Kungens födelsedagspresent: Drottning Silvia i marmor

Kungens födelsedagspresent: Drottning Silvia i marmor
Annons

kungaparet-hovet

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har avtäckt en ny marmorbyst som skapats av en italiensk skulptör i samband med drottningens födelsedag.

Drottningen och kungen ses här vid den nya marmorbysten. I samma salong, Victoriasalongen på Kungliga slottet, finns också en byst av kung Carl Gustaf som var en gåva från Silvia och företrädare för svenskt näringsliv i samband med kungens födelsedag 2006.

Annons

silvia.hovet

Det var i samband med drottningens sjuttioårsdag 23 december 2013 som marmorbysten avtäcktes. Den nya bysten är en gåva från kungen i samband med födelsedagen 2013. Bysten är gjord i carraramarmor av den italienska skulptören Giancarlo Buratti.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Alexis Daflos, Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

84 kommentarer till “Kungens födelsedagspresent: Drottning Silvia i marmor”

 1. Tove skriver: 9 januari, 2014

  Håper virkelig han(Kungen)gav henne noe annet også!!
  Fryktelig presang fra en ektemann dette her….selv om han er konge!


 2. Kristine, Oslo skriver: 9 januari, 2014

  Kanskje hun ønsket seg det?


 3. Hanne J skriver: 9 januari, 2014

  Fin gave fra ægtefællen, Kongen …… og Riksdagens/Regeringens gave kunne have været et portræt, istedet for den klodsede lampe i messing (?) !!!


 4. Orolig skriver: 9 januari, 2014

  Nutiden påverkar mer än en byst någonsin kan göra.
  Hoppas hon kan reda ut sina ställningstaganden och deras ageranden med n….modellen i kungahuset , annars kommer den minna oss om mindre ljusa minnen.


 5. Lena h skriver: 9 januari, 2014

  Mycket vacker byst. Nästan för vacker. Jag tror att kungen känner på sig att kungahuset står på en mycket osäker grund i år och vill lämna något till eftervärlden. Stackars kungen, det säger jag bara. Och naturligtvis Silvia som har gjort vad hon har kunnat framför kulisserna.
  Tyst och stilla inför offentligheten.


 6. Titti W skriver: 9 januari, 2014

  #4 Orolig
  Håller verkligen med dig!

  Att ge drottningen en byst i födelsedagspresent och vice versa – så trist och så egotrippat!


 7. AstridA skriver: 9 januari, 2014

  En byst? Och året är…ehhh…1713? Aldri i livet om kong Harald hadde gitt dronning Sonja en byste av henne selv! Jag har alltid gillat svenska kungens personlighet, men nu är väl gränsen för högfärdighet nådd? Löjligt i vår tid. Ett porträtt hade dugit.


 8. Humaniora skriver: 9 januari, 2014

  Carl Gustaf vill nog förära sin hustru med detta ståtliga "monument"!
  – I vetskap om hennes betydelse ss tolerant och tålmodig maka……. liksom en värdig och moraliskt föredömlig representant för monarkin. Under intervjun som visades juldagen, sa CG bl a att han inte ångrar någonting…………………….hur står det egentligen till med det goda samvetet!!??


 9. Pallesen skriver: 9 januari, 2014

  Dronning Silvia har sikkert også fået en gave, der er mere almindelig, som mænd giver deres koner på en rund 70-årsdag. Men netop Sveriges konge ved, at småligheden råder i landet og at skulle DS have en buste i levende live, så måtte det blive fra ham.
  Th. Kluges familieportræt var en gave til DM på hendes 70 årsdag fra en anonym fond/giver og fra Staten/skatteborgerne fik hun en renovering af Fredensborg Slots haveanlæg = ca. 50 millioner kr.
  At Kongen også selv måtte betale for sin 40-årsjubilæumsrejse rundt til svenske län gav genlyd udenfor landets grænser! Vil sikkert også fremgå i historiebøger engang.
  # 4 "Orolig"
  Hvem gemmer sig bag "Orolig" ???? Der står klart og tydeligt, at NAVN er obligatorisk, så din kommentar burde slet ikke offentliggøres!


 10. rosa skriver: 9 januari, 2014

  Pinsamt och tragiskt. Tanken går osökt till diktaturstater.


 11. Emy skriver: 9 januari, 2014

  I vår tid av kulturell o politisk turbulens är Kungahuset en livsviktig enande faktor för oss svenskar.
  Aldrig har monarkin varit viktigare!


 12. Marguerithe skriver: 9 januari, 2014

  "8" Humaniora,
  Jag tycker det är ganska smart av Kungen att säga att "jag ångrar ingenting". Då har den klåfingriga median inget mer att hämta. Han menar ju också att man inte kan ta saker känslomässigt, då går det inte att ha en offentlig roll. Det är bara framåt som gäller för honom.


 13. Halina skriver: 9 januari, 2014

  Jag tycker det är ok
  Det är bra födelsedag present
  Annars vad ska han köpa till henne ,hon hor allt

  Många hälsningar till Kunga familj


 14. DesiréeSvenskDam skriver: 9 januari, 2014

  Håller med #6,7 och 8. Vad är detta?
  #11 Nej, kungahuset är verkligen inte viktigt!


 15. Kristine skriver: 9 januari, 2014

  Emy, håller med dig. Jag gillar ståt och pompa. Så fint att föreviga vår drottning i marmor. Det måste kännas fantastiskt för henne att nu få finnas i all evighet.


 16. Marguerithe skriver: 9 januari, 2014

  "11" Emy,
  Wow, din kommentar tas tacksamt emot. Monarkin har aldrig varit viktigare för svenskarna än nu. Jag har kämpat här i 3 år för att försöka övertyga om detta.


 17. Gunnel skriver: 9 januari, 2014

  Ha, ha, varför skulle kungafamiljen visa upp vad de ger PRIVAT bakom kulisserna? Jag är tämligen säker på att detta är något de kommit fram till tillsammans. Låt oss fundera…. Om sisådär 200 år kommer kanske denna byst att vittna om en svunnen tid och då kommer Sveriges folk säkerligen att prata om den fantastiska Drottning Silvias kärleksgåva från sin make. Ingen blir profet i sin hemstad eller i sin egen tid…


 18. Humaniora skriver: 9 januari, 2014

  12 Marguerithe! Förstår vad du menar och det kan förvisso förhålla sig så………ren överlevnadsinstinkt! Såg en intressant dokumentär om Liv Ullman igår och hennes relation till den mytomspunne och "geniale"? demonregissören Ingemar Bergman….mycket intressant!
  Ingemar, har jag förstått, var en mycket komplicerad person som de flesta som vet inte vågar bekräfta……i sin vördnadsiver att ge honom i det närmaste gudomliga epitet……?? Liv U uttryckte bl a vikten av att kunna "släppa taget" om det förgångna…..mycket insiktsfullt och jag tror att alla vi människor behöver, för att frimodigt gå vidare och framåt i livet……."släppa taget" om förgången tid. -Det är mental sundhet och i vissa fall en ren överlevnadsstrategi! Däremot kan man inte alltid "vända blad"……
  vissa händelser måste, för själsfriden, dessförinnan bearbetas!!


 19. Orolig skriver: 9 januari, 2014

  Är det Rumänien?


 20. Pia skriver: 9 januari, 2014

  Om jag läser rätt innantill så var Silvia först med idén. Kungen har kanske ingen fantasi. Det finns människor som saknar den egenskapen. Men visst känns det lite motsägelsefullt med tanke på detta olycksaliga valspråk C-G har som en skugga över sig. Marmorstaty är 2013; knappast "i tiden". Stackars kungen – fel igen.


 21. Hm skriver: 9 januari, 2014

  Varför måste ni bekymra er om drottningens presenter, ni är ju varken betalare eller mottagare. Säkert fick hon också något mer personligt och inte heller det har vi något att göra med.


 22. Louise skriver: 9 januari, 2014

  Kongen har en god smag, det samme vil jeg ikke sige, når
  det gælder regeringens gave. ‘Marmorbysten’ passer ind i
  slottets interiør, det samme kan ikke siges om lampen,
  helt enig med Pallesen.
  Intet kongehus oplyser om deres helt personlige og private
  gaver til hinanden
  Jeg har forøvrigt lært meget om svensk mentalitet ved at
  klikke ind og læse anonyme kommentarer her. Det er lidt andre udtalelser end, når man møder svenskere på Louisiana
  og i Tivoli face to face !!!


 23. Kerstin Bergström skriver: 9 januari, 2014

  #18 Humaniora Din sista mening,förstår vad du åsyftar på,men det är en sak mellan berörda parter och inget mellan kungen och folk som håller till på dessa sidor.


 24. Marguerithe skriver: 9 januari, 2014

  "18" Humaniora,
  Håller helt med dig. Att bearbeta känslor är livsviktigt för att kunna gå vidare enligt mig också. Jag tror att Kungen med sin komplicerade uppväxt har svårt just för det. Hans mor kunde inte tala om känslor, man fick inte nämna den bortgångne pappan m m. Både Kungen och hans systrar har nog haft komplikationer efter detta senare i livet.


 25. Lena Ekelund skriver: 9 januari, 2014

  Hon har varit en fantatisk hustu till honom, hon var verkligen värd detta!


 26. lisa larsson skriver: 9 januari, 2014

  Va !!!!! För Sverige I Tiden ? OCH beträffande Sofia H. så har hon mer bakom pannbenet, än de flesta som skriver insändare i SD: (ja, inklusive mig) !


 27. Linnea skriver: 9 januari, 2014

  När jag ser Kungaparet tillsammans på bilden vill jag önska dem ett 2014 med hoppfullt förtecken i det privata livet.Nytt litet barnbarn att lära känna. Förlovning och bröllop för sonen.Hälsa och styrka att fortsätta sitt värv i offentligheten.Kungen har lovat fortsätta sitt värv för Sverige.Han kanske visat avoghet mot en del personer och företeelser men han talar alltid väl och med respekt och tillgivenhet om sitt land och människorna han möter på sina resor i bygderna och under andra former.Ser honom som en god ambassadör för Sverige.Samma respekt han visar för sitt land och folket tänker jag fortsätta ge honom. Trist att inte alla förstår och uppskattar det goda arbete han utför. Han har uttalat värvet vara både spännande och ger honom mycken glädje.Han är snar 70 år och fortfarande har han både spänst och pondus.Jag gillar Carl Gustaf.Han är inte felfri! Men vem är det? Den som bara letar efter fel finner inget annat, skaldade kloke Alf Henriksson.


 28. Netta skriver: 9 januari, 2014

  Med Sverige i medeltiden.


 29. Mia skriver: 9 januari, 2014

  Drottning Sofias diadem? Hade varit ännu läckrare och mer passande med det brasilianska. Det väger tre kilo och det var strongt av henne att ha det under hela kronprinsparets bröllop 2010.


 30. Mats Nilsson skriver: 9 januari, 2014

  Det hela är en social teater med djupt tragiska personliga bottnar.
  Kanske vore det bäst att inte kommentera alls – men de kungligas uppenbara lidande i vad som är monarkins 1000-åriga slutfas där de visas mindre och mindre respekt gör verkligen ont!

  Monarkins som institution har blivit alltmer förljugen och falsk.

  Kejsarens nya kläder ?


 31. Sthlm skriver: 9 januari, 2014

  Nej, det här tror inte jag på, men visst kan det vara så att kungen har betalat statyn. Nog tror jag att kungen har gett sin älskade hustru något helt annat som undersåtarna aldrig i livet kommer att få veta, eftersom hysch, hysch, hysch är vad som råder i det svenska kungahuset.


 32. MargarethaMargaretha skriver: 9 januari, 2014

  En fin gest av kungen inför drottningens födelsedag.
  11 Emy m.fl. håller med Er.
  Skulptören Burattis skicklighet avspeglar och levandegör drottning Silvia på ett förnämligt sätt.Vår röriga tid behöver behålla kultur och markörer.Monarkin är en viktig del för Sverige.


 33. Maja skriver: 9 januari, 2014

  "Frihetsgudinnan" – men den skiljer sig från USA:s genom att man inte kan krypa in under skalet.


 34. My skriver: 9 januari, 2014

  #30, tyvärr så väldigt sant.


 35. Humaniora skriver: 9 januari, 2014

  31 Bästa Sthlm! Undvik förnedrande uttryck ss undersåtar……..jag känner mig verkligen icke som en "undersåte" i förhållande till kungahuset. Jag håller min fana högt och ser mig helt och fullt som en jämbördig medmänniska.!!


 36. Eva H. skriver: 9 januari, 2014

  Ja, herre min je ! Vad borde han ha gett henne, en diskmaskin !?!


 37. Humaniora skriver: 9 januari, 2014

  24Marguerithe! jag är också medveten om kungens emotionellt
  karga uppväxt…han och systrarna har säkerligen inte haft det så lätt
  …om än omgivna av "gyllene salonger". – Det har naturligt nog satt sina spår och det är tragiskt för alla barn som växer upp i känslomässigt kyliga miljöer. – Kanske därför vårt samhälle ser ut som det gör…………..alltför många människor är kanske mer el mindre "miljöskadade" utifrån sin uppväxt………….!!??


 38. Marguerthe skriver: 9 januari, 2014

  "32"
  Tack Margaretha! Vi håller fanan högt för monarkin. Hur mycket kritik som än visas här finns det inget fog för sådan. Kungaparet utför sina åtaganden på bästa sätt och har alltid gjort.


 39. ultra nivea skriver: 9 januari, 2014

  Det val väl fint av kungen hon ser glad ut och det är ju det som räknas. Sen så är det ju på ett slott som bysten står så det är ju passande alla kungar finns ju där att beskåda som marmorbys så det är väi jämlikt att aven drottningar avbildas på detta sätt. Kungen uppskattar vill väl visa sin uppskattning och som sagt på slottet så passar ju inte vad som helst. Gick en rundtur på slottet i sommras och jag tror bysten kommer att göra sej utmärkt.
  #19 få se Rumäninen är väl republik med president!


 40. Pboo skriver: 9 januari, 2014

  Mycket vacker. En fin och värdig 70-årspresent för en fin och värdig Drottning. Fint att det nu finns en marmorbyst av både Kungen och Drottningen.


 41. Pboo skriver: 9 januari, 2014

  #27 Linnea

  Väl skrivet – håller med i allt! Jag har själv fått uppleva Kungaparet under bl.a. deras resor under 2013 och det är med en underbar och mycket konkret värme som Kungaparet mötte folket och vice verse – de som inte upplevt detta är att beklaga. Det är i princip alltid bättre att möta människor än att bara läsa om och se bilder på dem. Sen är det rent pinsamt att Kungen själv var tvungen att betala för denna rundresa – men jag uppskattar oerhört att vår Kung (och Drottning) valde att lägga pengar på oss folket genom rundresan, genom dansen på slottet m.m., än att lägga den på en stor middag för massa prominenta gäster – det är en Kung i tiden!


 42. Marguerthe skriver: 9 januari, 2014

  "31" Sthlm,
  Det "hysch, hysch" du talar om är väl i så fall kungaparets barns ganska tydliga kyligare utstrålning mot media och allmänheten jmf med för 3 år sedan. Vissa får väl skylla sig själva efter att ha kritiserat för kritikens skull.


 43. Britt PerssonKungensfödelsedagspresent skriver: 9 januari, 2014

  Verkligen en fin 70-årspresent!
  Betr de omtalade n-bilderna på Sofia så kommer sådana bilder troligen att räknas till konsthistorien så småningom. Om man går på museer i olika länder kan man se både målningar och skulpturer på nakna kvinnor.
  Den första helt nakna är Afrodite från ca 330 före Kr, finns i Vatikan museet i Rom.
  Senare konstnärer ex. Marc Chagall: Till min hustru 1934.
  Gerhard Henning: Stående naken kvinna. Götebors konstmuseum från början av 1900-talet.
  En annan känd svensk är Anders Zorn med sin motivkrets av unga nakna kvinnor i friluftsmijö,Dessa nämnda är bara ett fåtal som målat dylika. Därför borde Sofia inte kritiseras så mycket pga sina foton! Det är inget nytt!


 44. Pboo skriver: 9 januari, 2014

  #39 ultra nivea

  Håller med dig helt! Det verkar som om väldigt många här från såväl Sverige som andra länder inte riktigt har förstått monarkins roll, inte förstått historia och därmed inte heller förstått monarkins roll i exv. Sveriges samhälle och Sveriges historia – ett samhälle och en historia med mer än 1000-år av kungar, drottningar, prinsar, prinsessor. Tack och lov finns många marmorbystar, tavlor, foton bevarade av dessa. Tack och lov finns det faktiskt också en hel del tavlor och foton av det historiska "vanliga" folket. Allt värt att bevaras och värnas om. Historielöshet är såväl tragiskt som farligt – oavsett vilken eller vems/vilkas historia det berör. Marmorbysten är inte i första hand för Drottningen el oss, utan för framtida generationer att se o förhålla sig till en del av sin historia.


 45. allegra skriver: 9 januari, 2014

  Kitsch av värsta slag. Eländet borde aldrig ha visats offentligt.


 46. Cara skriver: 9 januari, 2014

  Det är väl kungens ensak vad han ger sin hustru i present. Tyvärr är bysten inte särskilt lik drottningen i mina ögon, åtminstone på bild ser den någotlunda konstig ut.


 47. Sandra skriver: 9 januari, 2014

  Huvudsaken är att drottningen tycker om sin present.


 48. Titti skriver: 9 januari, 2014

  Britt Persson 43
  De omtalade nakna damerna skulle inte företräda ett kungahus som skall vara oantastliga, ej heller skulle de företräda kungahuset på nobelfester.
  Det verkar som en del inte förstår varför vi överhuvudtaget HAR ett kungahus. Om alla dessa värderingar tas bort, så kan vi ju lika bra ha republik. Vi måste ge unga ett svar på vad moral och etik är. Vad man gör och inte gör, om man nu tvunget vill in i rampljuset på ett lätt sätt.


 49. Singoalla skriver: 9 januari, 2014

  Moral och etik har föräldrar skyldighet att inpränta i sina barn! Det behöver inte kungahuset göra!


 50. Maja den första skriver: 9 januari, 2014

  En schysst byst är väl vad varje kvinna önskar sig, eller?


 51. Olga skriver: 9 januari, 2014

  Till # 50, Maja den första – Tack för en härlig skratt )) !

  Man kan inte missa att kungen uppfostrades som en gentleman och kan göra fina gester ( den vackra rosen till hustrun under V-bröllopet , nu är bysten enligt drottningens önskemål )…man kan ju undra varför önskades just en byst…och inte en målning med tanke på den fantastiska Sofia-målningen av A.Zorn på Prins Eugens Waldemarsudde) … men smaken är ju ens grej .


 52. Britt PerssonKungensfödelsedagspresent skriver: 9 januari, 2014

  Vilka människor är oantastliga i dag!? Måste ett kungahus vara det? I så fall var kungahusen det kanske det före olika medier! Tänk bara på Carl XV och hans framfart med diverse unga kvinnor! Det hade inte fungerat i dag med sociala medier och före innan alla besserwisser kunde uttala sin egen åsikt och ofta skriva vi i stället för jag!
  Det är år 2014 och de flesta människor har något med i bagaget som vi andra inte har med att göra, det är klart om man vill att prins Carl-Philip ska gifta sig med en kvinna som är alla till lags så blir det svårt att hitta denna kvinna!


 53. Birgitha skriver: 9 januari, 2014

  # 27 Linnea
  Än en gång TACK för Din kommentar
  Jag delar den av hela mitt hjärta
  likasom Alf Henrikssons författarskap.


 54. Tove skriver: 9 januari, 2014

  Ja,kanskje hun ønsket seg det,Kristine…men tenker at Kungen kanskje bare kunne sørget for det en annen tid på året(det står neppe på penger). Uansett synes jeg det er en trist 70-årspresang….man ser kanskje annerledes på det som "kongelig",men en byste i marmor(laget i 2013)fra min mann….70 eller ei….jeg grøsser!! Ville følt jeg var død allerede!!


 55. Birgitta skriver: 9 januari, 2014

  # 43 Britt Persson. Jag tror med stor sannolikhet,..att både Chagall, Zorn ock Henning,…dessa stora konstnärer…skulle vända sig i graven…..om deras konstverk blev jämförd med bilder från de bilder som är tagna på nakenutviknings kvinnor i herr-magasin!


 56. AFia skriver: 9 januari, 2014

  16

  Din sarkasm är slående…
  Du är nu avslöjad….


 57. Maria skriver: 9 januari, 2014

  En s k officiell present fattar ni inte det?


 58. Ann skriver: 9 januari, 2014

  Silvia var en kvinna av folket, hon var inte adlig. Då hon gifte sig med kungen var det första gången sedan Erik XIV:s dagar på 1560-talet, som en svensk kung gifte sig med en kvinna av folket. Då Victoria gifter sig med Daniel är det åter igen historiskt, eftersom det är första gången i vår historia som vi har en kronprinsessa och hon dessutom gifter sig med en man av folket. Ingen vanlig svensk man har blivit hertig och prins sedan medeltiden. Källa: Herman Lindkvist


 59. Ann skriver: 9 januari, 2014

  Drottning Silvia tog studentexamen i Düsseldorf 1963 och under senare hälften av 1960-talet utbildade hon sig till tolk i München. Hon utexaminerades med behörighet i spanska, och arbetade därefter en tid på Argentinas konsulat i München. Åren 1971–1973 tjänstgjorde hon som utbildningsvärdinna i organisationskommittén för de Olympiska sommarspelen 1972 i München, och 1973 blev hon biträdande protokollchef i organisationskommittén för de olympiska vinterspelen 1976 i Innsbruck.


 60. Ann skriver: 9 januari, 2014

  Drottning Silvia tog studentexamen i Düsseldorf 1963 och under senare hälften av 1960-talet utbildade hon sig till tolk i München. Hon utexaminerades med behörighet i spanska, och arbetade därefter en tid på Argentinas konsulat i München. Åren 1971–1973 tjänstgjorde hon som utbildningsvärdinna i organisationskommittén för de Olympiska sommarspelen 1972 i München, och 1973 blev hon biträdande protokollchef i organisationskommittén för de olympiska vinterspelen 1976 i Innsbruck. Källa wikipedia


 61. Rosa skriver: 9 januari, 2014

  Fördel med Marmorstaty är att den inte blir Gammal och Rynkig och behöver Plastikopereras……


 62. Lina skriver: 9 januari, 2014

  Tänker inte alls på Rumänien. Och bysten av Evert Taube på Maria kyrkogård – vilken diktatur ska vi tänka på då? Har tre små byster av tonsättare på mitt piano. Vilken diktatur ska jag tänka på då?


 63. hervor skriver: 9 januari, 2014

  tycker att byster förknippas med människor som gått ur tiden…


 64. Maria skriver: 9 januari, 2014

  Åh herre gud – vad håller de på med? Solkungen i Versailles fick visst också en byst. Ner med monarkin!


 65. karen skriver: 10 januari, 2014

  monarkin har gjort sitt och nu byter vi blad.Det har nog kungen redan fattat.


 66. Lene skriver: 10 januari, 2014

  Ja, hvad giver man en dronning, som har næsten alt? Smykker ville ikke være særligt originalt, men det er en buste bestemt.
  For ikke så længe siden (i november) kunne man læse, at Camilla havde svært ved at finde en gave til Charles – og hvad han fik, ved vi ikke.
  Hvad der står højest på prins Henriks ønskeseddel, 80 år i juni, ved man må være: en kongetitel. 🙂 — Det bliver sværere at opfylde for dronning Margrethe end 75-års ønskegaven: familie- (greve)titelen "de Monpezat" videreført til sønnerne og deres hustruer og børn!


 67. Titti W skriver: 10 januari, 2014

  Bra gjort att kungen ändrat uppfattning och åker till Norge.
  Dock kunde kungen och hovet utelämnat den osannolika bortförklaringen.

  "I år innefattar firande av nationaldagen i Norge, den 17 maj, också uppmärksammandet av att det är 200 år sedan den norska grundloven antogs. Detta kommer att genomföras som ett särskilt jubileumsarrangemang på kvällen.

  Denna kompletterande information om arrangemanget den 17 maj gör att Kungen har beslutat att Han, tillsammans med Drottningen, kommer att närvara vid det särskilda arrangemanget i Eidsvoll med anledning av den norska grundlovens 200-årsjubileum.


 68. lisa larsson skriver: 10 januari, 2014

  ¤¤ 66¤¤ VAD har det med Silvias byst att göra ??


 69. Titti W skriver: 10 januari, 2014

  #67
  Inte ett dyft men tyvärr fanns det ingen tråd i morse ang kungens pudel.


 70. Mona skriver: 10 januari, 2014

  Kungen fick en byst av Silvia 2006. Hon fick säkert något
  mer personligt än denna officiella gåva.


 71. Maja den första skriver: 10 januari, 2014

  #60… 🙂 Kul kommentar.


 72. Irena skriver: 10 januari, 2014

  Tror att denna vackra byst är en perfekt sammansmältning av practical joke och kärleksförklaring.
  Dessutom ett arv för eftervärlden. Vi förstår inte hur intressant just denna kungliga, svenska generation kommer att te sig för efterkommande.
  Återkommer i frågan.


 73. caterineg skriver: 10 januari, 2014

  Byster av Sofia och Daniel kommer väl så småningom. Nogslås man av att kungen verkar inte ha mycket koll på vad inbjudningarna syftar till, eller har han helt odugliga assistenter som läser alla brev innan kungen får ta del av dom. Egentligen vad sysslar kungligheterna med hela dagarna om dom inte läser sin post. Det vore ganska kul att läsa ett rejält reportage i SV D om en helt vanlig dag utan speciella åtaganden för allihop. Undrar om det inte har varit lite turbulens och diskussioner på slottet om den här norskresan, undrar om Silvia läser kommentarer här? Nyfiken i en strut, det är jag, det.


 74. Irena skriver: 10 januari, 2014

  Byster av Sofia, Chris och Daniel. Plötsligt rullar jag mig, hjälplöst skrattandes, på golvet.
  Och vore jag Daniels mamma och läste detta, skulle jag nu istället bli arg…


 75. Britt PerssonKungensfödelsedagspresent skriver: 10 januari, 2014

  Birgitta, tror jag det var.?
  De stora konstnärerna gillade tydligen att se nakna kvinnor, så de skulle kanske, om de levt nu, gärna målat av fräscha unga kvinnor!


 76. Linnea skriver: 10 januari, 2014

  53 Birgitha! TACK SJÄLV för vänligheten.Alf Henriksson min följeslagare sen ungdomen.Smålänning och uppvuxen i Jönköpings län som jag själv.Egentligen har jag svårt för de här sidorna och alla hatiska kommentarer om fenomen och medmänniskor,de i tredje person är värst.Men så ibland……..Det hjärtat är fullt av talar munnen.Jag är glad åt Dina rara o vänliga ord.TACK!


 77. hervor skriver: 10 januari, 2014

  Har våran Kung skaffat sig en pudel? Han är att gratulera i såfall, för en trevligare ras får man leta efter!


 78. Annica* skriver: 11 januari, 2014

  Skall till Stockholm i mitten av februari och hoppas då få se både slottet och slottskyrkan. Om jag har riktig tur finns utställningen om kungens arbete som monark i 40 år kvar samt hoppas jag få se de fina bysterna av kungen och drottningen! Marmor är otroligt vackert och tidlöst. När det gäller diademet så är det säkert ett mycket genomtänkt val av både kungen och drottningen. Visst fick väl drottning Silvia också en mer personlig present!? De åkte ju hela familjen iväg på skidresa tillsammans! DET om något var väl en helt underbar present?


 79. emma_h skriver: 11 januari, 2014

  caterineg72
  som tips… har brittiska hovet under respektive kunglighet en sån redogörelse "a day in the life of…"


 80. jaa..aa skriver: 11 januari, 2014

  "Fördel med Marmorstaty är att den inte blir Gammal och Rynkig och behöver Plastikopereras……"

  Bra sagt!!


 81. Mari-Anne Smithsvenskdamtidning skriver: 11 januari, 2014

  Tycker att det var en mycket bra present till vår vackra Drottning kungen tycker säkert att vackrare drottning hade han haft svårt att hitta. Sitter inte Drottning Victoria gift med Gustav den femte som byst på Soliden denna byst kan ju ställas där också. Sedan kan jag inte förstå att vår vackra drottning och prins Carl Philips sambo skulle vara lika varandra , hon har ju tonat sitt hår mörkt för att vi skall luras att de är lika men mej inponerar hon inte på skriv inte sådan nonsens.


 82. D. Christensen skriver: 11 januari, 2014

  En fin present til dronningen – det evigt minde for eftertiden om en fantastisk dronning. Jeg er sikker på, at det er det, kongen har villet med presenten.


 83. snickarjohn skriver: 11 januari, 2014

  60 Ann,
  Dessvärre är Wikipedia i detta fallet ett riktigt dålig källa.


 84. Pensionär skriver: 12 januari, 2014

  #48
  Anser du verkligen att vårt kungahus är oantastligt. Vilken värld lever du i?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar