Malin Berghagens bakslag – vräks från Lill-Babs våning efter mammas död

Malin Berghagens bakslag – vräks från Lill-Babs våning efter mammas död
Nu är det klart att Lill-Babs döttrar vräks från hennes hyreslägenhet på Östermalm i Stockholm. Enligt tidningen Hem & Hyra måste familjen nu lämna den våning som var Lill-Babs hem i många år.
Annons

Hyresvärden FPK, Försäkringsbranschens Pensionskassa, har nu sagt upp kontraktet. Detta trots att dödsboet – genom Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson – förklarat att flera av barnen och barnbarnen bodde tillsammans med Lill-Babs i den aktuella våningen.

Annons

Det är Malin Berghagen som vill ta över kontraktet. Hon ska ha bott i sin mammas Östermalmsvåning med sin son sedan hösten 2017, då de lämnade Mallorca där de bott i fem år.

Planen var att Malin skulle bo tillsammans med sin mamma, så att hon aldrig skulle behöva bo på ett äldreboende. Men Lill-Babs gick bort innan detta hann bli ett ”varaktigt samboende”, vilket krävs för att kunna få ta över kontraktet.

Annons

Nu ska saken prövas i Hyresnämnden.

– FPK har fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed vill överta kontraktet, skriver värdens ombud till hyresnämnden, enligt tidningen Hem & Hyra.

Bland annat ska det enligt värden finnas uppgifter om att ett annat barnbarn bott i lägenheten sedan 2012 med sin flickvän.

Svensk Dam har sökt Malin Berghagen, som tidigare har skrivit så här på Instagram:

”Hyresvärden sa nej till att jag skulle få ta över mammas lägenhet. Nu är ärendet hos hyresnämnden sedan 1 1/2 år. Konstigt att inte en anhörig får ta över ett hyreskontrakt trots att resten av familjen sagt ok. Det handlar ju inte bara om en lägenhet. Det handlar om en plats nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det borde prioriteras för alla i liknande situation. Det är jobbigt nog med sorgen.”

Annons

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var skriven i en lägenhet på Östermalm, men hade även en annan lägenhet på Birger Jarlsgatan som hon använde som kontor. Hon gick bort i april 2018, efter en kort tids sjukdom.

Foto: TT, Kapp-Ahl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Malin Berghagens bakslag – vräks från Lill-Babs våning efter mammas död”

 1. ingalisa skriver: 3 december, 2019

  Bra att lägenheten går till någon som stått i bostadskö i många år!


 2. Bror skriver: 3 december, 2019

  Det finns mer behjärtansvärda saker att kampanja för, än att en attraktiv hyresrätt, mot gällande regler om besittningsrätt, ska gå till en nära anhörig.


 3. Mother of four skriver: 4 december, 2019

  Det står att ni nu ska lämna lägenheten men samtidigt står de att ni driver ärendet vidare till hyresnämnden!? Vad är de som gäller egentligen? Malin, du har redan suttit på lägenheten i över 1.5 år längre än du har rätt på. Är de inte dags nu släppa lägenheten så alla vi andra som faktiskt stått i kö i åratal har chans få en lya?

  Försök att vara tacksam för allt du har i stället för att roffa åt dig något du uppenbart inte alls har rätt på. Du ger sken av att vara rätt så oempatiskt och visar till “elaka kommentarer på din blogg” där du hänvisar till att de som skriver “elaka kommentarer” inte läst vad du faktiskt skrivit. Det stämmer inte kära Malin!
  Det har inte gått att undvika allt som står i denna snyfthistoria.
  Lämna lägenheten är enda rätta att göra! Du skrev dig på din mors lägenhet en dryg månad innan hon tragiskt gick bort. Det är inte tre år stadigvarande boende!! När man är kändis och viker ut hela sitt liv m allt så blir de en enkel sak för hyresnämnden att avgöra. Likaså alla grannar som kan intyga att du inte haft ditt stadigvarande boende där. God tur till Mallorca 🙂


 4. caterine skriver: 4 december, 2019

  Låt Lillbabs vila i fred och sluta gaffla om det här. Döttrarna kan ordna sina boenden själva.


 5. Gunilla Eborn skriver: 5 december, 2019

  Det är inte självklart för någon att ta över ett kontrakt Bra att den går till kön och ingen skillnad för att man är känd


 6. Susanne Blomgren skriver: 6 december, 2019

  Och som vanligt kom inte mina kommentarer in, Tack för det


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar