Kungliga företag offer för finanskrisen

Kungliga företag offer för finanskrisen
Annons

Prins Charles, lady Helen Taylor och Timothy Taylor.
Prins Charles, lady Helen Taylor och Timothy Taylor.

Konsthandlaren Timothy Taylor, gift med lady Helen Taylor, tvingas nu slå igen sitt möbeldesignföretag. Det blev det andra kungliga offret för finanskrisen i England. Prins Charles ekologiska matföretag var det första men det räddades i sista sekund och köptes upp av den stora livsmedelskedjan Waitrose.

Annons

Timothy Taylors möbeldesignföretag Sebastian + Barquet öppnade så sent som förra året, just i början av lågkonjunkturen, men kommer nu att tvingas slå igen. Taylor är gift med lady Helen Taylor, 45, dotter till hertigen och hertiginnan av Kent.

Dame Ednas son drev affären

Timothy Taylor har lagt ner stora investeringar i möbelaffären, som drevs av Oscar Humphries, son till Barry Humphries, alias Dame Edna Everage. Satsningen på möbeldesign ligger i släkten. Lady Helens kusin viscount Linley äger även han ett möbeldesignerföretag i samma område som Taylor, men det har det dock gått bättre för. Taylor driver också ett konstgalleri London som Oscar Humphries nu kommer att jobba på istället.

Artisten Barry Humphries, alias Dame Edna Everage.
Artisten Barry Humphries, alias Dame Edna Everage.

Prins Charles välgörenhet inte hotad

Duchy Originals, prins Charles ekologiska matföretag, köptes upp av Waitrose efter att försäljningen gått dåligt. I krisens England har folk inte haft råd med de exklusiva ekologiska matprodukterna. Från och med oktober kommer de nu säljas i Waitroses etablerade livsmedelskedja och man kommer även att satsa på att utöka sortimentet. Detta kommer att göra det möjligt att även fortsättningsvis dra in pengar  till prins Charles välgörenhetsorganisationer, vilka dragit in 7 miljoner pund sedan Duchy Originals startades 1990.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kungliga företag offer för finanskrisen”

 1. Gittan skriver: 21 september, 2009

  Och så förlovningsringarna igen..Bara för att ge er ett tillfälle att studera Autumn Kellys ring…Husch…Så snygg !!

  http://www.hellomagazine.com/brides/gallery/200908211884/royal-brides/engagement-ring/princess-wed/1/1/


 2. Ulla 47 skriver: 21 september, 2009

  Hej Gittan. Tack för länken. Jättekul att se! Jag älskar smycken.Håller med dig om Autumns ring.


 3. Martin skriver: 21 september, 2009

  timing is everything !!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar