Madeleine: Tack för att ni skickar mig positiv energi!

Annons

madeleine-fb

Prinsessan Madeleine tackar nu för alla fina och stöttande meddelanden hon fått via sin Facebooksida.

På sin egen Facebooksida har prinsessan Madeleine nu lagt upp ett nytt meddelande där hon tackar för allt stöd som gett henne positiv energi under graviditeten. Hon bifogade också denna fina bild på sig själv.
Hon skriver:
– Reading all your nice messages on my Facebook page. Thank you for sending me so much positive energy regarding my pregnancy!

Av Agneta Nisbeth
Foto: Prinsessan Madeleine/Facebook

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Madeleine: Tack för att ni skickar mig positiv energi!”

 1. My skriver: 13 februari, 2014

  Intressant att se hur många som klagar även på detta…..

  Fin bild.


 2. Irene Kronqvistfacebook skriver: 13 februari, 2014

  Lycka till Madeline . Ser att magen sjunkit så nu blir din väntan snart slut .Allt kommer att gå bra.Man e ju alltid nervös som förstföderska . Din mor kommer att vara ett fint stöd för dig .Tänk vilken underbar vår ni går till mötes.Det är nu det riktiga familjelivet börjar .Bamsekramar till dig inför din stora dag.


 3. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 13 februari, 2014

  # 1 My.

  Men snälla sluta vara så negativ hela tiden. Nu är du ju själv med och klagar(!)

  Lycka till Madde! Det här fixar du!


 4. ingela skriver: 13 februari, 2014

  Lycka till! Kram


 5. Cissi skriver: 13 februari, 2014

  Lycka till med allt Madeleine! Önskar den lilla familjen allt gott!


 6. DesiréeSvenskDam skriver: 13 februari, 2014

  Visst önskar vi lycka till till Madde och alla andra som ska föda barn. Minst lika viktigarte är att skicka positiv energi till alla gatubarn och soptippsbarn som vi har fått möta i serien En resa för livet som har gått på tv4.


 7. Lisa skriver: 13 februari, 2014

  Läste nyss att det lilla barnet kommer att få en kunglig titel. Precis som det skall vara! Lycka till M&C! 🙂


 8. Sthlm skriver: 13 februari, 2014

  Facebook är tydligen ett lämpligt forum för Madeleine att påminna svenskarna om att hon alltjämt räknar med att få del av den svenska skattepotten genom att klamra sig fast vid HKH titeln, trots att hon utvandrat. Märkligt att hennes make går med på detta, kan han inte försörja henne.


 9. My skriver: 13 februari, 2014

  # 3, Jag skriver ofta positiva saker men antar att detta inte ligger i din fokus. 😉


 10. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 13 februari, 2014

  # 9. My.

  Att ha en åsikt om något är helt okej. Alla tycker vi olika, och vi har dessutom olika slags krav på huruvida det är prinsen eller prinsessorna det gäller.

  Du börjar dock dina mening; liksom ofta snickajohn också gör, genom att börja din kommentar genom att säga att att "undra hur många som klagar på detta..". Det skapar bara dålig stämning.

  Däremot kan jag respektera det om det är så att du annars anser att PM får för mycket kritik. Då håller jag ju på ett sätt med dig. Men god ton är god ton. Däremot bryter man inte mot god ton genom att sakligt lägga fram ett vettigt argument.


 11. Fia skriver: 13 februari, 2014

  Underbara prinsessan Madeleine!!!! Härligt med en kunglighet som tar sig tid o delar med sig av sina tankar via de sociala medierna, precis som drottning Rania o kronprinsessan Mette Marit!
  Lycka till, prinsessan!!!! 🙂


 12. Pboo skriver: 13 februari, 2014

  Med önskan om att allt går bra för blivande mor och dotter. Inte långt kvar – härligt! Fin bild och text – ett bra och trevligt sätt att förmedla sig angående både arbete och privat.


 13. Maja den första skriver: 13 februari, 2014

  #7 Precis som det absolut inte borde vara. Tycker jag!


 14. Mona skriver: 13 februari, 2014

  #8 Sthlm snälla rara när ska du ta in att Madeleine INTE får
  del av apanaget .Hon bekostar sitt liv själv. Maken är mycket förmögen så dina skattemedel bekostar inte Madeleine.
  Skriv inte en gång till om detta för de drar ett löjets skimmer
  över dig och dina kommentarer, något måste du ju kunna förstå.


 15. My skriver: 13 februari, 2014

  Mer regel än undantag med otrevligheter gällande prinssessan Madeleine, man blir TRÖTT på sådant till sist. Hennes syster däremot sätts på piedestal och hyllas för minsta lilla, då väldigt få här, (med all sannolikhet) känner någon av dessa systrar så faller både den massiva kritiken och de stående ovationerna rent absurda. De är båda prinsessor av Sverige, men med olika arbetsuppgifter på uppdrag av kungen…är väl han ska ska kritiseras och hyllas mest i så fall.
  Det finns 2 personer som konstant hyllas här (oavsett graden av bedrift) och det är Victoria + Daniel. Sedan finns det framför allt en person som hånfullt kritiseras oavsett bedrift och det är Prinsessan Madeleine, vem vet…det kanske är just HON som gör den största skillnaden i världen genom sitt viktiga arbete för barns rättigheter i världen men det är väl inget som intresserar kritikerna antar jag. Klippa band i Sverige smäller tydligen högre.


 16. cilla skriver: 13 februari, 2014

  Skicka positiv energi, vad är det här för trams?


 17. Eva H. skriver: 13 februari, 2014

  Jättefin bild och jag blir riktigt avundsjuk, när jag ser den fina koftan. Den skulle jag vilja ha, är det ett NY-fynd månn tro ?


 18. Karin Nilsson skriver: 13 februari, 2014

  Alla ni som skriver era kommentarer här direkt riktade till Madeleine, tror ni att ni är inne på hennes facebook sida?
  Läste i utländsk press att på privatkliniken där Madeleine skall föda kostar en svit 3.000 dollar / dygn. I summan ingår förstås en egen kock och gästrum. Jag vet att de bekostar det själva så ni behöver inte ge er på mig av den anledningen.


 19. P. Beck skriver: 14 februari, 2014

  Fint billede af højgravide HKH prinsesse Madeleine og jeg forstår, at hun har beholdt sin titel og det vel, som den første prinsesse i Skandinavien i nyere tid, der har giftet sig med en borgerlig person ? Men derimod ikke, hvis hendes børn også bliver kongelige højheder !
  Tyder lidt på, at Chris O’Neill meget gerne vil have titler til sine børn og at der har været forhindringer, udover at han ikke ville opgive sit amerikanske statsborgerskab, for at han kunne blive hertug. Babyen får dobbeltstatborgerskab, men kan alligevel indgå i tronfølgen, det virker ikke særligt logisk.


 20. Bittan skriver: 14 februari, 2014

  # 8, Sthlm, undrar samma som dig!


 21. Pboo skriver: 14 februari, 2014

  #19 P Beck

  Barnet kan få trippla medborgarskap, då modern är svenska, fadern är britt, och barnet föds i USA. Sverige har ingen begränsning i hur många medborgarskap som tillåts, det kallas slarvigt för "dubbla" medborgarskap, men är i praktiken multipla utan begränsning, däremot har andra länder begränsningar i antal medborgarskap. Jag vet inte hur många USA, Storbr. tillåter. Släkt i rakt nedstigande led till Kungen ingår i tronföljden och erhåller grad/titel HKH Prins/Prinsessa, därmed gäller detta för inte bara barn till KP Victoria, utan också till P Carl Philip o P Madeleine.


 22. emma_h skriver: 14 februari, 2014

  19_Ej alls konstigt… både barn o barnbarn föds med HKHrang o titlar via blodsband till vår regent – likaså medborgarskapet är automatiskt via sin svenska moders medborgarskap
  1 ingift av folket måste givetvis kvalificera sig genom att bli godkänd o uppfylla villkor för att 1_Fria 2_Kunna va del av Kungahus
  HKH-ingiften tillhör det förflutna…Bernadottare har gift sig med individer "av folket" sen 70år tillbaka, eller som du kallar det "borgelige"…I Sve ex-vis drottning Silvia, prinsessan Lilian (död) & prins Daniel – alla "av folket"… CGs syster gifte sig m tysk prins (fast borgelige juridiskt sett) OCH ännu svensk HKH prinsessa – så Madde var EJ som Du tror: første prinsesse i nyere tider har giftet sig med borgerlig person? Alla kungligheter gifter sig m borgelige… som upphöjs i rang på sin bröllopsdag!! Enda skillnad_ Chris avstod att bli "upphöjd" via Hertigtitel/Ingå i Sv Kungahuset…


 23. Annica* skriver: 14 februari, 2014

  8, STHLM Nu får du väl ändå ge dig?! Vilket århundrande lever du i?! "Klarar inte hennes make att försörja henne?!" Prinsessan Madeleine har en egen förmögenhet sedan långt innan hon ens träffade Christopher. Hon är en skärpt kvinna och har säkert placerat pengarna väl. Jag tror hon klarar sig så du kan sluta undra! Mamma mia säger jag! Finns sådana som du på riktigt?!


 24. Annica* skriver: 14 februari, 2014

  16, Cilla Blir inte du glad över glada tillrop och stöttande ord som du får? Det blir i alla fall prinsessan Madeleine och hon hälsar att hon tackar för stödet. Likt prinsessan blir jag också glad för sådana små saker! =D


 25. Annica* skriver: 14 februari, 2014

  Prinsessan Madeleines Facebooksida är mycket populär och det är många som är inne och skriver, dock inte så grinigt, vulgärt och nedsättande kommentarer som i Svensk Damtidinings kommentarsfält. De borde städa upp betydligt och gallra ganska hårt bland kommentarerna. Kritik är en sak. Rena personliga påhopp en annan.


 26. Hilde skriver: 14 februari, 2014

  PBoo og emma_h
  Vi kjenner alle til reglene og praksisen i det svenske kongehus når det gjelder titler etc etter alle innlegg fra dere. Men det må jo være lov til å ha tanker,refleksjoner og åsikter rundt disse reglene og tradisjonene uten at det skal oppfattes som kritikk av Madeleine eller Sverige.
  Det P. Beck mener er at Madeleine er den første PRINSESSEN som gifter seg borgerlig og beholder sitt HKH og hvor barna blir HKH også. Jamfør med Martha i Norge, prinsessene Elena og Cristina i Spania, Anne i England. Blant prinsene er f.eks Joachim i Danmark HKH men ikke hans barn.
  Når det gjelder statsborgerskap er det vel lov til å tycka at en prinsesse av Sverige og HKH attpåtil bare bør være svensk statsborger. Vi vet at den lille prinsessen har rett til/får flere statsborgerskap men det er vel lov å takke nei og kun være svensk.
  Inngiftede prinsesser(som f.eks Mary og Marie) måtte jo bytte sine statsborgerskap.


 27. Hilde skriver: 14 februari, 2014

  My #15
  Der har du feil. Det er ikke så svart-hvitt som du framstiller det.
  Victoria får masse kritikk her. Hun kan f.eks ikke kle seg,hun ler for mye, mangler kompetanse,lever lyxliv.
  Hennes mann kler seg også feil,er for stel,har feil bakgrunn ,kan ikke føre seg i de fine salongene,mangler kompetanse.
  I tillegg kler de sitt barn i feil klær,viser henne fram for å skaffe PR, viser henne for mye fram( eller for lite).
  Hvilke kommentarer leser du?


 28. SelmaSv.damtidn. skriver: 15 februari, 2014

  Jag instämmer till fullo med kommentarerna från nr två och önskar Madeleine allt väl och LYCKA till! .


 29. Hej å hå skriver: 16 februari, 2014

  -Inte alls konstigt att Madeleine använder Facebook – det är en given kanal att uttrycka sig för att inte behöva stå helt tyst i mediabruset, när det är ute och far på villovägar..

  Och att tacka för all positiv energi är också ett subtilt sätt att samtidigt trycka till alla negativa skriverier om henne.
  För subtilt för vissa, tror jag dock… ;-¨)


 30. emma_h skriver: 17 februari, 2014

  hilde_citat Det P. Beck mener er at M er den første PRINSESSEN som gifter seg borgerlig og beholder sitt HKH og hvor barna blir HKH også
  Snälla Hilde – HKH är man livet ut så länge man gifter sig med CGs tillåtelse… Pr Birgitta var 1:a Sv prinsessa att gifta sig Av Folket i republiken T vars Prinstitel enligt W-avtalet hade omvandlat alla "prins"titlar till efternamn(inlett m HKH) deras barn fick detsamma. Prinsessa nr2 var Victoria m DW Av folket
  *QE2s barnbarn via HKH-Anne KUNDE inte bli HKH då A ingick i kvinnliga (FEMALE LINEAGE) tronföljden… alltså Z & brodern och deras barn hade EJ blivit mer än Lady/Lord… Oavsett vem A än valt till make
  *Då Sve Rang&Titelregler s k i l j e r sig från utrikes kungahus dito anger kan man EJ alls jämföra rakt av, såsom DU vill ge sken av!!
  Tillsist Gifta sig kyrkligt =enda sätt f sve kungahus (ej borgerligt)


 31. emma_h skriver: 17 februari, 2014

  citat_Når det gjelder statsborgerskap er det vel lov til å tycka at en prinsesse av Sve og HKH att påtil bare bør være svensk statsborger.
  Varför det HILDE??
  (Chris är okänd för omvärlden) Maddes barn lär alltid uteslutande refereras till som Prinsessa av Sverige… som alla ingifta prinsessor har gjorts i århundraden då utländska kungahus har…
  1 varit nära släkt m varann
  2 gift sig med varann (grekiska, tyska, ryska, brittiska, danska franska österrikiska jugoslaviska ungerska och övriga kungafamiljer) på den tiden HKH:arna ingick giftermål m varann
  VAD barnet vill va kan hon ta ställning till den dan hon blir myndig


 32. Pboo skriver: 17 februari, 2014

  #26 Hilde

  I sina #30, 31 redan svarat dig bra, men då du även ref. till mig kan jag bara hålla med emma_h och konstatera – igen – att länderna med monarki har olika regler/bestämmelser/traditioner. Det man är van vid tycker man oftast – om än alltid – är det ‘bästa’ då det är ngt man känner till/igen. Vissa tycker det är fel/rätt att Kungen av Sveriges samtliga 3 barn o barnbarn är/blir HKH. Vissa tycker det är fel/rätt att P Märtha Louise kunde avsäga sig HKH men ändå stå kvar i tronföljden, samt att enbart 1 av 2 barn t KP i Norge blir HKH men ändå står med i tronföljden. Vissa tycker det är fel/rätt att P Joachims barn inte är HKH men står med i tronföljden samt att de ingifta var tvungna att avsäga sig medfödda medborgarskap (nyhet f mig). Inget rätt/fel – olika syn på länders lagar/traditioner!


 33. Hilde skriver: 18 februari, 2014

  emma_h Vet ikke hva som skjer for du misoppfatter våre innlegg hver eneste gang og svarer egentlig på noe helt annet. At Madeleine er HKH livet ut har jeg aldri sagt noe om men hun har vel mulighet til å si fra seg den tittelen hvis hun vil. Hun kan vel også velge bort tittelen for sine barn,slik bl.a Edward i England gjorde. Du nevner Birgitta som første prinsesse som beholdt sin HKH, ja men hun giftet seg med en prins ikke en borgerlig mann. Victoria er ikke prinsesse, men kronprinsesse. Det er en skilnad. I alle land (utenom Sverige) er det skilnad i titler for barn til en kronprins og barna til hans søsken.
  Dette har mest sannsynlig med deres sjans til å bli regent å gjøre. Om noe skulle hende med de foran i køen kan jo titler gis og fjernes ved behov. Et eksempel er forandringene i Nederland da Willem-Alexander ble konge. For meg spiller det ingen rolle hvilke titler de ulike kongelige har,det er bare interessant å se skilnadene mellom landene. Derfor konstaterte P Beck bare fakta; at Madeleine er den eneste prinsessen som gifter seg borgerlig der barna blir HKH. Forøvrig er det mange svensker som mener at Madeleine ikke bør være HKH når hun bor i NY og gift med utenlandsk borgerlig mann. Det er bare å lese kommentarene under andre innlegg. Med uttrykket gifte seg borgerlig mener jeg selvfølgelig å gifte seg med en borgerlig ,altså ikke kongelig, person.


 34. emma_h skriver: 18 februari, 2014

  HILDE_du nevner Birgitta som første prinsesse som beholdt sin HKH, ja men hun giftet seg med en prins ikke en borgerlig mann

  Maken ÄR enligt berömda W-avtalet likt alla betitlade tyskar helt vanliga medborgare sen T blev republik, hans titel är i praktiken omgjord till 1 efternamn inlett med HKH – Sv hovet lät B behålla sin rang då H var "betitlad"… dock i HKHkretsar ses han som prins
  JämförandeEx: "…heir to German throne the successor tells why he is happy to remain an ordinary Citizen. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/1366336/I-dont-envy-Royal-Family-says-heir-to-German-throne.html
  FAKTA-referens_All legal privileges of the nobility were officially abolished in 1919 by the Weimar Republic , and nobility is no longer conferred or recognised by the Republic of Germany, former hereditary titles being allowed only as part of the Surname. http://en.wikipedia.org/wiki/German_nobility …så Birgitta VAR den 1a sessa att gifta sig på sånt sätt (livet ut om HKH var bi-sats)


 35. emma_h skriver: 18 februari, 2014

  HILDE_Victoria er ikke prinsesse, men kronprinsesse.
  ??? försök inte – klart V är prinsessa det visar titeln…bara att V har prefixet Kron är för att hon just NU har köplats 1 men då brodern föddes och V själv föddes var hon "prinsessa" Är en titel som upp-graderades då vi fick könsoberoende tronföljd…
  Och det ENDA som avgör en nyfödds HKHinnehav ÄR att det har blodsband till CGB (har inte 1 dugg att göra med om fadern är borgerlig alls OAVSETT vilket kölappsnr dess HKHförälder har) varje generation MÅSTE ha minst 2 tronföljare för att k-husets framtid ska va säkrad á la Heir&Spare Bara CG avgör ihop m M om hon ska behålla sin k-hustillhörighet hon uppfyller sagda krav för det!! sen vad vissa anser om Madde personligen är en annan sak & saknar relevans i sammanhanget. Att M gifte sig morganatiskt var 1 kompromiss med make som valde stå utanför HKHkarusellen


 36. emma_h skriver: 18 februari, 2014

  HILDE_Hun kan vel også velge bort tittelen for sine barn,slik bl.a Edward i England gjorde

  edward valde inte bort sina barns titlar – han tackade nej till sin egna DUKEtitel vid bröllopet …till favör för en EARL titel som är okunglig
  vad pappan har för titel bestämmer kommande ättlingars titlar/rang
  barnen skulle ges adliga titlar s.k. courtecy titles
  barnen skulle hållas undan media och hovets krav… men framför allt var ändå ed för långt bort från tronen för att få en kunglig roll längre fram – med ett framtida ytterst nerbantat hov fanns då absolut noll hkh-behov av hans familj. sonen gavs viscount-titel att gå i arv


 37. emma_h skriver: 18 februari, 2014

  HILDE det var VISST relevant av mig att skriva:
  HKH är man livet ut så länge man gifter sig med CGs tillåtelse…

  …eftersom det refererade till GIFTERMÅL med ickekungliga mer än själva HKHrangen i sig (självvald/självmant borttagen som du skrev om senare) Både du och P.BECK tjatade ju just om giftermål med borgerlige individer
  CGs systrar/CGsfarbröder gifte sig UTAN gamle kungens välsignelse eftersom det stred mot gällande lagtext – förlorade sin titel HKHrang och kungahusanknytning
  – Birgitta Victoria Madde gifte sig enligt lagregler & regents OK!!!!


 38. Pboo skriver: 18 februari, 2014

  #33 Hilde

  Citerar; "For meg spiller det ingen rolle hvilke titler de ulike kongelige har,det er bare interessant å se skilnadene mellom landene." Jaha, om det vore sant – varför skriver du då så många gånger med en underton att svenska Kungahuset egentligen borde göra som det norska och danska (som för den delen inte gör exakt samma!)?! Exv.; "I alle land (utenom Sverige) er det skilnad i titler for barn til en kronprins og barna til hans søsken." "…hun har vel mulighet til å si fra seg den tittelen hvis hun vil. Hun kan vel også velge bort tittelen for sine barn.." Igen – P Madeleine har i intervju sagt att hon tänkte på att avsäga sig HKH, att det diskuterades i familjen o bestämdes att hon skulle behålla HKH, hon sade också Kungen har sista ordet. Tror Kungen kommer att kräva detsamma av sonen o sonens barn. Respektera det. Olika länder/olika lagar!


 39. Hilde skriver: 20 februari, 2014

  PBoo Underton? Da må jeg be om unnskyldning om du oppfatter det slik for det er ikke meningen. Jeg bryr meg null om hvilke titler de ulike kongelige har.
  Tror at både du og emna_h overtolker og leser inn åsikter som ikke er der. Alt som skrives av oss fra Norge eller Danmark oppfattes negativt. Det jeg skrev i mitt opprinnelige innlegg var: at Madeleine er den eneste prinsessen som gifter seg borgerlig,dvs ikke kongelig, der barna blir prinser og prinsesser. Punktum. Har ikke ytret ett eneste ord om hva jeg tycker om det(kun i innlegg #33) Dette handler ikke om Madeleine men om barna hennes. At Madeleine beholder sin tittel,selv om hun gifter seg borgerlig, er bare naturlig,hvorfor skulle hun ikke det? Om du leser dine 5 siste rader sier du jo akkurat det samme som meg;at hun tenkte på ,hadde lyst til å si fra seg HKH.hva er da galt med å si at hun har mulighet til å si fra den tittelen. Du sier jo selv at hun kan det. At kongen selvfølgelig må gi sin godkjennelse,at han bestemmer til sist er jo en selvfølgelighet,derfor gadd jeg ikke å skrive det. Trodde at alle forsto det. Når jeg skrev hun mente jeg jo selvfølgelig under forutsetning av at kongen godkjenner det. Om du vil ha min åsikt tycker jeg at kongen burde la sin datter få slippe HKH hvis hun ikke vil,men har ingen problemer med at hun(og barna) er HKH.


 40. Hilde skriver: 20 februari, 2014

  Har alltid trodd at disse sidene var til for å lufte sine tanker,åsikter,refleksjoner om stort og smått i ulike kongehus.
  Selvfølgelig skal man respektere at det finnes ulike regler/tradisjoner i ulike land men er det ikke lov til å ytre åsikter om disse reglene? Man kan være uenig i en regel,en tradisjon selv om man respekterer den.
  Du har selv sagt at det er merkelig at Martha kan ha arverett til tronen når hun ikke er HKH,bare ha rettigheter men ingen plikter. Ingen har kastet seg over deg og skjelt deg ut av den grunn.
  Jeg er stor fan av det svenske kongehuset og er blant de som forsvarer dem når de blir angrepet av sine egne.
  I dette tilfelle misoppfattet emna_h et innlegg av P Beck og jeg prøvde bare å forklare hva hun mente.


 41. Eva M skriver: 20 februari, 2014

  25annica håller med dig. Har själv fb med mina närmaste som vänner dom bor långt bort så det är lätt att följa deras vardag. Prinsessan M sida kommer opp när hon skrivit ngt den kommenteras av många från olika länder. Det är en trevlig sida . Ha en bra dag Eva M


 42. desiree21feb2014 skriver: 21 februari, 2014

  jag önskar dig allt lycka till med bebisen o grattis till ditt barn, du kommer bli en perfekt mamma kram


Annons

Laddar