Jonas Bergström smyger med planerna för smekmånaden

Jonas Bergström smyger med planerna för smekmånaden
Annons
Madeleine och Jonas gifter sig i november.
Madeleine och Jonas gifter sig i november.

Madeleine och Jonas gifter sig i november.

Kyrkan är bokad och datumet är satt.

Planeringen inför prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms bröllop är just nu i full gång.

Men det är mycket som ska hinnas med innan lillsessan i november står brud i Slottskyrkan.

Annons

I november 2010 kommer prinsessan Madeleine att säga ja till sin älskade fästman Jonas Bergström i Slottskyrkan i Stockholm. En källa med insyn meddelar att planeringen är i full gång och att varje detalj måste vara rätt.

Precis som kronprinsessan Victoria är prinsessan Madeleine mycket mån om traditioner och att det blev just Slottskyrkan är knappast någon slump. Tvärtom. Det var ju nämligen i Slottskyrkan som prinsessan Christina och hennes Tord Magnuson gifte sig den 15 juni 1974. Vem det blir som viger prinsessan Madeleine och hennes Jonas återstår att se, men mycket talar för att det blir kyrkoherde Hans Rhodin. Hans är god vän med flera av Sveriges näringslivstoppar, han har konfirmerat samtliga av de svenska kungabarnen och vigt flera av deras närmaste vänner. Andra tänkbara präster är Lars-Göran Lönnermark, hovpredikant i Stockholm och domprost Åke Bonnier.

Annons

Biljetterna bokade?

Och hur blir det med bröllopsklänningen? Kronprinsessan har avslöjat att hon vill gifta sig i svensk design. Madeleine har ingen sådan önskan. Hon gillar utländska designers, och syns ofta i favoriten Oscar de la Renta. Prinsessan Madeleine är otroligt intresserad av kläder och smycken och hennes klänning blir med största sannolikhet minst lika storslagen som kronprinsessan Victorias.

Efter vigseln i Slottskyrkan erfar Svensk Damtidning att det blir stor fest på Kungliga slottet. Hade det varit sommar hade man sannolikt åkt med båt till Drottningholm för middag, men eftersom det är vinter och betydligt kallare väljer man att förenkla det hela och hålla middagen i stan. Festen pågår ända in på småtimmarna och därefter kommer de nygifta tu att avvika för att bege sig på sin bröllopsresa. Vart färden går vet bara några få utvalda, Svensk Damtidning har av insatta källor hört att Jonas Bergström redan planerar smekmånaden tillsammans med en av Sveriges största resebyråer.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

På fredag är det säsongspremiär för kungapanelen

med Svensk Damtidnings Daniel Nyhlén i Förkväll i TV4!

Och självklart avhandlas årets mest brännheta snackis:

Victorias & Daniels bröllop!

egenadforkvall

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar