Kungliga superhyllningen av Greta Thunberg

Kungliga prinsessor
Norska prinsessan Märtha Louise tycks ha en ny favoritsvensk: miljöaktivisten Greta Thunberg. Läs hur prinsessan hyllar Greta via Instagram.
Annons

Klimataktivisten Greta Thunberg, som i höstas började skolstrejka för miljöns skull, hyllas just nu världen över för sin hållning till klimatet och miljön – och för det tal hon höll i dagarna, under Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos.

Annons

– Några människor, företag och beslutsfattare har vetat exakt vilka ovärderliga värden de offrat för att tjäna omätbara summor av pengar, sa svenskan i sitt tal.

Hon tillade:

– Och jag tror att många av er samlade här i dag tillhör den gruppen människor.

Bono brast ut i spontan applåd

I publiken satt, bland andra, primatologen Jane Goodall och artisterna Bono och Will.i.am. U2:s Bono brast ut i en spontan applåd.

Och det är fler kända ansikten än Bono som hyllar Greta Thunberg, 16 år. Nu får klimataktivisten stöd från kungligt håll. På Instagram skriver den norska prinsessan Märtha Louise att Greta är hennes nya ”superhjälte”.

”Låt oss göra denna värld till en bättre plats”

”@gretathunberg är min nyfunna superhjälte. Låt oss använda våra röster för att göra denna värld till en bättre plats. Vad gör dig passionerad? Vad vill du förändra i världen? · · ·
@gretathunberg är en 16-årig klimataktivist från Sverige. På fredagen ​​talade hon på World Economic Forum och uppmanade ledarna att vidta åtgärder innan det är för sent”, skriver Märtha Louise på Instagram.

Läs mer:

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kungliga superhyllningen av Greta Thunberg”

 1. m skriver: 30 januari, 2019

  Synd att den kungliga hyllningen inte kommer även från svenskt håll med tanke på att vi har en miljöprinsessa i vårt eget kungahus. Märtha Louise är ett föredöme på många kungliga sätt.


 2. josefin skriver: 30 januari, 2019

  Det sv miljövärnande k-huset har inte uttalat sig….inte ens en kommentar kring det beundransvärda att en 16-aring aker tag till Zurich för att hon brinner för nagot.


 3. Papaveran skriver: 30 januari, 2019

  Beundrar den här lilla starka tjejen…så ung och har axlat ett så stort ansvar..hinner vi ställa något till rätta…🥀


 4. Helene skriver: 30 januari, 2019

  Alla hyllningar till trots, det är något som skaver hos mej, när jag ser och lyssnar på flickan Greta. Hennes diagnos:Autism/Aspberger, gör att många med denna diagnos, har ett nästan notoriskt intresse/stenkoll,- på ett område. Tror helt säkert att hennes föräldrar är kloka människor, -men Greta är så ung, bör få gå i skolan med strukturerat liv. Nu resor, många olika människor, ett långt ifrån lugnt liv. Samt det viktiga i hennes ålder: träffa kompisar , ha kul. Något skaver i själ vad gäller lilla Greta.


 5. PernillaA skriver: 4 februari, 2019

  helene instämmer


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar