Kungliga Kalendern: Victoria ska besöka barnsjukhus

Annons

Den kungliga kalendern visar att det blir en intensiv månad för den svenska kungafamiljen – i alla fall för några av dem. Victoria har bara ett jobb inplanerat och det är på ett barnsjukhus.

Det har varit ett fulltecknat år och hovets kungliga kalender visar att även januari blir intensiv – men inte för kronprinsessan Victoria som bara har ett enda uppdrag den 19:e. Då ska hon besöka Astrid Lindgrens sjukhus i Solna. Ett perfekt ställe att vistas på för en snart fullgången kronprinsessa…BB ligger ju endast ett stenkast därifrån.

Vikarierar för Victoria

Prins Daniel mjukstartar med besök i hemtrakterna. Sandvik i Sandviken får äran att välkomna honom måndagen den nionde. En vecka senare går han på Idrottsgalan med svågerprinsen Carl Philip. Under våren kommer Victorias lillebror att “vikariera” medan kronprinsparet får barn och ägnar sig åt familjelivet.

Till Margrethe

Kungen och drottningen har haft ett soligt och skönt jullov i Thailand. För dem väntar sedvanligt med mängder av representationsuppgifter och en och annan rolig tillställning. Som när kungens kusin, dronning Margrethe, firar 40 år som regent i Köpenhamn ska det svenska kungaparet närvara.

Nytt barnbarn

Då får de kanske även gratulera Margrethe till ett nytt barnbarn. Det är ju dags för Prinsessan Marie när som helst!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press, IBL.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

106 kommentarer till “Kungliga Kalendern: Victoria ska besöka barnsjukhus”

 1. annica skriver: 2 januari, 2012

  Finland får kungligt (nåja..:) besök på trettondagen när Sofia Hellqvist gästar en trettondagskonsert i Finlandiahuset i Helsingfors. Det skrev en av finska kvällstidningarna förra veckan.

  Trettondagskonserten är en välgörenhetskonsert, där många från den finska societeten deltar. Wienervalskonsertens arrangör Patrick Lagus, säger att Sofia Hellqvist är hedersgäst, och man kommer att donera en summa till hennes Project Playground (eller vad det heter..)

  Lagus menar att man fick hjälp från Syd Afrika när traditionen med konserten inleddes, och att man nu vill betala tillbaka genom att donera pengar till ett välgörenhetsprojekt.

  Jag har aldrig vetat att SH:s projekt är så omfattande…eller vill Patrick Lagus helt enkelt försäkra sig om att han blir bjuden på ett kungligt bröllop i en snar framtid…? Månne SVD och andra kungliga tidningar kommer hit och följer med fröken Hellqvists representation?? Hahaa


 2. monica skriver: 2 januari, 2012

  # Annica. Vad gör du för barn som lever i misär ?


 3. annica skriver: 2 januari, 2012

  # monica 2

  Om detta uppfattas som att jag inte uppskattar hjälp till fattiga, eller vill “komma åt” Sofia H., som vääldigt många annars gör här, så har du helt fel. Samtidigt behöver jag inte redogöra för min “biståndshjälp”, eftersom jag inte kommer att bli hustru till den andra i tronföljdsordningen i Sverige…

  Men klart är att SH aldrig blivit bjuden som hedersgäst vid en stor galakväll om hon inte sällskapade med prinsen. SÅÅ betydande är hennes projekt inte..


 4. Nettan skriver: 2 januari, 2012

  Hej

  Tack snälla Annica ,för informationen…hoppas det blir bilder därifrån…

  *** God fortsättning till alla ***

  Kramisar Nettan ( Logan )


 5. allegra skriver: 2 januari, 2012

  Tycker Victoria skulle slippa alla uppdrag när hon redan är så stor. Kalla hem Madeleine. Victoria har ju generöst ställt upp för henne.


 6. Gabriella, Helsingfors skriver: 2 januari, 2012

  SH kan ju alltid ta pojkvännen med sej.
  Välkomna bara!


 7. PIX skriver: 2 januari, 2012

  Monica jag tycker ej du skal på flugen, för alla vet att Lagus & co lika med många andra är ute enbart för en enda sak.Själv av bokade jag mina biljetter då jag läste den artikeln, o varför jo just för att de är så genomskinligt varför de donerar pengar till projektet.
  Gillar mera Wallenbergarnas ordspråk verka men ej synas.


 8. py skriver: 2 januari, 2012

  ojdå! sofia skall till helsingfors! tack så mycket för tipset! 1# annica. py.


 9. Tulipa skriver: 2 januari, 2012

  Bra fråga!


 10. Marguerithe skriver: 2 januari, 2012

  Som sagt, mobbing tycker vi inte om på dessa sidor.


 11. Forestlady skriver: 2 januari, 2012

  Jag såg Svenska hjältar och blev oerhört imponerad av den lilla flickan som startade Bullhjälpen efter att ha sett en bild av en liten pojke i Eritrea med flugor i ansiktet som han inte kunde vifta bort. På frågan hur länge hon skulle hålla på med detta svarade hon: När dom ser lite gladare ut och inte går på så smala ben längre. Man kan gråta för mindre.


 12. Ingela skriver: 2 januari, 2012

  Monica hur vet du att Sofia verkligen gör något för barn som lever i misär??

  Har du några bevis? Fota gäller inte som bevis.


 13. annica skriver: 2 januari, 2012

  Eftersom alla läsare här har skarpa åsikter om Sofia Hellqvist, så gör jag en översättning till er från hennes tvåsidiga intervju i tidningen Ilta-Sanomat, nyårsnumret 31.12.2011-1.1.2012. Håll till godo!

  – “Jag har varit i Finland endast en gång tidigare, då var jag mycket yngre. Det kommer att bli fint att uppleva Finland igen som vuxen. Jag är tacksam för att få sprida vårt projekts budskap också till Finland.”
  För den 27-åriga Älvdalsflickan från mellersta Sverige var år 2009 ett speciellt år. Då träffade hon både sin sambo, prins Carl-Philip, och en annan kändis, Frida Vesterberg, som är den andra grundaren av välgörenhetsprojektet Project Playground, som verkar för barns välstånd i Syd-Afrika.

  -” Våra gemensamma vänner förde mej och Frida samman, vi har samma syn och passion för välgörenhet. Vi började planera vårt gemensamma projekt redan följande dag”, minns Sofia.

  De kungliga och den svenska överklassen beskylls ofta som ytliga och oengagerade, men de epiteten stämmer inte överens om den mörka skönheten Sofia, som har jobbat med välgörenhet ända sedan tonåren.

  – “Jag var 17 år när jag första gången åkte till Afrika, och hade med mej pennor, böcker och leksaker. Mina föräldrar hindrade inte mej att förverkliga mina drömmar. Snart märkte jag att det inte räcker att jag bara reser dit, säger Sofia, som också idkat välgörenhet i Senegal och Ghana.

  Nuförtiden jobbar Sofia heltid med att fattiga barn i Syd-afrika ska få en lekfull barndom. Att se de nödställda barnen har varit svårt för Sofia.

  -” Jag blir ibland så frustrerad när jag ser mänskors nöd, att jag kunde explodera. Det är ofattbart hur många som måste kämpa för det allra minsta, och hur lite hjälp de får. Numera arbetar jag med bas i Sverige för att samla in bidrag. Frida både bor och arbetar i Syd-afrika.”

  För Sofia är det viktigt att alla insamlade medel kommer till PP och inte går i fel händer.
  Sedan tas problemen med prinsessan Madeleina, hennes svårigheter att bli godkänd av kungafamiljen och alla skriverier om hennes bakgrund upp (ja, orm-bilden finns med…), och det konstateras att hon och Carl-Philip har tillbringat lång tid tillsammans i höst i Syd-afrika, bort från allt skvaller.

  – ” Pausen (semestern) gjorde gått för min själ. Visst har jag annars också varit mycket i Afrika, vilket betytt mycket arbete. Nu har vår organisation 14 anställda, och vi kommer att anställa fler.

  Om hovet, dess medlemmar eller hennes privatliv är det onödigt att fråga, men hon säger:
  -” den tionde december firade vi en s.k. familjedag med barn som är med i vårt projekt. Då fick de också en julklapp, som för de flesta var den enda julklapp de fick. Lyckan från barnens ansikten kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”

  Det ser ut som om Sverige skulle få sin egen hjärtats prinsessa, avslutar Ilta-Sanomat sin artikel.

  “2 monica; jag gör garanterat inte tillräckligt för barn som lever i misär, men genom den här långa översättningen gör jag en god gärning för alla skvallerkärringar i Sverige, och gratis översättning till Damtidningen!
  Gott Nytt År!


 14. Marguerithe skriver: 2 januari, 2012

  Forts “3”
  Kommentaren riktad till “1” Annica.


 15. LinaLina skriver: 2 januari, 2012

  #2
  Det finns så många andra och bättre sätt att hjälpa barn som lever i misär än stödja fröken Hellqvists tvivelaktiga projekt. Har dom blivit alldeles galna i mitt gamla hemland????
  Bli världsföräldrar! Skänka pengar till Läkarna utan gränser! Stödja barn i Palestina! Röda korsets arbete! Då vet vi åtminstone vart pengarna går. SH:s nuvarande projekt är ämnad att putsa hennes tidigare leverne i mera otvivelaktiga “projekt”.


 16. bachi skriver: 2 januari, 2012

  I got scared at that picture 😀 //


 17. christinavideotron.ca skriver: 2 januari, 2012

  Svensk Damtidning kommer säkert att vara i Helsingfors.
  Usch vilket skräp det hela är. Patrick Lagus kunde ha betalat tillbaka
  på ett annat sätt. Och vad var hjälpen de fick från Syd Afrika ? Finns det någon som vet? Trodde nog att man i Finland skulle ha kunskap och möjlighet att ordna konserter utan hjälp utifrån.


 18. Karin skriver: 2 januari, 2012

  Läste kungahusets kalender, hur kan man kalla det som står i kalendern för en “intevsiv månad”?
  Victoria har några timmars arbete under en hel månad!
  Resten av familjens jobb är närvaro lite här och där och någon prisutdelning, kan man ens kalla det för arbete?
  Inget av det som Victoria och Daniel gör är så viktigt att det behövs en vikarie.


 19. Maria skriver: 2 januari, 2012

  #Annica….suck!!!


 20. Johanna skriver: 2 januari, 2012

  Tänk om alla svenska nyblivna föräldrar skulle få en vikaie som skötte bådas jobb under några månader så att de skulle få tid tillsammans med sitt barn!


 21. Ingela skriver: 3 januari, 2012

  Varför hamnade Sofia i den kungliga kalendern?

  Mig veteligen är hon inte kunglig.

  Hennes kompis Frida hade redan startat sitt projekt i Sydafrika när hon upptäckte hur mycket det var att göra och tog då in Sofia i detta projektet. Alltså står Frida som den som startade upp detta och Sofia var inte med från början.


 22. birgitta skriver: 3 januari, 2012

  Nr.21. Som svar på din fråga om varför,se kommentar 1.


 23. Beata skriver: 3 januari, 2012

  Det var då verkligen inte mycket till jobb! Att närvara, besöka och festa!


 24. Beata skriver: 3 januari, 2012

  Mycket gula tänder Margrethe har!


 25. mona skriver: 3 januari, 2012

  Mobba Sofia är det enda ni kan. Gå och gör något vettigt själva.

  Sofia finns inte med i några kungliga sammanhang, har ni sett
  det har ni inbillat er.


 26. monica skriver: 3 januari, 2012

  # 1.Wow….. Jag bara frågade vad du gjorde ? En vänlig fråga kräver ett vänligt svar.
  Själv driver jag ett projekt anknutet till FN och vi arbetar i Ghana, Togo, Colombia så jag vet något om hjälparbete.


 27. rasmus skriver: 3 januari, 2012

  Ja liksom Jill Bernadotte af Wisborg håller på med keramiska aktiviteter så försöker Sofia släta över sitt mer än sensationella förflutna med hjälparbete. Ränderna går inte ur på desa kvinnor,


 28. Alessandra skriver: 3 januari, 2012

  Santa Sofia!!!!!!!!!!hauhaauahauhauah


 29. Anitra skriver: 3 januari, 2012

  Nästan “fullgången” när två månader återstår av graviditeten? Då arbetar de flesta kvinnor fullt ut om inga problem tillstött och har troligen ett hem och eventuellt tidigare barn att ta hand om efter arbetsdagens slut. Sluta pjoska med Victoria, tror att hon skulle uppskatta det!


 30. Lisa Lusth skriver: 3 januari, 2012

  #Rasmus
  Tänk vad denna Jill Bernadotte har fastnat i dina tankar. Hur många andra bryr sig om vad sin fars sysslings fru har för bakgrund? För det är exakt så stort avstånd i släktskap det är mellan Hans Majestät och Grevinnan Jill. 🙂


 31. Ingela skriver: 3 januari, 2012

  #13 Annica du skriver följande De kungliga och svenska överklassen beskylls ofta som ytliga och oangagerade, men de epiteten stämmer inte överens med den mörkhåriga skönheten Sofia som har jobbat med välgörenhet sedan tonåren.

  Vilken kategori tillhör hon kungliga eller överklassen???

  Att du bara orkade översätta detta.


 32. Christina Helsinki skriver: 3 januari, 2012

  #13

  Tack för att du översatte artikeln. Läste den också, men tyvärr för lat för att översätta.


 33. annica skriver: 3 januari, 2012

  # 26 monica

  Jösses, det var nog ingen vänlig fråga, och den kräver heller inget svar, men låt mej en gång för alla göra klart att:

  – jag högaktar och lyfter på hatten för alla som osjälviskt håller på med välgörenhet, såväl i hemlandet som utomlands. Det gäller såväl dej, Sofia H. och Patrick Lagus.

  – jag har aldrig, i motsats till många andra, skrivit något illa om SH, lika lite som om prins Daniel, när andra spydde galla över honom innan giftermålet. Jag har aldrig förstått att man tror att någon människa är helt svart/vit.

  – det jag däremot reagerade för är att Patrick Lagus så uppenbart vill donera pengar till SH för att hon troligen blir ingift i kungahuset.
  Handen på hjärtat – han hade aldrig haft en okänd, ung svensk tjej som hedersgäst annars. Om han endast ville donera pengar till deras projekt, varför inte bara bjuda in den mer okända Frida?

  Slutligen vet jag inte heller vilken hjälp P. Lagus har fått från Sydafrika. Det blev aldrig klart i artikeln. P.L är själv stadd vid kassan och en av huvudarrangörerna för Helsinki International Horseshow. Han har många kända och rika vänner, som han gärna ställer upp på bild med i samband med trettondagskonserten. Det blir säkert fina och många bilder i veckotidningarna med Sofia, alltid lite kunglig glans…Det är detta jag reagerar mot, och inget annat!

  Ursäkta för de många skrivfelen i översättningen av tidningsartikeln.


 34. annica skriver: 3 januari, 2012

  #31 Ingela

  – det var vad tidningen Ilta-Sanomat skrev, jag bara översatte direkt.

  #32 helsinki

  – jag kunde bara inte låta bli att göra den tjänsten för tidningens svenska läsare 🙂 Lite avkoppling efter jobbet.


 35. Eva skriver: 3 januari, 2012

  Undrar om Prinsen tillåts följa med till Helsingfors???
  Kungen har kanske satt ner foten nu för sådana spektakel?


 36. monica skriver: 3 januari, 2012

  Annica # 1,3 13, 33 och 34. Att du orkar och i dag är det inte helg.


 37. rasmus skriver: 3 januari, 2012

  # Lisa Lusth
  Och trots detta så tillhör Georgina Rhodes Maddox, Mademoiselle Basier….kungaparets vänkrets, Silvia har förstärkt vänskapen med att bli gudmor till Jills barn.

  Tror nog INGEN annan Drottning blivit gudmor till en p-rstjärnas barn.


 38. Ansan skriver: 3 januari, 2012

  #33# Annica,

  Jag undrar om inte denna P.L känner mentorn. Jag tror att hon nu försöker att gå bakvägen med med marknadsföringen eftersom hon har stött på patrull i Sverige. Sedan kan man alltid referera till donationen i Finland. Det måste vara en stor prestigeförlust för henne detta reklamuppdrag. Men det är mission i possible. Jag vet så mycket att på detta sättet går det inte till i välgörenhetsvärlden i övrigt. Aldrig skulle stora kända företag etc sätta in pengar på ett konto helt utan insyn och legitimitet. För ett år sedan användes SH eget personkonto på Nordea som insättningskonto. Vi vet inte vilka som sitter i styrelsen. I höstas läktes det att CP numera skulle göra det. Men vem mer? Konstigt att de bara skulle droppa ETT namn. Det är detta som är renomésnyltning. Kungahuset har i alla tider varit livrädda för just det. Tidigare i höst stod projektet pp som avregistrerat på Alla Bolag, bevis för detta finns på nätet. Denna hösten har SH skött sig bra i övrigt som har hållit sig undan offentligheten från kungahuset.


 39. mona skriver: 3 januari, 2012

  http://www.project-playground.org/sv/
  Läs själva om projektet som ni tror är påhitt,

  SLUTA MOBBA SOFIA


 40. Kristiina från Turku skriver: 3 januari, 2012

  39, tror du allt du läser på internet?
  Vem betalar Sofias levande? Hon har säkert en mycket kraftfull mentor. Och det är tråkigt att läsa hur det kungliga hovet behandlar henne när vi alla minns hur respektfulla Daniel, som hade en oklanderlig bakgrund, behandlades.


 41. Ansan skriver: 3 januari, 2012

  #40# Mona,
  Att inte anse SH lämplig som representant i kungahuset är inte mobbing. Du är en gränslös person. Allt är inte möjligt. Om inte kungahuset upprätthåller standarden så att folket känner respekt för dem i deras gärning, kommer kungahuset att avskaffa sig själv. Visst finns PP, hennes intresse startade samtidigt som hon träffade CP. Men SH engagemang verkar kräva mycket MF och skulle säkerligen inte inbringa några pengar om man inte använde sig av kungahuset. Det finns INGEN som skulle sätta in pengar på en okänd persons privata bankkonto bara för att hon uppgett att hon skall hjälpa människor i Afrika. detta utan någon vidare redovisning. Varför har tex SH inte varit intresserad av att hjälpa barn via Röda Korset. Det har läxhjälp mm för barn som har det svårt i Sverige. För det måste vara svårt och dyrt att starta upp ett projekt i Afrika när man varken har pengar, inkomst eller utbildning. Om man vill seriöst arbeta med hjälpverksamhet så gör man det i tysthet. Det är inte ett sätt att marknadsföra sig själv, Det är i detta led det går snett och framstår inte längre som särskilt ädelt. Det SH har lyckats med det är att få uppmärksamhet för egendel ( till men för det Svenska kungahuset). Den finske donatorn uppskattar säkert denna uppmärksamhet.


 42. monica skriver: 3 januari, 2012

  # 39. Bra information men tror inte dom förstår. Hatet och avunden är för stor. Personligen har jag inget intresse för SH umgänge med prinsen, men beundrar en ung person som gör något för sin nästa.
  Jag vet att projektet, som förlöjligas av elaka tanter är seriöst. SH liksom drottningen måste antagligen åka utanför Sverige för att få stöd.
  Majoriteten av svenska tanter bara slår på allt och alla.


 43. Eva skriver: 3 januari, 2012

  Bara för att man kämpar för något, innebär inte att något blir gjort. Projektet är ett påhitt för att försöka göra SH till något hon inte är. Glasklart! Detsamma gäller Childhood. Det är täckmantel för Madeleines och Silvias resor hit och dit och så de kan syssla med vad som helst, utan att vi ska ha med det att göra. SH snyltar definitivt på sin relation med CP. Hon har ingen utbildning eller erfarenhet inom området, men har lärt sig fort hur man nässlar sig in bland hermelinerna. Tror inte ett dugg på denna lekstuga!


 44. nynäs skriver: 3 januari, 2012

  41 Ansan. Nu börjar det bli galet. SH kan arbeta och göra vad hon vill. Sverige ar ju trots allt ett fritt land.


 45. Lise J skriver: 3 januari, 2012

  En normal graviditet er nok ikke anderledes for en kronprinsesse end andre.
  De fleste passer deres arbejde til 2-3 uger før fødslen, der er jo ingen idé i at sidde hjemme og gøre ingenting og bare vente på, at fødslen skal gå i gang, så bliver ventetiden så laaang. Det er bedre at have noget at beskæftige sig med.
  Og der er vel næsten 2 månder til og det er jo ikke fysisk krævende opgaver hun påtager sig.


 46. ZZ skriver: 3 januari, 2012

  #13annica

  Snällt att du har översatt! Skulle vara mycket intressant att få nedanstående del översatt – om/när du har tid! Tack!

  “Sedan tas problemen med prinsessan Madeleina, hennes svårigheter att bli godkänd av kungafamiljen och alla skriverier om hennes bakgrund upp (ja, orm-bilden finns med…)…”


 47. Kerstin Bergström skriver: 3 januari, 2012

  Kerstin B Januari 3 2012
  #21 Ingela , varför går du ut med felaktiga påstående? Var inne på hovets kalander och titta om det stämde.Det luktar häxjakt.Ni som påstår att CP har endast ett par uppdrag före wasaloppet.I januari månad 6 st idag men det hinner de nog fylla på.Madelein har 1 den här månaden.Ni som är så nyfikna och spyr en massa galla på SVD kommentar sidor gå in på hovet hemsidor och läs kalendern..
  Mår man så dåligt som många av er tycks göra ska man söka för det. KerstinB


 48. Forestlady skriver: 3 januari, 2012

  42. monica
  “… men beundrar en ung person som gör något för sin nästa.”
  Är ni blinda allihop eller? Får igen påminna om mitt inlägg nr 11 om Bullhjälpen som 9-åriga Milla Martin startat. Hon har uträttat Herkules Storverk och är verkligen värd all beundran. Hon är en prinsessa. En RIKTIG prinsessa! Ett tips till Childhood..konsultera MM, ni har mycket för att inte säga allt att lära av henne.


 49. caterine skriver: 3 januari, 2012

  Lustigt att i varje sammanhang ska Sofia och Jill kommenteras. Håll er till ämnet, gummor.


 50. Marguerithe skriver: 3 januari, 2012

  Så länge republikanska Föreningen betalar folk att skriva nedsättande om vår Kungafamilj kommer dessa sidor att vara fyllda av hat och avundsjuka. Dessa kommentarer borde förbigås med tystnad framöver.

  Jämför gärna Rödebyfamiljen! Jag hoppas att alla kommer ihåg denna ryggradslösa mobbing av en oskyldig familj.

  Även hetsjakten med diverse tillmälen av Sofia Hellqvist kan man tycka är en väldigt omogen företeelse av vuxna människor, eller hur gamla är folk här? Vi bor faktiskt i Sverige och vi har väl kunnat uppföra oss anständigt förr!


 51. Yngve skriver: 3 januari, 2012

  13- SH har inte arbetat med hjälparbete sen yngre tonåren. Hon har tjänat pengar på sin kropp, kom inte och säg något annat. Det som skrivs nu är efterkonstruktion, hon har inte varit med och startat upp något, hon har halkat in med hjälp av kamrater för att få en bättre status , när hon råkade få CP på kroken, hon har ju förstått att hon kommer att granskas. Men kort i rymden går aldrig att sudda ut. Jag tycker det är en skam att ta in en som SH i ett seriöst projekt som har med barn att göra, när man tjänat sitt leverbröd på sin egen kropp. Att CP vill ha henne är ju en annan femma.


 52. mona skriver: 3 januari, 2012

  #41# Ansan du är hopplös, du kallar mig gränslös,
  du känner mig inte, så ska du inte uttala dig om mig
  på ett elakt vis.
  Om du tittar på Project Playgrounds hemsida så
  finns det organisationsnummer,post och bank giro m.m.
  Det är Sofias vän som startade projektet, hon är förmögen.
  Sofia kanske har sparat pengar som hon kan använda
  INGEN HAR MED SOFIAS PRIVATLIV ATT GÖRA.


 53. mona skriver: 3 januari, 2012

  http://www.svd.se/naringsliv/karriar/ett-battre-liv-for-barn-i-kakstader-ar-modellen_6413530.svd
  här kan ni läsa mer om Project P

  Människors levnadsvillkor

  •Plats: Sydafrika
  •Period: 2012
  •Organisation: Project Playground
  •Genomfört med bidrag från: Svenska PostkodLotteriet

  Barn får vara barn i kåkstaden – Tack vara Project Playground

  Project Playground erbjuder barn från fattiga förhållanden i Sydafrika en meningsfull fritid. Idag driver de ett fridtidscenter i kåkstaden Langa utanför Kapstaden, där de erbjuder barnen en tillflyktsort från svåra hemförhållanden.

  Barnen i kåkstäderna växer upp i en fattig och hård miljö. Få av dem kan vara med i meningsfulla och utvecklande aktiviteter som kan bryta den onda cirkeln av fattigdom och våld.

  På Projekt Playgrounds center får barnen vara med i flera aktiviteter som teater, dans, debatt och läxläsning. Dessutom får de ett mål mat om dagen. Även föräldrarna deltar i arbetet. På plats i Sydafrika samarbetar Project Playground med en organisation med expertis kring familjevåld och sexuellt utnyttjade barn. På så sätt kan man fånga upp de barn som är utsatta och hjälpa dem.

  Med stöd av PostkodStiftelsen kan Project Playground, som är en nystartad ideell svensk organisation, utöka sin verksamhet, för att långsiktigt hjälpa fler barn i Sydafrikas kåkstäder.

  Läs mer om Project Playground här

  Våra elaka tanter är nog inte läskunniga.
  Men PP har Sofia aldrig gjort reklam för för sina egna syften
  har sökt i GOOGLE men det finns inget.

  Upp till bevis alla patetiska skvallertanter,


 54. Christina Helsinki skriver: 3 januari, 2012

  Helt onödigt att skälla på Sofia. Hon står redan med ena foten i Sveriges kungahus.

  Oberoende av titlar kommer hon och CP att bli medias favoriter.

  Om Daniels oklanderliga bakgrund, kan man bara säga att den som inte gör någonting (exempelvis studerar eller tar militären seriöst) så finns det ingenting.


 55. Gabriella, Helsingfors skriver: 3 januari, 2012

  upprepar, Sofia är hjärtligt välkommen till Helsingfors! Med eller utan prins! Ni må tycka vad ni vill om henne men något nytta måste väl hennes projekt göra, annars hade hon blivit slaktad och flådd tusen gånger också i mera seriösa tidningar och spalter!
  De barn som får nytta av hennes projekt, bryr sej definitivt inte om av vilken orsak hon jobbar med projektet!
  Det hon gör är lagligt och nyttigt.


 56. Mia skriver: 3 januari, 2012

  #5 allegra: Victoria verkar inte ha något emot att stå i rampljuset.


 57. Kerstin Bergström skriver: 3 januari, 2012

  #39 Mona ntack för att du finns,man förstår när Drottningen säger att hon känner sig maktlös.
  #41 Ansa ,nu har jag varit inne och titta på den hänvisade länken,som Mona rekommendera och där fanns både organisationsnummer,plusgiro och bankkonto,Organ,nr är redovisnigsskyldiga.och det var många sponsorer bakom.Varför skitar du ner Sofia hela tiden? Det finns childhols de gör likadant ,men du kanske inte handlar på ICA.Vilket har gjort att ICA har höjt sina varor med 1 till 2 kr.Men childholds är Maddes område och då gör det inget ,Skillnad på folk och folk.De behövs båda två och det finns nog mer jobb även till andra.Jag vet att finns barn som varken får julklapp eller födelsedagspresenter utan kanske får gå till kyrkan och få ett mål mat och det är i Maddes hertigdöme.Hon har aldrig varit här.Galor i NY är mer intressant.Kerstin B


 58. Sthlm skriver: 3 januari, 2012

  Nog är det en och annan som förstår varför plötsligt prins Carl Philips kalender fyllts på. Nu gäller det väl att rädda apanaget. Att hans sambo drar runt med sina läppstiftsproject känns helt ointressant.


 59. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 januari, 2012

  Karin # 18
  Johanna # 20
  Varför skriver du under två olika alias? Samma avatar och två olika namn?????

  Dessutom Johanna # 20 så har svenska nyblivna föräldrar massor med lediga månader att vara med sitt nyfödda barn. Minst ett år och vissa fall upp till två år.


 60. hilde skriver: 4 januari, 2012

  #20 johanna(karin?)

  Ja det hadde vært fint om alle svensker hadde fått den muligheten.

  JA det er fint at Victoria og Daniel har den muligheten at de sammen kan kose seg med sitt barn.Det er snakk om noen måneder av deres liv. De kan ikke som deg og meg gå av med pensjon når de blir 67 men må jobbe så lendge de lever.

  JA det er flott å kunne være glad på andres vegne ,det er flott å kunne UNNE andre noen goder selv om man ikke får ta del av dem selv.


 61. Molin skriver: 4 januari, 2012

  # 27/37 rasmus
  Hvorfra stammer din abnorme interesse for JB? Hun er ukendt for de langt de fleste og også uden interesse, desuden hverken mellem af kongefamilien eller kongehuset. Med mindre Jean Baptiste Bernadotte var eneste person med familienavnet Bernadotte, må der være hundredevis med det familienavn i Frankrig, som også langt ude er i familie med kong Carl Gustaf.
  Har du også undersøgt deres fortid eller er du kun interesseret i at bruge din tid på at kigge på porno-sider og blive forarget? En gammelgubbe hobby, kanske ? HaHa…..

  Eller måske er du i virkeligheden Tante Rasmus, en kvinde, hvis ungdoms drømmemand var greve Bertil og derfor er misundelig på en som JB ? 😀


 62. rasmus skriver: 4 januari, 2012

  61# Molin

  Mitt svar finns i kommentaren 37# Att Jill (mademosiselle Basier) är släkt med med det svenska kungahuset är en sak men att Silvia som Drottning väljer att bli gudmor till en p-stjärnans barn är väl mer än uppseendeväckande liksom att kungaparet alltid ser till att bjuda grevinnan Jill Bernadotte af Wisborg på alla större officiella familjesammankomster, senast Kronprinsesans bröllop.

  Vet inte om Molin är en gammal bekant till Mademoiselle Basier, ha, ha men det är INTE sådant här umgänge vårt kungapar ska ha i officiella sammanhang,


 63. snickarjohn skriver: 4 januari, 2012

  Rasmus,
  vill upplysa dig om att det stavas
  baiser. Du skriver fel varje gång och utan
  rätt stavning tappar ordet / namnet sin
  fyndiga betydelse.


 64. Ansan skriver: 4 januari, 2012

  #52 & 53# Mona, Så här såg det ut i sept 2011 på Alla Bolag;

  Citat:

  All information som finns är följande:

  http://www.allabolag.se/what/8024508924/xs/1

  PROJECT PLAYGROUND

  Bolagsform: Ideella föreningar
  Registreringsår: 2010
  F-Skatt: Uppgift saknas
  Bolaget är inaktivt

  BESÖKSADRESS
  VATTEN MÅRA VÄGEN 1
  194 64 Upplands Väsby
  Stockholms län

  http://www.allabolag.se/8024508924/verksamhet

  Status: Bolaget är inaktivt
  Registreringsdatum: 2010-03-04
  F-Skatt status: Uppgift om F-skatt saknas
  Momsgrupp: Tillhör ej någon momsgrupp hos RSV


 65. Ansan skriver: 4 januari, 2012

  Mona & Kerstin.

  Tycker också att det är fint med välgörenhet. Har själv varit engagerad både i RK och i Brottsofferjouren i många år. Det fina med välgöenhetsarbete är inte att göra det för att själv framstå som en bättre människa utan bara som en osjälvisk handling. De som verkligen utträttar stordåd är alla de tusentals vardagshjältar som gör en osjälvisk handling för någon annan utan någon offentlig credit. Som stod att läsa om de barn som bakade bullar. De har säkert inte gjort det för att komma i tidningen eller att ha som referensmaterial.

  Allt arbete som görs för andra är gott. Varför ifrågasätter jag SH??? Jo för mig framstår det inte som hon har gjort det som en osjälvisk handling utan att hennes huvudsakliga syfte var något annat. Hon har försökt att forceras in i kungahuset och med hennes bakgrund har det varit en omöjlighet, tyvärr. Hon har därför behövt både mentor och projekt.

  Hon har tidigare varit i Syd Afrika för fotografering någon vecka. Denna hösten har hon varit där ett längre tag. Tidigare när de frågade varför hon inte var där nere sa hon i pressen att hon inte hade råd med biljetten och att hon därför skötte projektet från Sverige. Mentorn har haft en avgörande betydelse för att lyfta fram SH och projektet. Hon har dragit i trådarna (lev bidragsgivare) så att Svensk Dam kan skriva om donationer till projektet etc. Man blir inte prinsessa bara för att meritera sig med dyl projekt. Jag har aldrig tidigare haft någon synpunkt på pojk eller flickvän till barnen i kungahuset.

  Men vad gäller SH är det uteslutet som det ser ut idag. Hon skulle ändra sitt liv under ett längre tag i det tysta så att hennes tidigare liv kom låååångt i bakgrunden. Det får gå många år av mognad. Jag är ändå tveksam efter hångelbilderna på båten i somras. Man måste kunna uppträda med en viss finess.

  Mona tycker fortfarande att du är gräsnlös. När kritik framförs så är det mobbing. Allt vad SH gör kan du försvara , just bara för att du vill att det ska vara på det sättet. Mitt råda till SH är ; skippa mentorn. Titta runt i Europas kungahus vad det är för flickor som har kommit ifråga. Vad har de för bakgrund? Vilka val har de gjort? Vad finns det som du skulle kunna göra till ditt , meritera dig och ligg lågt under tiden, kom tillbaka om 3-4 år om du fortsatt vill vara en del av kungahuset.


 66. LinaLina skriver: 4 januari, 2012

  # 54
  Christina Helsinki

  Jag bara undrar vem som tar militären seriöst i Sverige, eller vem som överhuvudtaget kan göra sin värnplikt. Nu är den allmänna värnplikten avskaffad.
  Samma gäller studier. Även andra studier är lika seriösä än enbart universtietsstudier t o m kan man lyckas bättre utan universitetsexamen.


 67. Kajsa skriver: 4 januari, 2012

  Kungen toppar uppdragsligan 2011
  Kung Carl XVI Gustaf: 228
  Drottning Silvia: 174
  Kronprinsessan Victoria: 143
  Prins Daniel: 106
  Prinsessan Madeleine: 45
  Prins Carl Philip: 44.
  Fotnot: ­Enligt hovets officiella ­kalender. ­Under projektresor har alla dagar räknats in – alltså inte enbart som ett uppdrag.
  Hämtat från Aftonbladet.

  Ja CP och Madde får man verkligen lägger på ett koll nu i år, men med tanke på att de är sex inlagda uppdrag på tre månader så kan man ju verkligen undra hur mycket CP kommer arbeta i år. Sen måste man ju komma ihåg, att det är hans och Maddes dagar som är pinsamt dåliga.
  Daniel och Victoria verkar oxå hellre klappa på magen än att arbeta. Victoria har ju mer än två hundra dagar ledigt. Fulltecknat….hahaha…..
  De enda som någorlunda gör lön för mödan är ju kungaparet själva.


 68. Solstrålen skriver: 4 januari, 2012

  Bankgironumret som står på Playgrounds hemsida fungerar inte.
  Det är inte ens ett riktigt bankgironummer!


 69. Ansan skriver: 4 januari, 2012

  Om man ska tala om Project Playground så är det väl i huvudsak inte SH som ensam skall kommenteras, utan jag vill lyfta fram den person som inte lyfter fram sig själv utan som arbetar i det tysta. En välutbildad fotomodell med hjärtat på rättat stället

  http://www.svd.se/naringsliv/karriar/ett-battre-liv-for-barn-i-kakstader-ar-modellen_6413530.svd


 70. iw skriver: 4 januari, 2012

  håller helt och hållet med nr 65 bra skrivet..


 71. Nordlys skriver: 4 januari, 2012

  Ansan, du har alldeles rätt i det du skriver.
  Det är Frida Vesterberg som borde ta åt sig äran över Project Playground. Naturligtvis framstår det inte som seriöst att SH kom in i detta projekt samma år som hon träffade Carl-Philip. Att hon går ut i media och säger att hon varit engagerad i välgörenhet sedan 17-årsåldern är ju bara ännu mer bedrövligt, för det är en lögn rakt igenom. Hade hon varit engagerad i det, så hade hon inte gett sig in i en branch där hon använt sin kropp för att komma upp sig. Om inte annat så av respekt för de unga flickor som utnyttjas inom exempelvis trafficking. Hade hon haft ett ärligt engagemang för dessa barn hade hon arbetat enbart med detta och kanske skaffat sig en utbildning inom exempelvis bistånd etc..
  Men det var inte viktigt för henne då. Det viktigaste för SH har varit att synas och frottera sig med det vackra och rika folket, därav utvik och dokusåpadeltagande.
  Jag har synmpunkter på SH eftersom jag tidigare inte varit med om att någon blivande medlem av ett kungahus ljugit om sin bakgrund, utnyttjat media för egna syften och lekt prinsessa vid sidan av.

  Nu kommer Mona snart att säga “Sluta mobba SH, vad har du gjort för din nästa?..bla bla bla..”
  Och därför ska jag berätta det:

  För många år sedan arbetade jag som volontär i Colombia. Jag träffade unga tjejer som utnyttjats sexuellt bla.. Det är möten jag aldrig kommer att glömma. Men jag träffade också personalen. Det var människor från Sverige, Norge, Holland.. ja, många olika länder. Jag vet att jag beundrade deras engagemang; att de var beredda att offra sin egen bekvämlighet för dessa barns skull. De bodde med dom, delade deras sjukdomar, deras glädje och deras sorg.. De var inte där en kort period för att klappa barnen på huvudet och ge dom presenter, de var med dem dygnet runt i flera år. Dessa människor ser vi inte på galatillställningar som hedersgäster. Men det är de som gör “grovjobbet”.. SH arbetar ifrån Sverige och försöker få sponsorer till PP. Det är visserligen bra och nödvändigt, alla föreningar behöver det. Men hon är inte ute på fält mer än max några ggr om året, och därför har jag svårt att förstå detta hysteriska fjäskande och skönmålande av SH.
  Och att hon tillåts leka prinsessa och utnyttjar sina kontakter med hovet för detta är smaklöst. Hon borde sett till att skaffa sig en utbildning och hållit en låg profil i många år, om det funnits ett ärligt engagemang i detta. Då hade det inte varit viktigt att gå på galatillställningar och visa upp sig för fotograferna.

  Vad jag menar är: Det är min fulla rätt att ifrågasätta en tjej som enbart ägnat sig åt ytliga saker och som saknar utbildning, men som plötsligt ägnar sig åt välgörenhet, pga att hon dejtar en prins, och som ändå verkar tro att hon är lämplig att representera Sverige..

  Förövrigt, när det gäller att välja partner, så anser jag att man ska välja någon som lyfter en. Det tycker jag inte att Carl-Philip lyckats med, då han dejtar en tjej, om halva stureplan skulle tacka nej till. En C-kändis som bara vill uppåt.. Jag tror att han skulle kunna göra ett bättre val, både för sin egen skull och för monarkins skull. För tyvärr; detta val får honom bara att framstå som ännu dummare än han egentligen är. SH lyfter varken honom eller den svenska monarkin..

  Och avslutningsvis; till Mona och alla andra som tycker att jag är alldeles förfärligt elak nu, kan jag säga följande:
  Bakom signaturen Nordlys (och tidigare Midnattsol) döljer sig en 28-åring vid namn Alexandra. Så fick ni mitt namn också…


 72. monica skriver: 4 januari, 2012

  # 48. Det finns många UNGA som startar projekt, speciellt utanför Sverige. Att SH hjälper sin Frida som startade PP tycker jag är fint.
  Personligen bryr jag mig inte om SH och CP, men avskyr häxjakt på
  människor.
  Har du varit i Afrika ?


 73. Monica skriver: 4 januari, 2012

  @ Marguerithe nr 10 och 50,

  Om Du inte tål saklig kritik, missnöje, ifrågasättande och åsiktsfrihet bör Du hålla Dig till tidningsutgåvan av Damtidningen.
  När människor får komma till tals kan det inte enbart bli idel lovsånger och hyllningar … såvida det inte är diktatur.

  Vi vill ha HELA spektrat med här på siten, annars blir det ett säkert sömnpiller och totalt meningslöst.
  Den som är fast i sin övertygelse kan bemöta andras åsikter med goda resonemang utan att patetiskt pipa ‘mobbing!’ så fort minsta meningsskiljaktighet uppstår.

  Damtidningen både granskar och t.om tar bort ord och hela avsnitt ur våra inlägg innan de läggs upp på siten – vad mer begär Du?

  Att ideligen tjata om mobbing i dessa spalter är en skymf mot dem som verkligen lider av detta – detta begrepp bör inte missbrukas för att kväva våra grundläggande demokratiska rättigheter.
  Yttrandefriheten är det mest värdefulla vi har – låt oss vårda denna skatt.
  Läs inte inläggen om de stör Dig så mycket!

  @ monica nr 42

  För att vara en så generös, engagerad och godhjärtad person häpnar man över Dina upprepade billiga och giftiga tillmälen på oss andra;
  för att bemöta Dig på samma låga nivå som Du själv representerar så är Du förmodligen en riktigt bitter s-tkärring själv som projicerar Din läggning på oss andra damer.

  Du verkar hysa ett djupt eget förakt för det kön Du föddes med;
  vi andra ringaktar inte någon med hänvisning till deras ålder
  (om vilket varken Du eller jag eller någon annan vet ett dugg om).
  Man är inte automatiskt konservativ vid en viss ålder och för lättfotat leverne vid yngre ålder – det är insnöat och helt fel tänkande.

  Vi klarsynta på siten (tack annica, Ansan mfl) sparkar alltid uppåt och det är fullständigt berättigat då det gäller en institution vi betalar dyrt för och skall företräda oss.
  Om vi är tveksamma till en blivande prinsessa direkt från rännstenen har vi rätt att uttrycka det.

  Att som Du påstå att folk ‘behöver söka hjälp’ (som Du skrev under en annan rubrik) för sina åsikter är ett argument som forna Sovjetunionen använde för att tysta kritiker.
  Smått fantastiskt att någon kan uttala samma ‘diagnos’ i Sverige år 2012, men Du kan det tydligen.

  Du är välkommen med Dina ev. goda argument som förmodligen övertygar oss bättre om Din förträfflighet än de glåpord Du njuter av att dela ut.

  @ Mona

  Tur att vi har Dig med oss på siten, ty Dina patetiska inlägg är lika skrattretande varje gång trots att de i stort sett är identiska.
  Jag kan se Dig framför mig med ihopknipen mun och smalnande ilskna ögon knattrande på tangentbordet för att läxa upp oss ‘patetiska/avundsjuka tanter’.
  Men nu är det nog dags för en ny repertoir;
  vi har hört Ditt tjat till leda och tristess är bara förnamnet.


 74. monica skriver: 4 januari, 2012

  # 73. Du är riktigt kul och skulle bli förvånad om du visste vem jag i verkligheten är. Tur att du Annica och Ansan har så mycket tid att skriva era långa och upprepande inlagg.


 75. Solstrålen skriver: 4 januari, 2012

  # 74 Monica

  Ooohh! Förvånade kanske vi blir men inte imponerade!


 76. LinaLina skriver: 4 januari, 2012

  # 74
  monica

  Varför berättar du inte vem du är om du tror att folk blir förvånade? Du vill väl se våra förvånade inlägg?


 77. Hanna från Finland skriver: 4 januari, 2012

  Jag tycker det låter skumt att en tjej som viker ut sig sysslar med välgörenhetsprojekt med barn. Söker hon mer tonårstjejer till utvik hmm Det osar. Vill man verkligen barnens mödrar så illa och ställer till med familjegräl genom att visa sig naken för deras män (om vi hårddrar det). Synd att SH är hedersgäst i Finland. Jag tror nog vi gillar Kronprinsessan Viktoria bättre.


 78. Birgitta skriver: 4 januari, 2012

  Men snälla människor!! Nog talat om nakenmodellen Sophia. Hon hör väl inte hemma här i en “kunglig” spalt! Jag anser att det namnet ej kall nämnas i samband med vår Kungafamilj. Hon kan få figurera i de tidningar hon vikit ut ut sig. Där hör hon hemma!!


 79. Christina Helsinki skriver: 4 januari, 2012

  #74.

  Vet ni vem jag är?,. är= en skräckkund i varuhuset. LOL

  Alltså berätta för oss, de som inte känner någon kändis personligen vem du är.

  Rojalisten fick väl hjärtslag då jag skrev under mitt eget namn, eller också åt hon tvål och sprack.


 80. Marguerithe skriver: 4 januari, 2012

  “73” Monica,

  Ang mobbing hoppas jag att du läst SvD (Svenska Dagbladet idag) där M Leijonhufvud professor i straffrätt menar att förföljelsen mot Kungafamiljen är den största mediaskandal Sverige har haft någonsin.


 81. Johanna skriver: 4 januari, 2012

  # 60 hilde, jag har aldrig hört att BÅDA föräldrarna har rätt att samtidigt vara hemma i månader. Lång föräldraledighet är inget unikt för Sverige.


 82. Gabriella, Helsingfors skriver: 4 januari, 2012

  nr 74 Ja, om vi bara visste vem du egentligen är..
  Där når du botten!

  Hälsar en som i verkligheten är rik, vacker och minst kronprinsessa!


 83. christinavideotron.ca skriver: 4 januari, 2012

  Patrick Lagus är där bara för sig själv. Han skall också synas, liksom en viss annan. Annars så är också Ilta Sanomat samma skräp som Aftonbladet. Det är inte en seriös tidning.


 84. Mona skriver: 4 januari, 2012

  PROJECT PLAYGROUND
  BOX 56011
  102 17 STOCKHOLM
  Företagsrapport Small
  Datum: 2012-01-04
  JURIDISK PERSON
  Bolagsnamn: PROJECT PLAYGROUND
  Organisationsnummer: 802450-8924
  Bolagsform: Ideell förening
  Status: Bolaget är aktivt

  SÄTE
  Gatuadress: BOX 56011
  Postnummer: 102 17
  Postort: STOCKHOLM

  REGISTRERING
  Bolaget bildat: –
  Bolaget registrerat: 2010-03-04
  Registreringsdatum: 2010-03-04
  Bolagsordning: –

  SKATTEUPPGIFTER
  F-skatt status: Ej registrerad för F-skatt
  Arbetsgivare status: Registrerad som arbetsgivare
  Moms status: Ej aktiv i momsregistret

  SVENSK NÄRINGSGRENSINDELNING SNI
  94990 Verksamhet i andra intresseorganisationer

  #64 Ansan varför publicera en gammal uppgift som du ser ovan så är PP en aktiv intresseorganisation. tror bara att det gjordes
  en omregistrering i mars.

  #73 När argumenten tryter tar man till invektiv! , hur orkar du
  skriva så mycket dynga om andra. Du är patetisk själv.
  Sofia kommer från helt vanlig familj inte från rännstenen.
  Du kommer aldrig att ha något inflytande på vem CP ska gifta sig med och tur är det.
  Mobbar tanter gör något vettigt!


 85. Ellinor skriver: 5 januari, 2012

  Riktig godt nyttår !
  Ser at mobbing og sjikanering er i god gang igjen, men noen av gjengangerene har kanskje “jul-lov” enn så lenge………………….
  Når “jul-lovet” er over er vel de fleste snart på gang igjen for å øse ut sin galler, det være seg utseende, bekledning, antall oppdrag og representasjon for/av de kongelige både i Sverige og andre land…

  Min oppfordring til mange av de negative “kommentatorene” her inne er : Gled dere over positive ting som skjer i det flotte landet Sverige, som f.eks. den kommende lille prinsesse eller prins som snart ser dagens lys, og den kommende lille bebis sine varme, jordnære og skjønne foreldre.


 86. Emma_H skriver: 5 januari, 2012

  till Nordlys_nr71
  håller inte med dig helt o hållet om ditt påstående “…Det är Frida Vesterberg som borde ta åt sig äran över Project Playground…” Nog för att F ensam drog igång PP som media istället gett Sofia all credit för –

  …men faktum är att denna typ av verksamhet är inget nytt eller unikt -utan 1 Light-version o faktiskt (liksom namnet) p l a g i e r a t rakt av från redan existerande ”World Playground Project”

  WPP = en Kanada-baserad organisation startad redan 2007 med m e r omfattande verksamhet i bl.a SYDAFRIKA…(dock har båda projekten INGET samarbete ALLS)
  http://www.facebook.com/group.php?gid=3373810503
  http://www.playgroundproject.com/film/

  Utdrag fr internet ”… World Playground Project is an international arts education organization that is based in Toronto, Ontario, Canada. Founded in 2007, World Playground Project will give youth the artistic tools for self expression as they explore the topic of HIV/AIDS in their own communities and from a global perspective…”

  …annars skriver Du Nordlys som vanligt m y c k e t genomtänkt och bra i ditt inlägg nr71!!

  annica_13 Bidrog med egenhändigt översatt text av en bedrövligt illa skriven s.k. artikel med ett flertal faktafel om Sofia m e n dess syfte är ju härmed uppfyllt: Att boosta SHs image mer än ngt annat

  apropå “välgörenhet” hur man kan definiera lekterapi som ex på detta är konstigt – därtill idag ännu u t a n ett så kallat seriöst “90konto” – är än mer märkligt… hovet borde ju ha detta som minimi-krav på Sofias penga-insamling

  Med jämna mellanrum i svensk media utgår varningar om att alla givare måste vara mkt uppmärksamma på SAMT att i n t e gynna några insamlingsorganisationer utan s.k ”90-konto” (vilket är ett betryggande kvalitetsmärke) då de ej uppfyller FRII & statliga Svensk Insamlingskontrolls krav på etisk insamling baserad på: respekt, öppenhet, trovärdighet och kvalitet

  90-kontot är för givaren en bekräftelse på att insamlingen inkl marknadsföring sköts på ett professionellt & ansvarsfullt sätt och att minst 75% av pengarna går till ändamålet utan oskäliga omkostnader – med full insyn.

  Fridas & Sofias omtalade PP (registrerad som ideell förening i Sverige Mars2010) har idag INTE ett sådant ”90-konto”
  – frågan är om festarrangören i Finland kollade det innan konserten och ev pengagåva – eller de kanske värderar den “nästan-kungliga” PR-effekten högre??? e l l e r är måhända SHs PrKvinna sen flera år kompis med festarrangören…


 87. Mona skriver: 5 januari, 2012

  #86# Emma du blandar ihop två olika organisationer.
  Project playground har sin verksamhet i Syd Afrika inte Kanada.

  Röda korset Sos barnbyar har 90 konto ändå har båda organisationerna utsatts för bedrägeri-

  90 konto är ingen garanti för att slippa fiffel.

  PP bankkonto går till en syd afrikansk bank


 88. Ansan skriver: 5 januari, 2012

  #84# Mona,

  Kan du säga mig hur jag skall kunna kontrollera hur skänta pengar används i PP? Vilka sitter i styrelsen? Hur kan man få insyn?


 89. Sussie skriver: 5 januari, 2012

  PP tar bort trovärdigheten kring Childhood eftersom hovet inte tar avstånd ifrån en organisation utan 90 konto som t.om haft narkotikadömd sponsor( Peter Hargitay )
  Sålänge hovet tiger och inte låtsas om något , när de annars kommenterar rent löjeväckande saker kring denna dam så känns det som allt vad Drottningen kämpat för dras med i smutsen .

  Sitter sedan C-p i styrelsen …..illa !


 90. Prinsessan av Världen skriver: 5 januari, 2012

  #86 Emma_H,
  tack för viktiga upplysningar och varningar angående detta “projekt”, det stämmer precis -så är det!


 91. Beata skriver: 5 januari, 2012

  Presidentkandidaten Lipponen verkade vara mycket glad åt att få träffa Sofia och tyckte att hon är “en fin del av familjens förtjusande ungdomar”. Han är inte väldigt populär så tydligen försöker han få uppmärksamhet på detta sätt, känns det som.


 92. Nordlys skriver: 5 januari, 2012

  Emma_H 86
  Tack för klargörandet. Jag visste visserligen detta tidigare, men tänkte inte på det när jag skrev inlägget. Men Frida verkar ändå vilja arbeta seriöst med detta projekt, till skillnad ifrån SH. Det var det jag ville understryka.

  Beata 91
  Han kanske läser Slitz?.. 🙂
  Smaklöst är det i alla fall, denna hysteri som verkar råda i Finland runt denna SH.

  Finland har ju inget eget kungahus, men jag visste inte att de var så desperata, så att “vad som helst” verkar duga…
  SH tas emot som en stjärna och verkar njuta av att leka prinsessa:
  http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/ruotsin-prinssin-rakas-hehkui-finlandia-talolla/vid-1288440273853.html

  Smaklöst med denna uppvisning i “välgörande syfte”.. För den goda orsaken? Knappast.
  Kolla in vid 1:27 Hon kunde lika gärna sagt: “I really need this attention..”
  Människor med ett seriöst engagemang inom välgörenhet har inte detta behov av att ständigt visa upp sig på galatillställningar. (många av dem får inte heller den chansen, då de inte dejtar kungliga..)
  Men nu tycker jag att detta har gått för långt.
  Har SH hovets tillstånd att få visa upp sig och bli presenterad som en nästan officiell medlem av den svenska kungafamiljen? För hon hade aldrig varit hedersgäst om hon inte varit prinsens sambo. Det vet vi, och det borde hon väl rimligtvis också begripa..

  Nej, usch! Denna förbannade välgörenhet, som enbart främjar egna intressen hos både givare och organisationer..får mig att må illa!
  Tacka vet jag teamet jag var med i Colombia, som arbetar i det fördolda, och långt ifrån alla dessa galatillställningar..
  PP har funnits sedan 2010. Är det inte lite väl mycket uppmärksamhet på så kort tid? Kunde inte Strauss-konserten, eller vem det nu är, givit sitt bidrag till en mer etablerad välgörenhetsorganisation??..
  SH vill ju ge sken av att hon arbetat hårt och seriöst med PP, men det är ju bara sedan 2009 egentligen.
  Teamet i Colombia har varit verksamma sedan över 20 år tillbaka, men inte f-n får de inbjudningar till dessa tillställningar för det. Men å andra sidan är det inte därför de sysslar med välgörenhet. Ville bara påvisa skillnaden.

  Om det blir en förlovning till sommaren, som en del verkar tro, så förväntar jag mig att Prins Daniel får en offentlig ursäkt av kungen för att han fick vänta så länge på Victoria. Och framförallt för att han fick hålla en låg profil och vara nära nog osynlig under åren med Victoria. De fick ju inte ens bo sambo officiellt. Daniel fick ju skriva sig på det lilla röda huset utanför Drottningholm, för att det inte skulle verka som att han bodde med Victoria. Medan SH är skriven hos Carl-Philip efter ca ETT ÅR ihop.. Och får visas upp i alla sammanhang med ett hysteriskt gapsmile. Hon tillåts ju t.o.m leka prinsessa i Finland.
  Men Daniel..han fick gömma sig så länge det bara gick.. Stackar’n..


 93. Fia skriver: 5 januari, 2012

  86

  CHF och PP redovisar inga riktiga projektsatsningsdetaljer eller uppföljning av t.ex MM projektresor och projektens resultat.
  Vinst och förlusträkning och balansräkning må kanske finnas med det ger inga uppgifter om projektdetaljer.

  Det är synd om sponsorerna och de som skänker pengar till dessa organisationer.

  Varfär har CHF kontor i så mänga städer och på dyra Manahattan?
  Vad gör CHF i Sverige? Varför satsar CHF i Brasilien, Tyskland och i USA? Det är ju bra eftersom man då kan motivera resor för MM med flera till dessa länder och städer!!!

  Vad kan Sophia bidra med?
  Hon har inga pengar/förmögenhet att skänka och hovet eller Berandotterna privat, skänker uppenbarligen inga pengar till dessa projekt.

  Hon är inte känd mer än flickvän till CP. Hennes foton fick uppmärksamhet efter det hon kom i kontakt med CP!!!
  90 konto eller inte så är detta löjligt.

  Gör något för Sverige i Sverige istället.


 94. M skriver: 5 januari, 2012

  Allvarlig talat Svensk damtidning…varför har ni kvar kommentarsfältet? Det är alldeles för många som skriver elakt och provocerade om person/personerna i aktuell artikel… är detta verkligen syftet? Många av oss vill få bort mobbing i skolor och bland barn överhuvudtaget – vilken dubbelmoral då vissa tycker att den samma kan vara ok för oss vuxna???
  Detta är inte underhållning – det är ren och skär elakhet som får fritt forum på denna sida.
  Ni borde fundera på om detta verkligen är rätt.


 95. M skriver: 5 januari, 2012

  Tillägg;
  Republikanska föreningen har stängt ner kommentarsfältet(tråden) på deras hemsida för att det gått lite väl hett till bland åsikterna republikanerna emellan.
  Till och med för dem har det alltså blivit för mycket. Nu verkar dessa kommentatorer ha hittat ett nytt forum på denna site. Är den verkligen till för detta?
  Att använda yttrandefriheten för att mobba andra är att missbruka den.


 96. rasmus skriver: 6 januari, 2012

  # 86 & #90 Tack för verklighetsförankrade kommentarer!


 97. Beata skriver: 6 januari, 2012

  Sofia med sin syster, Sveriges motsvarighet till Kate och Pippa?


 98. Emma_H skriver: 6 januari, 2012

  Mona_87
  nej det är du som missförstått – jag skrev att World Playyground Project är “en Kanada-baserad organisation” med verksamhet o projekt i bl.a SydAfrica samt andra delar av Africa – med andra ord huvudkontoret är i Kanada


 99. Beata skriver: 6 januari, 2012

  92. Nordlys
  För en del duger allt för att få uppmärksamhet. Lipponen är socialdemokraternas presidentkandidat.

  http://www.iltalehti.fi/viihde/2012010515046439_vi.shtml


 100. Ansan skriver: 6 januari, 2012

  #87# Mona,

  Hur vet du att PP pengar går till Syd Afrikansk bank? Med din argumentering, är det då bättre att inte ha 90-konto? Det är särskild hantering av medel som kommer in på 90-konto. Där det finns pengar finns alltid risk för bedrägeri. Men hur vet man hur mycket pengar som kommer in i projectet och hur stora overhead kostnaderna är? Detta är sådant som redovisas av seriösa projekt.


 101. ZZ skriver: 6 januari, 2012

  #95M. Tack för informationen om att Republikanska föreningen stängt ned sitt kommentatorsfält, att drevet och hetsjakten på de enskilda individerna inom Sveriges Kungahus till och med blev för mycket för denna organisation (det vill säga inte lite!), och det förklarar också varför dessa nu kommit hit i massor för att fortsätta spy sin galla här! Patetiskt och samtidigt skrattretande!


 102. Fia skriver: 7 januari, 2012

  101

  Försök sluta svamla.


 103. M skriver: 8 januari, 2012

  ZZ-

  Du bevisar om och om igen att republikanernas argument går att punktera en efter en. De bygger bara på en avundsjuka som förblindar dem. Det finns annat viktigare i samhället att haka upp sig på…!

  Vad som är lite skrämmnade är att avgående Sherman (tv 4) nu blir vd för Bonnier företagen och i en intervju sagt att han gillar Svensk damtidning. Efter att ha sett fler och fler republikaner försöka få ut sin propaganda här börjar man ana ett samband…
  Frågan är om tidningen verkligen ska bita den hand som föder den…antar att en majoritet av köparna är rojalister…

  Fia –

  De är du och dina republikanvänner som svamlar. Ni har dessutom en otäck människosyn. Är någon rik och lever ett förmånligt liv så är det helt plötsligt rätt att kränka/mobba personen i fråga när det gälller handikapp och liknande.
  Att håna en person för ett handikapp är aldrig rätt oavsett om personen är rik eller inte.
  Jag tycker att Kungen är fantastik som trots spott och spe och förlöjligande fortsätter att arbeta och representera. Hans privatliv är hans och ingen annans.
  Lägg ner nu.


 104. Fia skriver: 9 januari, 2012

  103

  Ni kan inte uttala Er om undertecknads människosyn.
  Läs definitionen på kränkning och håll Er till fakta.
  Mao sluta svammla om saker Ni inte kan eller vet något om.


 105. Kerstin Bergström skriver: 9 januari, 2012

  #88 och 100 Ansa du brukar väl vara företagsam av dig om jag inte missminner mig så skrev du i höstas att du ringt Alnarp och frågat om CP fortfarande var elev,Varför ringer du inte ekopolisen eller TV Uppdrag granskning?Kanske du kan få hjälp med dina funderingar.
  #94 Håller med dig .Fullständigt,I andra medier måste fullständiga namn vara.Det blev lag på det 1 oktober.Jag förstår drotning Silva när hon säger att hon kännr sig maktlös mot media.


 106. Ansan skriver: 9 januari, 2012

  #105# Kerstin Bergström,

  Nu får du nog tänka efter, det du nu sprider är definitivt inte någon sanning och jag har heller aldrig sagt eller gjort / ringt till Alnarp vid något ENDA tillfälle.När du påstår det är det för att ringakta mig? Varför skulle jag ringa EKO polisen eller uppdrag granskning? Det du nu påstår är faktiskt förtal. Hoppas att du ivra för min rätt lika mycket som SH.

  Uppmanar du svenska folket att göra en polisanmälan utan skälig misstanke för brott? Hoppas att du försstår att det är olagligt.

  Det jag sa var att jag hade hört att CP var en intresserad och duktig student. Detta är ingen information som jag har frågat efter. Däremot så har jag fått den mig till dels av en pålitlig källa. Denna källa sa att den inte kunde förstå de negativa skriverierna ang CP studier. Denna information delgav jag i all välmening. Har verkligen inget behov av att svärta ner även om min uppfattning är bestämd vad det avser en officiell roll för SH. Privat kan hon vara mycket trevlig.


Annons

Laddar