Kungens kärleksgest till drottning Silvia

kungens kärleksgest till drottning silvia
Kungaparet älskar förstås varandra över allt annat. Men när de visar sig i offentligheten är det sällan vi får se särskilt många kärleksgester. Därför var det många som blev förvånade under kungens 70-årsfest!
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har snart varit gifta i i 44 år. Men kungaparet är inte bara man och hustru. De är även kollegor som ska representera Sverige i med- och motvind.

Visar nästan aldrig sin kärlek öppet

När kungen och drottningen är ute på uppdrag är det ofta en väldigt formell sida det visar upp för allmänheten. De går sida vid sida, bollar intervjufrågor mellan varandra men bjuder sällan på kärleksfulla gester i det offentliga.

Annons
kungaparets bröllop
Gifta i 44 år. Det är imponerande! Men det är sällan kungaparet visar sin kärlek framför öppen ridå.
Annons

Därför var det många som blev förvånade när kungen firade sin 70-årsdag. En av festerna för jubilaren ägde rum på Nordiska museet, dit kungaparet anlände i häst och vagn. Stålliga och korrekta, som alltid, men när drottningen skulle kliva ur vagnen uppstod ett fint ögonblick mellan paren.

kungens kärleksgest till silvia
Det uppstod ett fint ögonblick när kungaparet anlände till Nordiska museet för att fira kungens 70-årsdag.

Trappan ner för paradvagnen var i smalaste laget och Silvia hade högklackade skor på sig, så kungen erbjöd henne sin hand. En liten, men ack så fin, kärleksgest – när fotograferna minst anade det. Kamera-blixtrarna började förstås smattra lite extra just här och ömhetsbeviset fångades även på film.

Se kungens kärleksgest till Silvia i videon nedan:

 

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Kungens kärleksgest till drottning Silvia”

 1. Bea skriver: 23 april, 2020

  Hjälp ner för trappan – en helt självklar gest för mig.
  Hur skulle hon för övrigt annars ha kommit ner – hoppat kanske?


  1. annaxx skriver: 23 april, 2020

   Bea.

   Helt rätt Bea, skulle hon ha hoppat? 🙂 🙂 Vi får ta alla rubriker med sunt förnuft.


 2. Gunilla skriver: 23 april, 2020

  Kärleksgest🤣🤣?


 3. Anna skriver: 23 april, 2020

  Snart läge att ge ut “Svensk Damtidnings ordbok” där ni samlar alla ord som myntats här – sötchock, kärleksgest, ettagluttare och jag vet inte allt…ibland har jag som svensktalande svårt att förstå alla uttryck här, och undrar hur utländska läsare upplever det…


 4. josefin skriver: 23 april, 2020

  “älskar förstàs varandra över allt annat” vad vet vi om det? boken om kaffeflickorna antydde ju en viss avsaknad av respekt för äktenskapet


 5. Surkärring skriver: 23 april, 2020

  Det var väl inget särskilt med den gesten. Bara basal omtanke. Och varför publicera detta filmklipp nu när kungen snart fyller 74?


 6. Elna skriver: 23 april, 2020

  Anna
  Kunde inte ha sagt det bättre.


 7. Catrin skriver: 24 april, 2020

  Josefin,
  Precis min tanke, men vågade inte ta ordet i min mun av rädsla för att bli censurerad…den boken ändrade för all framtid min uppfattning om detta äktenskap.


  1. charlotte skriver: 24 april, 2020

   Boken skrevs av Tomas Sjöberg och Deanne Rauscher i ett försök att störta monarkin. Kungen hade inte behövt svara media överhuvudtaget vilket E Tarras Wahlberg skrivit i sin bok. Hade hon varit presschef då hade det sett helt annorlunda ut.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar