Madeleines nya prinsessliv i London – så går hon sin egen väg

Madeleines nya prinsessliv i London - så går hon sin egen väg
Ny stad, ny stil och ett nytt sätt arbeta. Så här gör prinsessan Madeleine succé från London.
Annons

MadeleineIbl1

För ett år sedan gick prinsessan Madeleines och Chris O’Neills flyttlass till London. Sedan dess har det hänt en hel del. I december förra året gav paret sin första gemensamma intervju i SVT:s “Skavlan” och de berättade då om vardagen i den brittiska huvudstaden och om framtidsplanerna.

Annons

Madeleine sa bland annat att hon och Chris diskuterat hur prinsess-titeln påverkade deras gemensamma liv.

– Men om jag genom min titel kan belysa vissa frågor som jag tycker är viktiga, exempelvis barns rättigheter, så gör jag gärna det. Om jag kan göra skillnad så är jag stolt över att vara prinsessa.

Madeleine sa också att hon kände att hon kunde verka för Sverige utomlands på ett helt nytt sätt. Under hösten är det också det prinsessan har gjort.

Annons

I september reste hon till New York för att vara med vid ett högnivåmöte om barnrättsfrågor i FN och samma kväll var hon med vid Childhoods stora insamlingsgala. I samband med resan lanserade Madeleine också en ny mobilapplikation, Stewards of the Children Toolkit, som ger vuxna råd om vad man ska göra när man misstänker att ett barn utnyttjas sexuellt. Kampanjen fick stort genomslag och en film med prinsessan Madeleine rullade under några dagar på världens mest kända reklamplats – Times Square på Manhattan.

Men Madeleines framstöt stannade inte där. Den 29 september publicerades en uppmärksammad debattartikel i Time Magazine undertecknad prinsessan Madeleine där hon skrev om vikten av att skydda barn från att utnyttjas sexuellt. Det är ett helt nytt sätt att arbeta för Madeleine, trots att hon varit engagerad i Childhood i många år.

Madeleine-Ibl

Vi som följt Madeleine på nära håll de senaste åren har också noterat att hon skaffat sig en ny stil. Den är lite mer konservativt brittisk, till och med Kate-inspirerad, och har hyllats av modeskribenter världen över. Madeleines outfit vid prins Alexanders dop, en klänning från Erdem, fick skyhöga betyg i modepressen.

Madeleine-Ibl

Av: Liv Sander.
Foto: Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Madeleines nya prinsessliv i London – så går hon sin egen väg”

 1. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 14 oktober, 2016

  Hur vacker, stilfull och hur mycket karisma Madde än har får hon ta och bestämma sig. Antingen betalar vi för henne, så hon kan fortsätta vara prinsessa och väljer då att bosätta sig i Sverige, eller bor hon kvar i London och avsäger sig apanage och titel. Detta börjar bli märkligt…

  Detsamma gäller Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Sofia af Svea Rike, och hennes make Carl Philip. Låt Vackra Victoria stå i rampljuset bakom Kungaparet, vi är ett litet land, vi behöver inte fler kungligheter.


  1. Sus skriver: 14 oktober, 2016

   Du tror inte att det kan vara värdefullt just att vara bosatt utanför Sverige?
   Jag har dimmiga begrepp om vad en prinsessa ska vara/göra, men internationella perspektiv brukar ibland vara uppskattade i en del sammanhang.


  2. Ronald skriver: 14 oktober, 2016

   Jag håller med.
   Men jag tror att den största bromsklossen är CG och tack vare att vi har lismande politiker kommer det inte att ske något förrän V tar över…

   Situationen med en exponentiellt svällande khus är självklar inte hållbar och definitivt inte försvarbar när vi inte kan garantera basal vård/omsorg/service till befolkningen.


  3. EH skriver: 17 oktober, 2016

   NU BLANDAR DU IHOP BEGREPP REJÄLT
   Titel =medfödd – Ms namn/identitet och enligt EUdomstolen numer ngt som behålls OAVSETT OM medfödd TRONARVSRÄTT t befintlig tron av fri vilja “avsägs”

   M har själv avstått “lön” för Khusuppdraget CHF
   /åren i USA erhölls ersättning f utgift ur Bernadottska f-förmögenheten
   & numer försörjs M+barn av CO som hyr lgh i UK
   För uppdrag utom CHF avlönas M PER UPPDRAG via AP/Khus

   Dock har M ICKE – vad de i Sve har – RPO, Adjutant, Bil & betalda löneförmåner (upphälle)


  4. EH skriver: 17 oktober, 2016

   ModerS CITAT_hon kan fortsätta vara prinsessa och väljer då att bosätta sig i Sverige

   Så länge man bor i utlandet m Kungens/UDs dvs Statens godkännande påverkar det inte Khustitel (med-utan s.k Tronarvsrätt)
   o är inget argument f att “tvinga hem” denne

   DET intygar inte minst Khusmedlem:n/HKH Prinsessan_Birgitta-ex:et sen 50år

   liksom alla utomlandsvistelser Khusmedlemmar spenderat/bott utrikes för arbete praktik och studier under kortare/längre perioder


 2. Obs skriver: 14 oktober, 2016

  Arbeta? JAG tror att den här HKH familjen försörjer svenska skattebetalare, oavsett om de vistas i Sthlm eller i London. JAG vägrar att ställa mig med en dumstrut på huvudet bland dem som hävdar något annat. Först när kungen har lämnat en utförlig redovisning hur han fördelar apanaget så är jag benägen att eventuellt tänka om.


 3. Stefan skriver: 14 oktober, 2016

  Så bra att Madeleine tagit ställning! Portsmouth på lördag gissar jag.


 4. Obs skriver: 14 oktober, 2016

  Debatten om medias sätt att behandla olika åsikter har blommat upp och här är väl Svensk Damtidning ett lysande exempel på hur fel allt blir när de gallrar bort åsikter, som DE inte tycker passar dem/hovet. Ansvaret för kommentaren ligger ju hos den som kommenterar, men trots detta plockas åsikterna bort. Detta medför att man får en helt felaktig bild av vad folk egentligen tycker.


 5. konsttanten skriver: 14 oktober, 2016

  Madeleine har sin egen brittiska stil, som är mycket klädsam, absolut ingen Kate-inspiration.

  Tänk, att så många inte fattar, att det är bara vår kung, som får apanage. Madeleine får inget, och om hon får är det 0,000000000000000000001 % ; alltså småsummor, och då i samband med “Min stora dag” och dyl.


 6. Annica* skriver: 14 oktober, 2016

  Moder Svea, endast konungen har apanage, fortfarande…


 7. Eva Stråhlén skriver: 14 oktober, 2016

  Jag tycker att de två verkar vara mest ovänner eller hur. De var jätte fina på Bröloppet men sen verkar det som om de gliding isär eller hur.
  Madden är ju så snygg eller hur.


 8. caterine skriver: 14 oktober, 2016

  Det är pinsamt minst sagt när man tittar på kungahusets uppdrag: Carl Philip har ett par dagar militärtjänst och ett besök i Dalarna fram till årets slut, Victoria platt ingenting, Daniel ett par uppdrag medan kungen och drottningen har fullt upp hela tiden.Madeleine har ju aldrig något speciellt för sig. Men alla ska väl åtminstone vara med på nobelutdelningen så de får nya kläder.Och hemresa förstås. Hur länge kommer folk att vilja betala för denna familj.


 9. bofinken skriver: 14 oktober, 2016

  Idioti…..


 10. Caysa Gran skriver: 15 oktober, 2016

  Nelly skriver. Om vi nu ska behålla monarkin behövs fler kungligheter än Victoria och Daniel.Kungaparet lever knappast i all evighet.De behöver avlastning redan idag.Vi måste ju tacksamt ta emot all hjälp från de kungligheter som finns att tillgå.


 11. Marguerite skriver: 15 oktober, 2016

  Frågan är om Svensk Damtidning som medie inte rent av främjar en framtida republik, tänk så många negativa kommentarer tidningens ofta vinklade rubriker framkallar, knappast gagnar det kungahuset? Låt oss nu se om denna kommentar får slinka igenom …..


 12. Mona skriver: 15 oktober, 2016

  Obs om du skriver inlägg som är personangrepp på kungafamiljen.så ska de med rätta inte publiceras.
  Önskar att damtidningen vill bli ännu tydligare om vilka regler som gäller.
  Det finns absolut ingen rätt att sprida skvaller,lögner,personliga påhopp,
  eller okontrollerade fakta.


 13. Mona skriver: 15 oktober, 2016

  Nu är vi där igen Madeleine får inget apanage.Enbart ersättning
  för utlägg i samband med representation.Samma gäller för Carl-Philip.
  De har egna förmögenheter att ta av.Avkastningen på kapitalet
  ger dem säkert tillräckligt att leva av.


 14. Pensionär skriver: 15 oktober, 2016

  Moder Svea
  På din kommentar verkar det som du höjer Sofia till skyarna men du vill ändå att Victoria ska bli drottning, fast hon är bara vacker, inte HKH som Sofia.
  Dina spydigheter går snart över till ren mobbing.


 15. Mary skriver: 15 oktober, 2016

  Vad jag vet får P. Madeleine endast del av apanaget då hon utför uppdrag. Tycker Mona Sahlin är skamlig att navända skattemedel och resa runt med sin security man in USA. Lyxhotell konserter etc. Jag har stora problem med politikers misbrul av skattepengar. Betalar gärna en bulle till kungahuset.


 16. Anna K skriver: 17 oktober, 2016

  Jag är ganska bestört över att ni är flera som verkar jobba på hovets ekonomiavdelning och ändå skriver här, ni har väl alla skrivit på sekretessavtal?

  Vi andra som inte har tillgång till kungens privata konton har 0 och ingen aning om barnen får del av apanaget per uppdrag eller om de får en fastställd summa på t.ex. hundratusen i månaden var och en bonus när de behagar jobba. Så länge som det saknas insyn och uppgifter som går att kontrollera så vet bara ni som jobbar på hovet sanningen.


 17. CVM skriver: 17 oktober, 2016

  Hade ingen anning om att Mona arbetade på Hovets ekonomi avd!
  Grattis Mona!
  Skulle vilja be om en lite tjänst kära Mona nu när jag vet att ni arbetar inom Slottes murar och
  be dig om en autograf till en gammal Kusin som är en trogen Rojalist fortfarande!
  Autografen gäller från Kungen såklart!
  Tack på förhand Kära Mona!
  CVM


 18. Susanne skriver: 4 november, 2016

  Det är kungen som får apanage och sedan får han fördela det till övriga medlemmar och jag hoppas att han gör det utifrån hur mycket de arbetar för Sverige. I annat fall har de ju egna förmögenheter de kan använda, förutom Sofia som väl inte har så mycket. Madeleine upprör sig över att vi tycker att hon lever lyxliv i London. Tänk om hon, precis som Victoria gick och handlade på ICA i stället för på Londons trendigaste mataffär.


  1. EH skriver: 4 november, 2016

   Det M har reagerat på är medias ANTAGANDEN om Ms liv – snarare än hur M de facto lever. att M fått EPITETET LYX för att skapa merförsäljning av lösnr (M bor i1 av C HYRD LGH)

   att M handlar på Waitrose vilket ÄR just 1 vanlig snabbköpskedja ala ICA Konsum +att de besöker vanliga streetfairs typ Hötorget i veckändan
   EJ detsamma som att media listar allt som finns nära hemmet
   CGs familj I SVE boendes på SLOTT har allt betr levnadsomkostnader REDAN GRATIS utom AP:t debiterat automatisk till staten


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar