Läget är mycket spänt mellan Juan Carlos och Letizia

Läget är mycket spänt mellan Juan Carlos och Letizia
Annons

wpletizia1[1]

Kunglig mobbing är inte att leka med! Kronprinsessan Letizia, 34, har grava svärfarsproblem – kung Juan Carlos behandlar henne som luft och pratar inte med henne längre. Läget är spänt.

– Kung Juan Carlos ignorerar kronprinsessan totalt, berättar en person med insyn i det spanska hovet.
Anledningen lär vara Letizias envisa övertalningsförsök att få adoptera sin döda syster Erika Ortiz’ lilla dotter Carla, 6, och välkomna henne i kungafamiljen. Något som kung Juan Carlos säger blankt nej till, iskylan är en markering av hans starka ogillande – han har ju sista ordet i ett sånt här fall och menar att tösen har en pappa som tar hand om henne med den äran, punkt slut!

Annons
Annons

Tog sitt liv

Onsdagen den 7 februari i år hittades Letizias syster, pr-kvinnan Erika Ortiz, död i sitt sovrum med en tom pillerburk bredvid sig, hon blev 31 år. Den djupt deprimerade Erika orkade inte med stressen att tvingas leva i rampljuset och vara en offentlig person bara för att storasyster Letizia hade råkat bli kronprinsessa. Skilsmässan från Carlas pappa, skulptören och den tidigare gatsoparen Antonio Vigo, 35, hade också slitit hårt på henne, liksom ekonomin som var kärv. Carla bor nu med pappa Antonio och farmor i arbetarstadsdelen Aluche i Madrid.

Ömmar för lillflickan

Att Letizia ömmar för lilla Carla är inte konstigt, flickan har alltid haft en speciell plats i hennes hjärta och var också brudnäbb under den storståtliga vigseln med kronprins Felipe i Almudenakatedralen i Madrid för tre år sedan, söt som karamell i sin limefärgade klänning och sitt kopparlockiga hår.

Annons

Svärmor drottning Sofia är alltid vänligheten själv och jättegullig, Letiza och hon är bästa väninnor och har alltid så trevligt ihop, men med svärfar Juan Carlos är det värre – visserligen var han ytterst ämabel när lill-sessan Sofia döptes i somras och gosade så där lagom förväntat ”farfarsrart” med sitt yngsta barnbarn framför horden av kameror men annars – iskyla. Dessförinnan hade Juan Carlos, skvallras det, tvingats kapitulera inför Letizias envetna påtryckningar om att bjuda in Carlas pappa Antonio Vigo till dopet, som en vacker gest, Antonio var nämligen där. Och en kapitulation är en kapitulation för mycket, särskilt för en bördsstolt kung som inte alls gillar att ge vika!

AV MARIANNE ROLFSTADIUS
FOTO: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar