Drottning Margrethe: “Tack för allt stöd!”

Drottning Margrethe:
Tackade danskarna för deras förståelse kring maken prins Henriks demens.
Annons

Det blev ett känslosamt nyårstal hon höll denna gång, drottning Margrethe. Hon prisade det danska folket för att de ställt sig upp bakom henne efter nysten om maken prins Henriks demens som kom förra året. Men hon planerar verkligen inte att avgå och lämna över tronen till kronprins Frederik.

– Vi är tacksamma för allt, det gör vardagen så mycket lättare för oss. Livet går upp och ner. Det viktigaste är att vi har människor omkring oss som står oss nära, sa hon.

Annons

Drottningen talade givetvis om hur svårt det förra året varit, även om hon inte direkt pratade om prins Henriks utspel om att inte vilja bli begravd bredvid henne.

– På flera sätt har det här inte varit något lätt år för mig och min familj. Därför har vi rörts alldeles speciellt av att man från så många håll har visat prins Henrik sympati och förståelse.

I talet hälsade hon också till alla som har haft svåra stunder under det gångna året och till dem som under helgen fått sitta ensamma. Men den danska drottningen påpekade också att familjen idag inte nödvändigtvis ser likadan ut idag som igår.

– Jag tror vi har insett att inte alla familjer är av typen “pappa-mamma-barn”. I dag finns en större variation men också större frihet och tolerans.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Drottning Margrethe: “Tack för allt stöd!””

 1. Britt Berglund skriver: 2 januari, 2018

  Stark gjort Dronningen! Svårt att var närstående till den käre, som fått demens.


 2. ancibergfeldt skriver: 2 januari, 2018

  Drottning Margareta vill önska dig
  Ett gott nytt år 2018


 3. CarinHaweeh skriver: 5 januari, 2018

  En stor och innerlig kram till drottning Margrethe från alla oss som lever med en älskad person ,drabbad av demens sjukdom.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar