Madeleine: Nu är det åter dags för Stena Match Cup

Madeleine: Nu är det åter dags för Stena Match Cup
Annons

Idag har prinsessan Madeleine lagt in ett nytt inlägg på sin Facebooksida – om Stena Match Cup.

Prinsessan Madeleine skriver igen på Facebook, denna gång om seglingstävlingen Stena Match Cup och om stora förväntningar inför loppet och om hennes Childhood.
– Nu är det åter tid för Stena Match Cup, den största internationella seglingstävlingen i Sverige, för 7 året i rad. Stora förväntningar inför årets lopp…

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

46 kommentarer till “Madeleine: Nu är det åter dags för Stena Match Cup”

 1. Maj skriver: 5 juli, 2013

  Och vad gynnar den cup matchen alla barn som lider i världen?
  Ett sk välgörenhetsjippo som kostar mer än det smakar för särskilt utvalda som kan betala för sig nu när Madde och Silvia är med på ett hörn.


 2. AstridA skriver: 5 juli, 2013

  Cool, bright and dedicated sessa. She makes a difference indeed!


 3. karen skriver: 5 juli, 2013

  Vad kul att leka med pengar och låtsas att det är för välgörenhet plus att man kan få visa upp sig också!Det är så att man nästan känner hur fattigdomen är ur världen snart …inte sant?


 4. Grodan skriver: 5 juli, 2013

  #1 Ja visst är det surt, kära Maj………………:-(


 5. Annica* skriver: 5 juli, 2013

  1. Maj. Det är väl ett sätt att få in pengar till barnen, på det sättet gynnas dem naturligtvis, eller hur? Prinsessan Madeleine gör var hon kan, vad gör du själv för utsatta barn?


 6. agneta nilsson skriver: 5 juli, 2013

  Snälla Madde, jag bryr mig inte så mycket om välgörenhet från rika personer. Du ska veta att jag först och främst vill att Du och Chriss har det bra med varandra och ert första barn ska förstå att dela lika med kärlek , kunskap, miljö tillsammans.
  Hoppas att båda Madde och Kriss tycker som jag. eller?
  Ingrid


 7. Malou skriver: 5 juli, 2013

  Jag håller med Maj. Vad får lidande barn ut av att Madeleine och Silvia klär sig i gala och äter gott. Det är väl barnen det gäller.
  Sen finns det ju barn i Sverige som har det svårt men det är inte lika behjärtansvärt och glamouröst att bry sig om.


 8. Ulla nilssonVem skriver: 6 juli, 2013

  Det är ju helt omöjligt iSverige att klä sig i galadress och bjuda in kändisar, av den anledningen görs inget för de svenska barnen.
  Varför har de kontor i New York – fundera på det?
  Vill man hjälpa på ett humant sätt utan att drottningen behöver mingla så går det bra med ett 90- konto.
  Rädda Barnen och liknande har superprofessionella organisationer spridda över hela världens


 9. Ann Vernersson, sjuksköterska skriver: 6 juli, 2013

  Det räcker väl att ha ett kontor i Stockholm för Childhood, onödigt slöseri med välgörenhetpengarna, att ha ett extra kontor i New York!


 10. allegra skriver: 6 juli, 2013

  Största seglartävlingen i Sverige är det tjusiga Gotland Runt, det som numera startar mitt i Stockholm alltid på en söndag i skiftet juni-juli. I övrigt är segling en miljövänlig lagsport som inte kan nog uppmuntras. Kul att Childhood vill synas bland seglare.


 11. Mona skriver: 6 juli, 2013

  SVERIGE I sommar pågår Maskrosbarns sommarläger, som Childhood stödjer. Ungdomarna som deltar på lägret har ofta inte berättat för någon att de har en mamma eller pappa som missbrukar alkohol eller droger, eller som är psykiskt sjuk. När de kommer till lägret behöver de inte förklara, alla vet att de som är där har liknande erfarenheter. http://www.childhood.se/
  Vore bra om ni som bara gnäller tog reda på fakta. Om ni nu inte gillar Kändisevent varför är ni här och skriver? Bara gnäll och mobbning. Berätta nu för alla vad du gör för utsatta barn, som är bättre än det Madeleine gör. Många vill se kändisar, ni också, att anordna ett event där alla får sitt, folk får se en kändis, fattiga barn får insamlade medel. I Sverige svälter inte barn, men har andra behov. Läs på Childhoods sida, det står på svenska. Nu vill ja inte sen en enda kommentar till utan att ni kollat fakta först.


 12. lisa larsson skriver: 6 juli, 2013

  jag läste visst fel, tyckte det stod att Madeline skulle besöka några äldreboende, när hon är i Sverige ?????


 13. Veronika Johansson, Borgholm skriver: 6 juli, 2013

  Kronprinsessan Victoria hade invigningsfest i förra veckan för hantverkarna som byggt hennes sommarhus, hon var jättetrevlig mot dem! Prins Daniel stod vid grillen och bjöd på grillat och hans fru kronprinsessan Victoria bjöd på hembakad tårta och kakor! Hantverkarna var mycket imponerade hur enkla och chosefria kronprinsessparet är!


 14. nina skriver: 6 juli, 2013

  Tycker Madde är olik sig….


 15. Maj skriver: 6 juli, 2013

  Jag har inget emot att Madde och hennes mamma Slivia klär sig i galastass och äter gott. De behöver som alla andra ett socialt umgänge med krav på etikett.

  Det jag reagerar på är att childhood går som täcknamn för på det ena och det andra. Röda korset har sina galor i samband med medaljutdelning men lägger också pengar på att renovera stockholmslägenheter till sina tjänstemän. Rädda barnen är mycket annonymt med sin verksamhet och med sina galor.


 16. Anna skriver: 6 juli, 2013

  Om det samlas in pengar som gor att barn hjalps sa ar det naturligtvis gott. Men jag har forfarande svart for konceptet att Madeleine ska fa sa himla mycket cred nar hennes huvudsakliga syssla ar att organisera events dar hon formar ANDRA att ge pengar till valgorenhet. Jag kan inte riktigt se att hon sjalv gor nagon storre uppoffring utan snarare verkar ha skapat en win-win situation for sig sjalv.

  Och ni som inte haller med, snalla sag inte bara att jag ar avundsjuk utan kom med nagot battre. Detta standiga argument att alla som inte prisar kungafamiljen endast ar avundsjuka ar sa otroligt enfaldigt och dumt.


 17. emma_h skriver: 6 juli, 2013

  till Malou… som skrev: “…Sen finns det ju barn i Sve som har det svårt men det är inte lika behjärtansvärt och glamouröst att bry sig om…”

  NU-varande projekt i SVE m stöd från CHF:
  *Fryshuset_Barn till ensamma Mammor i Sthlm&Gbg
  *Ersta DS_Barnrättsbyrån
  *Män f Jämställdhet_Killfrågor.se
  *Maskrosbarns Sommarläger
  *Stadsmissionen Skåne_Enter Mötesplats
  *Tjejzonen_Support Online via Skype


 18. emma_h skriver: 6 juli, 2013

  oavsett Din uppfattning Ulla N… jobbar ins-organisationer på samma sätt – CHF har 2-3 galamiddagar p.år Övriga 262 dar jobbas betydligt mer oglamouröst från kontoret på att 1//informera utåt om Barns situation idag 2//jaga sponsorer och 3//välja ut projekt m bra ideer&personal 4//ha webshop Men 1mkt viktig del är få företag att bli longterm partners att ge bidrag & stöd åt CHF via sin egna verksamhet + marknadsföring att A_uppmärksamma Behovet världen över B:berätta om CHF och C:via egna försök mot SINA kunder få in fler bidrag att gynna CHFs utvalda projekt. 110 st totalt. 1 galamiddag kräver mkt planering o arbete m att få lokal, mat och talare att ställa upp gratis så att kvällens insamlade medel oavkortat kan hamna HOS BARNEN. I Usa får rika personer & företag skattelättnader då de ger till Charities – därför r galamiddagar vanligt i USA mer än här Även Prinsessan2B Sofia H har sin årliga gala i Borås som brukar ge halv mille till PP Det krävs olika mycket förarbete för att olika individer ska börja bry sig & lätta på plånboken…


 19. Linnea skriver: 6 juli, 2013

  Madeleine och Chris har varit i Kärlekens stad nummer ett, Paris! Hoppas de njutit av den speciella atmosfären. De gråa morgnarna då allt ser smutsigt och fördärvat ut.Dagslivet med alla fascinerande männikor i gatuvimlet.Paris Metro,mörk o kissluktande,men alltid vänliga ögonkast från främlingar,ett vänligt ord här o där.Här möts tusen nationer i vagnarna under jorden.Skönheten och utsikten från Sacre Coe’ur.Brinnande ljusen,värmen, lukten mörkret i katedralen,alla människorna.Vandringarna på Piere Lachaise kyrkogården.Från den av träd skuggade “gamla” kyrkogården till den nyare, i fritt ljus på höjden av Piere Lachaise.Där bland många andra kända personer vilar Edit Piaf med sin Theo i marmorsarkofagen, nyputsad o blank.Rosor i hinkar runt graven.De trånga gränderna där “glädjens folk möts.De skuggande kastanjeträden i alle’er och parker.
  floden med sitt smutsiga gråa vatten.Paris mina drömmars stad!


 20. emma_h skriver: 6 juli, 2013

  korrigering
  ist för “Övriga 262 dar” ska det stå “Övriga 362 dar”


 21. Lisa skriver: 6 juli, 2013

  Jag personligen ger pengar till Läkare utan gränser för de gör ett fantastiskt jobb utan en massa galor. Undrar hur mycket av Childhoods pengar kommer barnen tillgodo?


 22. Bente skriver: 6 juli, 2013

  Ethvert barn, der hjælpes til at få en bedre barndom er glædeligt, hvilken fond eller organisation, der står bag er uden betydning, bare hjælpen når frem til børnene. De børn og unge, der hjælpes gennem Childhood, er sikkert fortrinsvis i de lande, hvor også de store bidragsydere og beløb kommer fra. Men for en lille NGO, er det meget almindeligt, at koncentrere sig om projekter i udvalgte lande.
  Hos Prinsesse Madeleine savner jeg et dybere engagement, for det der er udenfor kontoret, det der ligger på hendes skrivebord.
  Forklaringen om, at børnene ikke må ses, er bare for langt ude, man hører heller ikke om, at hun har besøgt projekterne. Har hun i virkeligheden et problem med at kommunikere og omgås med folk fra andre sociale lag, en helt uvant situation for hende ???


 23. Mona skriver: 6 juli, 2013

  #9 Ulla Nilsson. Rädda barnen, Bris, Unicef, m.fl.
  är i Almedalen och minglar denna vecka. Seminarier med
  förfriskningar, insamlingsbössorna är framme.
  Varför är detta mer seriöst än Childhood?
  Stena match race är en stor etablerad seglingstävling,
  under veckan kör man lite roliga seglingar som underhållning.
  Som Childhood racet, där intäkterna går till Childhood.
  Vem betalar Rädda Barnens mingel?


 24. Mona skriver: 7 juli, 2013

  Ni som skriver elaka kommentarer här.
  Jag klistrar in en länk från en av Aftonbladets Krönikörer.
  Läs den Hoppas SDV att det är ok för er. Nu börjar dessa
  sanslösa kommentarer få spridning utanför SDV
  Jag har flera gånger påpekat att man inte ska kritisera utseende.http://www.aftonblet.se/nyheter/kolumnister/margretatladottir/article17086356.Det är total avsaknad av spärr hos er som skriver.Ni tycker inte, det är en inte en åsikt ni framför det är förtal.


 25. Mona skriver: 7 juli, 2013

  Här kommer länken en gång till den funkar inte i kommentaren.http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/margretatladottir/article17086356.ab


 26. Mette B skriver: 7 juli, 2013

  Hvorfor kaldes hendes job for projektleder ?
  Jeg synes mere det hun gør, er et fundraiser-PR-job.
  Og WCF må være anderledes end lignende velgørenhedsorganisationer, hvis den projektansvarlige ikke følger projektet efter, det er godkendt.
  Der ansøges om støtte til et projekt, Madeleine godkender ansøgningen… hvad gør hun derefter … går på facebook og fortæller om det ?
  Sådan arbejder projektledere i andre organisationer ikke.


 27. AFia skriver: 7 juli, 2013

  12
  Har du själv last CHF officielle sidor och derasresultat och balansräkningordentligt…
  Du har fått frågan tidigare….
  Största satsning görs I USA Brasilien och Tyskland….
  Undrad varför…


 28. Mara skriver: 7 juli, 2013

  # 14. Hade dom träskor och T shirts med texten “ ÄT MERA GRÖT “ också.


 29. Ulla skriver: 7 juli, 2013

  # 20 Linnea
  Det er langtfra første gang Madeleine er i Paris, hun var det sidst før brylluppet, derfor gættede en del på, at brudekjolen ville være en Elie Saab.
  Så din “turist-sang” om Paris, har hun enten oplevet før eller også er det ikke det, der interesserer hende, når hun og Chris er der. 😉 😀


 30. Sthlm skriver: 7 juli, 2013

  Falskheten lyser runt Madeleine och Sofia Hellqvist när de tjatar om sina välgörenhetsjobb. Inte trovärdigt när de båda vältrar sig i lyx.


 31. Karin Nilsson skriver: 7 juli, 2013

  Vem betalar Childhoods mingel?


 32. Chris skriver: 7 juli, 2013

  Prinsessan Madeleine får endast del av apanaget när hon representerar Sverige, inte när hon arbetar för Childhood. Lär er detta en gång för alla. Det finns många projekt i olika länder som stöds av Childhood, själv har jag på plats i Estland följt flera projekt och kan informera om att organisationen gör mycket gott.
  Kan ni alla gnällspikar sluta någon gång, gör något själva det finns många organisationer som behöver frivilliga krafter.


 33. cilla skriver: 7 juli, 2013

  Själv hade ett fadderbarn i Togo, försökte hjälpa honom och hans familj (13 år).
  Då jag ser kungligheter “ömma” och “arbeta” för utsatta barn medan de själva bokstavligt talat frossar i lyx mår jag helt enkelt illa!


 34. Mona skriver: 8 juli, 2013

  #32 Childhood tar ut en avgift när det är middag eller annat
  sedan får gästerna donera pengar. Detta är vanligt i USA.
  Där du kan dra av kostnaderna på skatten.


 35. Mona skriver: 8 juli, 2013

  #34 Varför mår du illa Cilla?Avundsjuk? Det är väl bra att rika människor delar med sig av sitt överflöd.


 36. Louise skriver: 8 juli, 2013

  Bra Mona, red ut begreppen.


 37. Arena skriver: 8 juli, 2013

  Som sagt var: Att diskutera för och emot monarkin bör inte vara detsamma som att smutskasta kungligheterna personligen…Två Tankar o.s.v.


 38. emma_h skriver: 8 juli, 2013

  artikel om Ms d a g l i g a arb.uppgifter & kompetensbakgrund http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14519574.ab
  1 arbetssituation präglad mer via o-glamouröst kontorsjobb på kontinuerlig basis m vissa avbrott då M besöker projekt, diverse samarbetspartners och barnen inte minst. Exvis Besöket hos BRIS + MinStora dag + Rädda Barnen 2012 – Fakta visar CHF får in 75% via företag, 15% via Pr. Stiftelser & TIO% via Pr.Gåvor & olika Insamlings-Events/kampanjer (exvis “galor”sportevents) Allt detta gnäll om GalaNärvaro är lite tröttsamt (bara 3 st p.år) de måste ju få in pengar för att kunna iscensätta bra idéer m hjälp av kunnig personal hos de utvalda organisationerna. Gåvorna går oavkortat t projekten eftersom Admin-Utgifter betalas av CHFs sponsorer http://bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/2012/03/prinsessan-madeleine-pa-studiebesok/ och https://www.svenskdam.se/2011/04/prinsessan-madeleine-fick-klara-sig-pa-egen-hand/


 39. Titti W skriver: 8 juli, 2013

  #24-25 Mona

  Instämmer i dina synpunkter!


 40. emma_h skriver: 8 juli, 2013

  Bente-citat: “…Forklaringen om, at børnene ikke må ses, er bare for langt ude, man hører heller ikke om, at hun har besøgt projekterne…”
  DEN”förklaringen” gavs utav Ternert o alltså ej via CHF specifikt beträffande formulering/argument…
  det stämmer väl olika bra beroende på i vilket läge & skick barnen är i o vad de varit utsatta för… men visst har det skildrats i MEDIA t.o.m här flertal ggr OM Maddes besök OM olika projekt OM reportage om Ms möten m projekt-Personal & Barn – ibland även inklusive Barnens mödrar – Ej svårt att få fram i efterhand ens: Här + Via Google + Via Hovets hemsida + Via Childhoods Hemsida o ibland Via de berörda projektens hemsidor


 41. S., DK skriver: 8 juli, 2013

  # 26 Mona: Tak for linken, hvis denne kronik er niveaet på Aftonbladet, så takker jeg for, at vi har tidninger som Berlingske og Politiken!
  Det er muligt, at man i Margret Atladottirs vennekreds kun har diskuteret Chris udseende, men her har i hvert fald flere skribenter forsøgt at fortælle om finansmanden Chris’, hvilket svensk dagspresse ikke har gjort; måske fordi man ikke har journalister, der ved noget eller begiver sig på at researche ?
  Men dagspressen skriver måske kun det, den ved dens læsere vil vide – eller hvad hovet har oplyst ?
  Man fortsætter med at skrive, Chris sagde nej til en hertugtitel, men ikke baggrunden, fx kravet om svensk statsborgerskab, hvilket så også ville medfører et indblik i hans forretningsaffærer.
  Jeg synes kronikken er enormt barnlig skrevet og uden mere substans end kommentarerne på SD, ganske enkelt.


 42. caterineg skriver: 8 juli, 2013

  Jag skulle respektera kungligheterna om dom själva offrade pengar eller bekvämlighet för utsatta människor. Sluta köpa väskor och aftonklänningar för hundratusentals kronor. Vem tror att Victoria kommer att använda sina hemska Greta-mammakläder igen t ex? Om det vore nåt allvarligt menat med välgörenhet, ordna en auktion på alla kläder som används bara ett par gånger och skänk pengarna till välgörenhet. Jesses vad miljoner man skulle få in.


 43. Inkan skriver: 8 juli, 2013

  Vem bryr sig vad fröken Atladottir har för åsikt. Allt står inte och faller med vad hon skrivit i krönikan. det är hennes åsikt och det respekterar jag.


 44. Chris skriver: 9 juli, 2013

  Svar till 43 – hur vet du om medlemmarna i Kungahuset ger egna pengar till välgörenhet eller ej??? Vad beträffar kläderna kanske även de återanvänds. Om du inte har fakta sluta spekulera i ren avund. Skaffa ett eget liv och ägna dig åt välgörenhet. Själv skänker jag ganska mycket varje månad och har sedan mer än 20 år fadderbarn. Vi kan väl alla dra vårt strå till stacken, men sluta med allt gnäll och all avund.


 45. Linnea skriver: 9 juli, 2013

  30 Ulla! C’est pas vrai !!!


 46. Eva M skriver: 9 juli, 2013

  1Ann Vernersson du bör nog bestämma dig för om du är läkare eller sjuksköterska från Stockholm här är vi många med titlar men vi änvänder dom inte bara löjligt. 16 Maj Röda Korset i Sverige har aldrig galor det är Monaco som har Rosornas Bal. RK i Sverige delar ut förtjänsttecken ochmedaljer på årsmöten. Äntligen börjar vårt rykte stiga uppåt efter affärerna. Renovering av tjänstebostäder med RKpengar har jag aldrig hört om. Tex insamlade pengar har ej stulits i de olika affärerna blir för långt att berätta redovisa här gå gärna in på deras hemsida så ser ni hur pengarna fördelas. Hälsningar Eva M 20 årig frivilligarbetare RK


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar