Madeleine: ”Han kanske inte är en riktig prins, men han är min prins”

Madeleine: ”Han kanske inte är en riktig prins, men han är min prins”
Annons

Det strålade om Madeleine på kungens Nobelmiddag i år.
Det strålade om Madeleine på kungens Nobelmiddag i år.

Madeleine-omslagMadeleine – en prinsessa i tiden! Nyförlovad, förväntansfull och full av energi. Prinsessan Madeleine har hittat rätt och ser fram emot den stora dagen – bröllopet i höst.

Med Jonas Bergström vid sin sida känner sig prinsessan Madeleine trygg, vi såg det inte minst på kungens Nobelmiddag förra veckan. Det strålar om henne – och då passar hon på att bjuda på sig själv. Senast är det reportern och väninnan Josephine Zapata Genetay som fångat prinsessan i sin yrkesroll, jobbet med Childhood, i ett reportage i senaste numret av modemagasinet Elle.
Ja, egentligen behöver prinsessan Madeleine inte arbeta, men hon förklarar:
– Det handlar inte alltid om pengar… Man mår bra av att känna sig betydelsefull och behövd, berättar prinsessan, då Josephine Zapara Genetay får göra henne sällskap under ett besök på ett barnhem utanför Moskva. Madeleine får höra många gripande historier och träffa barn som inte haft det så lätt i livet. Barnen berättar om sina livsöden, men är egentligen mest nyfikna på den livs levande prinsessan framför dem:
– Har du en drömprins?
Madeleine ler och svarar ärligt:
– Han kanske inte är en riktig prins, men han är min prins!

Annons

Inget svårt val för Madeleine

Madeleine är stolt över att mamma grundat Childhood Foundation.
Madeleine är stolt över att mamma grundat Childhood Foundation.

Prinsessan Madeleine tillbringade i höst också en månad i New York på Childhoods kontor på Manhattan. Att jobba för Childhood som mamma, drottning Silvia, grundade för 10 år sedan, var inget svårt val. Ända sedan barnsben har Madeleine hört sin mamma berätta om hur fruktansvärt svårt många barn har det.
– Mamma berättade alltid om sin resor och projekt i Childhood. Det berörde mig djupt, har prinsessan berättat.
Att sätta fokus på arbetet med Childhood är vad prinsesssan Madeleine vill göra med intervjun som publiceras i Elle. Prinsessan Madeleine vill förmedla det hon brinner för och fick idén att tillsammans med sin väninna Josephine Zapata Genetay göra ett reportage om drottning Silvias välgörenhetsorganisation Childhood Foundation.
Josephine Genetay står kungafamiljen nära, drottning Silvia är hennes gudmor. Idag bor Josephine i London, är nygift med Anderson Zapata, och tillsammans med sin make driver hon stiftelsen “Youth for youth”, som arbetar för unga utsatta människor.

Av Eva Österlind
Foto: Charles Hammarsten


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

24 kommentarer till “Madeleine: ”Han kanske inte är en riktig prins, men han är min prins””

 1. Martin skriver: 16 december, 2009

  nja kanske han inte ar prins…….. men han blir ju hertig och det ar minsann sa naera prins man kan komma…!!


 2. Amanda skriver: 16 december, 2009

  Helt fantastisk PR !


 3. Helena skriver: 16 december, 2009

  Jag skall sätta huggtänderna i Elle bara jag får mina pengar, ;o)


 4. Catharina skriver: 16 december, 2009

  Ser ni hur lik prinsessan Madeleine är sin mor på omslagsbilden till Elle?
  Samma ögonbryn, samma näsa…
  Jag tror att hon har “hittat rätt” både när det gäller Jonas Bergström (vilken gullig kommentar om drömprinsen!), men också valet att ägna sig åt välgörenhet.
  Säkert kommer det att påverka hennes personlighet och mognad att möta utsatta människor. Jag tror att hon har styrkan och viljan att engagera sig.

  Jag beundrar verkligen drottningen som valde ett så svårt och politiskt brännbart ämne som bekämpningen av barnpornografi. Hon kunde lätt ha valt ett mycket mindre kontroversiellt område, som de flesta andra kungligheter gör, men har verkligen vigt sitt liv åt denna uppgift. Jag är så stolt över vår drottning!


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 16 december, 2009

  Jag har läst artikeln i Elle. Den var bra, nu får alla tji som tror/säger att Madeleine är ytlig. Finfina bilder med. Snyggt!!! Det här exemplaret av Elle sparar jag nog ett tag!


 6. Anna skriver: 16 december, 2009

  Instämmer med Catharina! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv…drottning Silvia förtjänar en eloge och all beundran i världen för sitt arbete för utsatta barn. Ämnena hon tar upp är bland de svåraste man kan föreställa sig, och det gör hennes engagemang än mer beundransvärt…jätteroligt att Madeleine nu följer i hennes fotspår och verkar ha hittat sin roll i livet. Jag tror att hon kommer att växa och utvecklas med uppgiften, och det finns inga som kan med hjälp av sitt namn kan sätta fokus på viktiga frågor.


 7. Gittan skriver: 17 december, 2009

  Men här är en Prins…Som dessutom lider alla kval över sin mer och mer påtagliga skallighet…Släktdrag naturligtvis…Här har ni en dagsfärsk artikel om William…

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1236347/Prince-William-reveals-bald-patch-helps-celebrate-charitys-40th-anniversary.html


 8. Sophia skriver: 17 december, 2009

  Artikeln i Elle behövde hon nog och jag förmodar att det är hovet som ordnat den. Om hon ska försöka leda i bevis att hon inte bara är yta, får hon nog börja göra skäl för sig också.


 9. Irena. skriver: 17 december, 2009

  Now you´re talking, Ladies…men Sophia, bara en fråga; Tror du att hovet måste bearbeta ex.vis pressen eller annan media, för att kunna “prångla” ut en artkel av och med de tigande, medieskygga svenska kungligheterna??? NOT?
  Detta är ELLE tacksamma för, alla magasin med någon instinkt skulle , i princip, döda för den.
  Men såklart är det ju ingen rolig artikel för Madeleines belackare! Fikon?


 10. Gigiostermalmshallen.se skriver: 17 december, 2009

  Fikon var ordet, sa Bull 🙂


 11. Jacqueline skriver: 17 december, 2009

  Catharina dec 16, 14:28
  Nej näsan är ärvd från farmor Sibylla.


 12. Louise skriver: 17 december, 2009

  Det enda jag inte gillar med Len, kungen och Lippi är att dom jagar. Kan inte förstå tjusningen med att döda som hobby-jakt, bestialiskt jö. Tycker att Len är lik sin vackra farmor Sibylla. Självklart ska jag köpa Elle för en stunds avkoppling.


 13. Sophia skriver: 17 december, 2009

  Ja, Irena, det tror jag verkligen. För att få ut “rätt” budskap styr man ev. artiklar och tidningarna tackar och bugar därtill.


 14. Gittan skriver: 17 december, 2009

  Catharina #4 och Jacqueline # 11…Och tänk vad styling och makeup kan förändra ett utseende.. På omslaget till Elle är ni helt rätt i jämförelsen men i den övre bilden från nobelmiddagen är Madeleine en kopia av sin faster Margaretha… Försökte finna en bild på en ung Margaretha men det är svårt att hitta foton av henne…


 15. Gittan skriver: 17 december, 2009

  …Usch, vad svårt… Men håll tillgodo…
  Prinsessan Margaretha som ung..

  http://www.geneall.net/img/pessoas/pes_48233.jpg


 16. Helena skriver: 17 december, 2009

  Jag har haft fel, Len är en klok och fin tjej, jag hoppas och önskar att hon får det bra nu och i framtiden.

  Mvh Helena


 17. Ingegerd Svensson, pensionär skriver: 18 december, 2009

  Helena, du är själv en klok ung kvinna!


 18. Helena skriver: 18 december, 2009

  Tack snälla Ingegerd Svensson, det värmde men jag vet inte om jag är så klok, men, men…

  Julkram från Helena.


 19. Sophia skriver: 18 december, 2009

  Varför behöver inte den blivande fru Bergström arbeta? Har vi inte kommit dithän att var och en – man såväl som kvinna – ska kunna försörja sig själv? Finns det i dag hemmafruar som ännu inte uppnått pensionsålder?


 20. Gneta skriver: 19 december, 2009

  Har läst artikeln i Elle, och dom som tycker att den är “styrd” av hovet för att bättra på Madeleines rykte, har väl missat liknande artiklar om hennes arbete i childhood.. Intressant inställning egentligen.. artiklarna som pratar om “partyprinsessan” Madeleine som inte arbetar, dom tror man på, men artiklar som visar en seriös, arbetande, och en person som utnyttjar sin prinsesstitel för en god sak, dom är styrda.. men, men.. det är väl helt enkelt så.. man tror på det man vill tro på.


 21. Amanda skriver: 19 december, 2009

  precis läst reportaget nu. Gripande men fyndig och bra text. Och vilka underbara bilder ! Så vacker och duktig hon är, vår prinsessa.


 22. MollyMolly skriver: 19 december, 2009

  Totalt intetsigende artikkel, og en temmelig utslitt frase om “at han er min prins”. Dette er bla, bla, bla på sitt verste.
  Nå må SD legge om stilen og begynne å levere noe meningsfyllt på disse sidene. Jeg orker nesten ikke lenger å gå inn på disse sidene,- langt mindre kjøpe bladet.
  Det er kanskje jeg som endelig ser hulheten og tomheten ikke dette skvalderet? F.eks. synes jeg alle artiklene om denne Anka bare forsimpler siden!
  Kom med noe skikkelig. Det er nok av kongelige som gjør skikkelig jobb!!


 23. hilde skriver: 20 december, 2009

  Molly

  Hatt en dårlig dag idag? Du har bare skrevet negative kommentarer idag.
  Har ikke lest artikkelen men det er vel bra at Madeleine engasjerer seg i Childhood og at hun har funnnet sin vei her i livet.


 24. Amanda skriver: 20 december, 2009

  Molly.

  Är det avundsjuka jag känner på lukten, vad jag vet har inte Mette-Marit gjort nått liknande ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar