Kunglig baby-boom i våra grannländer?

Kunglig baby-boom i våra grannländer?
Annons

MetteochMary

En aning för mycket julmat? Eller väntar kronprinsessorna smått?

Faktum är att både Mary av Danmark och Mette-Marit av Norge på senaste tiden visat upp sig i klänningar med mycket vidd i midjan. Det spär naturligtvis på spekulationerna. Mary anlände dessutom till nyårsfirandet hos drottning Margrethe i samma klänning som hon bar då hon väntade prinsessan Isabella.
– Kan det vara så att nummer tre är på väg?, skriver australisk press.
I somras öppnade Frederik och Mary själva upp för barnprat då det berättade att de så gärna vill ha ett syskon till prins Christian, 4, och Isabella, 2.Också under OS i Kina sade kronprinsen att fler barn gärna fick komma!
Kronprinsessan Mary lades in på sjukhus sex veckor för tidigt när hon väntade Christian. Men allt gick ju tack och lov bra.
Mette-MaritI mars förra året rapporterades det från vårt grannland att Mary och Frederik varit på Rigshospitalet i Köpenhamn. De hade setts lämna sjukhuset glada och leende, vilket tolkades som de fått ett positivt besked. Kanske tillökning? Ingen baby har dock synts till, men folkets förväntan på ännu en liten prins eller prinsessa har blossat upp i takt med kronprinsessans klädval.

Annons

Mette-Marit väljer också vida klänningar…

Annons

Även i Norge vankas det förhoppningar om en ny liten kunglighet. Efter Ari Behns utspel och skakande skilmässorykten, vore det på sin plats att rikta strålkastarskenet åt ett annat håll. På helylleparet Haakon och Mette Marit till exempel. En baby skulle glädja många, inte minst föräldrarna själva som ju älskar barn och gång på gång förklarat att de vill ha en stor familj.
– Kronprinsessan gör allt för att dölja en eventuell liten gravidmage. Dessutom envisas Mette-Marit med att bära tjocka, heltäckande stödstrumpor, speciellt anpassade för havande kvinnor.
Redan i november gick spekulationerna heta om att Mette-Marit väntar ett syskon till Marius, 12, Ingrid Alexandra, 5, och Sverre Magnus, 4. De senaste bilderna på trebarnsmamman spär verkligen på ryktena!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Kunglig baby-boom i våra grannländer?”

 1. Lollo skriver: 12 januari, 2010

  danska hovet brukar ange ett datum som är senare än planerad födsel lie för att prinsessorna inte ska bli så på passade sista veckorna.


 2. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 12 januari, 2010

  Hoppas att dte är små bebisar på gång! Det vore trevligt med något annat att uppdateras om än bara bröllop.


 3. Helena M skriver: 12 januari, 2010

  ÅHHH vad jag hoppas på små knyten hos MM och Haakon, det vore såå roligt. samma med Danska Hovet, små tassar överallt. Håller tummarna.

  Kram Helena.


 4. Catharina skriver: 12 januari, 2010

  Vi som väntar på något gott..vi får vänta lite längre!

  För säkerhets skull brukar hoven inte tillkännage de lyckliga nyheterna förrän den första trimestern har gått; alltså de tre första månaderna av graviditeten.
  Dessutom brukar man ange ett datum för nedkomst som är ungefär två, tre veckor senare än den faktiska för att slippa besvärande stress och förväntningar inför förlossningen.

  Kan inte vara helt lätt för prinsessorna när allas blickar riktas mot magen; med eller utan bebis i. Eller notera om de dricker vin…

  Kronprinsessan Mette-Marits stödstrumpor verkar i alla fall lovande!


 5. Malene skriver: 12 januari, 2010

  Fotoet foroven af Mary er fra nytåret 2008 !!
  Og jeg tror det var Gittan som har gjort opmærksom på det under en tidl. kommentar under et andet emne.
  Men jeg tror faktisk, at Mary er gravid…. og i så fald deltager hun nok desværre ikke i Victorias og Daniels bryllup i juni.
  Vi må vente og se…


 6. Karin skriver: 12 januari, 2010

  Hvorfvor disse spekulasjoner? Det kommer jo en offentlig meddelelse hvis det virkelig er en baby på gang.


 7. chris skriver: 12 januari, 2010

  jag måste skratta om detta envisa tjatet om stödstrumpor. Ok då har mettemarit varit gravid länge om vi ska gå efter det. Hon kanske föder i helgen rentav… Ja Mary är snart 40 eller? Så det kanske är dax. Men jag är tveksam om det blir fler barn där. Fast hon är lite rundare i ansiktet tycker jag. Låt tiden utvisa hur saker är.


 8. Ines skriver: 13 januari, 2010

  Visst vore det trevligt men man ska helt enkelt vänta och se.
  Det går ju inte heller att dölja en gravid bebismage hur länge som helst. När den en gång börjat puta lite så växer den snabbt.


 9. Carita Sjöbergdam skriver: 9 juni, 2011

  Ktonprinsparet i Danmark fick ju tvillingar i Januari 2011.


Annons

Laddar