Madeleine bekräftar: Uppgifterna stämmer!

Madeleine bekräftar: Uppgifterna stämmer!
Annons

ste_madeleine-1

Svensk Damtidning hade rätt!! Prinsessan Madeleine bekräftar nu att uppgifterna stämmer – det blir en flicka!!

Svensk Damtidning kunde i förra veckan avslöja att prinsessan Madeleine väntar en liten prinsessa. Hon hade själv avslöjat könet på en amerikansk hemsida för babyshowers. Hittills har det varit tyst från prinsessan Madeleines håll, men nu bekräftar hon att uppgifterna stämmer genom Annika Sönnerberg vid hovet.

Annons

– Jag har talat med prinsessan och uppgifterna stämmer, men prinsessan Madeleine avstår kommentar.

Av Margareta Heed och Anna von Koch
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

131 kommentarer till “Madeleine bekräftar: Uppgifterna stämmer!”

 1. Maja skriver: 4 november, 2013

  Måtte Madeleine ha kraft att själv bestämma i vilket land hon vill föda sin förstfödda och inte ge vika för övertalning. Chris är säkert ett väldigt bra stöd för henne. Det är ju faktiskt deras gemensamma barn och ingen annans.


 2. Kate skriver: 4 november, 2013

  Det är så kontigt med Madde, då hon haft såna "problem" med att vara prinsessa. Men ändå vill hon inte avstå titeln och hon vill inte bo i Sverige.

  Då måste man fråga sig varför det är så viktigt för henne att fortsätta vara prinsessa när Madde verkar ha såna problem med "uppmärksamhet" som hon påsåtr, eller handlar dt om att hon har problem när den inte är på hennes villkor.

  Hade hon avsagt titeln så hade ingen brytt sig om henne oavsett om hon var en prinsessa tidigare eller inte. Hur många byryr sig det norska folket numera om Märtha Louise?


 3. lotta skriver: 4 november, 2013

  Verkligen märkligt beetende, vore jag Chris skulle jag säga ifrån. Förstår inte hennes iver att berätta allt.


 4. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 4 november, 2013

  Jahapp! Och så blev det alltså med "den överraskningen". Att inte veta könet är ju en del av spänningen men det kanske inte Madde insåg…?

  Nåväl. Bryr mig inte så mycket längre om henne. Hon får gärna leva sitt lyxliv med Chris i NYC. Nu ligger mitt fokus enbart kring Vickan, Daniel och Stella.


 5. Kristin skriver: 4 november, 2013

  # – Det er mange her i Norge som bryr seg om Prinsesse Märtha Louise, men noen kritiserer henne jo for sin engleskole, noe som vel ikke er så rart siden det er så kontroversielt og spesielt. I tillegg har noen offisielle oppdrag for organisasjoner hun er engasjert i. Om hun eller Madeleine er prinsesse eller ikke, har vel ingen betydning?! Alle vet jo at de kongens døtre likevel!!


 6. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 2 Kate

  I intervju med P Madeleine framkom att hon tänkte på att avsäga sig HKH (titeln prinsessa är hon född med och den avsäger man sig därmed inte, något inte heller P Märtha Louise gjort), och att hon diskuterat detta med Kungen, och i slutänden bestämdes att hon skulle vara kvar som HKH, och stå i tronföljden osv. Tror hon blivit lika bevakad om hon avsagt sig HKH som hon är nu. Se på P Märtha Louise m make – de är ständigt i media! Lustigt nog står P Märtha Louise kvar i tronföljden trots hon avsagt sig HKH. Vet ej, men tror inte det skulle vara möjligt i Sverige. Någon som vet?


 7. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 3 Lotta

  Tror du verkligen att P Madeleine skulle lagt ut bägge deras namn (Chris namn först) om han inte var med på det?! Utgår du från dig själv kanske, brukar du ta beslut som påverkar inte bara dig utan också din partner utan att diskutera med din partner först?! Om svaret är nej, varför tror du då att P Madeleines gjort det?! Lutar mer åt att du drar slutsatser utifrån eget beteende!


 8. Hanna skriver: 4 november, 2013

  #2 Kate
  Det norske folk bryr seg like mye om Prinsesse Märtha Louise, med eller uten arverett til tronen.


 9. SA skriver: 4 november, 2013

  Jeg synes ikke, at Madeleine virker rigtig velafbalanceret i noget af det, hun foretager sig.
  Hvorfor pludselig kalde sig det borgerlige navn Bernadotte, når hun ikke vil være Mrs O’Neill, men kun HKH ? Er hun døbt med andet end hendes fire franske fornavne?
  Hvad Chris tænker om alt det baby-halløj, holder han sikkert for sig selv, men hvis der er mange newyorker-par i omgangskredsen, er et sådant beteende nok ikke ukendt for ham, det hele er jo SÅ amerikansk og man genkender det fra soapoperaerne/film!


 10. Pboo skriver: 4 november, 2013

  Viktiga är att allt går väl!

  Människor är olika och gör därmed olika val. Känner dem som valt att inte veta könet, som valt att veta men berätta för andra, som valt att veta och valt att berätta. Kan tänka mig att man kan känna sig än mer nära fostret när man som idag vet könet och kan diskutera vilket/vilka namn man ska välja att kalla det för. Däremot är jag generellt inte för att sjukvården idag talar om könet, då det finns individer och grupper som väljer att göra abort om det inte är "rätt" kön. En mycket svår fråga.


 11. Pboo skriver: 4 november, 2013

  "Ej" saknas i min förra kommentar i andra meningen före första "berätta".


 12. jessica skriver: 4 november, 2013

  Vill Madeleine leva ett anonymt liv så låt henne göra det.
  Men det är dags för henne att ta lön från Childhood.
  Att försörja sig själv.


 13. Kate skriver: 4 november, 2013

  Pboo
  Jag tror du har fel, hade hon avsagt titeln och fortsätt bo i Usa så hade intresset snabbt försvunnit för henne.

  Oavsett om man är prinessa eller inte så måste man jobba för att hålla kvar sig i rampljuset för annars försvinner intresset.


 14. lotta skriver: 4 november, 2013

  # 7 om du har rätt har man ingen intrigitet kvar vilket i framtiden innebär att man släppt in media för långt. Prinsessan borde hålla hårdare på detta och inte vara så offentlig.


 15. Kicki skriver: 4 november, 2013

  There is nothing wrong with wanting to know the baby’s gender. It also makes it easier for friends to buy the correct color gift from the register at BuyBuyBaby and BabiesRus. Madeleine is not going to be allowed to fly when it gets closer to her due date so I guess that she will give birth in NYC where she will get excellent care.
  You go girl!!! Good luck to Madeleine and Chris.


 16. kungenslillapiga skriver: 4 november, 2013

  Är det något fel att ta reda på ett väntat barns kön?? Det måste väl vara upp till föräldrarna? Sedan kanske man inte behöver tala vitt och brett om det, men å andra sidan får det ju slut på alla spekulationer och Madeleine slipper mötas av rubriker som "Det blir en pojke/flicka, tvillingar, trillingar, osv".


 17. Kate skriver: 4 november, 2013

  Till er norska läsare!

  Fast i utländska forum kallas hon för "crazy Märtha" och tvivlar att det är posivit menat. Samt försörjs hon av de norska skattebetalarna för det är väl ingen som tror att hon eller hennes man på egen hand skulle ha råd med deras lyxliv.


 18. Bittan skriver: 4 november, 2013

  # 3, Lotta, bra kommentar. Är PM rädd att bli bortglömd eller vad går detta ut på att berätta allt! Tycker att det är lite barnsligt av en person i hennes ställning göra detta!


 19. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 13 Kate

  Som även andra skriver; P Märtha Louise bor (ev. har de flyttat tillbaka till Norge?) i London och under den tiden har både hon och hennes man uppmärksammats vid oerhört många gånger i media – och givetvis även när de bott i Norge! Jag tror definitivt detsamma hade gällt P Madeleine och Chris. Och ska man ändå vara i rampljuset – då är det bättre att behålla titlarna, och sen var det utifrån intervjun m P Madeleine ganska självklart att beslutet togs med Kungen, och Kungen vill självklart att P Madeleine ska vara kvar i tronföljden, då svenska kungahuset inte är så stort. Tror att P Madeleine och P Carl Philip gör det bästa utifrån sina situationer.


 20. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 14 lotta

  Jag vet inte hur sidan fungerar, kanske liknande som den sida som KP-paret registrerade sig vid inför sitt bröllop? Men självklart borde såväl KP-paret som P Madeleine/Chris kunnat ha använt andra namn som deras vänner/bekanta ändå förstått/vetat varit dom. Men samtidigt måste paren som andra par få registrera sig på denna typ av site o att de respekteras utan att deras lösenord avslöjas av s.k. "vänner". Det är en svår balansgång för samtliga "kungabarnen" att kunna leva till delar som deras vänner/bekanta men ändå alltid riskera att avslöjas genom att s.k. "vänner" läcker som såll o det därmed blir en förlorad integritet för samtliga; KP-paret, P Madeleine/Chris, P Carl Philip/Sofia.


 21. Marie skriver: 4 november, 2013

  Jag tror inte heller att hon kommer till Sverige för att föda. Om inte babyn ska bli kunglig höghet?
  Tror det finns en gräns på flygen att man inte får åka ca en månad före beräknad förlossning?
  Vad skulle hon göra i Sverige så länge?


 22. Eva H. skriver: 4 november, 2013

  Prinsessan Diana hade väl samma taktik, utnyttjade pressen när det passade henne och dessemellan avskydde hon den ? Någon trodde att hennes behov att visa upp babylyckan beror på något slags behov att visa Jonas att hon "också kan", det verkar lite osannolikt, men jag hoppas att Jonas i så fall inte kontrar med att meddela sitt barn kön.


 23. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 9 SA

  P Madeleine står vid Childhoods hemsida i NY med namnet "Madeleine Bernadotte". Tror hon använder "Madeleine Bernadotte" när inte är officiell representation för Sverige (i och utanför Sveriges gränser). Har förstått det som att denna site är som den som KP-paret (och P Madeleine/Chris) satte upp sig på inför bröllop angående önskade presenter av familj, vänner, bekanta, men inte från allmänheten. Denna site vänder sig alltså inte till allmänheten, och hon står därmed inte där i egenskap av HKH P Madeleine av Sverige, utan i egenskap av privatperson.


 24. MagdalenaMagdalena skriver: 4 november, 2013

  #17 Kate
  Hvor har du dine kilder fra? Martha er svært etterspurt både i inn-og utland for den kunnskap hun tllbyr.
  Sin HKH gav hun avkall på for å kunne bli selvforsørget.Og etter offentlige skattelister å dømme lever de godt uten sin HKH. Privilegiene som følger med en HKH er kun noe "dill og dall" som en moderne prinsesse kan klare seg bra uten.
  Selv uten HKL står Martha i den brittiske arverekken.
  Madeleine derimot tror jeg er så bortskjemt at hun ikke orker å tjene penger til eget opphold,- og hun elsker bling og glamour som følger med det å stå først i køen.


 25. Mona skriver: 4 november, 2013

  Prinsessan Märta Louise är fortfarande prinsessa. Hon avsade sig titeln kunglig höghet för att kunna få betalt för sitt arbete och att då få en skattsedel.
  HKH får inte ta betalat därför så har Prins Carl Philip så liten omsättning i sitt design företag. Nu är Madeleine född prinsessa och det är ju ingen vanlig yrkestitel som man kan byta som man vill. Om Madeleine väljer att föda sin dotter i Sverige så kan hon arbeta på Childhoods kontor i Stockholm eller via den teknik som finns idag. Min bror bor i Luleå och har hög chefs tjänst i ett företag beläget i Estland. Han åker dit väldigt sällan.
  Skulle vara ett tips toll alla er som skriver så knäppa saker, att använda er dator till att ta reda på fakta samt att lära hur olika medier fungerar. Nu skriver 2013 och använder inte en skrivmaskin längre. Välkommen in i nu tiden.


 26. Dorthe skriver: 4 november, 2013

  De fleste vælger i dag, at få barnets køn at vide, og få fostret testet for Downs syndrom – og fortæller det vel også til familie og nære venner?
  Men som en offentlig person, tilmed kongelig og som beklagede sig over, ikke at kunne være fri for pressen (det var vel kun Expressen ?) på sin bryllupsrejse, så må jeg tilstå, at jeg ikke forstår hende/parret! Hvorfor ikke bevare det, som en sød lille hemmelighed, indenfor den nærmeste cirkel. De fleste ting kan jo bruges til til både flkickor og drenge. Forhåbentlig bliver alt ikke lyserødt/babyrosa. I så fald stakkels lille flicka !!!
  Barnedåben… hvad med den, skal den være i stil med Estelles eller bliver det en som Georges ? Med Madeleine ved man efterhånden aldrig! 😉


 27. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 24 Magdalena

  Citerar; "Madeleine derimot tror jeg er så bortskjemt at hun ikke orker å tjene penger til eget opphold,- og hun elsker bling og glamour som følger med det å stå først i køen." Bortskämd tycks i sånt fall P Märtha Louise vara som trots att hon avsagt sig titeln HKH ändå representerar Norge när hon känner för det, när det är något hon själv tycker är roligt, men där hon samtidigt tack vare att hon avsagt sig HKH kan tacka nej! Att de ingifta som Ari och Chris väljer bort HKH, det förstår jag, men att som P Märtha Louise göra det – ja det är att vara bortskämd, för samtidigt har hon nämligen otroligt mycket nytta av sitt ursprung när hon säljer sina ängel-historier – tror du hon skulle haft denna typ av karriär utan titel?!


 28. snickarjohn skriver: 4 november, 2013

  Mona,
  Vi känner till Din brors "höga" tjänst.
  Du har liksom nämnt den förut.


 29. UllaZ skriver: 4 november, 2013

  Svensk förlossningsvård är i kris.
  I Stockholm säger barnmorskor upp sig.
  Patienter har fått föda utan bedōvning i behandlingsrum.
  Madeleine gör klokt i att föda sitt barn i USA.


 30. Bettina skriver: 4 november, 2013

  # 25 Mona – Det er fuldstændigt ude af trit med et Sverige i tiden, at kongelige ikke må tjene egne penge = lønnet arbejde! Der er så mange andre ting, der er ændret i takt med tiden, fx at borgerlige bliver prinsesser, ja dronninger. Tidligere fik prinsesser ingen uddannelse, det gør de i dag, inkl. Madeleine. I Danmark tjente/tjener i hvert fald både prinsesse Elisabeth og Joachim, også egne penge.
  Grevinde Alexandra derimod mener ikke, at hun kunne arbejde for et bestemt firma, det var hendes undskyldning for ikke at søge et job. Men nu bliver hun jo, som bekendt også forsørget af staten (apanage) og ex-manden og behøver det heller ikke.


 31. Sthlm skriver: 4 november, 2013

  Så korkat av en med HKH titel. Madde lever ju som fru O´Neill, men klamrar sig uppenbart fast vid HKH titeln. Kungafamiljen verkar inte fatta att det råder nya tider. Låt Madde slippa springa runt på galamiddagarna och spara pengarna åt svenska skattebetalare. Lilian är avliden och Madeleine har utvandrat och då måste väl rimligtvis kungens apanage också minska. Ja, jag vet att Silvia håller på att skola in en pinuppa åt Carl Philip, men detta ska väl inte bekostas av apanaget.


 32. anders skriver: 4 november, 2013

  Herregud vad mycket bitterhet det finns på det här forumet..


 33. Lane skriver: 4 november, 2013

  Fy vilka otrevliga kommentarer vissa av er skriver!
  Tycker dessutom att journalistiken som SD utövat börjar osa brittisk tabloidpress.


 34. amj skriver: 4 november, 2013

  25
  Mona, du kan väl lära oss litet om korrekt språkbehandling också, t.ex. reglerna om särskrivning och dess användning.


 35. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 4 november, 2013

  #21

  Jag hade samma tankar om flygning och Madeleine.

  Vad säger Chris om hon blir kvar så länge. Dessutom vill väl han vara med och hur skall han hinna hit om inte han också skall stanna lika länge.
  Skall vi försörja alla små prinsessor och små prinsar som Viktoria, CarlPhilip och Madeleine avlar av sig, då blir det dyrt.


 36. Maryou skriver: 4 november, 2013

  Sthlm, apanaget minskar inte p g a Lilians död. Dom kungliga förökar sig då och då så apanaget måste hela tiden höjas. Madde vill inte förlora den inkomstkällan. Därav hennes behållna titel. Dessutom vill hon vara pappa och mamma till lags och inte göra dom besvikna genom att avsäga sig sin titel.


 37. caterineg skriver: 4 november, 2013

  Jag har också undrat om kungens apanage har minnskat efter Lilians bortgång och hennes stab, men något svar har jag inte fått. Märkligt att hovet begär högre apanage när något tillkommer men inte när en stor del försvinner?


 38. matilda skriver: 4 november, 2013

  #14 Inte "offentlig"? Hur tänker du nu? Det är väl liksom hela kunglighetens uppgift att vara offentlig, eller?


 39. Kristiina från Turku skriver: 4 november, 2013

  Madeleine lever dubbelliv på Childhood:
  På Our People hon är Madeleine Bernadotte men på Board of Directors hon är H.R.H Princess Madeleine of Sweden.
  https://www.childhood-usa.org/board-of-directors-1
  https://www.childhood-usa.org/board-of-directors


 40. Helena skriver: 4 november, 2013

  #31 Sthlm – du är rolig du!

  Nya tider säger du – i samma mening som du pratar om livet som
  Mrs O’Neill..!
  Madeleine lever väl verkligen i nya tider som modern, arbetande kvinna som dessutom lägger extra tid på kunglig representation. Hon har även behållt sitt eget efternamn. Det kallar jag nya tider- istället för att leva som fru O’Neill.

  Vad häller pressen så kan ingen klandra henne för att hon försöker ha lite koll på alla galenskaper som skrivs där. Anledningen till att hon bekräftade detta i efterhand var ju att nyheten om babyn redan var ute!


 41. Pia skriver: 4 november, 2013

  # 35

  Ja hur ska Sveriges skattebetalare klara av att betala alla små prinsessor…särskilt Victorias alla barn! 😉 Sverige kommer att gå i konkurs!

  Och antagligen är situationen ganska samma i NY som i Stockholm på förlossningen, varför skulle situationen med personalbrist endast vara ett svenskt fenomen?

  Och tillbaka till Victorias "alla" barn…det dröjer nog, synd. Undras vad som är orsaken. Är det så att de har svårt att få barn, är det Daniels sjukdom som gör att de nöjer sig med att ha fått ett friskt barn. Kan det vara så att han trots transplantationen fortfarande är tvungen av dialys, för han ser ju inte frisk ut. Men inte har jag något med det att göra, absolut inte alls. Men jag funderar bara, och jag tycker att Victoria blir bara magrare och magrare.

  Skulle gärna se att de sku få åtminstone ett barn till. Men snart får vi glädjas åt PM lilla prinsessa. Det ska bli så roligt med nya bebisbilder snart 🙂


 42. emma_h skriver: 4 november, 2013

  Pboo – 1 liten parentes apropå Rang för Märtha-Louise: Utrikes är ML berättigad till tilltal/rang. HER SERENE HIGHNESS (och exvis Charlene – dvs inom furste familjer & lägre rangmässigt stående Kungligheter tilldelats) även om hon nu avsagt sig "HKH" hemma

  Du har fått om bakfoten att man EJ kan bli av med sin medfödda Titel – DET har inträffat flera ggr: exvis då CGs Systrar (numera Fru, utom 1) OCH flera Farbröder gifte sig "Fel", varpå de 1_förlorade kungahus-tillhörighet & HKHrang 2_förlorade sin medfödda Prins/-ess av Sve-Titel.
  Att inneha dylikt HKH-ämbete är FRIVILLIGT & förutsätter att man följer Tronföljarnas REGLER i grundlagen De med nya efternamnet Bernadotte af Wisborg ersattes med G r e v e t i t e l ej längre kungliga.
  I England abdikerade Edvard 7(?8) fri-villigt varmed alla titlar & förmåner togs bort o E tilldelades istället "D av Windsor" innan E tvingades gå i landsflykt.


 43. Pia skriver: 4 november, 2013

  # 35

  Ja hur ska Sveriges skattebetalare klara av att betala alla små prinsessor…särskilt Victorias alla barn! 😉 Sverige kommer att gå i konkurs!

  Och antagligen är situationen ganska samma i NY som i Stockholm på förlossningen, varför skulle situationen med personalbrist endast vara ett svenskt fenomen?

  Och tillbaka till Victorias "alla" barn…det dröjer nog, synd. Undras vad som är orsaken. Är det så att de har svårt att få barn, är det Daniels sjukdom som gör att de nöjer sig med att ha fått ett friskt barn. Kan det vara så att han trots transplantationen fortfarande är tvungen av dialys, för han ser ju inte frisk ut. Men inte har jag något med det att göra, absolut inte alls. Men jag funderar bara, och jag tycker att Victoria blir bara magrare och magrare.

  Skulle gärna se att de sku få åtminstone ett barn till. Men snart får vi glädjas åt PM lilla prinsessa. Det ska bli så roligt med nya bebisbilder


 44. Annica* skriver: 4 november, 2013

  Apanaget är väl något som omförhandlas varje år? Visserligen har ju Lilian gått bort, och Estelle tillkommit, men apanage får man ju bara om man arbetar/representerar, så det är väl i förhållande till andel uppdrag som skall utföras som är beroende av apanagets storlek. Kostnaderna för slott, personal och liknande är väl också i stort sett där samma, fast liksom för oss alla blir hyrorna dyrare, elpriser stiger och så vidare…. Den som läckte uppgifterna till pressen om prinsessan Madeleines baby bör skämmas! Tur att man inte har sådana vänner, för då behöver man inga fiender.


 45. Annica* skriver: 4 november, 2013

  Svensk Damtidning borde hålla sig för god och visa lite mer klass för att publicera "nyheter" som läckts av deras vänner. Prinsessan Madeleine är nog nu både ledsen och besviken över att de man tror är ens vänner gör på detta viset. Det var INTE menat att det skulle komma till allmän kännedom och prinsessan Madeleine har INTE själv gett några uppgifter om detta. Jag har haft sådana vänner, men de har jag dumpat för de är egentligen inga vänner alls. Vänner ska man kunna lita på!


 46. Pensionär skriver: 4 november, 2013

  Om konsekvenserna av en födsel i Sverige blir avstängd avdelning på grund av säkerheten så tycker jag att barnet ska födas i USA. Tänk på alla blivande mammor som slussas runt på olika sjukhus på grund av platsbrist. Vilket kaos det skulle bli.


 47. emma_h skriver: 4 november, 2013

  Bettina_30 – Prinsen är visst ICKE förhindrad att ha INKOMST: Jordbruksdelen av CPs Ökenäs är uthyrd till en bonde, CP får årlig ersättning som Reservofficier, Avlöning för rådgivning åt Stenhammar, Inkomst av kapital(ränta), Ersättning f utförda HKHuppdrag, Har via sitt bolag givetvis viss % på sålda egendesignade bestick/ljusstakar/vaser/gnistskydd/skålrikar etc

  Men för INGIFTA i vårt K-hus krävs att all extern affärsverksamhet avbryts för att bli HKH på heltid + få Prins/-ess titel enligt Hovregler.
  (för att slippa offentligheten annat än i lagom doser, själv styra över sitt liv & fortsätta karriären valde C att tacka Nej till ovanstående )


 48. Thomasine skriver: 4 november, 2013

  #24 Prinsesse Märtha Louise och hennes tre döttrar ingår i den norska arvsföljen enligt §6 i Grunnloven efter endringen 1971. Arverekken til Kronen er fastsatt i Grunnlovens § 6, og er som følger:
  1.Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon 2.Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra 3.Prins Sverre Magnus 4.Prinsesse Märtha Louise 5.Maud Angelica Behn 6.Leah Isadora Behn 7.Emma Tallulah Behn
  Grunnlovens § 6 lyder: Arvefølgen er lineal, saaledes at kun i lovligt Ægteskab født Barn af Dronning eller Konge, eller af en som selv er arveberettiget, kan arve, og at den nærmere Linje gaar foran den fjernere og den ældre i Linjen foran den yngre. Blandt Arveberettigede regnes ogsaa den Ufødte, der strax indtager sit tilbørlige Sted i Arvelinjen, naar hun eller han fødes til Verden. Dog tilkommer Arveret ikke nogen som ikke er født i ret nedstigende Linje fra den sidst regjerende Dronning eller Konge eller dennes Søster eller Broder, eller selv er dennes Søster eller Broder.


 49. ultra nivea skriver: 4 november, 2013

  Frågan ställdes till Madeleine och hon svarade antar att det var meningen för varför skulle annars frågan ställas? Om moder svea blir snuvad på överaskningen tror jag inte spelat ngn roll . Skönt att slippa spekulationer efter Nobel om pojke flicka eller trillingar. Kvinnan har väl all rätt i världen att själv berätta könet på det barn hon bär och sen ska föda om hon så önskar. Varför ska allt ljus vara på den stolta fadern efter förlossningen när det är kvinnan som gör jobbet? Jag tycker att Madeleine står för den moderna kvinnans rätt till jämställdhet!!!!!!! Heja Madeleine


 50. Anna-Lisa skriver: 4 november, 2013

  Det är märkligt att Madeleine önskar så dyra presenter. Har dom inte råd att köpa dem själv? Barnvagnen brukar väl de blivande föräldrarna köpa själv. Och här var det väl två stycken!


 51. Maria skriver: 4 november, 2013

  Hemska kommentarer,konstigt att SD godkänner dem.Jag tror att M och C har pengar att försörja sig själva och att det apanage hon erhåller är när hon har uppdrag i Sverige.Att hon bor i USA beror på att hon har en man som jobbar där,hade det blivit Jonas hade hon bott kvar.Det är alltid lika kul när vi får se henne hemma.


 52. HM skriver: 4 november, 2013

  # 27 Pboo: En typisk kommentar fra dig, når nogen kan finde på, at skrive deres mening om Madeleine, og så skrev du faktisk forleden, at du aldrig skrev elakt om andre kongelige, hvad kalder du så din kommentar om ML ? Madeleine har selv bidraget til, at hun opfattes som forkælet og umoden, det indtryk har ML aldrig givet og at hun passer sine protektioner, som hun har haft fra tiden før og som du kalder, når hun finder det roligt, rigtigt uforskammet.
  ML gør nok mere for Norge uden en HKH titel end en bortskjemt M med sin HKH. Hun lader andre tage sig af sine protektioner, hvis det ikke passer hende at tage til Sverige. Og nu venter hun en baby, så kan forældrene tage sig af hendes hund, Zorro.


 53. AFia skriver: 4 november, 2013

  25

  Vi är stolta och ärade att vi har läst om din bror och hans höga och fina tjäsnst Umeå/Estland….

  Du då…..


 54. Thessa skriver: 4 november, 2013

  Ja, vackra kvinnor föder ofta flickor har vi ju lärt oss nyligen 🙂 Vilken pingla lilltjejen kommer att bli, med så tjusiga föräldrar 🙂


 55. Irena skriver: 4 november, 2013

  I åttonde och nionde månaden blir prinsessan inte hemflugen, för det är gränsen för hur länge man vill flyga med en gravid bland passagerarna.
  Hon fattar sina beslut, såklart. Barnafödande måste vara en privatsak för alla och envar.

  Men nog måste man instämma i Bettinas kommentar härovan: Kungligheter i Sverige måste ha tillåtelse att arbeta och tjäna egna pengar. I alla fall alla de som inte är Majestät eller kronprins/essa. Annars går det käpprätt.


 56. Kerstin Bergström skriver: 4 november, 2013

  #31 Sthlm Det står i lagen att prinsessor/prinsar inte får tjäna pengar.Då måste lagen ändras.Hade du inte samhällskunskap i skolan?? Tacksam om du sluta att vara elak mot dem.Det är ngt de inte kan styra.


 57. Linda skriver: 4 november, 2013

  Jag tror att det var ytterst oavsiktligt som nyheten kom ut, nån läckte från den där presentregistreringssidan. Men det var väl bra att hon bekräftade att det var så. Gulligt med en liten prinsessa till tycker jag. Tycker gott att Madeleine kan trappa ner de sista månaderna innan förlossningen, det brukar vara en rätt jobbig tid i livet. Det brukar vara 2 månader innan som man inte ska flyga så jag gissar på att om hon planerar att föda barnet i Sverige stannar hon nog här efter julfirandet. Men Chris vill nog gärna jobba sista tiden och de kanske vill vara tillsammans innan de ska bli föräldrar så det kanske talar för att det blir prinsessfödsel i NY?


 58. My skriver: 4 november, 2013

  Victoria och Daniel bör skaffa 1-2 barn till för att säkerställa tronföljden i familjen, sedan kan gärna C-P och Madeleine avsäga sig sina kungliga uppgifter/apanage och leva fria liv med sina respektive. Bäst för monarkin om man ska se det långsiktligt. Varken C-P eller Madeleine tillför något till vårt kungahus, i alla fall inte något som de behöver ha apanage för, då är det bättre att de går ut och förtjänar sitt eget levebröd likt Märta-Louise för pengar är ju det sista de behöver sakna oavsett.


 59. Olivia skriver: 4 november, 2013

  Det är ju alldeles väldigt vad folk tror sig veta "precis vad Madeleine vill och tänker i alla val hon gör"…. Om hon skulle göra något för att få uppmärksamhet skulle hon väl göra något lite märkvärdigare än att registrera sig på en babyshower site… Kom igen och om hon skulle avsäga sig sin titel skulle hon ändå behöva representera landet, gå på galamiddagar och sånt eftersom hon alltid kommer vara prinsessa! Hennes plikter försvinner ju aldrig helt och hållet!! Att hon går ut och meddelar vilket kön det är är väl hennes och chris ensak, och de har väl tänkt igenom det själva. Flera föräldrar väljer ju att gå ut med könet i förväg!!


 60. Ki skriver: 4 november, 2013

  Jeg undrer meg over denne prinsesse Madeleine. Før virket det som om hun hatet pressen, og stakk av så fort hun kunne, og om de var nære nok var hun sur og avvisende. Hun har også vært kjent for å være arrogant ved intervjuer av henne og hennes søsken.

  Men nå som nygift og gravid, så har hun snudd helt om. Hun omfavner pressen, oppdaterer fra sitt liv på facebook (det gjorde hun også før hun ble gift forresten), og attpåtil legger hun ut sitt ufødte barns kjønn på en nettside hvor dette lett kunne leses. Hvor er hennes avvisende oppførsel overfor pressen nå? Virker som om hun er blitt akutt desperat for å ikke bli glemt. Alt jeg sier er at jeg skjønner meg ikke helt på denne kvinnens strategi overfor det offentlige. Det er veldig delt oppførsel på henne Utover det ønsker jeg henne og hennes mann alt godt videre.


 61. Monica skriver: 4 november, 2013

  Tycker Madelene borde ta hänsyn till sin make och föda sitt barn i NY. Inte kan Kungen och drottningen bestämma var Madelene ska föda sitt barn. Hon är vuxen och kan bestämma själv över sitt liv nu. Alla i kungafamiljen har både råd och möjlighet att besöka Madelene så ofta de har möjlighet. Jag hoppas vi kan få lite mer information om CP och Sofia. Det är alltid roligt med något nytt. Madelene får all uppmärksamhet vilket jag inte missunnar henne. Kanske vi följa K Victoria om hon skulle bli gravid. Hon är alltid så strålande glad och visar så mycket ödmjukhet.


 62. Kate skriver: 5 november, 2013

  Pboo
  Det du skrev angående Märtha-louise har du helt rätt i. Om jag ska vara ärlig så tror jag både M-L och Madde är lika bortskämda och detsamma gäller deras syskon.


 63. Mona skriver: 5 november, 2013
 64. Anna skriver: 5 november, 2013

  Övertygad att flickan får namn som jag gillar i motsats till
  namnet Estelle.
  Naturligt om Madeleine föder i New York eftersom Chris bor där.

  Kung Juan Carlos av Spanien är född i Rom om jag minns rätt.


 65. Anna skriver: 5 november, 2013

  29 UllaZ

  Självklart får kungafamiljen den bästa tänkbara vård i Sverige.
  Det har alltid varit så !!


 66. Lisbeth skriver: 5 november, 2013

  Flickans navne er sikkert også allerede valgt, så alt er klart til babyen, når hun kommer til verden den 25. (!) februar.
  Kan Madeleine mon vente så længe med at fortælle det/dem ? Har nogen et kvalificeret navne-gæt, tihi.


 67. Hilde skriver: 5 november, 2013

  PBoo
  Nå er det ganske barnslig å angripe Martha for å forsvare Madeleine.Det samme gjelder #24 Magdalena.
  Martha vil alltid være prinsesse med eller uten HKH,det er ikke HKH ‘ et som avgjør om man kan representere kongehuset. Det er en tittel som forteller noe om din rang og status.
  Også Madeleine gjør som Martha representerer når hun vil( eller når hennes pappa vil) og takker nei når hun vil. Å jobbe på Childhoodkontoret er ikke å representere Sverige.
  Grunnloven sier at alle kongens barn og barnebarn har arverett til tronen sålenge de er født i et ekteskap. Man må altså ikke ha en tittel for å være arving.er det ikke slik i England også? Prinsesse Annes barn har vel også arverett.


 68. signe skriver: 5 november, 2013

  Grattis Madde till dina lilla flicka ! Hoppas att allt går bra . Men om du vill fortsätta att vara Prinsessa så borde du föda i Sverige ! Annars är det väl dags att avsäga sig titeln och med en "tät" man så blir ju försörjningen inga problem !!!


 69. Pboo skriver: 5 november, 2013

  Oj – kritisera HKH P Madeleine – det går uppenbarligen alltid bra, speciellt från våra grannar, men att våga kritisera någon från framförallt den norska kungafamiljen – det är tabu! Jag anser att P Märtha Louise dragit en klar vinstlott – hon representerar när hon känner för det och hon får aldrig någon kritik om hon inte skulle representera exv. vid norska nationaldagen osv, samtidigt som hon får tjäna hur mycket pengar som helst – och ingen, inte ens en norsk – kan säga annat än att hon har nytta av sin kungliga titel när hon säljer sina ängel-arrangemang – om ni skulle förneka det då visar det att ni inte har en aning om marknads- föring/värde osv!


 70. snickarjohn skriver: 5 november, 2013

  Här kan den intresserade läsa om flygregler.
  Det förekomer så många hemmagjorda uppgifter här i spalten.
  Man kan, som Ni ser, flyga ganska långt fram.
  http://www.sas.se/allt-om-resan/resa-med-barn/resa-under-graviditet/


 71. Maja skriver: 5 november, 2013

  Det spelar ingen roll var Madeleine föder sitt barn. Hela Bernadotte karusellen började med en franskfödd kung så vad hindrar att vi skulle få en amerikanskfödd drottning i framtiden.


 72. Pboo skriver: 5 november, 2013

  # 60 ki

  Citerar; "Hun har også vært kjent for å være arrogant ved intervjuer av henne og hennes søsken." Helt fel! Tvärtemot har majoriteten i media med Lindvall i spetsen ständigt framhållit att P Madeleine alltid tar sig tid och alltid är trevlig och bemötande och att hon när hon representerar alltid tar sig tid med fotografer och journalister. Däremot när hon inte representerar, då är hon inte förtjust i fotografer som paparazzi – är det så svårt att förstå?!


 73. emma_h skriver: 5 november, 2013

  Helena 40 CITAT: "Hon har även behållt sitt eget efternamn. Det kallar jag nya tider- istället för att leva som fru O’Neill. "

  en prinsessa är prinsessa – inte "mrs" O’Neill
  en individ född m hkhstatus harALDRIG HAFT efternamn – bara förnamn+titel…
  i mer informella sammanhang som inte har med hkh-aktiviteter att göra kan hon likt jämnåriga kollegor gör, kalla sig rätt o slätt Madeleine Bernadotte… Hon är inte Mrs Oneill. Chris gifte in sig i Kfamiljen inte M i hans. Framtida barn får kunglig status, titel och upptas i Bernadotte-klanen via släktskap m vår kung


 74. Lydia skriver: 5 november, 2013

  så mycket onödigt fjams det skrivs här! Till er alla som inte vill ha kvar vårt kungahus. Rösta bort dem. Det krävs två riksdagsval, de ska följa på varandra med fyra års mellanrum. Så nu får alla gnällspikar sätta fart. Lämna in era förslag till riksdagen så att vi alla kan visa enad front och rösta. Själv är jag mer än nöjd med vår kungafamilj!!!!!!


 75. Pboo skriver: 5 november, 2013

  # emma_h

  Lönearbeta står det i offentliga dokument som vid tidigare artiklar har diskuterats och länkats till att just de kvinnliga HKH inte får arbeta, alltså en rest från förr (jag varken har till eller tänker ta mig tid att leta upp dessa offentliga dokument igen, men sök själv här på siten eller på offentliga siter – har själv gjort det tidigare).

  Förlorad kunglig titel syftar jag på vår samtid i Sverige och andra länder, att de svenska tidigare prinsarna/prinsessorna blev av med sina titlar när de gifte sig med "allmogen" – det är inget nytt, men som du vet har tiderna förändrats och detta gäller inte längre.


 76. Bente skriver: 5 november, 2013

  Synes også det er langt ude, at angribe ML for at forsvare Madeleines handlinger, men bemærker også, hvem det er, som gør det. 🙂
  Men der er også en svenske opfattelse her, at bare man bliver en hr. eller fru Bernadotte, så bliver man på et splitsekund anonym, er helt ude. Men Madeleine og CP vil altid være Kongens børn og medlem af kongefamilien. Og gør de brug af familienavnet er de også sikret en plads i medierne.
  Ifølge Madeleine var det Kongen, der ville have hun fortsat skulle være HKH, nu skulle det så være Dronningen, der gerne vil have hun føder i Sverige. Måske var det på tide, at blive voksen og det inden hun selv får ansvar for et barn.


 77. Birgitta skriver: 5 november, 2013

  Vad behöver kollas? Det var ju Madeleine som själv skrev om att det blir en dotter!


 78. Pboo skriver: 5 november, 2013

  P Märtha Louise har jag personligen alltid tyckt om och jag tror hon hade blivit en helt underbar drottning, om hon hade fått chansen! Däremot måste man vara totalt verklighetsfrånvänd om man inte kan se att hon dragit en vinstlott när hon avsade sig HKH – vad avsade hon sig egentligen – hon står kvar i tronföljden, hon representerar när hon själv känner för det och hon slipper all kritik om hon inte representerar vid exv. den norska nationaldagen, och hon får tjäna hur mycket pengar som helst som ingen kritiserar, hon har i marknadsföring och försäljning stor nytta av sin prinsesstitel, ingen kritiserar hur hon väljer att använda sina pengar (jmf med P Madeleine som blir kritiserad hur hon använder sina egna pengar, samtliga svenska "kungabarn" har egen förmögenhet). En vinstlott med andra ord – ingen kan förneka det!


 79. emma_h skriver: 5 november, 2013

  HILDE-CITAT "Grunnloven sier at alle kongens barn & barnbarn har arverett til tronen sålenge de er født i et ekteskap. Man må altså ikke ha en tittel for å være arving.er det ikke slik i England også?.. "

  SJÄLVKLART… Det är alltid släktskap/blodsband till Kungahusets överhuvud som avgjort detta – har INGET med titlar att göra
  Dock ju högre upp desto finare titlar – En (medfödd) titel kan man avsäga sig (alternativt bli av med i vissa undantagsfall)
  Platsen i Tronföljden kan man UTESLUTAS ifrån…
  … OM man bryter mot tronföljarnas Regelverk: Byter religion, gifter sig utan regentens godkännande, blir regent i annat kungahus… Likaså kan man avsäga sig HKH m regentens OK om man som ML vill leva & jobba civilt m valfritt yrke och på deltid bistå sitt k-hus Nedbantade Hov/färre HKHare lär bli verklighet överallt snart.


 80. gunda skriver: 5 november, 2013

  jeg tror alltid at de konglige vil benytte seg av sine privilegier, og så pipe når de ikke vil være konglige. Som vår Martha Louise. Skriver at hun alltid drømte om å IKKE være prinsesse. Men så kan man drive med alt mulig tull og da gjøres det med tilttel og det hele. Det værste var da hun skrev bok om kong Olav og alle som kjøpte fikk autograf. En mor med lite penger stilte seg i køen for å få autograf til sin datter, hadde ikke råd til å kjøpe boken. Da svarte prinsessen nei. ETTER det er jeg for republikk


 81. ingalisa skriver: 5 november, 2013

  #46 Håller med dig helt. Madde behöver inte komma till Sverige och föda sitt barn. Varför skulle hon det? Hon bor ju inte här.


 82. Titti W skriver: 5 november, 2013

  #60
  "Hun har også vært kjent for å være arrogant ved intervjuer av henne og hennes søsken."

  Vad har du för belägg för detta påstående?

  Vid de intervjuer som visats här i Sverige har Madeleine varit mycket trevlig, vänlig och korrekt!


 83. emma_h skriver: 5 november, 2013

  pboo76 försök inte… Din nr 6 handla om INFÖDD prinsessa & dennas möjlighet att behålla resp förlora sin titel.(EJ Allmogen)
  HKH REFERERAR TILL ENBART RANG hos KHUS-Medlemmar!
  (ingifta jämkas UPP i rang vid giftermål/alternativt låts ha olika R i s.k. Morganatiskt äktenskap) MEN DU skrev ju i NR.6 att: M "Inte kunde förlora titeln prinsessa då den var medfödd"… vilket var FEL – titlar går att bli av md som jag beskrev ovan i olika Ex. Och HKH är du TACK VARE att du ÄR Prins/-essa, Tronföljare är Madde per automatik som CGs dotter vilket du missat. Bryts enstaka tronföljar-regel fr Sv,lag så "k a n" tronföljaren uteslutas – till&med 2013 – Exvis Chris måste inhämta CGs/Regeringens "ja" innan frieri… Din Nr6_slutkläm:
  "ML kvar i tronföljden trots avsagd HKH. Vet ej, men tror inte det skulle vara möjligt i Sve. Nån som vet?" Bara Kung vet då ML erbjöds 1kompromiss av KH, ej jämförbar med Titelregel tillämpning till vardags


 84. realist skriver: 5 november, 2013

  Om Maddes tös heter Tindra är det ett namn för Sverige i tiden, det matchar också Estelle


 85. Karina skriver: 5 november, 2013

  Kan ikke se, hvorfor Madeleines datter skulle have titlen HKH af Sverige! Faderen er tilmed borgerlig og titelløs, som fx også Ari Behn.
  I så fald vil hun være den eneste i Norden, som er blevet HKH – udover børn af et tronfølgerpar.
  Alle prins Joachims 4 børn er ikke kongelige, kun Deres Højheder og i Norge er der kun Ingrid Alexandra, der er det, ikke engang lillebror Sverre.


 86. Eva M skriver: 5 november, 2013

  45 Annica,51 Maria och 57 Linda bra skrivet. Kommer ni ihåg skriverierna här om att kronprinsessparet sökte barnflicka på en berömd engelsk nannysida det läckte också via byrån, vänner eller pressen som snokade reda det vet vi inte. Annonsen togs bort. Detta är tydligen nya tidens problem med hemsidor mm.


 87. Tove skriver: 5 november, 2013

  Märtha Louise trenger sin prinsessetittel for å kunne leve av å selge engler og nå også smykker…..ikke så mange som hadde vært interessert ellers! En prinsessetittel er salgsfremmende,naivt å tro noe annet….og når det gjelder salg og PR er prinsessen langt fra naiv!


 88. emma_h skriver: 5 november, 2013

  76PBOO_"Lönearbeta" ? "just de kvinnliga HKH inte får arbeta"?,
  Din text säger mig ingenting…Vi svenska folket håller dem alla som Arbetsgivare kollektivt m mat kläder transport bostad lön m.m för att va tillgängliga att utföra HKHuppdrag & övrigt Kfamiljsarbete – att de står till förfogande åt Sve livet ut på heltid medför detta ansvar & åtagande att bistå dem m det. Den dan nån av dem vill jobba med ANNAT utanför Kungahuset är det bara att "kliva av" som görs i andra Khus (tursamma CP kan i dagsläget tack vare sin chef/far satsa på privata grejer på HKH-arbetstid så han har d bästa av 2 världar) Med kognatisk tronföljd SKA tronföljare behandlas LIKA – oavsett kön
  Madde jobbar EJ externt – M är UTLÅNAD HOV-Resurs via sin Arb-ledare CG/Drottningens Hovstat att jobba regelbundet på HKH-stiftelsen Childhood som s.k. "Corporate Volunteer" vilket betyder att lön & omkostnader ordnas med varifrån hon är utlånad – så det r alls EJ lik-värdigt m den Frihet & Möjlighet att skaffa sig extra inkomster ML/CP de facto har utanför K-husverksamheten


 89. annie skriver: 5 november, 2013

  Jag gissar att flickans namn skall börja med C (liksom Christopher). Hon kan kanske heta: Clarissa, Cecilia, Christina eller Charlotte 🙂 Clarissa Alice Lilian Thérèse ? Jag bara skojar. Namnet kommer att bli en fin, vacker överraskning 🙂


 90. Mona skriver: 5 november, 2013

  #25 >A Fia Jag menar inte att framhäva mig och mitt, utan bara att visa er som fotfarande lever på stenåldern att man kan jobba
  på andra platser med dagens teknik. Carl Bildt reser mycket
  han bloggar, twittrar vos. Själv är jag akademiker har haft kvalificerade jobb, men tyvärr nu drabbad av flera kroniska sjukdomar som gör att jag nu är sjukskriven på obestämd tid, blir inte bättre tvärtom.
  Men jag försöker ha en positiv livssyn tvärtemot alla surkart
  på denna sida.


 91. MagdalenaMagdalena skriver: 5 november, 2013

  #27 Pboo,
  Prinsesse er du født,- et HKH er et status – vedheng. Det norske kongehus velger å begrense sine HKH,- i all sin enkelhet.
  ML vil jobbe og representere, og ikke bare drive dank. Hun har talenter i mange retninger, og bruker dem. Hun har da kolleger rundt seg som gjør det samme som henne, så dere som hevder at hun ikke kunne gjort det så godt uten å være prinsesse,- kommer kun med en påstand.
  At Madeleine vil beholde sitt HKH viser jo bare at hun ikke har noen planer om å drive næringsvirksomhet, men foretrekker privilegiene som følger med det å være HKH.


 92. MagdalenaMagdalena skriver: 5 november, 2013

  #27 Pboo,
  Må også nevne at du er noe kunnskapsløs i din kommentar. HKH er tittel som mottas av kongen, og som ML etter giftemålet ba seg fritatt fra. Så når du skriver at Ari og Chris takket nei er det feil,- sannheten er vel snarere at ingen av dem ble tilbudt dette "statussymbol".
  Som nevnt har heller ikke prins Sverre Magnus noe HKH foran navnet,- Det går ikke inflasjon i titler i vårt land.
  ML har (uten HKH) valgt å fortsette som beskytter for de funksjonshemmedes organisasjoner. I de tilfelle representerer hun kongehuset. At du Pboo kaller henne bortskjemt i denne sammenheng må vel bero på at du ikke er helt oppdatert, eller mangler motargumenter?


 93. emma_h skriver: 5 november, 2013

  Magdalena…I Sve är det bara ingifta som "erhåller" HKH
  Sv. Khus-födda ÄR (föds som) HKH från dag1 av sitt liv, IHOP MED medfödda titeln Prins/-essa enligt Sv GrundLAG!
  I Sve är HKH en Rang-indikator som visar att du är DEL AV SVE:s KUNGAHUS Utan förbehåll – än vill säga men CG har också endast 1barnbarn: Estelle idag (jämför DK/No)
  Chris valde bort chans till HKHtillvaro & att ingå i Kungahuset – nöjde sig att bli del av Kungafamiljen – där finns personer utan titlar/kunglig status och med vanligt liv/jobb v sidan av…
  Vilka regler som gäller i Danmark och Norge är irrelevant för Sve förhållanden/lagregler. i DK finns ju jättemånga barnbarn till skillnad fr här – klart att de måste sålla ut och dra gränsen nånstans


 94. Pboo skriver: 5 november, 2013

  #Magdalena

  Citerar – igen – "Madeleine derimot tror jeg er så bortskjemt at hun ikke orker å tjene penger til eget opphold,- og hun elsker bling og glamour som følger med det å stå først i køen."

  Det är DU som införde epitet "bortskämd" – jag återanvände det enbart för att visa hur otrevligt och oförskämt det är – men som alltid går det uppenbarligen hur bra som helst att använda detta epitet på en svensk prinsessa, men inte på en norsk! Avslöjande! Jag anser att om man ska representera och stå i arvsföljden då ska man också bära HKH – det är en favör men det är minst lika mycket ett ok. Jag anser P Märtha Louise dragit en vinstlott då hon åtnjuter fördelarna med att vara prinsessa men inte nackdelarna med att vara HKH! HKH P Madeleine tar sitt ansvar!


 95. Pboo skriver: 5 november, 2013

  # emma_h

  Jag tror faktiskt att du förstod precis vad jag menade! Lönearbete syftar precis som du tolkat det på arbete UTANFÖR kungahuset! Det står i allmänna handlingar att kvinnliga HKH inte får arbeta utanför kungahuset mot betalning, exv. får alltså P Madeleine inte arbeta vid Childhood mot lön eller starta eget företag. Det är skillnad, enligt offentliga handlingar som visar på vilka lagar, regler som gäller, mellan manliga och kvinnliga HKH. Fel ja, men så är bestämmelserna, enligt offentliga handlingar, just nu. Borde verkligen ändras, så att exv. P Madeleine kan behålla HKH och arbeta för kungahuset, stå i arvsföljden men ändå ha lön utanför.


 96. Svea-Li skriver: 5 november, 2013

  #29 UllaZ … du tror väl inte Prinsessor behöver skriva in sig i samma bristfälliga förlossningsvård som "vi vanliga"??? Oh nej. De har "gräddfiler" överallt. VIP behandling. Ska P Madeleine föda i Sverige så blir det "first class quality". Där finns plats för resurser. "Don efter person".


 97. emma_h skriver: 5 november, 2013

  PBOO Stämmer EJ vi har Kognatisk Tronföljd – alla 3 oavsett kön har jobbmässigt samma rättigheter skyldigheter lagstyrda beteende-regler liksom riksföreståndarplikt vid behov att ersätta regent vid behov enligt turordning
  Särbehandling sinsemellan syskon av pappa & arbetsfördelare & chef är ej bara 1 intern sak inom familjen Det du påstår – utan ens LÄNK bifogad! – är isåfall de facto "könsdiskriminering på arbetsplatsen" Andra Khus-döttrar jobbar idag exvis Eugenie
  2_CHFjobbet är internt tilldelad arbetsuppgift via Drottningens Hovstat där Maddes/CPs lön utbetalas från… enligt hovet självt… CHF ingår i Kungahusets grupp av Kungliga stiftelser som hovet kontrollerar. Första uttalandet om Ms lön var det "via Apanaget" efter att d blev ramaskri så sas det att familjenB betalade M ur familjens plånbok


 98. MagdalenaMagdalena skriver: 5 november, 2013

  Tror ikke du Phoo har den ringeste anelse om hvor ettertraktet det er å få seg tilkjent tittelen HKH foran sitt navn. Det innebærer langt mer privilegier enn nackdeler. Hvor for har som mange kongelige vegret å si fra seg staset og gått ut å tatt seg et arbeid uten å leve av slike som deg og meg?
  Nylg avdøde prins Johan Friso gjorde det da han giftet seg med Mabel og nektet regjerings granskning av hennes fortid. Men så hadde han da også evner, utdanning og personlighet til å kunne bekle viktige posisjoner i ethvert samfunn
  Forøvrig hører ikke ML plass til på slottsbalkongen 17. mai; som du tidlige skrev. Det er kun kongehusets medlemmer som står der og hilser barnetoget. Så nå vet du det.


 99. Solstrålen skriver: 5 november, 2013

  Angående "kungligt".
  Sk "äkta" kungablod kom väl in i släkten Bernadotte via Sofia av Nassau som var gift med Oskar II? Gustav V var med andra ord den förste med "kungligt" blod i ådrorna, född 1858.
  Såg Mårten Palmes släktforskning igår och han är ju ättling i rakt nedstigande led till Gustav Vasa och på sin mors sida ättling till Christian I.
  En lika imponerande släkttavla (om man nu är imponerad av de kungliga).


 100. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 5 november, 2013

  Carl Philip och Madeleine lever tydligen på luft eftersom dom inte får apanage och enligt hovexpert på TV inte lyft någon ränta av sina förmögenheter.
  Kungliga betalar inte någon skatt på det viset lever dom billigare än vi vanliga undersåtar


 101. Pallesen skriver: 5 november, 2013

  # 95 PBoo
  Hvilke nackdelar har Madeleine ved at være HKH fremfor kun at være prinsesse og Mrs. O’Neill?
  Madeleine fik/får apanage for de job hun udfører — og sikkert i et størrelsesforhold, så hun kun leve et kongeligt luksusliv i NY i de ca. to år, før Chris fik det økonomiske ansvar for deres lifestyle.
  Kan du forklare, hvad du mener med, at PM tager sit ansvar ? Hvilket ansvar ?


 102. Marguerithe skriver: 5 november, 2013

  Chris O´Neill kommer inte att tillåta att hans barn inte automatiskt blir amerikansk medborgare. Där får Madeleine foga sig och stanna kvar i USA. Hon har alltid kunnat göra precis det hon har velat. När hon är gift har kompromissernas tid börjat.


 103. Karin Nilsson skriver: 5 november, 2013

  Mona, varför känner du dig så personligt kränkt av kritiken mot monarkin? Ingen kallar dig surkart, stenålders eller annat elakt för att du gillar monarkin och de kungliga. Kan du inte bara svälja att alla inte behöver tänka som du? Det har ingen betydelse att det bara är kungen som har apanage, så länge han försörjer sin familj på det. Vare sig Silvia, Victoria, Carl Philip eller Madeleine "arbetar" gratis, alltså tar de del av apanaget. Kungen begärde påökt när Daniel kom in i familjen! Självklart skall de ha lön för sitt arbete som alla andra statsanställda Men varför skall det vara så hemligt och så svårt av hovet att klämma ur sig hur stor de s.k. kungligas lön egentligen är?


 104. Gigi skriver: 5 november, 2013

  PM närvarar vid Nobel,därefter den 19:e firas HKH Drottning Silvia 70 år liksom den 23:e dec.Julafton tippas PM och Chris fira hos Eva i London och sen …New York med förlossning 2 mån.senare ev.samma dag som Estelle fyller 2 år.
  Lycka till!


 105. Hilde skriver: 6 november, 2013

  PBoo
  Vil heller vri på frågan-hvorfor må man være HKH for å ha arverett til tronen i Sverige? Hvem bestemmer dette? Står det i Grunnloven?
  Litt merkelig egentlig ettersom HKH bare indikerer hvilken rang og status du har. Arveretten til tronen skal vel styres av om du er regentens barn eller barnebarn og ikke hvilken tittel du selv har.
  I Norge har alle kongens barn og barnebarn arverett til tronen så lenge de er født i et godkjent ekteskap. Kongen bestemmer hvilken tittel de skal ha.


 106. Hilde skriver: 6 november, 2013

  PBoo
  Er enig med deg i at Martha hadde blitt en flott dronning om hun hadde hatt muligheten. Er enig med deg i at Martha drar fordeler ved å beholde sin tittel. Men det gjør jo også Madeleine og alle andre kongelig. Selv om Martha ikke hadde vært prinsesse ville jo alle vite(i Norge) at hun er kongens datter så fordeler hadde hun hatt allikevel.
  Det hun har avsagt seg er retten til å være en del av kongehuset og det å være høyhet. Hun er fremdeles prinsesse men ingen høyhet.
  Fordi hun ikke er en del av kongehuset er det ikke hennes jobb å representere derfor er det ingen som kritiserer henne på grunn av manglende representasjon.
  De som kritiserer Madeleine mener,tror jeg, at hun som medlem av kongehuset ikke oppfyller sin plikt, at hun representerer for lite. Det samme gjelder CP også.


 107. Hilde skriver: 6 november, 2013

  emma_h # 94
  Også i Norge er HKH en rang indikator som viser at du tilhører kongehuset. De som ikke er HKH tilhører kongefamilien.
  Du skriver at man har flere barnebarn i Norge og Danmark enn i Sverige og derfor må en dra grensen et sted.
  I Norge har kongeparet 5 barnebarn men det er bare ett av dem som er HKH. Totalt sett har vi kun 3 med HKH rang i Norge(5 om vi tar med kongeparet som har tittelen HM) mens dere i Sverige snart har 6 HKH’ ere(8 med kongeparet).
  Hvor skal grensen trekkes i Sverige? Hvis både Victoria,CP og Madeleine får 3barn hver ender man opp med 16 HKH’ere. I framtiden innebærer det at alle disse skal representere Sverige.


 108. Titti W skriver: 6 november, 2013

  #93 Magdalena

  "Det går ikke inflasjon i titler i vårt land" – men så bra då Magdalena!

  I Sverige har vi en annan ordning och det är väl knappast något som du behöver bekymra dig över.


 109. emma_h skriver: 6 november, 2013

  HILDE_Ett förtydligande
  JAG skrev:
  I Sve är HKH en Rang-indikator som visar att du är DEL AV SVE:s KUNGAHUS
  …Eftersom Magdalena skrev:
  Må også nevne at du er noe kunnskapsløs i din kommentar. HKH er tittel som mottas av kongen

  Det påpekas av er så mkt lokala skillnader mellan khusen att jag ville påvisa vad HKH innebar i Sve – särskilt som det snackas vardaglig innebörd med/utan titlar ifråga om Madde o ML


 110. emma_h skriver: 6 november, 2013

  HildeCitat: "…Totalt sett har vi kun 3 med HKH rang i Norge(5 om vi tar med kongeparet som har tittelen HM) mens dere i Sver snart har 6 HKH’ ere(8 m kongeparet).Hvor skal grensen trekkes i S?…"

  ?? Ja 2013 är de inte såpass många att det krävs akut lagändring om HKHrang-utdelandet eller vilka som ska utgöra Kfamiljen HÄR!
  Trodde diskussionen avsåg de MED HKH-Blod alltså Tronföljarna
  e n b a r t – och "inför framtiden" ??
  IDAG har Sve TRE st – dvs Kronprinsessa + 2 Reserver i ARBETSFÖR ålder samt 1 yngre tronföljare E i nästa generation
  ,Att ingifta får sin äkta hälfts rang/motsvarande titelnivå är brukligt & går per automatik (såvida man inte vill stå utanför Kungahuset) Silvia har ihop m CG 1 roll+ämbete som kräver HKHstatus – liksom D får nytta av då V tar över staffettpinnen en dag


 111. C skriver: 6 november, 2013

  Men herregud! Om Madeleine vill berätta så var glada för nyheter! HON kanske inte tycker det är spännande att inte veta, hon kanske VILL veta för att indredan barnkammare osv. Kommentarer om att Madeleine inte förstår att det är mer spännande att inte veta är ju bara så löjliga. Var lite glada för hennes skull istället.


 112. Midnattsol skriver: 6 november, 2013

  4. Håller med dig, Moder Svea! Så var det med den överraskningen…

  Nu väntar vi på ultraljudsbilderna också! 🙂


 113. Hilde skriver: 7 november, 2013

  emma_h
  Vil bare påpeke at det er den norske grunnloven jeg sikter til i min # 68.
  Også i Norge er det slik at HKH er en rang-indikator som viser at du er del av KONGEHUSET.
  Det norske kongehuset har derfor 5 medlemmer: Kongen,dronningen,Haakon,MM og Ingrid.
  Prins Sverre,Martha,Ari og deres døtre samt de fem ovenfor er alle en del av KONGEFAMILIEN.


 114. Sabine skriver: 7 november, 2013

  Ih guder, hvor er Madeleine hurtigt blevet ‘amerikansk’! Og det er jo ikke just stil, de er allermest kendt for at have i staterne!
  Det er derimod svenskerne, set med danske øjne, men måske ikke helt så meget, som tidligere. 😉


 115. Daniela skriver: 7 november, 2013

  Jag tror också att prinsessan Madeleine väljer att berätta könet för att slippa alla idiotiska spekulationer om pojke flicka tvillingar trillingar hit och dit. Det gör hon smart i! Nu är det endast namnet man kan spekulera om!


 116. Mette skriver: 8 november, 2013

  Kan Mrs. Madeleine Bernadotte ikke følge med på "Buy Buy Baby", hvilke barselsgaver vennerne har købt til hendes lille flicka ?
  # 116 Daniela
  Ja, det var vældigt smart – især når hun absolut ønsker, at alle skal vide, at hun venter en flicka, ligeså snart hun selv har fået det at vide — knapt så smart, at oplyse en dato, der ikke er i overenstemmelse med Hovets! Og at alle nu også ved, at det var en gravid brud, der stod i kyrkan den 8. juni. 😉 Er du så begyndt at spekulere … i navnet forstås. 🙂


 117. emma_h skriver: 8 november, 2013

  116_ännu en magsur M-kommentar från danskt håll – undrar just vad de skriver i Billedbladet… ni är ju så rörande eniga här OCH tvärsäkra på er sak – fascinerande dock att det händer så litet i er egna Kfamilj nuförtiden, att ni lägger all energi på att respektlöst "skriva ner" en svensk prinsessa…
  hov har JÄMT angett födelsedato m marginal så att mediehysterin blir mindre o modern får lugn & ro. bland förstföderskor går 7 av 10 ÖVER tiden – och inte ens det datum barnmorskan ger är ngt annat än ett beräknat dvs t r o l i g t datum… INTE heller "vet" du n ä r M fick reda på att hon väntade barn, M upplyste INTE "hela världen" om att M skulle föda ett visst datum eller att det var 1 flicka att se fram emot – Media hackade sig IN i en gåvolista m lösenord ämnad för NÄRA VÄNNER &FAMILJ som är inbjudna till Babyshower eller Dop – Madde bekräftade i efterhand, vad MEDIA upplyst Dig om


 118. Caroline skriver: 8 november, 2013

  Visa lite medmänsklighet med Madeleine. Det kan inte vara lätt att vara prinsessa i lilla Sverige och bo i Stockholm där kända personer inte kan röra sig utan att hela tiden vara påpassad. Hon är bara en människa, precis som vi andra, men utsätts hela tiden för kritik. Nu kritiseras hon t.o.m. för att ha talat om att det ska bli en flicka. Låt henne bestämma lite själv och gläds med ett ungt par som ska få ett efterlängtat barn. Snälla tjata inte bara på allt. Gläds och var positiva!


 119. emma_h skriver: 8 november, 2013

  CITAT_C O´Neill kommer inte att tillåta att barnet inte automatiskt blir amerikansk medborgare. Där får M foga sig och stanna kvar i USA.

  Tvärtom Marguerithe…både amerikaner svenskar kan föda utrikes
  Enligt Amerikanska + Sve regler om medborgarskap kommer barnet få Amerikanskt OCH Svenskt medborgarskap Per automatik/Enligt lag – Oavsett VAR Madde föder nånstans – HELT OBEROENDE vad Du hävdar om "Chris Vilja" (troligen är "styrande viljan" svärfar CGs såsom Kung/Ms chef för övrigt) Räcker att ens förälder bott i USA de senaste X antal åren och Sv Medborgarskapslag erkänner barnet Svenskt mbskap om modern är Svensk (enligt blodsprincipen)


 120. Ulla skriver: 14 november, 2013

  Man hører intet om, at den vordende pappa har fået nyt job, det er jo snart et halvt år siden, han oplyste, at han havde "kvittet" det gamle og det er lidt vel tidligt, at begge tager barselsorlov.
  Det er jo ikke ligefrem "businesspåklædning", man har set Chris med i NY! Jakkesættet har vidst mest været i brug under besøg i Sverige!
  Helt ærligt: Har Chris overhovedet haft et rigtig arbejde, mens han har kendt Madeleine ? Har det mon ikke mest været lidt "småterier" hjemme ved computeren. Kanske jobsøgning ?
  Jeg har aldrig set den mand på vej til job, kun set ham shoppe, og gå ture sammen med Madeleine i Central Park.


 121. Singoalla skriver: 14 november, 2013

  Jag gissar på namnen Renate eller Alice samt något häftigt som ingen kan gissa!


 122. Lydia skriver: 14 november, 2013

  Pia 41 Estelle är inte fyllda två och du undrar om det är något fysiskt som gör att de inte har eller är gravid igen. Hur tätt har du mellan dina barn? Tror du vill se gulliga bilder och bryr dig mindre om barnens välbefinnande. Det bästa är att det är tre till fyra år mellan barnen för att de ka få ut det bästa av varandra. Så låt det dröja ett par år till.

  Namn på Madeleine flicka då. Tror det blir något från hans släktsida och hoppas då på det vackra namnet Anita – från Annie. Ovanligt på små nu och så kan man tänka på vackra Anita i Nederländerna. Sedan blir det troligen Eva och kanske Victoria efter hennes älskade moster. Hoppas också att de tar med ett lite mer ursvenskt namn.


 123. Emma skriver: 17 november, 2013

  Till Emma_h
  Chris … har han något jobb på riktigt ?


 124. emma_h skriver: 17 november, 2013

  120 Jodå…det upplystes vid bröllopet att C numera har privat egen firma där han gör 1_samma typ av verksamhet åt grupp privatkunder, 2_han investerar i olika projekt för egen del 3_är bl.a delägare i en NYrestaurang & 4_är Mentor åt unga entreprenörer med driv & idéer – det angår knappast omvärlden då C försörjer sig själv & valt att förbli privatperson, något som omvärlden får lov att respektera. Att hans utomhusvistelse i NY dokumenteras av s.k. paparazzis tack vare fruns kändisstatus dagligen får han leva med liksom att folk ej kan låta bli att fantisera/överdriva utifrån bilderna om vad han tillbringar dagarna med, såväl utomhus som inomhus under workhours såväl som på fritiden…


 125. Trine skriver: 18 november, 2013

  #117 Emma_h……Jeg tror nok de fleste selv danner sig et indtryk af M, præcis som du selv gør og din egen royaldyrkelse varierer fra person til person, hvilket man jo tydeligt kan læse ud fra dine kommentarer! Andre har vel samme ret?
  Det er jo ikke danskere og nordmænds skyld, at Madeleine er den mindst populære i det svenske kongehus, det er svenskerne, der selv har placeret hende dèr! Og grunden er nok det indtryk, hun giver omverdenen? BB skriver vist positivt om alle, det er ligesom deres stil — personligt læser jeg det ikke, kun lidt af og til på deres hjemmeside, og det svenske "stof" tager de jo direkte fra SD.


 126. Lotta skriver: 18 november, 2013

  120 Ulla mfl Ni har tydligen inte en aning om hur det är att arbeta i bl.a. finansvärlden. Det är inte ett 9-5 jobb precis. Amerikanarna har en mycket ledig stil, utom när det gäller stora fester och arbete. Man kan bara häpna över vissa insändare.
  Prinsessan Madeleine är mycket populär bland svenskarna i USA. Bättre reklam för Sverige kan vi inte ha.


 127. Charlotte skriver: 18 november, 2013

  # 124 Emma_h
  Ingen er vel privatperson, når man har valgt at gifte sig med en, der så igen har valgt, at beholde sin HKH-titel?
  Chris kan ikke være privatperson, når det passer ham og kongeligt vedhæng, når det ellers også passser ham! Sådan spiller klaveret ikke — og det behøver pressen heller ikke at acceptere og selvfølgelig gør den heller ikke det. Han er en del af kongefamilien.
  #118
  Madeleine blev nok mindre fotograferet ude i Stockholm end på Manhattan. 😉


 128. emma_h skriver: 18 november, 2013

  Trine – inget jag "tagit ur luften" det FINNS HÄR flera danska inlägg som bygger sina "teorier påståenden" m att hänvisa enbart till DanskMedia återgivandes artikelreferat främst omChris men åxå M! Negativitet som tema inklusive felaktiga fakta/info – folk må tycka vad de vill, men när argumenten deras ej är fakta-uppbyggda & insinuerar med orealistiska överdrifter i ständigt negativt tonläge – DÅ reagerar jag SvMedia är sura över att M är i Usa – det i kombo med att Hovet självt slarvat m info OM vad M gör har skapat folks "Madde-bild" Varje HKHare får vanligtvis Ris+Ros men M får mest Ris… EX:Nyss påstod 1 Dansk att "Prledaren M borde shoppa mindre i NY o istället besöka sina projekt "som M ALDRIG gjort" Jag kollade SvDs/Hovets hemsida & fann FEMTON st av Maddes ProjektBesök/Resor åt CHF!! Är verkligen INGEN "royaldyrkare" heller då jag struntar i skönhet utseende o kläder – personlighet, work-attitude & yrkesprestation är MITT fokus Trine


 129. emma_h skriver: 18 november, 2013

  Charlotte jag SKREV innan Dig att… Att Cs utomhusvistelse i NY dokumenteras av s.k. paparazzis tack vare fruns kändisstatus DAGLIGEN som C får leva med + att folk ej kan låta bli att fantisera/överdriva utifrån bilderna om vad C tillbringar dagarna med, såväl utomhus som inomhus under workhours såväl som på fritiden… MEN DET ÄR EJ DETSAMMA som att behöva UPPLYSA kreti o pleti VAD han gör vid olika klockslag på da´n eller uppge detaljer om sitt jobb i detalj… Han ÄR enligt hovet Privatperson även om M råkar va kunglig – hans NÄRVARO i HKHsammanhang är förväntad i VISSA situationer, andra inte Tillhörighet till "övriga Kungafamiljen" men dit hör åxå CGs systrar CGs farbröders fruar o andra släktingar som vi heller ej informeras dagligdags om


 130. Lydia skriver: 18 november, 2013

  125 Trine Att Madeleine anses som av sämre virke än storasyster är det media vill att vi har. Media kan inte ha två goda, det blir mer intressant med motpoler. Prinsessan Madeleine var bara intressant å länge hon var en söt tös. Det här kommer också drabba Victorias döttrar om hon får en till och troligast är att det är den förstfödda går vinnande ur striden. Syskon är olika och i denna familj är det en som hela sitt liv vetat vad som förvänts av henne, medans de andra två inte har någon funktion sen de blev vuxna. Madeleine fick tidigt beröm för sin klädstil och är man tonåring utan "funktion" i framtiden…. – tankarna måste ha snurrat. Det måste gett henne glädje, antar jag. Speciellt i en familj där vackra klänningar har betytt mycket.
  Att Madeleine shoppar innebär INTE att hon har större garderob än andrakungliga damer, MEN de shoppar inte själva utan har anställda som gör det åt dem – men det kanske är "finare" det.


 131. nina skriver: 19 november, 2013

  #51. Jag tror säkert att M har egna pengar. Men varför använda dom när det finns att få av svenska folket. Vem skulle tacka nej till det?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar