Madeleines bröllop – nu har planeringen börjat

Madeleines bröllop - nu har planeringen börjat
Annons

Vi står inför ett nytt kungligt bröllop. Kronprinsessans och Daniel Westlings vigsel finns i färskt minne och det blev en lyckad dag. Nu är det dags för Madeleine och Chris.

Det blev en lyckad dag för Victoria och Daniel. Men så hade också bröllopssamordnaren, stabschef Håkan Pettersson, planerat festligheterna in i minsta detalj – över ett år. Frågan är nu, vem håller i trådarna när prinsessan Madeleine gifter sig – redan på försommaren – med Chris O´Neill?

Annons

Nypensionerade stabschefen Håkan Pettersson var ensam samordnare av bröllopsorganisationen när kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel Westling. Det var ett stort maskineri att basa över.

På bilden intill ser vi stabschefen med sin hustru.

 

Har inte blivit tillfrågad

– Det var väldigt mycket arbete, minns Håkan Pettersson, och till Svensk Damtidning berättar han vidare:
– Jag har inte fått frågan om att bli bröllopskoordinator för prinsessan Madeleines bröllop. Inte än i alla fall.

Hemligt

Vem eller vilka som ska planera och organisera prinsessan Madeleines och Chris O´Neills sommarbröllop är fortfarande hemligt. Varken prinsessan Madeleines sekreterare Anita Söderlind eller informationsavdelningen på Slottet vet något än.

Vem ska planera bröllopet?

Visst är nyfikenheten stor! Vem planerar bröllopet? Det kungliga hovet, brudparet själva eller en amerikansk bröllopskoordinator? Vilken typ av bröllop blir det?
– Vi har ingen mer information att delge, säger hovet.

En gyllene gästlista

Enligt uppgift väntas vi få veta mer mot slutet av veckan. Men säkerligen dröjer det innan vi får en glimt av Sveriges mest eftertraktade gästlista. Slottskyrkan är inte så stor, så det blir ett fåtal vänner utöver brudparets familjer, som får äran att närvara vid vigseln den 8 juni.

Inbjudan

Prins Carl Philip är ju en självskriven gäst. Men frågan är om hans flickvän Sofia Hellqvist blir inbjuden. Hon och Chris blev båda inbjudna till slottskyrkan när prinsessan Estelle döptes. Men då var det ju kronprinsessan och prins Daniel som bjöd in.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, Stella Pictures

Läs mer:

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

152 kommentarer till “Madeleines bröllop – nu har planeringen börjat”

 1. birgit.johansson skriver: 8 januari, 2013

  Hoppas vi få se vigseln på SVT!
  Birgit


 2. Sussie skriver: 8 januari, 2013

  Motsägande rubrik ! Nu har planeringen börjat och sedan vet man ingenting………… 🙂


 3. tinnituss skriver: 8 januari, 2013

  Även när det handlar om Maddes bröllop ska det hela vinklas så att SH kommer med på ett hörn..nä vi får väl hålla tummarna att hon håller sig borta!! Hon kan väl åka till S.A för nu nåste hon väl vara utvilad efter all ledighet? 🙂 och stanna där!!!

  Låt prinsessan ha sitt bröllop utan en massa skvaller om SH!!!
  Ser fram emot bröllopet!!


 4. carlos skriver: 8 januari, 2013

  Varför bör inte gå Sofia, slutligen och när allt är en gammal vän till Chris i USA?


 5. Christell skriver: 8 januari, 2013

  Sussie, jag tänkte likadant, inget nytt alltså.


 6. Eva H. skriver: 8 januari, 2013

  Håller med dig Sussie!


 7. Eliana skriver: 8 januari, 2013

  2# Planeringen av bröllopet börjar med att planera vem som skall planera och det är tydligen inte planerat ännu.


 8. Titti skriver: 8 januari, 2013

  CARLOS
  Det stämmer inte. Du är helt fel ute och sluta med att använda Google som översättningsmaskin. Jag är dessutom förfärligt trött på att Sofia är med på alla hörn.
  NU ser vi framemot ett underbart Madeleine bröllop. Sveriges prinsessa som gör landet all heder.


 9. pia skriver: 8 januari, 2013

  Hur ska man vända och vrida på detta spörsmål? Det kan inte vara roligt att ha V & D:s bröllop i minnet och försöka åstadkomma något eget. Jag är INTE ironisk. Det har att göra med en av de viktigaste dagarna i en människas liv och här också en offentlig person.


 10. Tina skriver: 8 januari, 2013

  !. Hoppas att vigseln visas där den hör hemma..på Trean..!


 11. Marianne skriver: 8 januari, 2013

  Hoppas vi får se bröllopet i TV! Blir säkert ett fantastiskt bröllop vem som än blir boss för planeringen. Hoppas verkligen gulliga, vackra Sofia blir bjuden. Vore ju konstigt annars! Som flickvän till Carl-Philip är det väl en självklarhet- med en kung som har valspråket “För Sverige- i tiden”!


 12. Bittan skriver: 8 januari, 2013

  # 3, hoppas verkligen inte att SH blir bjuden, då har kungafamiljen satt spiken i kistan!
  Hon kommer att tro att hon är huvudpersonen.


 13. Eva skriver: 8 januari, 2013

  Man behöver ö.h.t inte göra jämförelsen med V o D´s bröllop. Detta bröllop blir naturligtvis mindre, och man behöver inte dra slutsatsen att prinsessan M vill ha ett jättebröllop, storleksmässigt eller till formen. Hon och Chris kanske önskar ett bröllop som är trevligt, mer intimt, mer nedtonat. Lyckan, elegansen- om de önskar det-, kan ligga i ett mindre format och uttryck och bli alldeles perfekt. Skulle jag själv tycka…


 14. Pensionär skriver: 8 januari, 2013

  #12
  Varför skulle Sofia tro att hon är huvudpersonen i någon annans bröllop? Är det vanligt i din bekantskapskrets att någon gäst är förmer än någon annan. Jag tror nog att Sofia kan skilja på brud och gäst, hon är ju en vuxen kvinna och inte 5 år. Det är bara din egen elakhet som spelar dej ett spratt, tror jag.


 15. Mona skriver: 8 januari, 2013

  #12 Nu är det inte du som ska sammanställa gäst listan.
  Sofia har aldrig visat sig som huvudperson.
  Hon kan ju inte hjälpa att media visar bilder på henne.
  Om du inte vill se Sofia låt bli denna tidning och TV.
  Så slipper du reta upp dig och spy galla i denna spalt.


 16. fia andersson skriver: 8 januari, 2013

  Då Chris är katolik blir det förhoppningsvis både en katolsk och protestantisk vigsel, vilket gör att det är speciella arrangement att ordna med.
  Möjligen katolsk vigsel i USA med massor av vänner och relativt litetbröllop i Sverige.


 17. Sthlm skriver: 8 januari, 2013

  Det kan väl inte vara så mycket för paret att planera. Det handlar ju om ett socitetsbröllop där gästlistan med stor sannolikhet varit klar sedan länge. Sedan är det väl bara för “någon” att betala notan. Nog tror jag att Hellqvist är en av tärnorna på N Y Chris bröllop för visst passar hon in i detta sammanhang. Detta tror jag att kungen, Daniel, Chris och C P är rörande överens om.


 18. Singoalla skriver: 8 januari, 2013

  Vill bara påpeka att prinsen och Sofia är sambo. Det har de varit ett bra tag. Har ni inga sambor i er familj eller släkt eller bekantskapskrets? Om ni har det, är de välkomma på kalas etc. eller inte?
  Eller göms de undan?


 19. Lilla My skriver: 8 januari, 2013

  Jag gissar att Chris står för notan, har han friat, så nog vill han betala också… annars är det inte en man att ha.


 20. Tina skriver: 8 januari, 2013

  Eftersom vi inte kan förvänta oss varken Kate eller Letizia till Maddes vigsel..så kommer Sofia att vara den enda skönheten..!
  Ska bli intressant att se henns outfit..hoppas på Ida Sjöstedt couture..!


 21. Annette skriver: 8 januari, 2013

  Vi får hoppas på det gyllene snittet.


 22. Chris skriver: 8 januari, 2013

  Eftersom en del oroar sig över vem som ska betala bröllopet mellan prinsessan Madeleine och herr Chris O´Neill så tror jag mig ha läst att Konungen själv ska betala.
  Vad gäller Sofia så är hon och prins Carl-Philip inte ens förlovade så det kan väl ändå inte vara meningen att hon ska bjudas in till bröllopet. Såvitt jag vet brukar inga kungligheter bjuda in flick- eller pojkvänner till sådana tillställningar.


 23. Inger skriver: 8 januari, 2013

  Det är alltid lika roligt att se på bröllop på TVen !Alla de kungliga släktingarna, som Margaretha, p Birgitta, Desiré och Christina med sina män. Blandat med Amerikas socitet!


 24. py skriver: 8 januari, 2013

  Väldigt välkommen till bröllopet kära Sofia! självklart skall Sofia också komma tillsammans med carl philip.fattas bara annat!ser verkligen fram emot bröllopet!det skall bli helt fantastiskt kul att följa.punkt slut! trevlig tisdag alla! py.


 25. Annette skriver: 8 januari, 2013

  Kanske blir det förlovning mellan skön Sofia och Carl-Phiilip under våren,då löser sig inbjudningen till det kommande bröllopet.


 26. Lilla My skriver: 8 januari, 2013

  Mycket riktigt… py dyker upp som gubben i lådan. Du gillar verkligen Sofia??


 27. berette skriver: 8 januari, 2013

  Fy sjutton vad ogina människor kan vara, klart att Carl Philips flickvän ska vara med skam annars.


 28. Alexia skriver: 8 januari, 2013

  Underbart med dessa Kungliga Bröllop o alla stiliga gäster.!
  Var o såg när Kronprinsessan gifte sig,fick en pangplats att
  stå på.Kommer oxå att personligen bevaka P Madeleines
  bröllop.
  Hoppas även att det sänds i SVT.


 29. py skriver: 8 januari, 2013

  Kära Lilla My 26# jo bröllopet blir säkert vackert.självklart ser jag fram i emot den. bröllop är ju alltid väldigt vackert.Och vad gäller Sofia så gillar jag henne. det gör jag.och hon blir en underbar prinsessa eller hertiginna när den dagen kommer.för den dagen kommer. så blir det. lita på mig. trevlig tisdag lilla my. py.


 30. snickarjohn skriver: 8 januari, 2013

  Annette 21,
  Ja, eller det vita.


 31. emma_h skriver: 8 januari, 2013

  SvDm påpekade för ½år sen att L Gottlieb utsetts till Hovdam åt M Som van bröllopsgäst liksom party-planner åt sin vännina så blir det nog Lussan som “håller i trådarna” åxå denna gång
  Md tanke på Successions-Gr.lagens tvingande Religions-§ då M är Sve Tronföljare (ev framtida mor t TronföljarBarn) blir det Sve Kyrkans regi för vigseln + kompletterande Katolsk välsignelse-ceremoni (här eller i N.Y) SH lär inte “uteslutas” från bröllopet då S inbjöds till E:s Dop (½offentligt event) som “vän till V+D”- dock förvånande att SvD ställer sig “osäker” t det då det ofta antyds att prins-förlovning är “på G närsom helst”Teorier typ “Sofia stoppad av M?” skadar bara M Låt M&C-artiklarna istället präglas av förväntan & glädje! Gästlistan blir i KHus alltid officiell Dan före!


 32. Marie skriver: 8 januari, 2013

  Jag hoppas att Madelein efter giftemålet kallar sig Mrs Madeleine O´Neill och slopar prinsesstiteln, för den är hon inte värd längre.


 33. chris skriver: 8 januari, 2013

  Varför skulle inte prinsessan Madeleine vara värd sin prinsesstitel? Hon är född svensk prinsessa och kommer förmodligen att göra som sin faster, prinsessan Christina, fru Magnuson. Prinsessan Madeleine kommer väl även framgent att representera Sverige emellanåt.


 34. Mille skriver: 8 januari, 2013

  19# Vad skriver du för skit? Ingen karl att ha. Kungen som är så noga med traditioner, han vet nog att brudens far betalar.
  22# Helt rätt.
  Lilla Py, jag tror inte du hänger med. Är du säker på att CP:s tjej heter SH, fortfarande?
  På sitt bröllop trodde jag mig veta att man bara bjöd in släkt och nära vänner, men det kanske är ändrat. Detta är inget officiellt bröllop. Vad jag förstår.


 35. sophia andersson skriver: 8 januari, 2013

  Jag ser verkligen fram emot ett bröllop i sommar! Tror att Madeleine blir den vackraste vi har sett.Ösnkar dem all lycka. Huruvida SH blir inbjuden eller inte är tämligen ovidkommande.


 36. ingela skriver: 8 januari, 2013

  Jag hoppas verkligen att Sofia inte blir inbjuden till detta bröllop. Detta är prinsessan Madeleins dag och ingen annans.

  Tänk tillbaka på dopet vems bild fyllde alla tidningar jo en leende och smått skadeglad Sofia. Jag fick vara med ungefär.

  Kan det kanske vara så att vännerna släkten till Madelien och Chris inte är intresserade att umgås med en n-modell och glamormodell!

  För brudparet är nog släkten och vännerna viktigare än Sofia och jag tror nog inte att C-P tackar nej om inte Sofia blir bjuden.


 37. Karina skriver: 8 januari, 2013

  #31 Emma_H
  Vi er nogle, der modsat dig, glæder os til at se Carl Philip og Sofia sammen …… jeg tror nemlig parret bliver officielt forlovet, inden Madeleine og Chris’ bryllup.
  Præcis som Madeleine og Jonas B blev før Victoria og Daniels bryllup! Men i øvrigt tror jeg ikke, det bliver et bryllup helt efter protokollen, mange i vennekredsen er kun samboende og skal de så heller ikke med? Hvilke udenlandske kgl. gæster forventer du kommer til dit drømmebryllup mellem M og Chris? Jeg tror det mere bliver et high society bryllup, men da forhåbentlig på svensk og ikke amerikansk.


 38. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 8 januari, 2013

  …och varför är hon inte värd det då????


 39. Sophia skriver: 8 januari, 2013

  Ett litet tips till “emma”: skiljetecken har en viktig funktion! Dessutom: det finns vedertagna förkortningar, vilka bör användas för undvikande av missförstånd.


 40. Ingrid skriver: 8 januari, 2013

  Alla dessa elaka kommentarer. Är det konstigt att det är krig i världen??? Hedra kärleken i stället. Kram till alla våra kungliga.


 41. Bakom vattnet skriver: 8 januari, 2013

  Är Christopher O’Neill katolik eller är han anglikan?
  Systrarna Margaretha, Birgitta, Desiree och Christina är alla prinsessor, fastän bara Birgitta har gift sig “ståndmässigt”. Så prinsessan Madeleine kan VÄL bli prinsessan Madeleine, fru O’Neill.
  Men om prins Carl Philip gifter sig med SH, får Sofia aldrig titteln prinsessa. Och det är mycket osannolikt, att man ser henne i Madeleines bröllop. Och bra så!
  Våre roligt att läsa om M & C och om deras bröllop och inget om n…nfröken S. Hon är ingen huvudperson, även om hon eller Svensk Dams chefredaktör kanske skulle vilja!


 42. Singoalla skriver: 8 januari, 2013

  Carlos, don’t use Google translate, what you are posting makes NO SENSE!!!


 43. Eva M skriver: 8 januari, 2013

  Jag har funderat på en sak. Emma P är en nära vän till prinsessan M och också omtyckt av Chris , hon kommer säkert bli inbjuden med sambo. Vad kommer reaktionen på inblandade om Sofia närvarar hon måste ju veta vad prinsessan känner för Emma. För övrigt ser jag fram mot bröllopet.


 44. Lilla My skriver: 8 januari, 2013

  #34. Jaså visste Chris om att Maddes pappa betalade bröllopet när han friade? Ett par i dag som gifter sig betalar sitt bröllop själva. Att lita på sin pappa, att han har råd, är väldigt förlegat… men visst ja… vi snackar om dottern som lirkar pappa om lillfingret. Dags för dottern att växa upp och stå för sina omkostnader själv.


 45. Monica skriver: 8 januari, 2013

  Sofia är onekligen vacker och verkar vara otroligt mjuk i sin personlighet. Varför denna upphetsning emot henne och oron om hon kommer att bjudas till P och C bröllop ? Älska, glömma och förlåta är livets stora gåta !


 46. miayahoo.se skriver: 8 januari, 2013

  Tyvärr så tror jag inte på denna förhållande och det har jag sagt från början. Av den enkla anledning att jag finner det inte trövärdigt. OM hon hade väntat 2-3 år till skulle jag har accepterat det bättre men att hon från dejt,sambo,förlovning,giftemål vid 30 årsåldern inom två år, efter sitt livs kärlek (hennes ord inte minba) jonas finner jag inte trovärdig och det tror jag alla som har upplevt stor kärlek och hjärtesorg håller med om. Därmed inte sagt att hon inte trivs med chris men att gifta sig är nåt helt annat vardag och New York blir inte en tillflyktsort men permanent boende.Hon kommer att känna sig vingklippt frihetsmässig och geografisk. SÅ roligt är det inte att vara gift!


 47. pia skriver: 8 januari, 2013

  36 “Ingela”. Helt rätt. Sofia har med hjälp av sin promotor lyckats få media att rikta tillräckligt med ljus mot henne när hon är närvarande. Jag tror inte att hon har den finkänsligheten att inta en biroll ens vid ett bröllop.Kungen borde vara restriktiv här och göra som när Daniel var på väg in i familjen. Han fick vänta i åratal på att anses “rumsren”.


 48. mirelle skriver: 8 januari, 2013

  Självklart blir Sofia inbjuden, det tror jag hela kungahuset önskar!
  Sofia är ju bevisligen omtyckt av Familjen, – hon har ju särbehandlats hela tiden och åtnjutit privilegier som aldrig hade kommit ifråga när det gällde Daniel, Emma eller Jonas.
  Så det är bara att gratulera Sofia och hennes anhängare och invänta
  nästa prinsbröllop – förmodligen inom en inte alltför avlägsen framtid…!


 49. Linainuk skriver: 9 januari, 2013

  14 Pensionär

  När Estelle döptes verkade det som om att Sofia tyckte att det var hennes dag. Hon log maniskt från öra till öra och sökte konstant kamerorna med blicken. Varenda bild som togs, poserade Sofia på medan alla andra betedde sig naturligt och diskret. Jag rodnade av skam! Seriöst!


 50. Ultra Nivea skriver: 9 januari, 2013

  Tänk om alla som bara snackar skit om PM driver igenom att vi inte får se nåt bröllop på TV! PM verkar vara mkt självständig men i Sverige verkar vi inte gilla självständiga kvinnor.


 51. C.C. skriver: 9 januari, 2013

  Dette par ville have svært ved at passe et almindeligt job – så godt Chris kun ‘arbejder’ for sig selv og Madeleine kan møde op i Childhood, når det ind imellem passer hende!
  Jeg begynder at forstå, at svenskerne er trætte af hende, synes også hun efterhånden giver indtryk af at være en overfladisk overklasse-mokke mere end en seriøs prinsesse!
  Jeg synes heller ikke, det er særligt intelligent, at hun lægger et billede ud på facebook med sig selv og et lille børnehjemsbarn, når man ved, at hun på samme tidspunkt holder sin anden skiferie på mindre end en måned i Schweiz! Jeg tror Mr. O’Neill og den kommende Mrs. O’Neill passer til hinanden, som ‘hånd i handske’ !!!!


 52. carlos skriver: 9 januari, 2013

  http://www.expressen.se/nyheter/har-ryker-de-ihop/

  Jag vill mig att förklara någon som cigarettrökning, när jag tillbringar minst av tre händer gjordes.


 53. Eva skriver: 9 januari, 2013

  Det här Prinsessan Madeleines och Chris stora dag och då bjuds bara de som brudparet har valt och det innebär att Sofia vackert får stanna hemma. Att hon fick komma med på dopet berodde på att kungafamiljen ville att Chris skulle vara med och då fick man i rättvisans namn också bjuda Sofia. Hon pressade på Carl-Philip som i sin tur pressade kungen och Daniel, som själv varit “en vanlig kille”, förstod inte bättre än att godkänna det. Men Viktoria ville det egentligen inte heller, det blev en kompromiss för familjefridens skull. Men på det här bröllopet kommer hon inte in, det kommer Madeleine sätta stopp för, sanna mina ord, någon klass ska det väl ändå vara på gästerna.


 54. emma_h skriver: 9 januari, 2013

  Och jag Karina_#37 gläder mig åt bröllopet – inklusive ALLA gäster oavsett vem som bjuds in! SvD-Artikeln + MITT INLÄGG fokuserar i hvdsak på MADELEINE, Om du förstod Sve språket bättre skulle du ej skriva så barnsligt! i min 31 så konstaterar jag Att SH KOMMER på bröllopet som ett Konstaterande, m tanke på att alternativ saknas beträffande “prinsens medföljande gäst”. Jag har EJ inflikat någon protest om Sofia alls eller nån åsikt därom – oerhört omoget av dig. Att CP-förlovning är på.G har vi i Sve vetat om läänge Karina_37 (Jag har för övrigt a l d r i g missunnat CP sin S nu/tidigare, dock har jag annorstädes ifrågasatt SHs s.k. Prinsess-lämplighet i likhet m andra varför jag föredrar FruB-alternativet,)
  men Karina artikeln ovan är de facto om vår sessas juni-bröllop och som brud förtjänar M va i fokus Nu & På dagen ifråga…


 55. Anne Sofie skriver: 9 januari, 2013

  Jeg var også skeptisk til Sofia i starten, men ikke mere…… derimod er Madeleine “sunket helt ned i bunden”. Hun er prinsesse af navn, men ikke af gavn … nu har hun fundet en mand, som kan forsøde hendes liv med alt det, der betyder noget for hende, og så kan det selvfølgelig ikke gå hurtigt nok med at blive gift! …Øh…, det er det I siger om Sofia – JEG synes nu mere det passer på Madeleine !
  # 31 Emma_h: Hvis du har så meget på hjertet, som skal fortælles … kan du så ikke dele dem op i 2, så du ikke behøver alle de tegn og forkortelser? Noget af det, du skriver med alle dine selvopfundne forkortelser m.m., giver ofte ingen klar mening!


 56. elly skriver: 9 januari, 2013

  Media i Tyskland, Österrike och Schweiz skriver om Maddes rökning!


 57. Pensionär skriver: 9 januari, 2013

  Madeleine och Chris var väl inte förlovade när Estelle döptes men många anser att det är självklart att han blev bjuden på dopet, men Sofia skulle inte bli bjuden av samma anledning – ingen förlovningsring på fingret. Vilken dubbelmoral. Prins Bertil var väl inte förlovad under många år med Lilian men hon blev bjuden på olika tillställningar, både privata och officiella. Jag tror inte längre att det är Sofias bilder som är orsaken till all elakhet utan det är nog missunnsamhet och avund som ligger bakom.


 58. Singoalla skriver: 9 januari, 2013

  En sambo är familjemedlem! Eller hur!! Så är det i min familj och hos alla jag känner!


 59. Birgitta skriver: 9 januari, 2013

  Jag blir mycket förvånad ock illa berörd då jag som överskrift ser Prinsessan Madelene ock Chris O Neills ev. förberedelse inför deras bröllop, men ser sedan en bild på Sofia Hellkvist! Hur tänkte Svensk Damtidning här?? En sådan stor ock vacker händelse händelse i deras liv. Varför har inte Svensk Dam tidn. en bild, om nu någon sådan behövs, på de som står detta par närmast? Tex Prinsessans fastrar, det skalle vara trvligt att se. Nu förtas all glädje då en bild på denna kvinna sätts ut. Hur tänkte Svensk Dam Tidning här??


 60. Midnattsol skriver: 9 januari, 2013

  För mig gör det ingenting om SH kommer till bröllopet. Hon är sambo med Carl-Philip och sambos har varit med förr. (Minns Eva Sannum som följde med kronprins Felipe på bröllopet mellan Haakon och Mette-Marit…) Det jag hoppas är att media fokuserar på Madde och respekterar att det är hennes stora dag och undviker att publicera bilder på en triumferande Sofia.. Annars förstår jag om Madde inte vill bjuda Sofia… Hon ger dålig publicitet till den svenska kungafamiljen. Men kanske skulle SH själv välja att stå tillbaka för Maddes skull?… Så slipper SH dålig publicitet också… Det kanske vore något?


 61. PBoo skriver: 9 januari, 2013

  “Grattis” ni lyckades! Se alla kommentarer om Sofia och fortsatt mobbing från flera – inklusive utländska – av P Madeleine och detta trots att det är P Madeleines o Chris bröllop det skulle handla om!

  Men det är klart, väljer man att i ingressen skriva om Kronprinsessparets bröllop och sen vidare en gång till i texten och sen lite kort skriva om HUVUDPERSONERNA för att sen skriva om Sofia o insinuera och väljer man att ha den första bilden föreställer Kronprinsessparet, för att som bild 2 ha HUVUDPERSONERNA för att direkt på den ha en bild på Sofia – tja då är syftet tydligt – och ni lyckades över förväntan – “grattis”!


 62. PBoo skriver: 9 januari, 2013

  Det ska föreställa P Madeleines och Chris bröllop – men istället handlar det redan cirka ett halvår före de förlovades bröllop om vem – jo om P Carl Philips sambo! Det är så fruktansvärt fult och ren mobbing mot paret som ska gifta sig! Om P Carl Philips sambo bjuds in då lär det i media bli som vid dopet – Sofia var i fokus i media och även bland bilderna som låg på Hovets hemsida var hon i majoritet. P Madeleine däremot fick varken sitta med familjen eller vara med på det officiella fotot! Bjuds inte P Carl Philips sambo in – då kommer ändå Sofia komma i fokus och media kommer att skriva spaltmeter om detta. Redan börjat!


 63. Rosita EnarssonRoseanna skriver: 9 januari, 2013

  Jag hoppas att Prinsessan Madeleine har bättre omdöme än Prins Carl Philip och att damen inte blir inbjuden. Det går aldrig att tvätta bort hennes förflutna. Hon är en belastning för Kungafamiljen.

  Ser fram mot ett tjusigt bröllop och en fantastiskt vacker brud.


 64. PBoo skriver: 9 januari, 2013

  När jag i min # 61 skrev om 1:a bild då syftar jag på mer elegant och officiell bild som är mer jämförbar med KP-parets bröllopsbild.

  Vid Kronprinsessparets bröllop av inte P Carl Philips flickvän Sofia inbjuden – däremot var hans f.d. flickvän Emma inbjuden. Men Kronprinessparets val har jag aldrig sett kritiseras – inte ens av de mest hard-core Sofia-fans!


 65. Birgitta skriver: 9 januari, 2013

  # 61+62 PBoo TACK! för det du skrivit! Jag blir tyvärr BORTTAGEN!


 66. Pensionär skriver: 9 januari, 2013

  Varför inte vänta till bröllopet och se vilka gäster det var. Ingen här kan påverka gästlistan i alla fall, det är brudparet som bjuder. Men att hävda att Sofia inte tillhör familjen när hon är sambo sedan ca ett år tillbaka är lite magstarkt.


 67. ingela skriver: 9 januari, 2013

  Kanske skulle Prinsessan Madeleine bjuda in Emma och även Sofia. Då tackar nog Sofia nej. Emma har ju allt som Sofia vill ha tillsammans med C-P om man läser tidningarna bla, nämnligen en förlovningsring och en baby. Så är hon dessutom en av brudens närmaste vänner något Sofia aldrig kommer bli!

  Kan sedan Emma bli en av tärnorna är det hela perfekt! För jag kan inte tänka mig att Madeleine vill ha en n-modell till tärna på sitt eget bröllop där andra kungligheter ingår bland gästerna.

  Vilket nerköp C-P har gjort när det gäller valet av flickvän efter Emma!


 68. Eva M skriver: 9 januari, 2013

  68 ingela bra kommentar.


 69. hilde skriver: 9 januari, 2013

  Mille #34 og Ingela #36
  Såvidt jeg vet er Sofia samboer med Carl-Philip og således et familiemedlem og derav en del av slekten.
  Inviterer ikke dere deres søskens samboere/partnere til bryllup,dåp,fødselsdager etc?
  # 58
  Enig med deg. Mye dobbeltmoral i disse innleggene. Det er ok at Chris,som er sambo med Madeleine, fikk komme på dåpen,men ikke Sofia,som er sambo med Carl -Philip. Alle skal behandles likt, om man liker en person eller ikke spiller vel ingen rolle.
  Hvis du ikke kommer overens med din ene svågerska mens du derimot er bestis med den andre er det vel uansett normal folkeskikk og beteende å invitere begge to eller hur?


 70. hilde skriver: 9 januari, 2013

  Ingela # 68
  Hvor gammel er egentlig du?
  Det er bare fjortiser som holder på slik som du beskriver.
  Vil gjøre en person svartsjuk?
  Herregud hvor barnslig får man egentlig være?
  Dessuten hvordan kan du vite at Sofia er svartsjuk på Emma for at hun får være terne og er bestis med Madeleine?
  Har hun sagt det? Hvordan kan du uttale deg om en annens personlighet og hva denne tenker og føler når du ikke kjenner vedkommende?
  Hadde du sagt det samme om Sofia hvis hun hadde vært f.eks advokat?


 71. Lilla My skriver: 9 januari, 2013

  #57. Och även Finland…


 72. Astrid skriver: 9 januari, 2013

  Kommentarerna här är rena nätmobbningen.
  Hur många här är det som egentligen känner PM, SH, PCP eller Chris O? På er låter det som att ni känner till hur var och en av de ovan nämnda tänker och tycker.
  Enl mitt förmenande gör PM ett utmärkt arbete när hon representerar Sverige. Ävenså PCP.
  Er kritik mot SH är i nivå med den värsta mobbningen.
  Har ni aldrig gjort något i er ungdom/tonårstid som ni ångrar eller önskar ogjort? Det tror jag nog att alla har. Nu blev det så att hennes “misstag”, ett antal år senare, blev en angelägenhet för hela svenska folket pga hennes förbindelse med PCP.
  Vilka gäster som bjuds in/inte bjuds är en fråga för kungafamiljen – PM och Chris O. Låt nu dessa sköta detta så blir det nog bra.
  Lugna ner er lite. Mobbning är inte något som passar här eller någon annan stans.
  Mvh
  Astrid


 73. miayahoo.se skriver: 9 januari, 2013

  Självklart kommer emma att bli bjuden med sambo/make.Däremot inte självklart som tärna.Trots att PM skulle säkert vilja så ser det lite illa ute brorsan fd som tärna? Om Sofia blir inbjuden beror helt på C-P envisa vilja, och bröllops parets vilja De trots allt bestämmer gästlstan. OM C-P är ff sambo som kommer hon väl att bjudas och sitta sista bänken som vid dopet.No harm done.Alla nöjda även medierna.


 74. Hanne skriver: 9 januari, 2013

  #59 Singoalla
  En samboende regnes til familien overalt i verden og både dronning Anne-Marie og prinsesse Benediktes sønner har haft deres kærester med til kongelige begivenheder i Danmark, men i Sverige vil man have alt skal være, som før i tiden… gå tilbage til kong Gustav Adolfs tid. Kong Carl Gustaf lever i nutiden, men gør folket også det? JA, størstedelen af den.


 75. Annica Gustavsson skriver: 10 januari, 2013

  Vad många elaka kommentarer om Sofia. Skäms på er! Carl-Philip och Sofia är ju sambos och det vore väl konstigt om man inte bjöd sin broders sambo på sitt bröllop? De har ju varit tillsammans i ett antal år nu och förhållandet får väl kallas starkt etablerat? Sofia verkar vara en kvinna med ett stort hjärta och det var nog det som Carl-Philip föll för! Det är ju faktiskt hans val att välja sitt hjärtas kärlek, och han verkar ha bestämt sig! Snart blir det nog en förlovning till!


 76. Sabine skriver: 10 januari, 2013

  Man kunne ellers læse om Chris og Madeleines nye sundere livsstil sidste år, men på de nyeste billeder kan man jo se, at begge fortsat ryger. Et er, hvad man fortæller til pressen — noget andet er, hvad man gør, når man regner med ikke at blive set. 😉
  Nikotintrangen kan være svær at slippe af med, men jeg tror ligeså meget, at begge fortsat ryger for at holde vægten nede.
  #68 Ingela- Jeg tror ikke, der kommer kongelige til brylluppet, som ikke allerede har mødt Sofia ved Estelles dåb. Og både Emma (som M’s veninde) og Sofia (som CP’s sambo) vil være naturlige gæster ved brylluppet. Madeleine har jo selv været til flere bryllupper, hvor også Jonas var på gæstelisten.


 77. Pensionär skriver: 10 januari, 2013

  #50
  Ungefär som Carl Bildts fru menar du. Eller är det bara Sofias leende som du retar dej på.


 78. Singoalla skriver: 10 januari, 2013

  Sen när blev det fel att le och se glad ut? Kungen klankas det på för att han inte gör det!!!


 79. emma_h skriver: 10 januari, 2013

  gissar på att M likt syrran satsar på ett brudnäbbsfölje och Lussan som tärna(Matron of Honour). Vore roligt att få se Estelle delta som brudnäbb ihop med Madeleines gudbarn


 80. Tinalill skriver: 10 januari, 2013

  Oj. vilken massa kommentarer ! Hoppas att vi får se bröllopet på en kanal som de flesta tittar på !


 81. PBoo skriver: 10 januari, 2013

  # 80 emma_h

  Håller med! Men tror att även någon eller fler av Chris syskonbarn kan komma att vara med – men erkänner att jag inte har koll på deras ålder. Du som kan England bra – har det skrivits något mer där om hans systrar och deras familjer (ålder på syskonbarn osv.)?


 82. py skriver: 10 januari, 2013

  Mille 34# Och vad vet du själv om hur det ståt till mellan Sofia.och carl philip. säg ingenting.om något du inte vet. vet nog mer en du vet.och kalla mig inte lilla py. och alla lägg ner mobbningen mot Sofia nu! trevlig torsdag alla! py. ps. står skall det vara.


 83. emma_h skriver: 11 januari, 2013

  82_Pboo – urval till eventuellt brudnäbbfölje bland Chris syskonbarn efter min koll igår: systern Natascha tycks ha 1dotter: Milana född 1996 systern Tatiana har tre: Jasper f 2001, Celina f1996 Anouschka f 1991 bland övriga 3 ONeill äldre systrar finns en son Oliver (ålder okänd)
  övriga alternativ – utöver Estelle – prinsessans första gudbarn Chloe Sommerlath (del av tvillingpar) är osäker på om M utsågs som Gudmor till L Cederlunds senast födda eller ej, finns säkert nåt gudbarn till som ej meddelats utanför vänkretsen
  (exvis EmmaPs eller nån av systrarna födda de Geer´s barn) Kan givetvis bli son/dotter till någon av deras NewYorkvänner också


 84. PBoo skriver: 11 januari, 2013

  # 84 emma_h

  Stort tack för info! Detta är nog fler än jag som har glädje av! Ska bli spännande att se vilka det blir vid bröllopet. Ha en skön dag!


 85. ingela skriver: 14 januari, 2013

  När det gäller pojk/ flickvänner till “vanliga människor” tillhör de givetvis familjen. Men när det gäller kungliga är det andra regler som gäller och det är nog gamla gamla regler skulle jag tro.

  Men när det gäller kungliga är det förlovade par som bjuds in till bl an bröllop. Kan förstå varför!

  Är man förlovad är det ett seriöst förhållande och man kommer att gifta sig ca 1 år efter förlovningen.

  Så är det inte om man är sambo eller pojk/flickvän


 86. emma_h skriver: 14 januari, 2013

  87
  förstår hur du tänker Ingela – men på dopet deltog M+CPs kärestor som privatgäster till huvudpersonerna Estelles föräldrar, ej som Prinsessans eller Prinsens “plus1” – de satt ju jämte V&Ds vänner långt bak i kyrkan – detsamma kommer ske på bröllopet. därmed undviker kungen en sån diskussion, såvida inte S har en ring på fingret 8juni då får sofia en helt annan sitt-placering.

  SvenskDam hur många sittplatser finns i Slottskyrkan – med tanke på att brudparets respektive släktingar, privata vänner från USA och SVE, vissa kollegor, media och utvalda politiker respektive ambassadfolk känns det som valt “venue” kommer bli fullsatt (om utrymmet nu räcker)


 87. Singoalla skriver: 14 januari, 2013

  Men du milde, Estelle kan då absolut inte medverka vid något bröllop i år! Möjligen i treårsåldern. Få se när prinsen gifter sig, om han nånsin gör det.


 88. ingela skriver: 14 januari, 2013

  #87 Emma visst hänger jag med i ditt resonemang men när det gällde dopet så var det ju kronprinsparet som sa OK till att Sofia var med.

  MEN nu är det prinsessan Madeleine och Chris som är huvudpersonerna och jag tror inte M säger ja lika lätt som V+D gjorde.

  Eller jag hoppas innerligt att Sofia inte blir bjuden och förstör M stora dag vilket hon kommer att göra. Det finns inte många sittplatser i Slottskyrkan. Ska kolla det!


 89. Lotta skriver: 14 januari, 2013

  I förberedelserna borde rökavvänjning för brudparet ingå…


 90. ingela skriver: 14 januari, 2013

  #90 Lotta har du varit så dum så att du själv rökt någon gång?

  Jag är själv rökare och jag vet hur svårt det är att sluta för jag har försökt ett antal gånger och det går inte så bra.

  Så sluta nu att hacka på brudparet angående rökningen är ni snälla för det är svårt!


 91. Pensionär skriver: 14 januari, 2013

  Jag trodde det var ganska ovanligt i Sverige att någons syskons sambo inte blir bjuden på bröllop i familjen, men läser man insändarna är det tydligen vanligt. Familjesammankomster med vissa utvalda familjemedlemmar är tydligen inne. Jag hoppas att jag aldrig hamnar i den situationen att någon i min familj beter sig så lumpet.


 92. Marguerithe skriver: 14 januari, 2013

  “91” Ingela,
  Ibland tror man att du är född igår. Det är inte vanlig rökning europeisk media talar om.!!! I så fall hade nog inte B Ternert behövt gå ut med sitt försök till förklaring. Was rauchen Sie Madeleine?


 93. Mona skriver: 15 januari, 2013

  #50 LINALUIK
  Vi kan inte ha sett samma dop.Sofia syntes när hon gick in och när gick ut, varken mer eller mindre än andra gäster.
  Om du ska klaga gör det hos SVT det är deras bildproducent som lägger ut bilder. Allt som sker visas inte,
  Ni har ju läbbiga alla elaka tanter dags att jobba och sluta mobba.


 94. Pia skriver: 15 januari, 2013

  # 84 Emma_ H
  Chris mor har tre ægteskaber bag sig og født et barn i hvert af dem eller har hun ?
  Datteren Nathasha har samme efternavn som faderen, mens moderen Eva står opført med efternavnet Walther ? Hendes ungpigenavn eller har forældrene ikke været gift ?
  “carlos” har før spurgt om det samme, uden at få svar, men du plejer jo at belære os danskere om, at vi tager fejl i alt mht Chris’ karriere og familierelationer, så måske får jeg et?
  # 89 Ingela, det er ikke noget sympatisk indtryk du giver af dig selv!


 95. ingela skriver: 15 januari, 2013

  #93 Oj då vad naiv jag var. Hade inte en tanke åt ciggaretter av den sorten. Har aldrig testat sådant och har aldrig varit nyfiken helller.
  Men håller prinsessan Madeleine på med sådan skit sjunker hon i min aktning måste jag säga.


 96. carlos skriver: 15 januari, 2013

  93 Marguerithe och 91. Ingela, vad är fortfarande förtydligas är att hehcho var cigaretten som gick genom minst tre händer… eftersom hur “de” se det i bilder om de hade tobak. Herr B Ternert, jag ber er klart: detta konstiga cigarett gjordes??
  95 Pia, vänligen hålla min begäran. Människor att det finns i detta forum, naturligtvis, det finns vänner och jag vill säga att människor nära Madeleine. Av svar, särskilt i Sofia och stor välvilja med Chris vet vi ingenting; men ingenting alls. Jag känner uppskattning för din prinsessa, men det tycks mig att det har fallit i kopplingar av lite rekommenderad typ och ännu mindre hans mor. Vilket leder mig till undrar i som tänker på Kings, som inte finner reda på sanningen innan vara för sent?


 97. emma_h skriver: 15 januari, 2013

  Pia95 -“Chris mor har tre ægteskaber bag sig og født et barn i hvert af dem eller har hun ?”
  egentligen 4 äktenskap (sista barnlöst) men oftast anger media bara 3 av dem som jag såg vid efterforskning av ev. brudnäbbsfölje kandidater – moderns flicknamn är som du helt korrekt anger Walter

  har ej märkt ngn fråga från Carlos för övrigt hans GoogleTranslate-svenska är svårtydd


 98. PBoo skriver: 15 januari, 2013

  Svensk Damtidning: Skrev tidigare en kommentar – som inte publicerades – angående ert val att låta kommentarer stå kvar som anklagar P Madeleine o Chris osv. att inte röka tobakscig. utan droger/knark och om det verkligen är med er policy överensstämmande att anklaga människor för att ta droger och begått brott m.m. utan att ha någon substans för dessa anklagelser, och eftersom min kommentar inte publicerades och de som anklagar P Madeleine o Chris för att ta droger såväl står kvar som har utökats med fler kommentarer om detta, då drar jag slutsatsen att ni förespråkar denna typ av anklagelser! Flashback?!


 99. PBoo skriver: 15 januari, 2013

  Varför sprider ni rykten och falska anklagelser om P Madeleine o Chris att de tar droger?! Detta skulle ni aldrig göra om det gällt er älskling Sofia – då får man inte ens skriva sanningen! Att sprida falska rykten är förtal och är faktiskt straffbart!


 100. PBoo skriver: 15 januari, 2013

  # 93 Marguerithe

  Trodde du hade högre intelligens och bättre smak än att haka på Carlos och sprida falska rykten om P Madeleine, Chris o droger! Hade du gjort detsamma om det gällt P Carl Philip o Sofia?! Du visar gång efter gång ditt faktiskt oförställda h-t mot P Madeleine o Chris. Du har tidigare sagt att du enbart skriver kritiskt om det är befogat, något jag och flera med mig har visat att det verkligen inte stämmer, utan du skriver i princip alltid kritiskt om P Madeleine o Chris! Hur försvarar du din ryktesspridning o falska anklagelser om droger?! Du kan inte hantera sanningen om Sofia, men far m osanning o falska rykten o anklagelser om P Madeleine o Chris!


 101. Linda skriver: 15 januari, 2013

  Vet någon om fler i kungafamiljen röker? Jag vet att kungen rökte förr, men antingen har han slutat eller blivit mer försiktig och undviker att bli fotograferad med en cigarett i offentliga sammanhang. Drottningen och kronprinsessan har jag aldrig sett röka, och jag kan inte tänka mig att en hälsomedveten person som prins Daniel gör det.


 102. emma_h skriver: 15 januari, 2013

  vilka “europeiska tidningar” då Marguerithe – återkom m länkar tack!

  jag läser utländsk press regelbundet och har då inte sett nån sån “diskussion” hitills


 103. Charlotte skriver: 15 januari, 2013

  Kongehuset er för Sverige i tiden…
  Man “skilte” ikke Charlene og Albert ad til V&Ds bryllup …… heller ikke Gustav og Carina!
  Madeleine og Chris bryllup bliver sikkert et ret uformelt jetset-familebryllup sammenlignet med V&Ds.


 104. Marguerithe skriver: 15 januari, 2013

  “99” PBoo,
  Nu kommer det tunga artilleriet. Du anklagar och hotar, ställer frågor som en 5-åring skulle ställa. Vad vet jag vilka sanningar du vill höra, genom att verka okunnig?? Om du tillhör Emma P:s vänkrets förstår jag din frustration, men annars är den ofattbar. Du vet ju att det jag skriver är sant!!
  Dessutom har ingen annan ondgjort sig över mina kommentarer i detta ämne.


 105. Marguerithe skriver: 15 januari, 2013

  “101” emma_h,
  Du kan gå in på t ex http://www.heute.at. http://www.news.at http://www.bunte.de
  Mindre artiklar men dock på allas läppar. Jag förundrar mig över så mångas naivitet här. Om man läst om Kungafamiljen i decennier vet man nog det mesta, ner till minsta molekyl. Det jag skriver ibland, kommer ofta i tidningen strax efter.


 106. Marguerithe skriver: 16 januari, 2013

  “101” emma_h,
  Jag har svarat med några länkar av alla de tänkbara, men inlägget har inte släppts igenom.


 107. emma_h skriver: 16 januari, 2013

  108_M, tack för länk – alltid fördelaktigt om man kan se vad som ligger bakom såna anklagelser. Att det är tyska media just förvånar ej, De har ju kränkt M+V förut – M i synnerhet, Ngt de fick böta dyrt för efter rättegång mot Sv Hovet. Läste Heute & NU har de infört en RÄTTELSE i slutet av Alla M-Artiklar:Att d var Vanlig cigarett. Det tragiska är att M befanns Skyldig EJ alls enligt devisen “Innocent until proven guilty” Media hade 0 bevis utan bara spekulerade – det sålde säkert mkt Bra. Är man röksugen i skidbacken – utan tobaksaffär på nära avstånd ber man givetvis om ett bloss via rökande vän – inget konstigt vilket Heutes bilder visade. Enbart 1 korkad Offentlig Person skulle överväga att nyttja dylik illegal cigarett – till råga på allt inför pressuppbåd & allmänhet. Madde är både smart & väluppfostrad som Du vet


 108. AlmondSvenskDamtidning skriver: 17 januari, 2013

  Det vore förfärligt om Madeleine och Chris rökt något annat än en vanlig cigarett. Jag har alltid trott på Madeleine som en sund och medveten kvinna som aldrig skulle tillåta sig otillbörliga njutnings medel. Hon har Childhoods, Svenska folkets och inte minst sitt eget
  rykte att tänka på.


 109. Pensionär skriver: 17 januari, 2013

  Jag tror inte en sekund på att det var något annat än en vanlig cigarett som Madeline och Chris rökte. Madeleine är en sund och sportig tjej som jag verkligen inte förknippar med droger. Det är synd att sådana kommentarer publiceras, detta kommer att diskuteras länge, se bara på Sofia som har kommenterats och diskuterats under flera år och som fortfarande kommenteras vad hon än gör och säger. Ett rykte är svårt att döda.


 110. Silvia skriver: 18 januari, 2013

  Naturligtvis ska Sofia med på bröllopet vad annars? Hon ska ju snart gifta sig med Carl Philip!
  Madeleines tillställning kan hon väl själv planera. De ska ju själv betala!


 111. ingela skriver: 18 januari, 2013

  #113 Silvia varför ska Sofia naturligtvis vara med på bröllopet när hon inte ens är förlovad med C-P ännu och vet du att hon kommer gifta sig med honom? Han verkar inte ha så bråttom med förlovning och giftemål precis.

  Trodde att det var brudparet som bestämde vem som ska vara med på deras bröllop. Är det inte så?

  Hovettiketten säger att man ska vara förlovade för att vara med på sådana hädelser som bröllop. Låt oss få ha några gamla regler och ettiketter kvar från de gamla traditionerna.


 112. Eva Holmqvist skriver: 18 januari, 2013

  Jag håller med Pensionär och Mirelle med fler sansade skribenter. Brudparet kan knappast undvika att bjuda Carl Philip och det innebär då även hans sambo. Att vara sambo nu för tiden är ju faktiskt likvärdigt med förlovning, vilket många par hoppar över och går direkt på äktenskapet. Sluta för allt i världen att hacka på Sofias förflutna! Det kallas ungdomssynder och ska som sådana förlåtas, hur skulle det annars se ut i världen. De flesta stora och välrenommerade personerna har ngn ungdomssynd i bagaget och klarar sig bra trots det.


 113. Gudrun skriver: 20 januari, 2013

  Jag tror förstås inte ett ögonblick på att det skulle ha varit en “vanlig” cigarrett. Bertil Ternert var så kvick med att kommentera, att bara det verkade misstänkt. Ingen rök utan eld.


 114. Singoalla skriver: 21 januari, 2013

  Tack Eva Holmqvist, det behövs sådanan sansade kommentarer för att väga upp galenskaperna här…


 115. ingela skriver: 21 januari, 2013

  # 115 Hur länge ska det kallas ungdomssynder? I vilken ålder går man ifrån ungdommen?


 116. MP skriver: 21 januari, 2013

  114# Kungahuset har egna regler.


 117. CN skriver: 21 januari, 2013

  Blir ni inte trötta på att vara så fruktansvärt avundsjuka!! Sofia kommer hoppeligen att vara med på bröllopet och det är ju bra att hon får se hur det går till, när hon ju ändå kommer att gifta sig med Carl-Philip snart!!!! Jag förstår inte det här gnället och ramaskriket om henne!! Har inte ni något eget liv när ni håller på och mobbar en människa som ni inte alls känner och ALDRIG kommer att känna heller personligen!!


 118. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  # 115 Gudrun

  Marguerithe o du tycker uppenbarligen om att sprida falska rykten och anklagelser! Åtminstone när det gäller P Madeleine o Chris. Skulle ni göra detsamma om P Carl Philip o Sofia?! Låt oss jämföra. Rent hypotetiskt, vilket är det mest troliga scenariot; att röka droger i en skidbacke mitt på dagen (vilken glädje har man av det ruset?!) eller att ta ngt på en (ö)känd nattklubb en kväll/natt på revieran o hamna i krogbråk?! I’m just sayin’! Se så lätt det är! Ni måste tycka detta är okej, då detta är vad ni gör med P Madeleine o Chris; insinuationer och falska rykten o anklagelser! Snuskigt!


 119. Mona skriver: 21 januari, 2013

  Att röka är en dödssynd bland alla moraltanter. Nu finns det cigaretter, dom är tillåtna att röka. Att det skulle vara hasch i cigaretterna är ju mer än löjligt då skulle det att åka dit för narkotikainnehav. Tror inte Madeleine & Chris utsätter sig för den risken. Förresten vad har ni med att göra om de röker? Vi rökare betalar en massa skatt för vår konsumtion och har också rätt att existera. Varför inte kritisera vin drickande lika hätskt som rökning.


 120. Eva M skriver: 21 januari, 2013

  121 PBoo bra kommentar. Hur sjutton har detta rykte satt igång? för många år sedan rökte jag tyvärr. Ibland hade man inte tillgång till giftpinnarna då rökte man lite på någon annans cigarett. Jag tycker det gott för långt med förföjlande och rykten omkring prinsessan M och hennes Chris. Ser fram mot deras bröllop trots att hovet inte ändrar datumet. Jag ska ha fest på kvällen så jag får väl anlita någon som fixar så jag kan sitta framför TV.


 121. Christina Helsinki skriver: 21 januari, 2013

  #122

  Mona, finns faktiskt många som ännu röker och dubbelt flere som avskyr dem som röker. För en ung prinsessa anses det allmänt som opassande att röka offentligt. Bland oss vanliga också opassande att röka på gatan. Varför provocerar Madeleine folk. Hon kunde som många andra låta bli att röka offentligt, det kan hon hänge sig åt hemma och eller lätt avsides. Med rökandet offentligt bara provocerar hon, liksom hon gör med felparkeringar.
  Beträffande drottning Margrethe, så har hon en helt annan ställning och ålder och dessutom blir hon inte kritiserad lika lätt som Madeleine.


 122. Marguerithe skriver: 21 januari, 2013

  “121” PBoo,
  Jodå, det hade jag gjort, (skrivit kritiskt, om det fanns några oegentligheter om Carl Ph och Sofia i Cannes). Nu har det inte funnits några sådana, då jag vet vad som hände där. Alltså ingenting, MEN, jag tycker kanske att Carl Ph ska avhålla sig helt ifrån nattklubbar för att slippa bli utsatt för den sortens människor. Hur ska man förresten förbjuda en person på 33 år att gå ut en kväll? Skulle de ha suttit hemma på La Mirage?


 123. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  # 125 Marguerithe

  Citerar; “Nu har det inte funnits några sådana, då jag vet vad som hände där.” (ang fest och bråk i Cannes av P Carl Philip o hans gäng, dvs Sofias vänner). Ah, nu blir det kristallklart – du är alltså vän med paret och därför försvarar allt som dessa gör! Men det förklarar fortfarande inte varför du alltid kritiserar och nu till och med sprider falska rykten om droger om P Carl Philips syster och hennes fästman!


 124. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  # 124 Christina Helsinki

  Citerar; “För en ung prinsessa anses det allmänt som opassande att röka offentligt. Bland oss vanliga också opassande att röka på gatan. Beträffande drottning Margrethe, så har hon en helt annan ställning och ålder och dessutom blir hon inte kritiserad lika lätt som Madeleine.Varför provocerar Madeleine folk.” Wow vilken förlegad o inskränkt syn på män o kvinnor du har! Men det har alltså med åldern att göra för kungliga, så P Madeleine får röka offentligt när hon blir äldre! Hur gammal var D Margrethe första ggn hon rökte offentligt? P Madeleine provocerar inte – det är du och vissa med dig som alltid oavsett vad kritiserar henne!


 125. ingela skriver: 21 januari, 2013

  #125 Marguerithe OM du vet vad som hände i Cannes så kan du väl skriva och berätta för oss andra som INTE vet men har våra funderingar. NÅGOT måste ha hänt där för jag tror inte att C-P utan anledning sätter igång och slåss.

  En liten fågel har viskat om att någon sagt något om flickvännen och att det var så det startade. Sant eller ej jag vet inte.


 126. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  # 123 Eva M

  Tack o lycka till med att hitta en TV på festen! Ryktet uppstod i tysk media som är kända för de mest groteska falska anklagelser man kan finna – Kungafamiljen, Hovet har stämt dessa tidigare, när Kungabarnen var yngre. Nu tror jag inte de bryr sig om att ödsla tid och kraft. P Carl Philip har valt att inte gå vidare med anfallet på honom utanför nattklubben. Har då svårt att se att P Madeleine o Chris skulle bry sig om att gå vidare med detta. Ryktet har sen spridits på denna sida av bl.a. Carlos o Marguerithe. Oerhört fult att sprida falska hittepå anklagelser om droger – klart straffbart! Tobakscigg-rökare har alltid delat med varandra – ett generöst folk!


 127. Irena skriver: 21 januari, 2013

  Jadu PBoo, inte trodde jag att jag så till 1000% skulle vara MED dig, men det är jag i den här frågan.
  Helt rätt från första stavelser till de (eventuellt 🙂 ) sista…
  Olika regler för olika personer.
  Hårdare för unga kvinnor än för äldre? Andra för prinsar än för prinsessor?
  Olika lagar för kvinnor och män?
  Nää, bedrövligt är vad det är alltihop, och insinuationerna om haschrökning är helt ohemult över alla gränser…


 128. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  # 130 Irena

  Det är väl bra att vi alla kan både hålla med o ha olika uppfattningar – beroende på vad det gäller o att vi till samma person kan ge både positiv och negativ “kritik” – det är viktigt – o lika viktigt är det att vi alla kan skilja på sak och person!

  Ha en trevlig kväll Irena – och alla andra!


 129. Marguerithe skriver: 21 januari, 2013

  “124” Christina Helsinki,
  För mig är det också ofattbart med Chris offentliga rökning där han uttsätter Madeleine för ifrågasättande, som T Bernert få klä skott för. I stort sett alla tidningar i Österrike, Tyskland och våra egna Expressen och AB, har tydligen tänkt i samma banor.
  Det passar aldrig ihop med skidåkning och rökning oavsett vad cigarretterna innehåller. Själv struntar jag fullständigt i vad paret gör på sin fritid, men andra har ju inte gjort det. Det är provocerande för Prinsessans familj.


 130. Marguerithe skriver: 21 januari, 2013

  “129 PBoo,
  Underskattar du folk här och tror att man inte läser andra tidningar än Sv Dam? Du hänger dig alltför ofta åt att anklaga andra för att sprida rykten om saker som vi alla kan läsa oss till.


 131. Marguerithe skriver: 21 januari, 2013

  “128” Ingela,
  Jag hade gärna gjort det, men här finns ju personer som jag i så fall får försvara mig för ett halvår framåt. Mobbarna här önskar ju inget hellre än att Carl Ph ska vara orsak till något själv som man kan slå ner på. Så var inte fallet!!


 132. Christina Helsinki skriver: 21 januari, 2013

  #127

  Inskränkt syn på män och kvinnor?Har jag försvarat rökande män?

  Börja inte igen kommentera utan att läsa inläggen och lägg av påhoppen, du är så ivrig då du kommer igång..

  Madeleines offentliga rökande är ingen PR för det svenska kungahuset, bara visar dum nonchalans


 133. Marguerithe skriver: 21 januari, 2013

  Till alla som försvarar rökning. Jag tycker bara det är white trash people som kan stå i skidbackar och röka! Vad hade vi tyckt om Pernilla Wiberg gjort det i samband med sin sport?
  Vår Kung som enl uppgift röker, aktar sig väldigt noga för att göra det offentligt. Man kan göra det i slutna sällskapt men aldrig offentligt. Det provocerar och ser billigt ut.


 134. ingela skriver: 21 januari, 2013

  #134 Marguerithe det respekterar jag dig för att du inte vill. Tyvärr får man inte ha egna åsikter i denna spalten men det finns ju undantag här också.

  Man ska bara tycka att p Madeleine och Chris är skit och Sofia toppen som kommer bli en underbar prinsessa och glömma bort hennes solkiga förflutna.

  Men varför skrivas det om Sofia här det gäller ju P M och Chris bröllop och ingen annans? Är så dj trött på att se och läsa om S överallt.


 135. Kerstin Bergström skriver: 21 januari, 2013

  #46 Monica så sant så sant….
  #87 Emma du undrtade hur många platser det finns i Slottskyrkan
  Drygt 700 och gästlistan är på drygt 400
  #68 ingela bekymra dig inte,nu har han frisk luft hemma ingen tobaksrök.ang.ditt inlägg om en liten fågel,man ska alltid vara försiktig med småsparvar.Läste i en annan tidning som tydligen hade pratat med Sofias vänner och att hon har för mycket länge sedan ändrat livsstil.Dricker nästan aldrig alkohol.Hon hade varit nykter i Cannes.Läs andra tidningar också och få lite mer information
  #114 Eva Holmqvist Tack för ett mycket bra inlägg,


 136. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  # 133 Marguerithe

  Bara för att inte bara tyska skvallerblaskor utan också ‘ärevördiga’ Expressen och Aftonbladet skriver om något – betyder det inte att det är sant! Uppenbarligen har deras journalistkår mycket erfarenhet av den typen av “rökning”, då de per automatik tänker i dessa banor! Själv har jag aldrig tagit droger men däremot rökt och ser därför absolut inget lustigt med att dela på en cigg, det gör rökare ofta och har alltid gjort, såväl med som utan filter. En undran till dem som drogar – vilken glädje har man av detta i skidbackarna?! Igen – bara för att viss media skriver något – exv. om P Carl Philip och hans sambo – betyder det inte att det är sant!


 137. PBoo skriver: 21 januari, 2013

  Om man blir provocerad av att se någon röka en tobakscigg – undra då hur provocerad man blir av att se alkohol (som påverkar de flesta människors beteende – gott eller ont) förtäras (exv. sker detta vid i princip varje middag som exv. Nobel). För vissa här anses det visst vara värre att röka en tobakscigg än att för några år sedan visa sig heln-n i herrmagasin m.m. eller vara inblandad i streetfight på morgontimmarna utanför krogen – undrar om majoriteten i landet och andra länder verkligen håller med?!

  # 128 Ingela – Det sista du skriver – det ryktet florerar på nätet och där uppges egen erfarenhet på plats som källa. Sant eller falskt.


 138. Mona skriver: 21 januari, 2013

  Till alla om ni har en dator kan ni se nästan alla TV program i efterhand. SVT play, TV 4 play.
  Då kan man pausa i programmet, titta när man vill.
  Gör det ofta. Slipper då passa tider.


 139. Olga skriver: 21 januari, 2013

  Är Madeleine amerikanska eller svenskamerikanska nu? Hennes barn blir amerikaner, födda i Amerika och med amerikansk pappa och amerikansk/svenskamerikansk mamma. M. kan väl inte längre ingå i tronföljden, där ska man väl ändå vara svensk. Jag känner inte till någon amerikansk prinsessa och inte heller någon amerikansk hertig sedan tidigare.


 140. Maj Andersson skriver: 22 januari, 2013

  Madeleine blir en vacker brud, till skillnad från storasyster. Men hur länge äktenskapet varar kan man ju undra. Jonas verkade mycket mer sympatisk än denne Chris.


 141. ingela skriver: 22 januari, 2013

  # 140 PBoo Ja jag vet att det sista jag skrev florerar på nätet och att någon som var på plats har skrivit detta eller sagt det till någon.

  Ingen rök utan eld eller hur? Skulle inte bli förvånad alls. Tycker inte C-P verkar vara någon som startar ett slagsmål utan anledning. Vad jag vet har han väl aldrig råkat i slagsmål förrut eller?


 142. Anna skriver: 22 januari, 2013

  Håhåja,ja……att ni bara orkar! Allt engagerande i skrivande och spekulerande! Paret som ska gifta sig har en stab som planerar och genomför allt i minsta detalj. Jag tror inte att ni behöver spekulera.
  Gästlistan och vilka som ska bjudas och inte bestämmer dom naturligtvis själva oavsett ad ni tycker. Det enda jag personligen orkar bry mig i är vem kostnaden stannar på. Inte staten/skattebetalarna hoppas jag!


 143. PBoo skriver: 22 januari, 2013

  # 135, 136 Christina Helsinki, Marguerithe

  Citerar; “Inskränkt syn på män och kvinnor?Har jag försvarat rökande män? Börja inte igen kommentera utan att läsa inläggen”
  Precis Christina, kommentera inte utan att ha läst! Var skrev jag att du har försvarat rökande män?! Gällde inte din # kvinnor o män?!

  Citerar; “Jag tycker bara det är white trash people som kan stå i skidbackar och röka! Man kan göra det i slutna sällskapt men aldrig offentligt. Det provocerar och ser billigt ut.” Wow Marguerithe, du lyckas dra in ras! (Hur ser du då på streetfights?!)

  Ni o andra som uttrycker sig nedlåtande om kvinnor/män som röker (alkolister m.m.) visar en sorglig o fördömande människosyn!


 144. PBoo skriver: 22 januari, 2013

  # 142 Olga

  Sverige – av någon anledning – införde dubbla medborgarskap för några år sen. P Madeleine är svensk medborgare. Hennes barn kommer också att bli svenska medborgare. Att ha svenskt medborgarskap räknas officiellt som att vara svensk – inga andra krav (jmf andra länder). P Madeleine och hennes blivande barn är o förblir alltså svenskar. Därtill är P Madeleine född och uppvuxen i Sverige med landets språk och kultur samt med ena föräldern samt syskon också födda o uppvuxna i Sverige. Hennes barn lär vara i Sverige varje år hos morföräldrar, moster, morbror, kusiner osv. o säkert lära sig svenska. Vad är en svensk för dig?


 145. Marguerithe skriver: 22 januari, 2013

  “146” PBoo,
  Som jag ser det i Sverige är det väl helt “ute” att röka idag överhuvudtaget, och dessutom förbjudet på de flesta ställen. Själv ser jag aldrig rökande människor, på min arbetsplats med cirka 2000 medarbetare finns ingen som röker. Det är väl i så fall i hemmen.
  Cigarrettfimpar som går runt ser man bland de hemlösa, och då är det befogat i högsta grad. Det är ett sätt att överleva den dagen. Då är det mesta tillåtet (enligt mig) och mina pengar till de hemlösa får användas till vad man önskar, oavsett.
  Steetfights har jag aldrig deltagit i. Har du?


 146. PBoo skriver: 22 januari, 2013

  # 148 Marguerithe

  Det jag – o vissa andra som kommenterat här – reagerar mot är din och vissa andras nedlåtande syn på människor som röker. Du t.o.m. drar in ras och kallar människor som röker för “white trash”! Att människor delar på en cigg är inget ovanligt, ett sätt att hålla nere konsumtionen! Det är inte om människor väljer att dela på en cigg, väljer att röka eller inte röka som är intressant – utan hur du och vissa andra här fördömer dessa människor! Om dem som rökte offentligt ansåg du “Det provocerar och ser billigt ut.” – jag undrade då om du ansåg detsamma om streetfights – en sån som P Carl Philip o hans gäng var inblandade i utanför nattklubben?!


 147. Eva Anderssonkungligtbarndopochövrigakungafamiljens skriver: 22 januari, 2013

  Vem bryr sig om vilka som är bjudna eller inte.
  Huvudsaken är att vi skattebetalare inte skall stå för notan.
  Detta får paret göra själv eller föräldrarna.


 148. ingela skriver: 22 januari, 2013

  Nu får ni alla som är emot rökare ge er. Det är väl upp till var och en om de röker eller ej. Vem har med det att göra?

  Kan inte känna igen mig i beskrivningen att jag skulle vara white trash people bara för att jag röker. Lägg av nu!

  #149 PBoo knappast C-P gäng som var med vid slagsmålet utan snarare deras nya vänner som uteslutande är gamla vänner till Sofia. En del av dem har känt henne i ca 5 år och mer.


 149. Christina Helsinki skriver: 22 januari, 2013

  Som själv rökande berör det mig inte ett skvatt om vem som röker eller inte gör det. Men av hänsyn till andra undviker jag att röka i sällskap där det ogillas eller stör. Hinner ta min cig senare.

  Eftersom nutida trenden är emot rökande och andra laster så är det inget plus för Madeleine att inte kunna vänta med sin cigarett då hon är i offentlighetens ljus. Kanske de andra prinsessorna också röker men undviker det offentligt men blir inte heller kallade för “Ciggen”.

  Kungligheter skall ju vara förebilder men den uppfattningen är väl förlegad vid det här laget i de flesta länder.


 150. Eva Gursoyhamamoriental.se skriver: 22 januari, 2013

  Sverige kommer att tillåta utlänska körkort att gälla.
  När man flytatde till sverige från Turkiet fick man köra med sitt turkisktkörkort högst ett år och sedan skulle man gå i körkortskola och om man klarade alla prover, då fick man svensk körkort.


 151. Bakom vattnet skriver: 28 januari, 2013

  1. Hoppas, att SVT blir bröllopskanalen. Sveriges tv och Sveriges prinsessa passar så fint ihop.
  2. Prinsessan M vill kanske vara vänlig mot sin älskade bror och bjuder SH till bröllopet. Om hon nu då är tillsammans med prins CP.
  3. Emma Pernald får något roll i bröllopet. Med Louise Gottlieb och Lovisa de Geer, kanske med Natalie Rosta (Werner) och Charlotte Kreuger (Cederlund) också.
  4. Christopher O’Neill talar engelska på brittiska viset och har Storbritanniens pass. Men kanske också Förenta Staters pass, för hans pappa var till börden en amerikan.
  5. Både Prins Felipe och Eva Sannum var i Haakons och Mette-Marits bröllop. men inte avec. De fick sina egna inbjudningar.


 152. emma_h skriver: 13 februari, 2013

  Vore trevligt att fa lite MERA info av tidningen i reportageform beträffande bröllops-förberedelserna: gästerna etc m tanke på att vi är i FEB Nu hade jag trott att SVDms fokus skulle vara huvudsakligen på Madde och Chris faktiskt… Gärna en “in på livet”- introduktion om Brudgummen som utöver CVn känns rätt anonym – mer om familj uppväxt vilka svenska gemensamma vänner som presenterade paret f varann m.m


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar