Madeleine debuterar som barnboksförfattare – men hon är inte först i tjejgänget

lovisa de geer prinsessan madeleine stella och hemligheten
I början av juni lanseras Madeleines barnbok "Stella och hemligheten". Kanske har prinsessan hämtat inspiration från bästa vännen Lovisa de Geer som också gav ut en barnbok nyligen.
Annons

Under måndagsförmiddagen kom nyheten att prinsessan Madeleines barnbok är färdigskriven. Boken, som har fått namnet Stella och hemligheten, riktar sig till barn i lågstadieålder och kommer att släppas i början av juni. Idén till barnboken har Madeleine arbetat fram tillsammans med kompisen Karini Gustafson-Teixiera och hon är inte den enda prinsessvännen som rör sig i barnboksvärlden.

Vännen skriver också barnböcker

Förra året kom Lovisa de Geers bok Sofi & Jakob reser till London, som handlar om ett syskonpar som reser till London med sin favoritfaster Lollo. Och det omslaget är lika färgglatt och tilltalande som prinsessan Madeleines. Dessutom lämpar sig väninnornas böcker för barn i ungefär samma ålder. Lovisa är barndomsvän till prinsessan Madeleine och växte upp på släktgodset Stora Wäsby slott i Upplands Väsby norr om Stockholm. Duon bodde även i New York under samma period och kanske pratade de om sina gemensamma författardrömmar redan då?

Läs mer

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Madeleine debuterar som barnboksförfattare – men hon är inte först i tjejgänget”

  1. ananas skriver: 29 januari, 2019

    Svårt få namnen rätt?

    Det ska vara Teixeira, inte Teixiera.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar