Letizia vill adoptera sin systerdotter – hovet säger nej

Letizia vill adoptera sin systerdotter – hovet säger nej
Efter systern Erikas tragiska död var det självklart för kronprinsessan Letizia att göra allt för sin systerdotter Carla. Men spanska hovet säger hårdnackat nej till Letizias önskan att adoptera sexåriga Carla.
Annons

Alldeles snart får spanska kronprinsessan Letizia hålla sin nyfödda baby i sina armar, ett ögonblick hon så länge har väntat på. Men dessvärre har Letizias andra graviditet inte inneburit någon större lycka. Efter systern Erika Ortiz tragiska självmord i början av februari har all glädje försvunnit, och en malande tomhet och sorg har gripit tag i Letizia.

Carla anses inte fin nog

Nu vill Letizia rädda sin älskade systerdotter och har ansökt om att få adoptera Carla. Men något stöd hos sin nya kungliga familj har hon inte fått. Det konservativa spanska hovet säger bestämt nej. Dels är Carla inte fin nog, dels skulle det skapa allt för stora problem med en “främling” i kungafamiljen och barnet har ju en biologisk pappa.

Annons

Annons

I dag bor Carla Ortiz i arbetarstadsdelen Aluche i Madrid tillsammans med sin farmor och pappa, bohemen och skulptören Antonio Vigo, som ständigt brottas med att få pengarna att räcka till. Han extraknäcker som gatsopare för att överleva. Varje dag frågar flickan var mamma är, men sanningen orkar ingen sätta ord på.

Letizia, som alltid har värnat om sin systerdotter, mäktar inte med att se Carla så olycklig utan kämpar nu med näbbar och klor för att flickan ska få en fast punkt i tillvaron, ett stabilt hem och en trygg uppväxt, något som hennes far tidigare aldrig klarat av att ge sin familj.

Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar