Madeleines nya bild på Leonore efter buset: “Hennes rätta element”

Madeleines nya bild på Leonore efter buset:
Likt de flesta fyraåringar har prinsessan Leonore spring i benen. Nu avslöjar Madeleine var dottern trivs bäst.
Annons

Dopceremonin den 8 juni var inte första gången vi sett prinsessan Leonore busa omkring i de kungliga salarna. Vid de flesta evenemang måste föräldrarna Madeleine och Chris hålla ett vakade öga på busfröet som gärna rymmer från de röda mattorna ut över borggården för en liten löptur.

Annons

Dagen efter dopet passade därför Madeleine på att dela med sig av en bild på dottern. Leonore sitter då högst uppe på en stor stenbumling i en skog i Stockholm.

Till bilden skriver Madeleine: “Leonore i hennes rätta element”. Kanske en vink åt att lilla Leonore inte trivs supermycket när hon behöver sitta still på blå sammetsstolar, utan hellre springer omkring i skogen eller stora vidder. Helt förståeligt, vilket barn trivs inte bäst när han eller hon med att få springa runt helt fritt och klättra omkring på stenar.

View this post on Instagram

Leonore in her true element ?❤️?

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

På bilden kikar Leonore ut över skogen där på stenen. Precis som på bröllopet bär hon vita kläder, och i håret ser vi en vit rosett. Fint uppklädd trots skogsbus, helt enkelt!

Foto Stella pictures, Madeleines instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Madeleines nya bild på Leonore efter buset: “Hennes rätta element””

 1. ellinor blomquist skriver: 12 juni, 2018

  Tack Madeleine för alla härliga bilder du skickar ut till oss. Det är så underbart att du delar med dig av din helt förtjusande familj! Barnen är så otroligt fina, och helt utan choser!


  1. Holger skriver: 12 juni, 2018

   Vackert ljus i i bilden – litet John Bauer över det hela. Fast här är det lövskog, medan i John Bauerbilderna det ofta var granar och en liten skogstjärn som prinsessan Tuvstarr speglade sig i.


 2. konsttanten skriver: 12 juni, 2018

  Barns behov och utveckling är olika. Ofta är det om motoriken är framåt, så kan intellektet utvecklas saktare, och tvärtom. Vid 6-7 år har det rätats ut. Det är bara att “gilla läget”
  Madeleine var väl den som gick ut med bästa gymnasiebetyget, och Christina likaledes av sina syskon, eller?


  1. Karin skriver: 12 juni, 2018

   Mycket bra skrivet.
   Det är tråkigt att så många här skriver elaka ord om två av kungens barnbarn, bara för att de inte alltid ryms i samma snäva mall som de övriga barnbarnen. Barn är olika och utvecklas olika och det betyder inte automatiskt att föräldrarna misslyckats med uppfostran eller att barnet har någon diagnos.


 3. m skriver: 12 juni, 2018

  Underbar bild och helt rätt, barn ska leka i det fria och inte kläs upp i lyxkläder för att visas upp som pr-objekt.


 4. Carin Hawee skriver: 12 juni, 2018

  Tack till Konsttanten och Karin för goda kommentarer! Förvånas ofta över alla elaka kommentarer på detta forum.Det kanske inte vore lika roligt om de sårande orden gällde de egna barnen eller barnbarnen!


  1. Marguerithe skriver: 12 juni, 2018

   Ja jag söker mer rättvisa generellt? Man stryker vissa medhårs medan andra får hård kritik utan anledning.


 5. Bror skriver: 12 juni, 2018

  Då får vi hoppas, att den plötsligt påkomna insikten om vad som är Leonores “rätta element” också kommer till uttryck vid det förestående valet av ny bostad.


  1. Marguerithe skriver: 12 juni, 2018

   Bror,
   Instämmer helt.


 6. Blinka skriver: 12 juni, 2018

  Det heter väl i “sitt” rätta element?


  1. Helen skriver: 12 juni, 2018

   Min tanke också. Inte Madeleine som skrivit fel dock, eftersom hennes kommentar är på engelska.


 7. Bror skriver: 12 juni, 2018

  Memento!
  Barfota i parken kan aldrig ersätta sommarspringet i hagen.
  Minns Gotlandsglädjen för två somrar sedan!


 8. ancibetgfeldt skriver: 12 juni, 2018

  Bror man kan vara i skogen oavsett vad man bor. Här Järfälla är vi ute med barnen i skogen. Barnen älskar att vara där.


 9. Lisa skriver: 12 juni, 2018

  Hennes rätta element men fortfarande finklädd i vit klänning i skogen. Vore kul att se henne klädd för bus och smutsig efter allt bus. Bilderna är så tillrättalagda på alla kungliga barn.


  1. m skriver: 12 juni, 2018

   Så bara för att en flicka har en klänning på sig så är hon finklädd? Gå förbi en förskola så ska du få se att var och varannan flicka går i klänning och rosett i håret nuförtiden och det går alldeles utmärkt att leka i detta. 😉


 10. konsttanten skriver: 12 juni, 2018

  Leonore har en tvärrandig överdel med vit kjol. Kanske hon älskar kjol och rosett? Barn vet vilka kläder de vill helst ha i den åldern.
  Fotot är vackert, även bra taget.


  1. Annakf skriver: 12 juni, 2018

   Precis, ser ut som en vanlig randig t-shirt och sommarkjol. Helt vanlig klädsel på en liten tjej en varm sommardag, Rosett i håret, ja hon ville kanske ha det, varför ska hon inte få ha det då? Hon är väldigt lik Madeleine i samma ålder, envis och litet fotoskygg och litet lätt bångstyrig. Det är helt okej att hon är det även när det ska vars högtidligt.


 11. ellinor blomquist skriver: 12 juni, 2018

  Barn i Leonores ålder väljer sina kläder själv-utan någon som helst hänsyn tll aktiviteter. Madeleine är den av syskonen som gick ut med bästa studentbetyget-och dessutom klar med en akademisk examen.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 12 juni, 2018

   ellinor blomquist
   Helt riktigt! Grannens lilla 4-åring krävde att få ha sin fars shorts på sig till förskolan, min 5-åring i nerspilld jumper…
   Det är de som redan som barn visar att de inte låter sig tyglas av vuxna, som brukar ta sig bäst ut i världen som vuxna.


 12. Bror skriver: 12 juni, 2018

  Förresten!
  Vad blev det av russet Heidi?


 13. Maritta skriver: 12 juni, 2018

  Vi vet inget om syskonens slutbetyg eftersom de hemliggjordes. Däremot blev Vs betyg från nian offentliggjorda och de var mycket bra. Fö kan betygen i tonåren vara ointressanta för framtiden . Mycket händer senare i livet. /Gymnasielärare


  1. Bror skriver: 12 juni, 2018

   Ytterligare ett litet förtydligande m a p betyg.
   Betyg från grundskola/gymnasium är totalt värdelösa som grund för förutsägelser om kommande social framgång. Ett ytterst svagt samband finns dock mellan betygen i matematik och svenska och social framgång.
   Betygens enda värde (idag är också det tveksamt) är deras relativt goda prediktiva förmåga när det gäller framgång vid vidare studier.


 14. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 12 juni, 2018

  Madeleine och Leonore verkar vara “lika som bär” till sättet under barndomen – blev Madeleine behandlad av media på detta sätt också?


  1. m skriver: 14 juni, 2018

   Media tog väl tyvärr igen det senare om inte annat…..


 15. Monlec skriver: 12 juni, 2018

  Var sak har sin tid. Hopp o lek i skog o mark. Men vid högtider uppför man sig lugnt o fint liksom. Så har i alla fall vi lärt våra barn.


 16. Marita Classon skriver: 13 juni, 2018

  Moniec, jag instämmer


 17. konsttanten skriver: 13 juni, 2018

  m:
  Visst är det klänningarnas tid, och även har några rosetter! Någon/några här kanske bor i Korpilombolo, vilket vi får ha förståelse för.


 18. Linda skriver: 13 juni, 2018

  Jag tycker det är roligt när hon lägger upp lite spontana bilder på barnen som denna och Leonore kommer säkert att lugna ned sig i framtiden, hon påminner väl i själva verket en hel del om Madeleine själv i den åldern. Även kungen har jag läst någonstans att han kunde inte sitta still en sekund som barn.


 19. eva nilsson skriver: 13 juni, 2018

  Instämmer med Moniec!!!


Annons

Laddar