Madonna gör film om det skandalomsusade hertigparet

Madonna gör film om det skandalomsusade hertigparet
Annons

madonna

Kung Edward VIII avstod tronen för Wallis Simpson.
Kung Edward VIII avstod tronen för Wallis Simpson.

Nu skrider Madonna till verket. Snart inleds inspelningarna av popdrottningens film om Wallis Simpson.

Madonna har länge drömt om att få göra en film om amerikanskan Wallis Simpson och hennes kärlekshistoria med kung Edward VIII, en romans som ledde till att kungen tvingades att abdikera. Att den två gånger frånskilda Wallis skulle bli drottning av England var naturligtvis alldeles otänkbart i 1930-talets Storbritannien. Som plåster på såren fick paret ändå titulera sig hertigen och hertiginnan av Windsor.
Och nu blir alltså Edward och Wallis kärlekssaga musikalfilm – med Madonna som regissör.

Annons

Cate Blanchett kan få spela Wallis

– Manuskriptet är klart, inspelningsplatserna likaså. Madonna håller nu på med att besätta rollerna och få ordning på finansieringen, berättar en källa inom produktionen för brittiska The Sun.
Det är förstås viktigt att hitta rätt person för huvudrollerna. David Tennant sägs vara påtänkt för rollen som Edward och Madonna har siktet inställt på att se Cate Blanchett gestalta Wallis.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

40 kommentarer till “Madonna gör film om det skandalomsusade hertigparet”

 1. buttan skriver: 3 september, 2009

  Det är inte så längesen en brittisk tvfilm lyfte fram Wallis som den som inte ville vara med på en abdikation men som tvingades vara kvar av kungen som var som besatt av henne. HOn fick ett tufft liv: serva den abdikerade i det praktiska helt lamslagne maken som i hela sitt liv hade haft strängt schema och stor tjänarstab och nu ingenting. Fattar inte att hon pallade men det är klart hon hade inget val.
  Såg en utställning 2007 på slottet Candé i Loiredalen där bröllopet ägde rum
  1937. Det var gripande faktiskt.
  Hon donerade sin kvarlåtenskap till den forskning som pågår vid Institut Pasteur i Paris och därifrån hade mycket hämtats för utställningen.
  Wallis har blivit så förtalad. Hon hade inte så himla kul.


 2. Anna skriver: 3 september, 2009

  Hellre en film med annan regissör…


 3. Rose skriver: 3 september, 2009

  Wallis “var inte sa himla kul” själv, med sin vänskap med von Ribbentrop o. Hitler….Det royala England drog en suck av lättnad när Edward VIII abdikerade….


 4. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Jag säger bara: Leave it. Så himla dumt att göra en film om dom där två. Inte av Madonna iaf. Finns nog någon som kan göra en bra dokumentär. Det finns visserligen mkt intressanta saker att bertätta. Kompisar med korpralen, etc..
  Där finns det grejer att hämta.
  Det börjar åska här nu, så jag drar ur kontakten. Det är nog ingen som saknar mig i alla fall.
  Men kram i alla fall till vännerna på på Svenskdam.


 5. Rose skriver: 3 september, 2009

  Jag saknar Dig, Neta…CUL8R….


 6. Kristine, Oslo skriver: 3 september, 2009

  Jovisst vi savner deg Neta om du drar ut kontakten, men får håpe at uværet drar raskt forbi.
  Nei, dette paret var ikke mye kule. Det ble et nasjonalt anliggende for England å få dem vekk fra Europa under krigen, pga leflingen med Hitler som vel i første rekke Wallis stod for. De ble sendt til Bahamas, eller hvor det var, der Edward liksom skulle være konsul. Resten av sine liv, levde de et innholdsløst sosietetsliv uten noe å foreta seg utover å gå i selskaper. Kanskje Edward også angret seg på at han frasa seg tronen for dette fryktelige damemennesket? Hvem vet.


 7. Rose skriver: 3 september, 2009

  Stämmer Kristine, Churchill sag till att Edward utnämndes till Guvernör pa Bahamas, langt bort fran krigets Europa…


 8. MollyMolly skriver: 3 september, 2009

  Synes denne historien er drøvtygd nok . Det har rent altfor mye vann i havet siden dette paret levde. Hadde Edward hatt nok plikt- og ansvarsfølelse hadde han valgt henne bort.

  I dag har han muligens kunne giftet seg med henne, på tross av hennes to skilsmisser?
  Tenk på Prinsesse Margaret som ikke fikk gifte seg med Towsend,- det var hjerterått !! Det tror jeg “ødela” hennes liv.


 9. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Rose och Kristine,
  Vad snälla ni är. Men här har varit ett sjuherrans åskväder. Strömmen gick också, så jag har inte kunnat prata i telefon eller se på TV, än mindre läsa. Laga mat, no way, tog en smörgås med ficklampan som hjälp. Behövde inte tända alla stearinljusen, för jag kunde treva mig fram. Det var ganska ljust ännu då.
  Men nu har åskvädret (förhoppningsvis) gått över. Happy days are here again!
  LYL


 10. Kristine, Oslo skriver: 3 september, 2009

  Neta, jeg håper at været løser seg opp før det kommer vestover hit til Oslo. Men da jeg kom ut fra gym’en hadde det begynt å regne. Værgudene er virkelig sinte på oss i år.
  Molly. Jeg kan være enig i at historien om W og E er drøvtygd lenge nok. Jeg lurer på hva slags røre Madonna har tenkt å koke i hop.


 11. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Kommer ändå ihåg när jag som mkt ung träffade paret. Prince charming, var ju “tämligen” charming, och mycket, mycket social. Det kan man gott säga. Han pratade oavbrutet om ditten och datten. Och som jag tidigare sagt mkt intresserad av Sverige. Men vi var inte imponerade. NOT.


 12. Kristine, Oslo skriver: 3 september, 2009

  Ja, jeg har også hørt at han sjarmerende og sosial. Synd at han skulle tulle seg slik bort med den amerikanske damen. Han stakkars yngre bror George, var plaget både av dårlig helse og dårlige nerver hele livet. Det var ikke lett for ham å opptre heller pga stammingen. Elisabeth, hans fru tilga aldri Edward og Wallis. Hun mente at det var dette, at hennes mann måtte overta tronen, som la ham så tidlig i graven. Men Elisabeth -datteren, hadde en viss kontakt med onkelen, i hvert fall etter at hennes far var død. Kong Olav var kusin til disse prinsene og de var omtrent jevnaldrene. De vokste til dels opp sammen fordi Maud (og lille Olav) oppholdt seg så mye i England. Maud hadde sitt eget hus, Appleton, på eiendommen til Sandringham. Hun hadde fått huset av sine foreldre. Det er visst ingenting igjen av huset nå.


 13. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Kristene, jag vet att Norges och Englands kungehus är så besläktede. Men vet du vem som är bäst: The Queen. Henne kommer ingen förbi. Såden er det bare.
  Har jeg sagt det förr, Kristine? Men en kusin till mig var gast hos Olav. Det var tider det, men jag tror jeg har sagt det förr. Så man ska ju ikke upprepe sig i det oändlige, men kusinen min hade en stor kärlek till det norske kungehuset, etter dette da, fordi, de levde livet og spottede ikke ikke i glaset.
  Nu må jeg slute å skrive Kristine, det blir baret tull.
  Tull= er ligemed sjemt da, eller skoj. Ifall noen inte fatter dette ordet da. 🙂


 14. Anna! skriver: 3 september, 2009

  Edward dog -72 och Wallis dog -86 i Paris, nästan 90 år gammal.
  Wallis har varit skild i bara nån månad när de gifte sig!
  Konstigt att jag aldrig sett en film om paret..


 15. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Irena, kom med något nu. You´re the only one. Nånting kommer du på. Något iraoniskt. Nite nite.


 16. Kristine, Oslo skriver: 3 september, 2009

  Ja tull er skjemt og spøk, så brukte jeg ordet i nr 12, tulle seg bort, der betyr det rote seg bort (om det gjorde det mer forståelig da). I dag var det et oppslag i en norsk avis (tidning) Aftenposten om de svenske ungdommene som er her i Oslo og jobber og har store problemer med språket.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article3249632.ece

  Men svenskene er meget populære arbeidsinnvandrere her hos oss. De har også lært nordmennene et og annet om service, noe vi ikke hadde for mye av før.

  Ja Olav var sehr gemütlich, og har var glad i en dram. Det gikk en del historier om ham om at han ofte kunne være litt “godfull” i festlige sammenhenger, men aldri over streken.


 17. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Martin, länge sen jag såg en kommentar. Fattar att du är ledsen, men du är ju den vi vill se här……ilea iakta est.


 18. Irena skriver: 3 september, 2009

  Varför är Martin ledsen?


 19. Martin skriver: 3 september, 2009

  hans vovve ar bortadopterad 🙁


 20. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Irena.
  Jag trodde jag att kanske Martin är jätteledsen nu. Det skulle jag ha varit om jag hade blivit av med en hund, en bästa vän. För jag vet att det kan vara jobbigt. När vår boxer dog (vi har haft flera hundar) så kunde inte min man raka sig klokt dan efter, för han bara grinade och kunde inte se sig i spegeln.

  Så kan det vara med oss som har haft hundar.


 21. Christina Helsinki skriver: 3 september, 2009

  Martin, snälla,

  Berätta litet mer om ´hauan´som vi säger här. Vilken ras och orsaken till denna skilsmässa.


 22. Martin skriver: 3 september, 2009

  Rose o ni andra pa annan plats diskussion om Ett nordiskt sprak…
  vad menar ni ?? det har vi ju Norska Svenska Danska ar SAMMA sprak med lite olika uttal dialekter pa samma sprak es todo !! sen ar dar 200 ord som ar antingen olika eller samma men betyder olika voila !! I crest my race eh jag menar I rest my case!! storre skillnad mellan Portugisiska o Spanska an mellan de tre dialekterna av “nordiska”
  so ist es !!


 23. Martin skriver: 3 september, 2009

  ah det har jag redan tradat om Trollet schafervovve hade inte rad med kenneln langre 450 pistoler/manad amerikanska pistoler 🙁


 24. Martin skriver: 3 september, 2009

  anyway gotta go see you all some other time ciao4now


 25. Christina Helsinki skriver: 3 september, 2009

  Martin,

  Jag förstår xx


 26. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Perhaps we can help you out off this mess? Not feeling so well, at the moment? You´ve got friends and you know it. Period.


 27. Rose skriver: 3 september, 2009

  Ach Martin….tittar in här igen…..trakig dag da flera människor som betyder ngt, lämnat denna jord….Min käre granne bl.a. som legat sjuk hela sommaren….vi maste fa vara ledsna emellanat….angaende diskussion om de nordiska spraken Du för pa tal, Martin – ja för mig är det inte ett o. samma grundsprak, i mina öron skiljer för mkt….Danskar jag träffat, tror jag att jag förstar – men det visar sig vi kommunicerar bäst pa tyska, eftersom jag missuppfattar det mesta….Norska har jag upptäckt är skillnad pa nord o. syd, de fran NordNorge begriper jag det mesta, fran SydNorge börjar det likna danskan (för mig i alla fall….) – men skriven norska som här i forumet , kan jag läsa mig igenom…..Ja Martin, tror ej jag är rätt samtalspartner ang. nordiska sprak, hm….


 28. Rose skriver: 3 september, 2009

  Neta, aterigen gemensam nämnare….Boxer….Är uppvuxen med dem o. har haft tva själv, men min man orkar ej med avskedet längre, därför inga fler hundar hos oss…..


 29. Rose skriver: 3 september, 2009

  Yes Martin, You´ve friends…..


 30. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 4 september, 2009

  Jamen visst Rose, boxer är favoritrasen hos mig. Vilket underbart kroppspråks dom har.Så fina bara. Det var nog den bästa av alla vi har haft.
  Kram på dig. Men jag menade faktiskt med det där med vänner, till Martin .
  Behövs inte så mkt slantar alls… det fixar sig alltid, eller hur…..Martin?


 31. Martin skriver: 4 september, 2009

  dinero es el problemo lo mas grande de mi vida 🙁


 32. Martin skriver: 4 september, 2009

  men det brukar re sig med tiden 🙂


 33. Martin skriver: 4 september, 2009

  eh innan jag glommer det : tack for vanskaplig support tres gentille mes dames 🙂 det ar mycket vaenligt av er


 34. Martin skriver: 4 september, 2009

  kanske kan bli en bra film?? musikaler ar vanskliga kan bli bra kan bli forfarligt…det har gjorts minst tre filmer tidigare om EoS en ganska nyligen som var mkt bra har ar dom sjalva:
  “when I first met her she did not look her best”…och det ar ju verkligen att saga nagot… 🙂 observera hennes uttal….NOT Texas it’s not !!
  http://www.youtube.com/watch?v=F0JW2FBdaUM


 35. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 4 september, 2009

  Det var roligt att se och vilken härlig engelska, så minns jag inte Wallis. Men vi måste starta en insamling till Martin. Kom att tänka på någon som skrev ett vykort hem: “Ich sitze hier am Mittelmeer und habe keine mittel mehr” Någon som vet vem som skrev det?


 36. Martin skriver: 4 september, 2009

  det var nog min brylling ?? 🙂


 37. Martin skriver: 4 september, 2009

  hur som helst var det vitsigt helt i min stil eller som mina kritiker och belackare sager “brist darpa” 🙂 min pappa brukade alltid framhalla att:
  “gott om pengar ar det ont om” 🙂


 38. Martin skriver: 4 september, 2009

  har kan ni se ett klipp fran ” kampen mellan giganten” Angelina vs “Madonna” :
  http://www.youtube.com/watch?v=RpgJMlfAzTc


 39. JacquelineMadonnagörfilmomdet skriver: 8 september, 2009

  När jag såg rubriken trodde jag att Ma Donna skulle spela den ena av titelrollerna. Det ska bli spännande att se filmen. Undrar vem som ska spela Edwards roll. Hertigparet av Windsor var mycket omskrivna medan de levde.


 40. JacquelineMadonnagörfilmomdet skriver: 8 september, 2009

  Oj måste berätta att jag såg en tjusigt klädd författare i en gratistidning. Jean ska naturligtvis vara Jan Guillot. Han hade svart kostym eller var det smoking? Han hoppade upp några snäpp som tjusig man. Men börja nu inte klä sig i svart kostym alltför ofta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar