga vän du förbliver vår älskade “Noppe” för hela Sverige.


 5. Barbbara skriver: 2 mars, 2017

  Om Silvia stöttar måste hon följa med till Lahtis


 6. Obs skriver: 2 mars, 2017

  Alexandra Tillman

  Så fint skrivet.


 7. betty skriver: 2 mars, 2017

  Jag tycker att det är lite burdust att sticka en mikrofon under näsan på kungen när en av hans närmaste vänner nyss avlidit, i synnerhet på en skidtävling och be honom uttala sig. Så fort som någon kändis dött så ska alla möjliga uttala sig, vare sig de har varit vänner eller inte. Låt kungen vara ifred såna gånger, be honom tala om skidtävlingen i stället.Visa lite hänsyn, hans privata vänner är hans och ingen allmän egendom.


  1. Anna skriver: 3 mars, 2017

   Instämmer


 8. caterine skriver: 3 mars, 2017

  Alldeles riktigt, Betty, hans besök på skidtävlingen är inget officiellt åtagande och han är där privat så låt honom vara ifred.


 9. undrende skriver: 3 mars, 2017

  Der tror jeg du tar feil caterine – Ski VM er nok en officiell representasjon på lik linje med OL besøk – dette kan nok ikke kalles privat !


 10. caterine skriver: 3 mars, 2017

  Kungen har bara rena statsuppdrag, som finns reglerade och som han måste genomföra. Statsbesök, konseljer, mottagande av utländska sändebud. En skidtävling är inget officiellt uppdrag.


  1. Mona skriver: 3 mars, 2017

   Jo det är det.Ingår i kungens representativa åtaganden.
   Finlands president satt med kungen på läktaren.


  2. emma skriver: 3 mars, 2017

   kungen och hans familj har verksamhet av betydligt mer varierande slag än så året om
   att bevista sportevent gör han aldrig privat utan som kung å sve´s vägnar i synnerhet vid os vm em liksom inrikes vid sm och världscupen vasaloppet

   han som statschef är för övrigt offentlig 24/7 365 utanför hemmets väggar – därför försörjs han både på o av jobbet enligt ö-k m staten
   nån slags privatliv m avkoppling ser han väl ändå till att få


 11. PernillaA skriver: 3 mars, 2017

  Aexandra Tilmann, vackra ord!


 12. caterine skriver: 4 mars, 2017

  Nej Mona, det r ett privat intresse, låt vara att svenskarna tycker att det kan vara viktigt att han tittar på, men det är inte alls ett krav. Där har ni fel.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar