Kunglig arvstvist om
10 miljarder kronor

Kunglig arvstvist om <br> 10 miljarder kronor
Annons

prins jonathan, prinsessan gesine

Vackra Palazzo Doria Pamphilj.
Vackra Palazzo Doria Pamphilj.

Barnhemsbarnen prinsessan Gesine och prins Jonathan ligger nu i en arvstvist gällande en ofantligt stor förmögenhet. Surrogatbarnen till den homosexuelle prinsen ska inte få ärva något tycker prinsessan…

Annons

Så ger vi dig – den italienska arvstvisten som Europas societet just nu håller örnkoll på.
Hört talas om de båda tidigare brittiska barnhemsbarnen prinsessan Gesine, 45, och prins Jonathan, 46, som är inbegripna i en bitter arvstvist hemma i Rom?
Isvinden drar kall genom deras boning. Det gräddvita och överjordiskt vackra palatset Palazzo Doria Pamphilj på Via del Corso 305 – icke att förväxla med Palazzo Pamphilj vid Piazza Navona – där prinsessan Gesine och prins Jonathan nu huserar med sina respektive familjer och försöker hålla sams så gott det går. Att de båda bor i palatset beror på att de samäger denna 1500-talspärla som är proppat med konstskatter och sköna ting upp till de himmelshöga valven, och värt mångmiljoner.
– Vi talar med varandra, men våra relationer är inte de bästa, medger prinsessan Gesine som dragit igång den här infekterade rättsprocessen.

Öppet homosexuell

Allt handlar om brodern Jonathans båda småttingar, dottern Emily, 3, och sonen Filippo Andrea, 2, som är tillkomna på ”artificiell väg”. Knäckfrågan är nämligen denna: har barnen någon framtida arvsrätt till den enorma släktförmögenheten som Gesine och Jonathan samäger ?
Jonathan är öppet gay och sambo med sin brasilianske partner Elson Edeno Braga. Jonathans båda barn är tillkomna med hjälp av surrogatmödrar – Emily har en amerikansk mamma, Filippo Andreas mamma är från Ukraina. Gesine har fyra döttrar tillsammans med sin man, konstexperten Massimiliano Floridi. Och i det katolska Italien med sin ”ålderdomliga” lagstiftning är detta en marig nöt att knäcka.

Prinsessan Orietta Pogson Doria Pamphilj och hennes brittiske man, sjöofficieren Frank Pogson med Jonathan och Gestine.
Prinsessan Orietta Pogson Doria Pamphilj och hennes brittiske man, sjöofficieren Frank Pogson med Jonathan och Gesine.

Ätten Doria – Italiens finaste

Här är Gesines och Jonathans bakgrund. Backa till 1960-talet. Då besöker trekvartsbrittiskan och den hisnande förmögna prinsessan Orietta Pogson Doria Pamphilj och hennes brittiske man, sjöofficieren Frank Pogson, ett barnhem i London. Orietta och Frank faller pladask för lille lintotten Archibald som de bums adopterar och tar med hem till Rom.
Archibald omdöps till Jonathan och föräras en prinstitel – mamma Orietta är prinsessa och markisinna fjorton gånger om, så hon har en handfull titlar att välja ur. Dessutom innehar hon Italiens finaste konstsamling, två palats och en lantgård. (Ätten Doria är en av Italiens finaste och stoltserar även med en påve, Innocentius X).
Ett år senare går så turen åter till barnhemmet i London och nu hämtar Orietta och Frank hem lilla Mary som döps till Gesine efter Oriettas skotska mor och föräras en prinsesstitel.
Barnen uppfostras i katolsk anda. Så dör pappa Frank, och några år senare, 2000 avlider mamma Orietta. Förmögenheten på 10 miljarder kronor delas mellan Jonathan och Gesine vilket sker galant och utan tjafs. Palatset ska de samäga, plus diverse konstverk. Och allt har flutit på helt perfekt – tills Jonathans barn gjorde entré. Som Gesine säger:
– Vems barn ska egentligen ärva förmögenheten den dan när det blir aktuellt?
Gesine vill att domstolen fastställer att barnen tekniskt sett inte är att betrakta som Jonathans. Och att de därför inte kan ses som legitima arvingar.
– Och vem vet när deras respektive surrogatmödrar kommer farande med och gör anspråk på rikedomarna?? Inget av detta regleras i italiensk lag.
Dom faller i slutet av denna månad.

Av Marianne Rolfstadius


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Kunglig arvstvist om
10 miljarder kronor”

 1. Martin skriver: 25 oktober, 2009

  hmmm Natascha har Du sett ovanstaende?? vatten pa Din kvarn !!!


 2. Helena skriver: 25 oktober, 2009

  -Ynkligt av syster Gesine att inte respektera sin brors barn!

  Man får bara hoppas att det är för att få fram juridiskt prejudikat som i förlängningen ska gagna dem alla, dvs även brors barn…
  Annars är det ett skrämmande bevis på hur pengar skapar girighet och mycket vill ha mer…


 3. Åse skriver: 25 oktober, 2009

  Se där hur det kan bli, när religion blandas ihop med politik.


 4. Gittan skriver: 25 oktober, 2009

  God Morgon (natt) Martin…. Det finns massor att läsa om de engelska kunliga idag..Samt intressanta nyheter om övriga celebriteter….
  Så du finner massor av “godnatt” litteratur av intressant karaktär på nätet idag….


 5. signesigne skriver: 25 oktober, 2009

  Tråkigt med arvsstrider………. och surrogatbarn måste väl jämställas med adoptivbarn rent juridiskt så att de har samma arvsrätt som biologiska barn………har man dessutom en sån förmögenhet så är det bara löjligt och tvista…….


 6. Gittan skriver: 25 oktober, 2009
 7. Gittan skriver: 25 oktober, 2009

  Klicka er igenom nya bilder på kungligheterna i Luxemburg som har haft besök av Irländska presidenten…

  http://www.royalty.nu/news/09/10/FotLuxe.html


 8. Gittan skriver: 25 oktober, 2009
 9. Gittan skriver: 25 oktober, 2009

  Och en ovanligt elegant Anne från Ascot….

  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/?p=21354


 10. Gittan skriver: 25 oktober, 2009
 11. MollyMolly skriver: 25 oktober, 2009

  Så trist at en som selv er adoptert ikke godtar brorens barn med en “surrogat-mor”. Juridisk sett er de jo hans barn. Eller har Italia andre lover?
  Prinsessen er trolig redd for at hennes bror skal dø før barna hans er myndige,- og at mødrene i det tilfelle kan forlange foreldreretten og få innflytelse på formuen?
  Har ikke lovstiftelsen tatt høyde for dette?


 12. signesigne skriver: 25 oktober, 2009

  Gittan
  Tack för alla länkar……………härligt för mary när hon kan vara ute och gå i lekparken med sina barn och hon smälter ju in eftersom hon klär sig som vilken småbarnsmamma som helst..jag tror inte någon märker att det är hon
  drottningen är fin i sitt vita hår utan en massa fula hattar
  prinsessorna var verkligen lika sina släktingar på bilderna…undra om det var en tillfällighet eller det va medvetet.


 13. Anna skriver: 25 oktober, 2009

  En konstitutionell fråga som kanske Martin kan svara på…kan man verkligen behålla sin kungliga titel i ett land som avskaffat monarkin? Det vimlar visserligen av prinsar och prinsessor i Tyskland, Italien, Frankrike, Bulgarien m fl länder som numera är republiker, men hur fungerar det egentligen? Har man avskaffat monarkin har man väl också avskaffat kungliga titlar, eller…? Eller är det en hederstitel som följer en hela livet, ungefär som amerikanska ex-presidenter kallas “Mr President” livet ut?


 14. Martin skriver: 25 oktober, 2009

  Johannes !! besvara fragan !! 🙂 men en ex kung ar val just det !!
  darfor menade jag haromdagen att en sittande Kung maste ranka hogre an en avsutten kjesare !! en svensk greve rankar dessutom hogre an en tysk PRINS det ar det fa som vet !! det var ett fredsvillkor !! 🙂


 15. Gittan skriver: 25 oktober, 2009

  Anna…För att blanda mig i din fråga till Martin… Jag ser det så här…Ska bli spännande att höra hur Johannes svarar…
  Adelskapen försvinner ju inte i och med att en monarki avskaffas.. Bördstitel förlänas man på grund av att man är född inom en adlig familj… Det bor prinsar och prisessor lite var stans i världen, även där det inte är monarkier.. Titeln tas inte ifrån en för att man inte bor i den monarki som man ursprungligen tillhörde.. Adelskapet är inte synonymt med en regerande monarki utan är en upphöjning man en gång tilldelades till sin familj på grund av förtjänstfullt tjänande, för sin regent eller statsskick… Däremot har en regerande kung rätt att avskaffa adelprivilegier likaväl som han kan tilldela dem…Så har ju skett i Norge… Där finns ingen adel..

  Konstantin inte egentlig kung utan just en ex-kung på grund av att det att en gradering i systemet monarki som man kröns till…Däremot är hans barn som tronarvingar in spe, prinsar och prinsessor och äldste sonen, Paul, är kronprins som står till förfogade att krönas till kung om systemet skulle förändras i hemlandet, och hans far inte är i livet….


 16. MollyMolly skriver: 26 oktober, 2009

  Her kan dere lese klargjørende fakta om adelen i Europa…………..
  Viktig for videre diskusjon

  http://da.wikipedia.org/wiki/Adel


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar