Kunglig skandal skakar semesterön

Kunglig skandal skakar semesterön
Annons

Exdrottning Anne-Marie, Alexia och Carlos Morales Quintana.
Exdrottning Anne-Marie, Alexia och Carlos Morales Quintana.

Exdrottning Anne-Maries svärson Carlos Morales Quintana har hamnat i trubbel och kan riskera flera års fängelse för korruption. Skandalen har chockat hela den populära semesterön Lanzarote.

Den spanske arkitekten Carlos Morales Quintana, som är gift med prinsessan Alexia av Grekland, ska enligt spanska medier bland annat ha betalat flera av öns borgmästare pengar under bordet för att få bygg- och köptillåtelse till attraktiva egendomar på Kanarieöarna. Korruptionsskandalen har vuxit till gigantiska mått och polisen i Madrid har nu tagit över fallet. 30 personer har hörts av myndigheterna och några sitter redan bakom lås och bom.

Annons

Carlos Morales Quintana är född och lever på Lanzarote. 1999 gifte han sig med Alexia som är äldsta dotter till exdrottning Anne-Marie och exkung Konstantin av Grekland. Han vann för bara fyra månader sedan en internationell arkitekttävling om att rita ett nytt konsert- och kongresscenter i öns huvudstad. Öns invånare och den spanska societeten väntar nu med spänning på hur den kungliga skandalen ska utvecklas men de kommer att få vänta ytterligare några månader innan man gått till botten med denna härva.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kunglig skandal skakar semesterön”

 1. Martin skriver: 29 juni, 2009

  Kanske platsbrist men denna story ar 2 veckor gammal nu???


 2. Lollo skriver: 29 juni, 2009

  Trodde att de skulle skippa “nyheten”
  här finns lite mer info om vad som skrivits
  http://www.theroyalforums.com/8567-princess-alexias-husband-questioned-by-judge/


 3. JacquelineKungligskandalskakarsemesterön skriver: 29 juni, 2009

  Quintana och flocken av borgmästare är sluga. Q. får som han vill och borgmästarna får pengar. Villkoret för att alla ska känna sig säkra är att alla med makt är inblandade. Borgmästarna vet att alla de andra borgmästarna är inblandade. Med kontakter och lite tur klarar sig Q. lindrigt undan.


 4. signesigne skriver: 30 juni, 2009

  Det är väldigt tragiskt för för den Danska Kungafamiljen och spec. för Alexia och deras barn om han är skyldig.Men vi får väl hoppas att det ordnar upp sig.


 5. JacquelineKungligskandalskakarsemesterön skriver: 1 juli, 2009

  Quintana är född och uppväxt på turistön. Att en av öns söner skulle ro hem uppdraget, efter en internationell tävling, att rita ett nytt konsert- och kongresscenter, är nog populärt bland befolkningen. De kanske också föredrar idéen att han och inte utländska intressenter köper upp mark.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar