Så lever prinsessan Dianas älskare Hasnat Khan idag

Så lever prinsessan Dianas älskare Hasnat Khan idag
Det har gått över tjugo år sedan prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris, men för hennes älskare, hjärtkirurgen Hasnat Khan är det som om tiden stått stilla.
Annons

Prinsessan Diana och hjärtkirurgen Hasnat Khan, eller “Mr Wonderful” som hon kallade honom, möttes den 1 september 1995 när hon besökte en god vän som var intagen på sjukhuset, där han jobbade. Vid sjuksängen mötte Diana ett par vänliga bruna ögon som betraktade henne nyfiket och hon blev som besatt av att veta mer om honom.

Annons
Prinsessan Dianas älskare Hasnat Khan avskydde offentligheten.

Prinsessan Dianas älskare Hasnat Khan avskydde offentligheten.

Diana började besöka sjukhuset varje dag och efter ett par veckor tackade Hasnat, eller ”Natty” som han kallades av kollegorna ja till en dejt.

Hasnat var Dianas stora kärlek

Hasnat Khan blev Dianas stora kärlek. Han tog med henne in i ett nytt spännande, icke kungligt liv. De träffade vänner på jazzklubbar, åt romantiska middagar på små mysiga restauranger i Soho eller Camden Town och Diana brukade ta på sig peruk för att inte bli igenkänd. Hon var ju vid den här tiden världens mest fotograferade kvinna. Ofta övernattade Hasnat i Dianas våning i Kensington Palace.

I arton månader hölls romansen hemlig. Hasnat beskrivs som “Dianas livs kärlek” av hennes vänner och hon sägs till och med ha varit beredd att övergå till islam för den stora kärlekens skull. Hasnat har i efterhand berättat att hans pakistanska familj ställde sig positiva till ett giftermål dem emellan.

Naomi Watts och Naveen Andrews som prinsessan Diana och Hasnat Khan i spelfilmen om romansen.

Naomi Watts och Naveen Andrews som prinsessan Diana och Hasnat Khan i spelfilmen om romansen.

Men relationen knakade i fogarna. Diana tröttnade på att Hasnat jobbade så mycket sena pass på sjukhuset och hon försökte förmå honom att vilja flytta till Sydafrika med henne, där de kunde starta ett nytt liv.

Hasnat var dock inte beredd att lämna sin uppåtgående karriär och var dessutom osäker på om han skulle klara av att stå i rampljuset tillsammans med Diana. I juli 1997 bröt han så med prinsessan, som var utom sig av sorg.

Annons

Kort efter brytningen med Hasnat bjöds Diana till Saint-Tropez på franska Rivieran där den egyptiske affärsmannen Mohammed al Fayed presenterade prinsessan för sin son Dodi. De tillbringade några intensiva veckor ihop, men många av Dodis vänner menar att det kanske mest var en sätt från henne att göra Hasnat svartsjuk och därmed villig att ta henne tillbaka. Men kärlekssagan mellan Diana och Hasnat fick inget lyckligt slut. Natten mot den 31:a augusti omkom Diana i en bilolycka i Pars.

Hasnat arbetar fortfarande som hjärtkirurg på Basildon University Hospital i Essex i Engladn på konsultbasis. Han har gjort flera välgörenhetsresor där han opererat barn i fattiga länder, senast i Etiopien och det är vid sådana tillfällen han känner Dianas närvaro extra tydligt. 

I samband med att spelfilmen om Diana och Hasnats relation hade premiär gav han en av få intervjuer till Daily Mail. Han berättade bland annat att Diana i allra högsta grad påverkat honom i gärningen som hjärtkirurg.

– När jag gör ett sådant jobb så får jag en väldigt stark känsla av att Diana är med mig. Inte på något religiöst eller andligt sätt utan på det sättet när du känner någon väldigt väl. Jag vet vad Diana hade känt eller tänkt i en given situation.

Hasnat fortfarande singel

Hasnat Khan är fortfarande singel, efter ett kortare arrangerat äktenskap som slutade i skilsmässa 2008, och minnet av Diana bleknar aldrig.

– Diana hade sagt “behåll fokus och fortsätt som vanligt med ditt liv. Hjälp dessa barn och var lycklig”. Jag vet också att hon hade varit stolt över mitt jobb med de sjuka barnen.

När prinsessan Diana omkom hade hon precis avslutat romansen med Hasnat Khan. Många tror att hon endast vände sig till Dodi al Fayed för att väcka Hasnats avundsjuka.

När prinsessan Diana omkom hade hon precis avslutat romansen med Hasnat Khan. Många tror att hon endast vände sig till Dodi al Fayed för att väcka Hasnats avundsjuka.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Så lever prinsessan Dianas älskare Hasnat Khan idag”

 1. G skriver: 23 mars, 2017

  En totalt unødvendig reportasje full av synsing. Sier som noen sa i går, kan ikke Diana få hvile i fred..får vi snart se en lignende om Kungens eskapader 😉


  1. Susanne skriver: 23 mars, 2017

   Der udkommer en ny bog om en uges tid om Diana og Charles’ forhold……… så NEJ !!!
   Den tegner et noget andet billede af dem begge, i følge foromtalen. Selvom det jo flere gange har været fremme, at Diana ikke var den ‘gudinde’, som hun fik verden til at tro.
   Sandheden er nok begravet sammen med hende, men spekulationerne vil nok bestå altid, dem kan der tjenes penge på!


  2. G skriver: 23 mars, 2017

   Alle forsto etter Dianas egen bok og hennes intervju at hun ikke var noen ‘gudinne’. Nå har hun vært død i mange år og man burde unngå å komme med slik synsing om henne. Hun kan ikke lengre forsvare seg, men hva gjør ikke pressen for å tjene penger 😉


 2. Christina Kari Helsinki skriver: 23 mars, 2017

  Så nu är Hasnat Khan också nästan kunglig. Spännande läsning.Tack i varje fall för denna omväxling förrän någon från det svenska kungahuset gör en av sina uppgifter, följda av 8 rubriker och 8 bilder av en och samma person. Inehållande allt från mössor till tossor och hemliga detaljer, gester…osv.


  1. AstridA skriver: 1 september, 2017

   Enig, Christina Kari! Börjar bli lite tjatigt med kronprinsessan i sin mammas klänning och håret i tofs. Trodde aldrig jag skulle tycka så, men nu räcker det. Det finns så många interessanta personer i världen, och dom m å s t e inte vara kungliga för att bli omtalad i svensdam! Har aldrig varit något måste.


 3. My skriver: 23 mars, 2017

  Trist med så få positiva reportage om Diana, en prinsessikon som är värd att minnas för fler anledningar än att hon tröstade sig med manligt sällskap i sitt miserabla äktenskap….


  1. Catherine skriver: 23 mars, 2017

   Jag kan varmt rekommendera boken “Prince William – Born to be king” av Penny Junor som följt brittiska kungahuset i många år. Den har gett mig en helt annan och mer nyanserad bild av både Diana och Charles som personer och av deras äktenskap. Tydligen började de redan under smekmånaden inse hur inkompatibla de var, och Diana hade sina sidor som inte var helt lätta att hantera…aldrig har ordspråket “Det är aldrig ens fel när två träter” känts mer sant.


 4. Gittan skriver: 23 mars, 2017

  Så totalt ointressant !!!

  Lämna nu detta SvD, och lägg vikten vid vad som sker i nutiden istället…


 5. Birthe Vejrum skriver: 23 mars, 2017

  En kommentar til den massive reklame for norske blåbær: Hvis nogen bestemmer sig for at teste tabletten, så se til, at gemme ALLE KVITTERINGER + AL KORRESPONDANCE MED/TIL FIRMAET SOM KOPI.


 6. emma skriver: 23 mars, 2017

  Han gjorde slut då han inte såg nån framtid för dom & släkten ville HK skulle återvända till P för att gifta sig m yngre släkting
  Var hela tiden Diana som var efter Hasnat K – vilket personal kring D på Kensington P + i synnerhet HKs medarbetare på sjukhuset fick åse ofta & Ds vänner mediarepresentanter alla va eniga om
  något Hasnats familj kände obehag inför
  trippen till Rivieran m den ikoniska bilden där Diana satt ensam i fören på lustjakten visste D skulle hamna på 1asidan & ses av Hasnat


 7. gunda skriver: 23 mars, 2017

  Så enig med Cathrine, de skjønte veldig fort at dette ville bli vanskelig. Jeg sa det med en gang da de etter forlovelsen svarte en journalist som spurte; are you in love” Charles svarte; whatever love is.
  Diana slet med psyken og hoffet hjalp lite til. La være å skrive mer om hennes dårlige ekteskap og elskere.


 8. KMS skriver: 31 augusti, 2017

  Christina Kari Helsinki! Två tummar upp.


 9. Allegra skriver: 31 augusti, 2017

  stackars Diana så ensam bakom den gyllene fasaden. Män är också ensamma bakom den tjusiga fasaden men dom har ju i likhet med Dianas pakistanske hjärtkirurg rustat sig för livets alla smällar med rejäla utbildningar och fina jobb.


 10. Angie skriver: 31 augusti, 2017

  Catherine – if there is one author I would NEVER read or recommend re this topic it is Penny Junor. Always been very friendly with and about Charles, hostile and insinuating about Diana, even before she passed away. Nuance and objectivity are 2 words not exactly associated with ms Junor when it comes to Diana


 11. Tove skriver: 1 september, 2017

  Hvad med James Hewitt ? Han var hendes længste affære, men skal måske ikke nævnes, da han var det under hendes ægteskab?


 12. cilla skriver: 1 september, 2017

  Det här är så lågt att jag saknar ord. Hon är död sedan länge, låt henne vila i fred! Kan ni inte hitta något annat ämne att skriva om?


 13. Monarkist skriver: 2 september, 2017

  William och Harry är så befriande ärliga i sina intervjuer. Modiga nog att tala om sina känslor och självklara i att nämna varandra vid enbart namn. De två är i mina ögon män som har mognat och har en tämligen reell syn på sig själva och omvärlden.


 14. betty skriver: 6 september, 2017

  Nu räcker det med denna avgudadyrkan av en helt vanlig människa, hon hade säkert fel som alla andra, att sen Charles gifte sig av ren spekulation har hänt i alla tider för de kungliga, inte alls försvarligt men förståeligt. Hon var för ung för att gifta sig och blev påverkad av folk omkring sig. Det var synd om henne på många sätt men hennes beundransvärda arbete skulle verkligen våra kungliga s k ungdomar verkligen behöva ta efter. Men låt henne vila i frid.


 15. Singoalla skriver: 6 september, 2017

  Betty slår huvudet på spiken. Det räcker nu med skriverier om Diana. Hennes minne är något för närmsta familjen att bevara, inga andra.


 16. Ingrid skriver: 16 juni, 2018

  Henne minne borde leva kvar länge så vissa borde ta lärdom av och inte bara fjanta runt.


 17. m skriver: 16 juni, 2018

  Lågt att kalla männen efter skilsmässan för älskare……


 18. vesna skriver: 17 juni, 2018

  Det är lite konstigt att han är singel. Jag vet att många väljer singel liv och det har jag ingenting emot. Jag tänker på hans pakistanska familj som gärna vill se honom som familjefar.


 19. PernillaA skriver: 17 juni, 2018

  Framförallt kan Diana inte försvara sig längre.
  Det är ju som Catherine skriver, det är aldrig ens fel när två träter men det är passé
  hennes bilolycka var mycket tragiskt men det går inte att älta detta hela tiden.
  Respektlöst mot både Charles och pojkarna


 20. Pia skriver: 17 juni, 2018

  “Singoalla” Vem som helst, som tyckte om Diana, kan och får bevara minnet av henne. Det kan ingen neka någon.


 21. ancibetgfeldt skriver: 18 juni, 2018

  Ointressant efter så många år hur Älskar na lever. Det är väl bra att dom gör det.


 22. Magdalena skriver: 21 juni, 2018

  Diana er en historisk person. Hun vil alltid interessere. Den mest kongelige av alle. Men hun nektet å spille en rolle. Viste til nådeløshet sine brister. Åpnet opp det britiske kongehuset. Hun fjernet fordommer mot Aids, oppsøkte hjemløse og arbeidet mot bruk av landminer. Og fødte Englands fremtidige konge. Men hennes kjærlighetshistorier endte alltid tragisk.


Annons

Laddar