Kunglig milstople för Daniel Westling

Kunglig milstople för Daniel Westling
Annons

Nästan hela familjen fanns på plats, bara prinsessan Madeleine saknades.
Nästan hela familjen fanns på plats, bara prinsessan Madeleine saknades.

Blommor till födelsedagsbarnet.
Blommor till födelsedagsbarnet.

Kung Carl Gustaf såg nöjd ut där bredvid Daniel Westling, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och drottning Silvia. Nästan hela familjen på plats, den enda som saknades var prinsessan Madeleine.

Annons

Äntligen rasslade sig några ljumma vårvindar ner över kungliga huvudstaden. Och fattas bara annat på kung Carl XVI Gustafs 64:e födelsedag!

Solen blänkte

Solen blänkte i mässingsinstrumenten, pukorna dånade och hästarnas hovar klapprade taktfast fram över kullerstenarna. Och från Skeppsholmen brakade 21 salutskott. Inte undra på att kungen såg nöjd ut där han stod på Yttre Borggården tillsammans med prins Carl Philip!

Daniel-VictoriaMilstolpe

Förutom den sedvanliga pompan och ståten som hör till en majestätisk bemärkelsedag var det en kunglig milstolpe även av en annan anledning.

Vinkade

Daniel Westling tog nu ytterligare ett steg på väg mot prinstiteln och var för första gången med och vinkade från Ordenssalarnas fönster!

Carl-PhilipFingrar

Och som han vinkade – med rejält spretande fingrar. Håll ihop de blivande prinsfingrarna lite mer nästa gång, Daniel.
Då blir det högsta betyg på den kungliga vinkningen!

Med fästmön

Annars såg herr Westling ut att ha det ganska bra där uppe i slottsfönstret där han stod bredvid sin blivande svärmor drottning Silvia och sin fästmö kronprinsessan Victoria.

Carl-GustafJubel

Och efter avklarad uppvaktning nere på borggården anslöt sig även kungen och Carl Philip till trion. Säkert värmde det dem alla att mötas av jublet från de tusentals människor som letat sig till Kungliga slottet för att få en titt på den svenska kungafamiljen.

Barn med buketter.

En oförglömlig dag blev det förstås också för alla barn som fick lämna över sina blomsterbuketter till dagens födelsedagsbarn.


Av Camilla Spjuth-Palve
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

39 kommentarer till “Kunglig milstople för Daniel Westling”

 1. Sollan skriver: 30 april, 2010

  Grattis kungen!

  OBS! Kungen spretade också med fingrarna trots många års övande!


 2. Magdalena skriver: 30 april, 2010

  Finn din egen måte å vinke på Daniel. Å sprike med fingrene er mandig synes jeg!

  Stakkars Carl Philip,- han ser ikke ut til å ha det spesielt morsomt. Han er vel for opptatt av Sofia og forelskelsen til å klare å være fokusert på sermonier og plikter!


 3. chris skriver: 30 april, 2010

  mordamt? jo mor var ju där


 4. Carina skriver: 30 april, 2010

  VARFÖR varför kan inte Daniel klippa sig i en snygg frisyr??? Han såg så bra ut innan de stylade upp honom till en gubbe.


 5. allegra skriver: 1 maj, 2010

  Noterade att med några synnerligen enstaka undantag var det inget av barnen som bockade resp neg när de lämnade sin blomma till kungen. Är såna markeringar kränkande för barns integritet eller känner dagens föräldrar resp dagis inte till att de förekommer ?


 6. Ellen skriver: 1 maj, 2010

  Hvad er egentlig forskel på Kongens og Daniels måde at vinke på ???
  INGEN, men man kritiserer ikke Kongen, men ALTID Daniel, selv SD- journalist Camilla gør det her ovenfor!


 7. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 1 maj, 2010

  Idag är det enda dagen om året då republikanerna kan festa. Det är första maj och de får bära sina röda flagor i demonstrationståg. Annars är alla andra dagar monarkins dagar.

  Kungen och Carl Philip, är så stiliga i uniform.


 8. maria skriver: 1 maj, 2010

  Daniels utseende förändras för varje bild och han ser inte frisk ut tycker jag med med påsar under ögonen och mycket ansträngd leende.Eller lycklig. Man känner knappt igen honom från tidigare år. Håret börjar tunnas ut också. Trots kärleken så tror jag han har tagit vattnet över huvudet. Detta liv hon lever med protokoll och representation är inte vad han behöver eller tro jag ens vill. Men nu är det för sent.
  Jag tycker hela historien med hennes kamp för kärleken mot Kungen och att han nu accepteras efter så många år är inte en seger för kärleken men väldigt sorgligt att det ska behöva vara så.Hur kul kan det vara för honom att umgås med kungen nu när hans namn fick inte nämnas ens under flera år?Utan att han har gjort nånting?


 9. Alexandra skriver: 1 maj, 2010

  Jag tycker att Daniel verkar vara en alleles underbart go man. Ska bli roligt att se vem han egentligen är, nu när han snart kommer att få äntra den svenska scenen.


 10. Marjatta skriver: 1 maj, 2010

  Vad är det att göra så stora affärer hur Daniel Westling vinkade?
  Det finns värre saker att kritisera? Urbota, fånigt, löjligt att ta upp en sådan petitess.


 11. signe skriver: 1 maj, 2010

  Allt är bara ett löjligt spel med gamla hovregler från urtiden. Det mest naturliga hade väl varit om Daniel hade fått varit med från början när han och Viktoria bestämde sig för att gifta sig och även giftermålet kunde de fått gjort tidigare. Jag tycker det är urfånigt att kritisera hur Daniel vinkar !! Jag tror Kungen ångrar att varit så avig mot Daniel nu när han ser hur stabil Daniel är och hur mycket han betyder för Viktoria…. Det är inte säkert att det bli rätt och bara titta på vilken samhällsklass barnens partner kommer ifrån…….det fina Djursholm och det fina folket som häckar runt Stureplan…….Jag tror Viktoria visste vad hon gjorde när Daniel blev hennes pojkvän han var ingen partykille och bodde inte i Djursholm utan han var en stabil och trygg kille som stod med båda fötterna på jorden. Daniel är verkligen en svärsmorsdröm som Kungaparet ska vara stolta över.
  Lycka till underbara viktoria och Daniel !!!!!


 12. Margareta skriver: 1 maj, 2010

  Daniel vinkar på fel sätt! Alltid kan man hitta på något som är fel- i detta fall en ren skitsak! Dessutom vinkar han exakt likadant som blivande svärfar, varför har ingen klagat på hur han vinkar, han har dock övat sedan han var ett par år gammal.

  Sluta gnäll!


 13. caterine skriver: 1 maj, 2010

  Ja Carina jag håller med om att Daniel inte ser pigg ut, och har tvingats till en gubbig stil, inte ser Carl Ph ut så, han ser helfrän ut när han kör Porsche, hoppas han skiter i kungaparet och tar den tjej han vill ha. För Sverige i tiden, valspråket, borde kungen ta till sej och lätta lite på sej och konventionerna, han blir inte mindre populär för det.


 14. Helena M skriver: 1 maj, 2010

  Hur man vinkar är väl inte nåt att hänga upp sig på, men varför måste daniel se ut som att ha blivit slickad på huvudet av en ko? roligare frisyrer har man skådat.


 15. Morgana skriver: 1 maj, 2010

  Tycker Daniel har åldrats enormt på bara några år, kanske pga sjukdom, annars borde han väl stråla nu inför bröllopet som Victoria gör? Han såg mycket bättre ut innan han blev officiell, titta bara på bilder från 2003-04, när håret var lite ostyrigt och längre och inte så sliskigt vaxat.


 16. Helena M skriver: 1 maj, 2010

  Morgana, Jag håller med.


 17. Kristina skriver: 1 maj, 2010

  Nog borde Daniel ha klarat av en sån enkel sak som att kunna vinka utan att fingrarna spretar åt alla håll.
  Nej, detta bådar inget gott.


 18. signe skriver: 1 maj, 2010

  Caterine
  Håller med dig till viss del.Klart C-P ska gifta sig av kärlek men inte till vilket pris som helst om han ska fortsätta vara prins !! Om han ska gifta sig med Sofia bör han avsäga sig sin prinstitel !
  Sofia är ju redan granskad och det finns redan mycket negativt om henne. Paradis Hotel kommer att visas tusentals ggr där Sofia ligger under lakandet och ………med alla killar.Dessutom kommer alla utvikningsbilder cirkulera runt i hela världen (det har de redan gjort i USA).Men vilken skandal det skulle bli om C-P släpar in Sofia på slottet.Kungafamiljen kommer aldrig att acceptera en sån relation. Då är det bättre att C-P sticker så långt han kan komma med Sofia. C-P behöver inte oroa sig för att bli arbetslös om han avsäger sig sin prinstitel..han och sofia får säkert arbete som nakenmodeller i nån blaska……


 19. Kristina skriver: 1 maj, 2010

  Det är bara mörka moln på kungahimlen.
  Jag tror Kungen nu upplever sitt livs värst period.
  Inget av de s.k. kungabarnens val av partner har gjort honom glad.
  Kungen ser nog slutet på monarkin i Sverige.
  Ett sådant statsskick klarar inte vilka påfrestningar och skandaler som helst.
  Någon bröllopsyra kan man heller inte märka utom vissa tidningars fantasiskriverier.


 20. Lisasvenskdam.se skriver: 1 maj, 2010

  Oj, oj, oj så mycket tyckande om både det ena och det andra, som ni egentligen inte har en aning om. Gläds med dem i stället. Sköt ditt och skit i andra…. Har du inget gott att säga kan du hålla tyst! Jag säger som Margareta ovan

  Sluta gnäll!


 21. Grevinnanchintohs.blogspot.com skriver: 2 maj, 2010

  Nu kommer jag att bli kollad!Men vi här i Örebro är stolta över Daniel.Nerikes allehanda har en bildsnutt på Daniels första hem!Det ni!


 22. Grevinnanchintohs.blogspot.com skriver: 2 maj, 2010

  Ni som vill se,kan ju gå in och kolla!


 23. Margaretha skriver: 2 maj, 2010

  Valborgsmässoafton , konungens födelsedag och som alltid tar han emot på borggården. Familjen,med ny tillskottet och blivande prinsen Daniel vinkar till oss. En trevlig sed och en öppen kungafamilj som vi kan glädjas åt att få ha i Sverige.


 24. Tant Saga skriver: 3 maj, 2010

  Daniel ser trött och plågad ut. En bjärt kontrast mot strålande glad fästmön som verkar inte bry sig något nämnvärt om hans hälsa.


 25. berette skriver: 3 maj, 2010

  Oj.Oj vad vi tycker Gläds gläds istället.


 26. Coronolina Chardonnay skriver: 3 maj, 2010

  Victoria bör avsäga sig tronföljarrollen med hänsyn till hennes blivande makes hälsa. Förresten var det ju Carl Philip som föddes till tronföljare. Dra dig tillbaka, Vickan.


 27. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 3 maj, 2010

  Victoria är tronföljaren och därmed basta, må sen Carl Philip som föddes till det. Daniels hälsa är säkert noga kontrollerad.


 28. Bakom vattnet skriver: 4 maj, 2010

  Visst är det bättre, att kronprinsessan blir Sveriges regerande drottning en gång i tiden. Hon har åtminstone någon sorts omdömesförmåga, när man tänker hennes pojkvänner. Prins Carl Philip har som vuxen blivit helt omdömeslös med sina utvikningflickan, rallygäng osv. Man trodde, att han hade varit litet klokare, men nu sen man egentligen, hurdan han verkligen är. Det verkar som om att Emma Pernald var för klok och klyftig för honom!


 29. chris skriver: 4 maj, 2010

  har ni sett det roliga klippet på svt med c-p, daniel och hans blivande fru. C-P stiger på victorias klänning. titta på det annars. Daniel ser inte olycklig ut kan jag säja. Ja det är en höjdare det


 30. Gunborg Ahlgren skriver: 5 maj, 2010

  Nu får ni skärpa er, kritisera hur Daniel vinkar. Finns det då inget annat att säga tycker jag man ska tiga. Är det någon som tror att han blir säkrare o tuffare av att få kritik för såna skitsaker. Nä försök att uppmuntra istället.


 31. Stina skriver: 5 maj, 2010

  27# Ja helt rätt tänkt, allt annat är ju destruktivt……? Vad har han egentligen gjort, vinkat lite skevt? 🙂


 32. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 maj, 2010

  Jag tycker också att Daniel ser sjuk och trött ut. Men varför skulle det vara en orsak för Victoria att avsäga sig tronen?? Det är inte han som ska bli regent.

  Victoria behöver sin Daniel för att bli en bra regent. Lycka är viktigt i livet, och hon är lycklig. Och orkar han inte representera så finns han i alla fall där för henne, och då fungerar hon bra i sin roll. Och kommer att klara den rollen utan att han är med överallt.

  Och just nu ser jag ingen som är lämpligare än Victoria att efterträda kungen. Ingen av syskonen har utbildning för att kunna efterträda. Bortsett från allt med flick- och pojkvänner så är varken Madeleine eller Carl-Philip redo att ta över om dom inte får en gedigen utbildning.


 33. Netaadika.bloggspace skriver: 6 maj, 2010

  Men Demba har Du inte tänkt på att Daniel kommer att ha en viss representationsplikt oxå ? Han kan inte bara gömma sig och vara gullig mot kronprinsessan i sängen eller ? Det räcker inte !!!
  Dessutom så skulle säkert prinsessan Madeleine bli en alldeles utmärkt drottning så småningom. Hon är ännu ung, men ändå den intelligentaste av dom tre. Och hon mognar nu.


 34. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 6 maj, 2010

  Neta, är du säker på vad du säger? Att Madeleine är den intelligentaste, jag vet inte. Hur kan du veta sånt? Madeleine är den snyggaste och blir med god tur drottning i något annat land.


 35. Sickan skriver: 6 maj, 2010

  Tycker inte VI ska ha så stora bekymmer över vad den ene eller den andra gör, och vilka pojk / flickvänner dem ska träffa i kungahuset eller vad de ska bo.


 36. Annakungahuset.org skriver: 7 maj, 2010

  Jag tycker att Daniel verkar vara en alleles underbart go man. Ska bli roligt att se vem han egentligen är, nu när han snart kommer att få äntra den svenska scenen


 37. Monica skriver: 7 maj, 2010

  Äntligen har Daniel fått komma in i det kungliga etablissemanget. Lycka till Victoria och Daniel. Var rädd om er kärlek. Låt inte den svenska avundsjukan få förstöra era liv.


 38. carina enström skriver: 7 maj, 2010

  Daniel vinkar som karlar ska !!!!! Visa hela labben, det är manligt. Kungen själv visar ju själv hela kardan!!
  Daniel kör på i din egen stil, det kommer du längst på !!
  Lycka till i framtiden !
  Victoria ska skatta sig lycklig som har fått tag på en sån
  jordnära och ärlig kille ! För på Stureplan där finns det
  inte många utav dem ???


 39. carina enströmPerenna skriver: 7 maj, 2010

  Grattis Daniel ! Välkommen ut på balkongen, du gjorde en stor bragd, visa hela kardan du , när du vinkar, det är manligt !
  Kungen själv gör ju detsamma.
  Lycka till ! ! Vicktoria är faktiskt värld en man som står med båda fötterna på jorden!
  De som hänger runt på Stureplan är tydligen inget mycket till att hänga i granen, det är ju redan överbevisat !!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar