Madeleines oväntade modeinspiration – så tar hon efter ikonen

Madeleines oväntade modeinspiration – så tar hon efter ikonen
Håller ni med?
Annons

Prinsessan Madeleine går från klarhet till klarhet med sin nya strikta London-stil. Sedan hon och Chris flyttade till London hösten 2015 är det tydligt att Madeleine har ett helt annat tänk kring sin look och det fick vi se under tisdagen då hon invigde det nya nordiska barnboksbiblioteket Room for Children.

Annons

Den pulserande brittiska huvudstaden har ju några av världens främsta modehus – prinsessfavoriter som Alexander McQueen, Erdem och Stella McCartney är baserade där – och det har satt sin prägel på Madeleines garderob. Hon väljer numera plagg med höga kragar och lite stramare snitt – inte helt olik musikalikonen Julie Andrews “Mary Poppins”-stil.

Nedan har vi hittat tre detaljer i Madeleines look som för våra tankar till barnbokshjältinnan.

Den höga kragen. Madeleines underbara klänning från Erdem, som hon bar under Alexanders dop, förde i alla fall våra tankarna till Mary Poppins höghalsade blusar.

1. Den höga kragen. Madeleines underbara klänning från Erdem som hon bar under Alexanders dop, förde i alla fall våra tankar till Mary Poppins höghalsade blusar

Halsrosetten. Mary Poppins signatur - halsrosetten - verkar ha inspirerat Madeleine när hon valde den här looken inför Riksmötet förra hösten. Madeleines blus kommer från Alberta Ferretti.

2. Halsrosetten. Mary Poppins signaturlook – halsrosetten – verkar ha inspirerat Madeleine när hon valde den här utstyrseln inför Riksmötet. Madeleines blus kommer från Alberta Ferretti.

Madeleine-Londonlook2

3. Capen. Madeleines vackra blus från Vilshenko och Mary Poppins kavaj med krage, hur lika?

Foto: IBL.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Madeleines oväntade modeinspiration – så tar hon efter ikonen”

 1. Bror skriver: 15 februari, 2017

  Välkomna upp till en ny dag alla Maddefans och Sofiaätare!
  Nu kan ni väl inte längre klaga på vare sig bildtäckning eller entusiastisk rapportering från gårdagens begivenhet med deltagande av höga vederbörande från Londonfilialen. Känslan av plötsligt påkommet dubbelseende har väl nu så sakteliga börjat klinga av hos de flesta misstänker jag.
  Nu väntar vi bara på att nästa raketsteg ska brinna av – metarapporteringen!


  1. My skriver: 15 februari, 2017

   Nej vi väntar på att Victoria ska behaga visa sig….


 2. LopNor skriver: 15 februari, 2017

  Tycker att kläderna ser märkliga ut. Opraktiska. En liten cape över axlarna är inte så funktionellt. Väldigt mycket i prinsessornas klädsel verkar ha till syfte att skilja ut dem från “vanligt folk”. Det är skyhöga klackar som ingen arbetande människa kan använda. Historien upprepar sig, Marie Antoinette hade löjligt höga peruker, dagens prinsessor har på många sätt lika avvikande kläder. Men vi blundar för det.


 3. ellinor blomquist skriver: 15 februari, 2017

  Madeleine har varit synlig hela tiden. Victoria och Sofia är de osynliga i klanen.


  1. Elise Wilson skriver: 17 februari, 2017

   ellinor blomquist

   Det ligger mycket sanning i det du skriver!


 4. PernillaA skriver: 15 februari, 2017

  Tror ju inte att Madeleine tar efter Julie Andrews, ganska långsökt


  1. Elise Wilson skriver: 17 februari, 2017

   PernillaA

   Instämmer! Det är väl snarare modet som tar upp nya/gamla detaljer & annat.


 5. Susanna skriver: 15 februari, 2017

  Tycker att de kungliga klär sig fint! Det är väl roligt att de är stiliga och klär sig i eleganta kreationer som är trevliga att titta på. Det låter ju på några här som att man måste ha “funktionella” och “vanliga” kläder för att vara ordentlig. Kvalitet är ofta bekvämt också. Många med mig tycker säkert om att titta på de fina bilderna med de kungliga i höga klackar, vackra kläder och fina frisyrer. Det är något som tar oss bort från den “vanliga” vardagen och ger oss lite glamour!


  1. LopNor skriver: 15 februari, 2017

   Ja lite glitter och glamour behöver vi. Frågan är om det är kungahuset som skall ge oss det och att vi alla skall finansiera det via skattsedeln. Privatisera kungahuset så kan den som vill bidra till det. Själv tycker jag det är kul att titta på bilderna av kungligheterna, men jag vill inte betala för dem. Jag köper hellre Elle, Damernas Värld, Femina och går på Operan för att tillfredsställa mitt behov av glamour och drama. Men jag vill inte finansiera medelålders människor med tacky smak.


 6. EllaBellaBingo skriver: 15 februari, 2017

  Nu kom Svensson-tänket in här ser jag…”Funktionsdugliga kläder”. Det verkar vara lite typiskt för en del damer här i hörnan att tro att familjen Bernadotte ska in på en vårdavdelning, och jobba ett pass från kl 07:00-16:00, när de bara ska representera, prata lite och visa upp sig. Jag tycker ni som tror det här ska noga sätta er in i vad de svenska kungahusmedlemmarnas egentliga roll är. Då kanske ni förstår att de inte är som vi och kommer inte heller att bli det.


 7. Grötchen skriver: 15 februari, 2017

  Skulle Madeleine tagit efter Mary Poppins????
  Det var det roligaste jag läst här på länge! 😀

  Det handlar nog mer om trender än om sagofigurer som stilikoner.


  1. Elise Wilson skriver: 17 februari, 2017

   Grötchen

   Gillar!


 8. PernillaA skriver: 15 februari, 2017

  De skulle kanske inte skada om de jobbade ett pass från 07:00 – 16:00
  på vårdcentralen, som fiskare osv.
  Eller tillbringa en dag med en ensamstående förälder, ta hand om gamla och hemlösa, då yttrar man sig kanske annorlunda om samhället


 9. Kristina skriver: 16 februari, 2017

  Lika som två bär, eller hur?!


 10. Kristina skriver: 16 februari, 2017

  Kanske Lilla huset på prärien nästa?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar