Lunch på slottet – sedan besökte kungen Landskrona

Lunch på slottet - sedan besökte kungen Landskrona
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia samt prins Carl Philip tog under tisdagen emot statsrådet Karin Enström på Kungliga slottet. Sedan reste kungen till Landskrona.

Prins Carl Philip ses här på bilden med kungaparet tillsammans med statsrådet Karin Enström i prinsessan Sibyllas våning på Kungliga slottet. För i tisdags gav kungaparet lunch för statsrådet Karin Enström.

Annons

Tisdagen den 19 mars gav drottning Silvia audiens för Estlands presidentfru, fru Evelin Ilves.

På hovets hemsida får vi läsa oss att kungaparet alltid ger en lunch för alla nytillträdda statsråd. Under lunchen ges statsrådet en möjlighet att ge en orientering kring sina ämnen och ansvarsområden.

Under onsdagen kom kung Carl Gustaf till Landskrona i samband med Landskrona stads 600-årsjubileum. Ni ser honom vandra runt på de snöiga gatorna i staden på bilderna här intill.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se och Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Lunch på slottet – sedan besökte kungen Landskrona”

 1. Anna skriver: 20 mars, 2013

  Drottningens outfit kändes ovan.


 2. Eva skriver: 20 mars, 2013

  Kungen bar däremot en väldigt snygg ytterrock och fräck hatt.

  Äntligen är CP på utbildning hos mamma och pappa. Det är på tiden han lär sig av dem vad det förväntas av en prins.


 3. Linnea skriver: 20 mars, 2013

  Drottningen fin i sin svarta kostym.
  Förstår om kvinnor faller för kungen.
  Han kan vara riktigt charmig.


 4. Zilva skriver: 20 mars, 2013

  Drottning Silvia otroligt fin i sin byxdress. Borde bära denna typ av outfits oftare, då hon ju är liten och nätt. Drottning Sophia av Spanien bär ofta byxdress, vilket ger henne ett både sobert och ungdomligt intryck.


 5. Anna skriver: 20 mars, 2013

  Kungafamiljen var sorgklädd, ser jag nu.


 6. Tjohanna skriver: 20 mars, 2013

  Men oj, ministern, den där dressen var verkligen inte snygg!


 7. Aino Samuelsson skriver: 20 mars, 2013

  Nej, jag tycker inte om byxdress. Varför inte klä sig kvinnligt? Inte behöver man väl likna karlarna? Kungen var ovanligt snyggt klädd!


 8. Bittan skriver: 20 mars, 2013

  Håller med om att kungen är snyggt och fräckt klädd, inte så stelt utan mer naturligt klädd. Han passar i den hatten.


 9. eva skriver: 20 mars, 2013

  Inttressanta kommentarer!


 10. Annica* skriver: 20 mars, 2013

  Drottningen klär sig alltid så snyggt! Klär i såväl galaklänning eller som här i en elegant byxdress! Mycket smakfullt igen! =)


 11. PBoo skriver: 20 mars, 2013

  Kungen passar helt suveränt i denna hatt! Han hade den el ngn liknande vid resan till Kalmar, Kronoberg, Jönköpings län.

  Drottningen passar oerhört bra i byxdress. Hon ser så fin och ungdomlig ut i sin “nya” frisyr!


 12. Sthlm skriver: 20 mars, 2013

  Kungen klär sig efter sin ålder och blir bara snyggare med åren. Kungen visar med bravur hur man “reser sig igen”.


 13. Marguerithe skriver: 20 mars, 2013

  Vårt snygga Kungapar som håller stilen i alla situationer. Man kan bara beundra dem. De är proffs!


 14. Elisabeth skriver: 20 mars, 2013

  Någon som vet hur lång tid som kungafamiljen ska ha sorgekläder? Jag tycker Drottningen är väldigt vacker i byxdress också! Roligt att se något nytt!


 15. mona skriver: 20 mars, 2013

  Karin Enström är försvarsminister, Carl Philip är officer i marinen.
  Tror han ville vara med av den anledningen, han behöver väl inte lära sig att äta.


 16. Birgitta skriver: 20 mars, 2013

  Byxdressen passar Drottning Silvis helt suveränt bra. Kungen likafullt jättesnygg ock tuff i sin klädsel. Önskar dem lite lugn ock ro, ock lite för varandra!


 17. Ingalill skriver: 20 mars, 2013

  Kungens hatt borde vara mörkblå som rocken


 18. IngerCarlGustaf skriver: 20 mars, 2013

  En kjekk konge i kjekk hatt, han kler den utrolig godt 🙂


 19. Hanna skriver: 20 mars, 2013

  Fina bilder från ett intressant besök, många verkar ha tagit chansen att få se kungen på nära håll!

  Jag håller med dem som gillade drottningens nya stil mycket. Hon kan verkligen bära det mesta med sin snygga figur.


 20. Anna skriver: 20 mars, 2013

  Håller med om att drottningens byxdress var jättesnygg! Hon har väldigt snygg figur och snygga ben, så hon passar verkligen i detta plagg. Vi är väl mest vana vid att se henne i kjol, men hon borde verkligen bära byxor oftare! Fantastiskt att se så bra ut vid nästan 70 års ålder, vi kan verkligen vara stolta över vår drottning och allt hon uträttat för landet under sina snart 40 år som rikets representant. Oavsett vad man tycker om monarkin som institution, måste man väl ändå hålla med om att drottning Silvia är en osedvanligt god representant för Sverige i alla sammanhang?


 21. Karin Nilsson skriver: 20 mars, 2013

  “På utbildning hos mamma och pappa”? Borde inte en drygt 30 årig man klara av att äta lunch och bli fotograferad utan utbildnig?
  Prinsen behövs inte som representant för Sverig. Det räcker gott med kunga- och kronprinsessparet, inte ens de har tillräckligt med uppdrag.


 22. Annica* skriver: 21 mars, 2013

  Kungen är oerhört stilig med halsduken som perfekt matchar färgen på hans ögon! =)


 23. hilde skriver: 21 mars, 2013

  Nå hører det vel egentlig ikke til Carl -Philip oppgaver å ha offentlig audiens for politikere. Det er regenten og tronfølgerens oppgave.
  Men han har kanskje interesse av forsvaret og ville være med.


 24. Desiréesvenskdam skriver: 21 mars, 2013

  #21 Håller med dig. Nej, inte ens kronprinsessparet “arbetar” särskilt mycket. Glest i kalendern. C-P fyller 34 i år, det kan man inte tro, att han är flera år äldre än p William som har ett riktigt, mycket ansvarsfullt och krävande arbete och dessutom representerar mycket.


 25. Maja skriver: 21 mars, 2013

  Enda fördelen med Silvia byxdress är att det är samma färg på kavaj som byxa, vilket det inte annars är på hennes sk arbetskläder i form av kavaj och rak kjol.
  Kungen är alltid representativt klädd oavsett sammanhang. Han har lärt sig sedan födseln.


 26. Elma Wiik skriver: 21 mars, 2013

  Så stilig Kronprins Carl Philip är! Verkligen en värdig tronföljare. Det är han ju född till.


 27. emma_h skriver: 21 mars, 2013

  citat: “…Nå hører det vel egentlig ikke til Carl -Philip oppgaver å ha audiens for politikere. Det er regenten og tronfølgerens oppgave…”

  Hilde
  vi har FYRA tronföljare varav 3 r i arbetsför ålder – oavsett köplatsnr bygger Kfamiljens uppdrag på samarbete – för att de ska kunna ersätta varann OCH CG på kort & lång(regentbyte) sikt bör de ha likvärdig kompetens o erfarenhet Därför är det nödvändigt att CP lärs upp i varierande uppdrag liksom syskonen för både deras skull & Kungahusets. Och Ens köplatsnr kan ändras av olika orsaker o när man minst anar det


 28. PBoo skriver: 21 mars, 2013

  # 26 Elma Wiik

  Nej, egentligen inte då ändringen av tronföljden att gälla såväl kvinnor som män redan var igångsatt långt före P Carl Philip föddes. Visserligen driver riksdag/regering idag igenom förändringar i vår grundlag utan att folket får reda på något (exv. att vi är definierat som att vara ett mångkulturellt land, att vi inte kan lämna EU hur som helst m.m., m.m.), medan förr var det mkt mer transparent, nu sker mycket i det tysta pga samarbete med media som inte längre fungerar som granskare av statsmakten. Nu för tiden är det tyvärr mkt liten granskning av själva politiken, utan enbart drev mot enskilda individer, givetvis inte alla utan bara vissa!


 29. Marguerithe skriver: 21 mars, 2013

  “14” Elisabeth,
  Svart sorgklädsel t o m i måndags. Därefter “gråskala” till den 29/3.


 30. Tjohanna skriver: 21 mars, 2013

  Evelin Ilves, så vacker som en vinterdag med strålande sol!


 31. Inkan skriver: 21 mars, 2013

  En ny stylist? Ovanligt att se kungen klädd på detta vis. Han är en riktig snyggis! Även om han även annars är oklanderligt klädd. Det här ser ledigare och tuffare ut. Valet av färgerna är superbt. Lyfter verkligen fram kungen fördelaktigt. Detta vill vi se mer av.


 32. Elle skriver: 21 mars, 2013

  Elegant byxdress på Silvia, men korta byxben ger Hausfrau-look..


 33. Lillemor skriver: 21 mars, 2013

  Ni som klagar, varför ödsla tid med att skriva kommentarer.
  Ha inte så elaka tungor. Se något positivt istället. Jag tror inte att någon av er, skulle vilja vara så påpassade som kungafamiljen är. Alltid på topp, pigga, fräscha, glada och intresserade. Representativa, oklanderligt klädda.


 34. My skriver: 22 mars, 2013

  #9..haha håller helt med. Märks att det är ytan som räknas hos majoriteten av läsarna här… Deras arbetsuppgifter verkar vara helt ointressanta.


 35. PBoo skriver: 22 mars, 2013

  # 34 My

  Håller inte med – finns massor med kommentarer ang olika besök osv. – men det förutsätter att det finns ordentlig information i artikeln om detta, annars är det bara mer initierade (här i denna artikeln om exv. ngn varit i Landskrona) som kan kommentera om det specifika besöket osv. Om det inte finns så mycket info i artikeln blir det självklart mer fokus på det ytliga! Därför är det mycket bra att Kungafamiljen/Hovet har börjat arbeta med olika medieformer, på så vis kommer de ut med information, något som media själva inte alltid gör utan dessa fokuserar gärna på ytligt och “skandaler” och drev (sistnämnda mest kvällstidningar o TV).


 36. Charlotte skriver: 22 mars, 2013

  Rätta mig om jag har fel, men var det inte så att när C P föddes som kronprins, i maj 1979, hade riksdagen redan röstat en gång om en ändring av successionsordningen för att införa könsneutral tronföljd, dvs förstfödda barnet ärver tronen oavsett kön? Sedan röstade riksdagen en andra gång efter valet i september 1979, och då gick grundlagsändringen igenom och trädde i kraft 1 januari 1980. Så egentligen föddes inte C P till kronprins, utan han råkade bara födas mellan två omröstningar i riksdagen, då grundllagsändringen redan var planerad långt innan han föddes?

  En annan sak är om C P själv skulle ha velat vara tronföljare…jag tror nog att han är rätt nöjd med sin plats i successionsordningen, och storasyster har alla de rätta egenskaperna för en tronföljare och framtida drottning.


 37. PBoo skriver: 22 mars, 2013

  # 36 Charlotte

  Helt rätt!


 38. lw skriver: 22 mars, 2013

  Tycker kavajen påminner om den n.midellen hade på Lilians begravning


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar