Kungens popularitet ökar – trots skandalboken…

Annons

Det har stormat rejält kring Carl XVI Gustaf de senaste veckorna.
Men trots blåsvädret står kungen pall – starkare än på länge.
Nu ökar dessutom stödet för kungahuset.

Den senaste tiden har varit mycket turbulent för kung Carl XVI Gustaf och hans familj. Boken “Den motvillige monarken” skakade om i såväl svensk som internationell press, men trots skriverier, tv-sändningar och specialinsatta debatter har kungen hållit sig relativt lugn. När den så kallade “skandalboken” kommit på tal har han mest skämtat och skrattat.

Nervös

Vid den omtalade presskonferensen, då kungen för några veckor sedan kommenterade boken, valde han att uppriktigt tala från hjärtat – utan manus. Han var givetvis en smula nervös då han deklarerade för den stora samlade pressen att det hela handlade om saker som hänt för länge sedan:
– Nu vänder vi blad och går vidare, sa han avslutningsvis.

Fiasko

Efter presskonferensen talade många om att det hela varit ett fiasko, att det var oprofessionellt. Men kungen har, trots allt snack, bestämt gått sin egen väg utan direktiv från andra. Han har inte låtit sig nedslås. Flera som mött honom den senaste tiden har vittnat om att han varit på gott humör, pratglad och öppen. Och kungens påstådda snedsteg verkar inte ha gjort någon skada, inte för monarkin – i varje fall om man ser till statistiken. Idag publicerar Expressen en undersökning om stödet för kungafamiljen och Sveriges nuvarande statsskick. Den visar klart och tydligt att stödet ökar. Från den 21 april till den 17 november har stödet ökat med hela sex procentenheter.

Av Johanna Lejon
Foto: Stella Pictures

Annons

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

73 kommentarer till “Kungens popularitet ökar – trots skandalboken…”

 1. Ulla-Bella skriver: 23 november, 2010

  Heja Kungen friskt humör! Det ordnar sig alltid till slut.


 2. Brita petterssonBrita. skriver: 23 november, 2010

  Håller på kungafamiljen.


 3. Anna skriver: 23 november, 2010

  När kungen dör, är det nog kvinnoaffärer man minns tydligaste
  tror jag, tyvärrr…
  Så kungen har alltså skadat sig själv till slut ändå..


 4. Vicki skriver: 23 november, 2010

  Ja, han är väl som de flesta andra karlar, tror att han ses som mindre toffel nu, och att han tror han är en riktig karlakarl så klart.
  I mäns ögon kanske, men kvinnorna blir väldigt beklämda.
  Hos kvinnorna ökar säkert Silvias populäritet mer-


 5. Vicki skriver: 23 november, 2010

  Den boken var ju till hans ära!!! s.a.s.
  Det beror ju på hur man ser det !?
  Har han ju själv sagt!


 6. Svea skriver: 23 november, 2010

  Kungaparet bör inte ta åt sig äran för det ökade stödet för monarkin. Paret har gemensamt strulat till det. Istället bör kronprinsessparet sola sig i glansen, eftersom det ökade stödet säkert beror på dem.


 7. Ines skriver: 23 november, 2010

  @Anna: Det tror jag inte. Det är inte många ens nu som bryr sig om den här historien (förutom presskåren). Och om många år (jag hoppas att kungen har en del tid kvar att leva) kommer det här att vara så gott som bortglömt.
  I övrigt tror jag inte att den ökade populariteten överhuvudtaget har med kungen och den s.k. skandalboken att göra utan uteslutande med Victorias bröllop, och möjligtvis Daniel-effekten som ju betyder färska impulser för kungahuset.


 8. Pärlan skriver: 23 november, 2010

  Folk TROR ju inte på det som sägs i boken även om det är tillförlitliga källor.


 9. ATL skriver: 23 november, 2010

  Anna, Du altar om och om. Kan Du inte saga nagot positivt nagon gang.


 10. Ansan skriver: 23 november, 2010

  Kungafamiljen är lika självklar som midsommar och så kommer det nog att förbli. De är riktigt fina förebilder. Svärta ner kan man alltid göra men svenska folket är bra mycket mer kloka än så.


 11. Ebba skriver: 23 november, 2010

  Kungens valspråk är väl
  För Sverige i tiden.
  Han lever som han lär.
  Skall vi kvinnor finna oss i allt????


 12. Margaretha skriver: 23 november, 2010

  Friskt mod, Konungen.Bra att det här klingar av och att skandalboken inte
  kommer att göra så stort väsen av sig,utan glöms lika fort som den kom. Klart är att Er och familjens popularitet ökar.


 13. Lydia skriver: 23 november, 2010

  Folk tycker väl synd om den lille. Paola har man inte lika stor förståelse för trots att hennes man har en offspring.


 14. Julia skriver: 23 november, 2010

  Vad annat än sina kvinnoaffärer skulle han bli ihågkommen för? Hur mycket jag än försöker kan jag inte komma på något.


 15. kerstin skriver: 23 november, 2010

  Kunde man nästan förutse. En s.k. biografi, baserad på gammalt skvaller, dåligt underbyggt och dåligt bevisat. Uppblåst och hypat av media till bristningsgränsen. Visar att svenska folket inte gillar mobbning och inte låter sig styras av journalister och media. Och att majoriteten inte sväljer allt som skrivs eller tror på allt som sägs. Debatten monarki kontra republik ska föras på ett intelligentare plan än så. Är det någon som överhuvudtaget är intresserad av att läsa eller köpa boken längre.


 16. Nettan skriver: 23 november, 2010

  Heja kungen. Jag tycker han är toppen.
  All lycka till hela familjen!!!!


 17. Bo skriver: 23 november, 2010

  Anna – så sant! Han lämnar inget av värde efter sig och har ALLA möjligheter och hjälp för att lämna något i historien efter sig. Tråkigt – tur då att vi har en Kronprinsessa som tar sitt arbete på allvar – All heder åt Kronprinsessan Victoria!


 18. BirgittasvenskdamtidningKungen. skriver: 23 november, 2010

  Kungen och hans familj måste också få leva privat ibland, man ska inte bara klandra honom utan även dom ändra i gänget,ingen är fläckfri.Vi har ett bra kungahus och jag håller på dem.

  Man vet inte om det är sant det som skrivits,vänd blad och se framåt det kommer säker andra saker som vi får glädja oss åt.

  Birgitta


 19. Malin skriver: 23 november, 2010

  Anna #3 Att du orkar! Ja vi fattar vilken ståndpunkt du har i den här frågan. Vad är problemet?? De väljer att skriva något positivt om kungen, som många andra också håller med om, och du är bara TVUNGEN att sticka in din negativa åsikt en gång till….. Stör det dig så att det inte är tillräckligt många som tycker som du?? Du får ursäkta men det hela verkar faktiskt som att du är lite bitter. Ja, kungen har ett omskrivet förflutet, sant eller osant. Nu är det historia och kungen och de flesta andra tycker det är glömt och vill gå vidare. Så ge dig nu, du framstår bara som löjlig. Lägg energin på något du tycker är kul istället, så blir livet så mycket roligare, jag lovar! 😀


 20. Maggan skriver: 23 november, 2010

  Jag undrar bara vem är det som ligger bakom allt detta, för nu är det ju Silvias far som ska hängas ut, alla vet väl vid det här laget vad han gjorde utan att ta det i TV igen. Det måste vara några som vill ha bort kungahuset helt klart hoppas att dom misslyckas!


 21. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2010
 22. Rose-Marie Jendesten skriver: 23 november, 2010

  Jag håller på Kungen – och hans familj! – enda misstaget var “prins Daniel” …


 23. Eva-Marianne skriver: 23 november, 2010

  Heja Heja Kungen!! Vem kan kasta första stenen??.


 24. A-B skriver: 23 november, 2010

  När jag tänker på Sveriges nuvarande regent, då tänker jag framförallt på hans uttanden och tal vid olika katastrofer (branden då så många unga människor fick sätta livet till, Tsunamin-katastrofen likaså, m.m.). Dessa tal visar tydligt på genuint medkännande och engagemang. Dessa tal, tillsammans med andra tal som exv. vid Riksdagens öppnande m.fl., förenar, över politiska och andra gränser, Sverige som land. Statsskicket med en opolitisk monark och riksdag/regering ger helt enkelt stadga.


 25. Caroline skriver: 23 november, 2010

  Men alltså, vem gör denna undersökning och vilka får svara? Jag har aldrig fått någon fråga ang kungahuset…


 26. Karin skriver: 23 november, 2010

  Anna –
  Svenska folket gillar inte mobbning -men däremot gillar man sin kung – MED fel och brister som alla andra! Hans privatliv är HANS och inget som du eller någon annan (förutom hans familj) har med att göra.
  Bitter och förgrämd är bara förnamnet på dig.


 27. Sophia skriver: 23 november, 2010

  Att stödet för monarki i Sverige (tillfälligt?) ökat något beror ingalunda på kungens göranden och låtanden; det är helt och hållet Viktorias förtjänst.


 28. rasmus skriver: 23 november, 2010

  Ja vilken PR familj så här inför Nobel och detta jubileumsår, Bernadotte 200 år på tronen och Kronprinssbröllopet.
  Vår s.k statschef gör detta år minnesvärt för historieböckerna genom sina kvinnohistorier och Madeleine genom val av yyterligare en karl med “klass”, Carl Philip med sin “nakenSofia”, som någon härovan skrev “heja kungafamiljen”, att dom förstör monarkinsvärde eller ? För någon värdighet är det INTE tal om längre, nu är man i samma klass som väninnan och släktingen Jill Bernadotte.
  Tänk för några årtionden sedan hade vi ett stiligt, värdigt, folkligt och älskat kungapar Gustav VI Adolf och Louise, vad har vi idag, en halvkunglig familj med allt vad det innebär av nazistförflutet och dekadens i allra högsta grad.
  Heder åt vårt Kronprinsesspar, det måste dock kännas tröstlöst för dom att fortsätta sitt arbete då resten av familjen arbetar hårt för att ta kål på monarkins glansdagar.


 29. PIM VALBORGSDOTTERNOGG.SE skriver: 24 november, 2010

  Heja på Pappa Kungen! Bry Er INTE om all skandalhysteri – helt befängda och dumma visor! Hoppas dom´kan tjäna pengar på bättre sätt! Och Ers K H: är väl mer värd än en kanelbulle, som Er´t Apange kostar varje svensk per år! Länge leve Sverige – länge leve Konungen och så Den fina K P. Victoria! Och så Prinsen förstås – ett livs kärlek! Tack för ordet !


 30. Tina skriver: 24 november, 2010

  Såklart är våran stiliga och trevliga kung populär!!!
  Inget fake där inte!!!


 31. Elias skriver: 24 november, 2010

  I historieböckerna kommer detta bli en kort passage där det noteras att en kort och ful mediastorm inte förmådde rucka på förhållandet mellan svenska folket och deras älskade kung. Kungen och drottningen kommer bli ihågkomna för det nitiska arbete de lagt ner och den kärlek de visat Sverige.


 32. Kalle skriver: 24 november, 2010

  I Sverige, ja – Kongens rykte utomlands har aldrig varit lägre.


 33. Margit Öberg skriver: 24 november, 2010

  Kan kungen verkligen bli mer populär efter avslöjanden i skandalboken? Förmodligen är det kronprinsparet som håller glansen uppe. Och drottning Silvia. Kungen själv har dalat betydligt


 34. Sara skriver: 24 november, 2010
 35. Eva skriver: 24 november, 2010

  Jeg håber, at jeg lever længe nok til at kunne læse
  anmeldelserne af den autoriserede biografi, der kommer
  efter Kong Carl Gustafs bortgang.
  Hvad vil man skrive om hans regeringstid ? Har han
  overhovedet gjort sig bemærket med noget andet end
  sine affærer og uheldige bemærkninger ?
  Men godt for ham, at han er populær hjemme i Sverige.
  Tilsyneladende interesserer det kun svenskerne HVAD
  udlandet vil synes om Sofia H., IKKE hvilket syn der er på
  Kongen, hehe! 😉


 36. Maria skriver: 24 november, 2010

  En del av er här tycker om att hata och hitta fel på allt och alla.Jag tror att de flesta svenskar inte påverkat sin syn på kungahuset så mycket.Visst blev jag mycket förvånad och lite besviken först,men tycker redan att det har fallit lite i glömska.Så länge kungen sköter sitt jobb så.


 37. Julia skriver: 24 november, 2010

  Måste vara svårt för Madeleine att upptäcka att hennes far är av samma skrot och korn som hennes vilt festande och otrogne f.d. fästman.

  Man förstår att hon inte vill leva i Sverige längre.


 38. Gunnel Fridh skriver: 24 november, 2010

  Den här skandalboken om Kungen är så elak och man borde inte köpa den, för man är bara ute efter att tjäna pengar. Vi har ett mycket fint kungahus som gör mycket bra reklam för Sverige.
  Jag håller på Kunga-huset.


 39. Gertrud skriver: 24 november, 2010

  Känns som om kungen försöker fjäska in sig hos svenska folket genon att börja le på bilder,har bara sett sura och buttra miner tidigare,men det är så dags,man kommer att minnas kungen som en sur kung.


 40. Sara skriver: 24 november, 2010

  Vem bryr sej om kungen? Alla kommer ju för att se Victoria och Daniel——————-


 41. Jenny skriver: 24 november, 2010

  Jag har läst boken och jag tycker faktiskt inte att den var så farlig. Det är väl ingen direkt överraskning att kungen har haft kvinnoaffärer och det tycker jag lite får stå för honom och hans familj. Det påverkar inte hans ställning gentemot folket…. men att han och hans vänner har haft kopplingar till kriminella personer och vistats på svartklubbar och liknande tycker jag är en helt annan sak, då handlar det om lag och rätt på ett annat plan än det rent moraliska!


 42. Lina skriver: 24 november, 2010

  #40 Sara
  Ja, så enkelt är det!


 43. Pia skriver: 24 november, 2010

  Jag har nog alltid sett kungen som något av en pajas. Inget illa ment, men det har varit svårt att ta honom på allvar. Trots att han passerat de sextio har han inte blivit den landsfader som hans farfar var. Det rår han inte för, men det förvånar mig att han hela tiden omgett sig med andra omogna, överåriga “lekkamrater”. Skyddade miljöer bidrar inte till att en person växer upp, även om åren går.


 44. snickarjohn skriver: 24 november, 2010

  Jag har nu sett detta program.
  Är lycklig ägare till en fyrhuvudsparabol vilken låter mig se det mesta i tv-väg.
  CH ger ett redigt, sympatiskt och moget intryck.
  Inte vid ett tillfällle pratar hon illa om CGB.


 45. A-B skriver: 24 november, 2010

  @43 Europa huset
  Det är DIN TOLKNING av det tyska programmet! Jag tolkade programmet som det motsatta. CH sade att de träffats oerhört sällan och att det pågick ca ett år och att det aldrig varit allvar osv. och hon nämner aldrig konkret att de hade sex, vilket hon inte gjort tidigare heller utan det har varit underförstått. Majoriteten av gästerna och programledaren skrattade till stora delar åt både CH och huvudförfattaren som var närvarande (han sade inte mycket och CH gick vid flera tillfällen emot honom och det han sade), och intrycket var istället att dessa båda, och inte Kungahuset, gjorde bort sig och Sverige!

  Här är länken till programmet.
  http://www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/startseite/#/beitrag/video/1196996/Skandal-im-schwedischen-K%C3%B6nigshaus


 46. Europa nyheter skriver: 24 november, 2010

  Att se på Victoria ocg Daniel ?

  Jag läste en arbetsbeskrivning för vad hon skall utföra som kronprinsessa.

  Den påminde om en instruktion för kronäggs äggkläckningsmaskin !


 47. Lina skriver: 24 november, 2010

  Funderade bara lite over att det nog anda maste kannas ratt konstigt for Madeleine nar hennes pappa betett sig pa samma satt som hennes ex Jonas. Forst fordomde hela kungahuset honom och sedan kommer det fram att kungen sjalv gjort likadant. Det kan inte kannas bra. Men a andra sidan…det ar visserligen lite skillnad att gora ett snedsteg efter manga ar som gift och att gora det som forlovad nar det ar meningen att man ska vara nyforalskad.


 48. Ina skriver: 24 november, 2010

  Är det inte lobbyingfirman Kreabs opinionsföretag Demoskop som har gjort den här undersökningen….i så fall är det nog framför allt litet damagecontrol det rör sig om! Men hursomhelst så behöver nog ingen monarkist oroa sig för att vi skall byta statskick per omgående i Sverige enbart pga boken “Den motvillige monarken”…


 49. EvaKEva skriver: 24 november, 2010

  #47 Europa nyheter

  Thanks for your great comments. Very amusing, I must say.


 50. Julia skriver: 24 november, 2010

  #48
  Att Jonas åkte ut på öronen berodde väl på att Madeleine inte ville ha honom när hon fick veta vad han hållit på med. Hon var ju inte i samma situation som sin mamma som måste hålla god min. Bra för henne att de inte hunnit gifta sig och starta familj.
  Madeleine kom undan med blotta förskräckelsen


 51. Femina skriver: 24 november, 2010

  1 ulla-bella
  Helt enig, jag tycker han kan få knulla omkring så mycket han bara orkar…och umgås med vilka kriminella han vill…ju fler desto bättre, det sätter ju bara lite färg på överklassen! Det kan ju vara en rätt tråkig skara så varför inte låta kungen fullständigt brisera i vanvördighet…


 52. Marguerithe skriver: 24 november, 2010

  “20” Maggan,

  Är ganska övertygad om vem som ligger bakom dena hetsjakt på kungafamiljen.
  Nu har ju alla spärrar släppt och man skriver vad som helst, utan urskiljning.
  Man vill verkligen krossa en familj som lever ett mycket officiellt liv, utan några frizoner. Man vill skapa splittring inom familjen så att det även “spiller” över på Victoria och Daniel.
  Sverige är ett mycket litet land på många sätt och varje rubrik får ett enormt genomslag.
  Förstår inte hur de ska orka. Vilken annan familj som helst hade flytt landet för länge sedan, är det det man vill??


 53. Irena. skriver: 24 november, 2010

  Så det är nog så, att det ökade stödet för monarkin som uppmätts, är ett ökat stöd för kronprinsessan och hennes man?


 54. Aurora skriver: 24 november, 2010

  Vari ligger skandalen?
  En trio journalister gör en dokumentär över en grupp överklass- mäns privatliv. I denna grupp herrar finns vår monark.
  Om skriverierna varit lögn hade en lång rättsprocess startat.
  Detta visste journalisterna mycket väl.
  Alltså har de torrt på fötterna.
  Till alla som förfasar sig över denna bok frågar jag.
  Vem skall skämmas?
  De som drog upp sanningen till ytan eller
  De som tillåter sig detta utsvävande liv?
  Tilläggas bör.
  Vi har ett kungahus och detta förpliktar.


 55. Sophia skriver: 24 november, 2010

  Det är intressant att studera hur en del svenskar försöker urskulda kungen för hans uppförande eller snarare brist på sådant. Han måste få vara privat ibland, han är dyslektiker, han förmår inte uttrycka sig utan hjälp, han har uppfostrats enbart av kvinnor, han är lite av en toffel, han är lättledd av dåliga kamrater, det är kvinnornas fel att han inte kan säga nej, han förstår inte vad som krävs av honom o.s.v. i all oändlighet.

  Får man inte kräva NÅGONTING av en svensk kung “i tiden”?


 56. Måntand skriver: 24 november, 2010

  Instämmer helt med Ines #7.


 57. A-B skriver: 25 november, 2010

  Fina bilder från Kungens middag med 400 politiska makthavare inbjudna.

  http://www.expressen.se/1.2226942?articlePopup=true&img=1


 58. Elisabeth skriver: 25 november, 2010

  56 Sophia, Nej, vi får inte kräva någonting längre av vår monark. Han är ju man och en man har ingen koll på varken moral eller sina drifter. Ansvaret för otrohet ligger alltid på den andra kvinnan och skammen är helt och hållet hennes.
  Åtminstone låter det så här på SvD kommentatorssidor. Om man tycker att kungen bör ha lite koll på sig själv, blir man anklagad för att vara medlem i republikanska föreningen. Dessa anklagelser förs fram anonymt bakom olika signaturer utan bevis. Men de anonyma källorna i boken tror man inte på.


 59. snickarjohn skriver: 25 november, 2010

  Övriga makthavare i vårt land tvingas avgå vid minsta skandalmisstanke.
  Senast arbetsmarknadsminister Littorin som sades ha köpt sex.
  Listan kan göras lång på folkvalda som inte “skött sig”.
  Varför försvaras till varje pris denne man som ni för det första inte känner och för det andra inte varit med att välja själva?


 60. Emma_H skriver: 25 november, 2010

  Rubriken ovan “KUNGENS POPULARITET ÖKAR ..” plankad fr Expressen är missvisande. Detta tack vare att sagda tidnings s.k. HOVreporter JT Lindwall som inte kan avgöra skillnaden på Monarki visavi Kungen – Kungahuset – Kungafamiljen!!!
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2224031/ny-matning-okat-stod-for-kungen
  Blev själv uppringd i EXP/Demoskops 1-Fråge undersökning – OBS!! ställd fråga hade INGET specifikt med Kungen att göra då de isåfall skulle ha ställt frågan om sittande Kung specifikt. Frågan ställdes som generell fråga

  ?= “Tycker du att Sverige ska fortsätta vara en monarki… , eller ska vi övergå till att vara en republik med en president som statschef?”
  21 april = 615 intervjuer_PRO Monarki 387st
  17 nov = 1381 intervjuer_PRO Monarki 952 st
  (resultatet – att ställas mot Sveriges befolkning på 9 Miljoner)

  Säger inte särskilt mkt… men det hindrar ju aldrig JTL från att spekulera ihop en artikel, “sagotanten” som ju är Elisabet T-Ws & hovets smeknamn på honom.
  Bl.a det faktum att de använt sig av så olika stora intervjugrupper gör undersökningen amatöraktig & svårjämförlig. Innan jag avslutade tfnsamtalet frågade jag intervjuaren om de ringde upp samma personer som tidigare, svaret var nej… Hur man då anser sig kunna jämföra öht verkar ännu mer märkligt om avsikt är att skildra attitydförändring över tid
  En stor orsak till ProMonarki-resultatet är till viss del att svenskar är inte förändringsbenägna överlag och steget till republik blir därmed inte särskilt troligt efter 1000 år av monarki…
  “En monarkist = förespråkar ett monarkiskt statsskick, men INTE nödvändigtvis en viss monark.”

  Många av oss försöker ser framtiden an m tanke på V&D. Det hindrar dock inte många svenskar från att vara besvikna på Kungens & Gubb12ans fleråriga Svensexeaktiga beteende som nu är känt världen över (excellent PR indeed!) – med folkets sympatier övervägande hos övriga Kungafamiljen.

  Vill man ta del av seriös statistik finns SFIs årliga mätning. De har fler deltagare & åldersgrupper, fler Frågor m 7gradigt svars-alternativ och egna opinionsanalytiker för efteranalys
  Dagen INNAN bröllopet 18/6 var stödet för kungahuset 40% för och för monarkin 46% – jämfört med 1996 då bägges siffror låg runt 70%… Mätningen visade då också att kungafamiljen förlorar stöd snabbare än monarkin… gissa vad som sker med dom siffrorna vid ev förlovning med Sofia.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/stodet-for-monarkin-har-sjunkit-kraftigt-1.1124340
  Nej denna Demoskopmätning/Artikel är “Damage Control” o fjäsk gentemot hovet efter alla CHartiklar


 61. Marguerithe skriver: 25 november, 2010

  “58” A-B,

  Håller helt med dig. Väldigt fin markering av kungafamiljen också att inte utesluta vissa riksdagsmän, som Nobelstiftelsen har gjort i år.


 62. Femina skriver: 25 november, 2010

  58 A-B och 62 Marguerite
  Ja, men det var väl fint tjejer…och har ni sett så många kvinnor de hälsar på som avbildas på de här bilderna…eller eh…ojdå och hoppsan det var visst ingen det nej…vad konstigt….????


 63. Ina skriver: 25 november, 2010

  @61…. ja det visar ju med all önskvärd tydlighet att sådana här “undersökningar ” måste man förhålla sig sunt kritisk till! Betr urvalet så är det ju också så att den som utför undersökningen definierar vilka svar som ev kommer att exkluderas pga “tveksamt svar”, “otydligt svar” osv osv!


 64. A-B skriver: 25 november, 2010

  @63 Femina

  Jag har skrivit det förut och gör det igen – jag har läst dina inlägg vid olika artiklar och de är verkligen mycket motstridiga, du verkar ha en mycket dubbelbottnad kvinnosyn! Här har vi ditt nedlåtande “tjejer” mot mig och Marguerite, och också din raljerande text som kan uppfattas som att du menar att det inte finns några kvinnor i riksdagen, detta trots att Sveriges riksdag är mycket jämställd, det har förvisso varit bättre och visst är det mycket viktigt att uppmärksamma att kvinnor, trots att de utgör halva befolkningen, inte längre utgör 50% i riksdagen, men om man som du framställer att det i princip inte finns några kvinnor alls i riksdagen, enbart för att fotografen/redaktören valt ut bilder på riksdagsledamöter som är män, då osynliggör du samtidigt de riksdagsledamöter som är kvinnor och du gör precis samma misstag som fotografen/redaktören gjorde. (Se även bilderna i länken nedan från Svensk Damtidning, något bättre i alla fall).

  https://www.svenskdam.se/2010/11/bildspel-kunglig-supe-pa-slottet/

  @Emma_H, 61

  Är det inte mer intressant att se vad stödet för Kungahuset låg på EFTER bröllopet den 19/6?!


 65. Eva skriver: 26 november, 2010

  Varför skulle han vara annorlunda än alla
  andra karlar ?


 66. Hilde E. skriver: 26 november, 2010

  Skandaleboken har vel hatt ett hovedformål: Å bekrefte sladder som sikker har versert i de siste årene. Selv om det som har hendt ikke er flatterende for kongehuset, er det meningsløst å dokumentere “gammel skitt” i en bok.
  La mennesker gå videre i livene sine, der er jeg enig med kungen!


 67. Jan Erik skriver: 26 november, 2010

  Man kan väl gissa att det är som i väldigt många fall. Får en man inte det han behöver hemma, därför att partnern inte ställer upp, måste han väl söka det någon annan stans … ingen kvinna har rätt att kräva att hennes partner skall leva som en munk bara för att hon inte har någon större lust till “det där” …
  Nu vet vi ju inte om det är så i det här fallet, men man kan ju undra …


 68. Irena. skriver: 27 november, 2010
 69. Henrik Andersson skriver: 29 november, 2010

  Kanske blir han mer populär nu. Förut har bilden varit att Silivia är kungafamiljens boss. Och när det blåsit om de kungliga då har Tarras Wahlberg komit skällande. Nu kanske en och annan tror att det finns lite stake i Carl Gustaf!

  Och kungligheter brukar ju ha skoj lite vid sidan av. Den ende som inte prassalt med någon är ju Karl XII!


 70. PIM VALBORGSDOTTERnogg.se skriver: 30 november, 2010

  Heja Pappa Kungen – jag håller på H.K.Höghet som visar sina djupt mänskliga sidor i denna “affär”! Ni är en BRA KONUNG och skall så förbli, trots en något “dyster uppväxt”-med en oupptäckt dyslexi och annat… Andra hade givit upp för länge sedan, men “Pappa Kungen Carl-Gustaf pinnar på och gör sitt bästa för Sverige I Tiden! TACK!!!


 71. Bo skriver: 3 december, 2010

  CARL-GUSTAF lämnar ingenting efter sig i framtiden och historien än sitt sus och dus liv liksom sin farfarsfarfar Oscar II:s äldre bror Karl XV – men Karl lämnade även en mängd vackra målningar och dikter efter sig förrutom sitt skandalösa leverne som Carl-Gustaf för i dag med ett valspråk För Sverige i tiden. Nej – För Sverige i tiden är det sista han har som motto.Tur att vi har en pliktrogen Kronprinsessa – den enda som kan försöka bevara ett kungahus i Sverige.


 72. Lövis i farten! skriver: 5 december, 2010

  Demba!

  Den seiösa undesökningen visar att kungens och hans familjs popularitet gått ner väsentligt. Den undersökning som åberopas av Svensk Dam, görs på dagtid, och det är främst oss pensionärer, som man spårat upp som hemma sittande, man ringer. Frågorna är inte neutrala utan styrande.

  Gällande Kronprinsessan i Utrikesnämnden. Den kommer troligen lägggas ner redan under nuvarande kungs regeringstid. Man anser dessa möten onödiga. Statsministern kan informera regenten, det räcker. Om Victoria blir drottning, behöver hon inte svära kungaeden. Den betyder inte något längre. En regent skall göra arvingar, punkt slut. För det behövs ingen kunged


 73. PIM VALBORGSDOTTERnogg.se skriver: 4 januari, 2011

  Heja Pappa kungen! Nu är HKH på tapeten igen! Att Ni visar Er djupa mänskliga sida och själv uttalar Er, är för ett stort bevis på att Ni har ett egangemang och en fin sida, som en del kritiker inte vill se. Sorry för dem själva! Gott Nytt År!!!


Annons

Laddar