Kunglig sporthelg för stora och små

Kunglig sporthelg för stora och små
Annons

mette-marit-haakon

Det har varit en riktig sporthelg för flera av kungligheterna denna gråmurriga novemberhelg.

Inte bara i Sverige har det varit en helg full av fotbollsyra. I Norge var det cupfinal mellan norska lagen Molde och Ålesund, och vilka var där om inte den norska kronprinsfamiljen. Kronprinsessan Mette-Marit, prins Sverre Magnus, prinsessan Ingrid Alexandra och kronprins Haakon såg alla ut att njuta av den spännande matchen.
Under tiden var farfar kung Harald på plats i Fornebu utanför Oslo för att medverka vid  Norges cupfinal i fotboll för kvinnor. Oslo-lagen som spelade var Röa och Strömmen och kung Harald fick dela ut vinnarpokalen till det vinnande laget, som blev Röa.

Annons
Kung Harald delade ut vinnarpokalen.
Kung Harald delade ut vinnarpokalen.

Krigsveteraner

På andra sidan Nordsjön i Cardiff  spelades en rugbymatch mellan Wales och Nya Zealand, och där var prins William på plats. Som en av över 74 000 rugbyfans fick han se Wales bli slagna av Nya Zealand med 19-12. Prins William är vice mecenat för walesiska rugby-unionen (WRU). Alla överskotts-intäkter från matchen kommer gå till Royal British Legion, en välgörenhetsorganisation som ger finansiellt och socialt stöd till de miljoner människor som tjänstgjort i det brittiska försvaret.
Före matchen träffade prinsen veteraner från andra världskriget, bland andra 85-åriga David Bees från Caerphilly som var med i Kungliga Marinkåren mellan 1942–1946.

Prins William småpratade med krigsveteranen David Bees med fru Jean.
Prins William småpratade med krigsveteranen David Bees med fru Jean.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar