Kungligt hår – Riktiga frisyrklassiker!

Kungligt hår - Riktiga frisyrklassiker!
Annons

Drottning Beatrix

Drottning Beatrix

Det finns ett antal kungligheter som verkligen vet hur de vill ha sitt hår. Inga nymodigheter här inte. Men snygga är de i håret, varje dag, alla dagar om året.

Inte ens en orkan av värsta Aila-mått förmår rubba drottning Elizabeths stelpermanentade “silverknollor” som så karskt sitter där de sitter. Varken hatt eller huckle biter på denna coiffure-elegans, som noggrant underhålls via hovfrisörens varannandags visiter därhemma på Buckingham Palace och icke låter sig tillplattas av så simpla ting som en huvudbonad som råkar landa på ens topp.

Och hur många hekto spray har inte överösts den paranta drottning Beatrix av Nederländernas kastanjeglänsande hjälm, det kan vi bara gissa. Kan det vara fyra? Hon är lika tjusig i håret om hon bär hatt.

Och söta lilla ex-drottning Fabiola av Belgien – änka efter kung Baudoin – har alltid haft samma frisyr, de här charmiga krokarna som liksom är själva “knorren” på hennes så fantastiskt och omsorgsfullt tuperade hjässa.

Annons

Minns ni förresten Farah Dibas frisyr, så vansinnigt populär den var på 1960-talet? Tjejerna stoppade småfranska i håret, tuperade så kammen glödde och hoppades bli lika tjusig som hon, kejsarinnan av Iran. Men den trenden förklingade tack och lov snabbt, brödsmulor är ju inte så att ha kul i håret precis…
Hur som helst så är det är skönt med damer som funnit sin stil och vet vad de vill. Kort sagt: vi gillar hjälm!

[smooth=id: 48; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Kungligt hår – Riktiga frisyrklassiker!”

 1. Karin skriver: 6 juni, 2009

  Hva er dette for noe pjatt?


 2. Ida Eriksdotter skriver: 6 juni, 2009

  Snälla Marianne Rolfstadius, sluta med dina “lustiga” kommentarer. Det är pinsamt att tidningen inte är mer kräsen när det gäller språk och stil. Barnsligt och som signaturen “Karin” kallar det:”Pjatt”.


 3. bigge skriver: 6 juni, 2009

  All er klass försvann med den gamla hemsidan och Jenny!
  Skärp er eller lägg ner all verksamhet vad gäller rojalt och bli ett hänt i veckan med s.k. kändisar i stället.


 4. Kicki skriver: 6 juni, 2009

  Why don’t you have a picture of Queen Margrete of Denmark? She hasn’t changed her hair style in decades. It is SO boring and she has always looked older that she is. She really needs a make over.


 5. Gun skriver: 7 juni, 2009

  Paranta damer! Förstår att vissa saknar Jennys smörande stil.


 6. ps skriver: 9 juni, 2009

  Ida Eriksdotter,Karin
  Håller helt med i de vad ni skrev!!!!


 7. ErcisKongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  love your hair , Queen Beatrix


Annons

Laddar